Legfontosabb Szerencsejáték Érdemes használt grafikus kártyát vásárolni?

Érdemes használt grafikus kártyát vásárolni?

Érdemes használt grafikus kártyát venni? Olvassa el egyszerű útmutatónkat itt, és tekintse meg a használt GPU vásárlásának előnyeit és hátrányait.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Használt grafikus kártya

Egy játék PC-t építeni nem olcsó, annyi bizonyos. Valójában a költségek kifejezetten magasak lehetnek, ha erős konfigurációt próbál összeállítani.

Mindezeken felül bizonyos piaci körülmények az árakat olykor-olykor az egekbe szökhetik, így a PC-építési folyamat még kevésbé pénztárcabarát, mint általában.

Emiatt érdemes lehet néhány sarkot levágni, és a PC-építésben a sarkok levágása gyakran használt alkatrészek vásárlását jelenti. De ez biztonságos?

Ebben a cikkben kifejezetten a grafikus kártyákra fogunk összpontosítani, és megnézzük, érdemes-e használt GPU-t vásárolni. Jó módja a megtakarításnak, vagy túl nagy a kockázat?

Ahogy az ilyen kérdéseknél lenni szokott, a választ nehéz megjósolni. Néha igen, néha nem, néha pedig nagyon kétséges.

Végső soron sok tényező játszik szerepet, és az alábbiakban ezeket fogjuk áttekinteni.

TartalomjegyzékElőadás

Hol vásárolhat használt grafikus kártyát?

Használt grafikus kártya

Az internet nagyon nagy hely, ezért nehéz rámutatni egy webhelyre, és azt mondani: Ez az a hely, ahol használt grafikus kártyát vásárolhat, arról nem is beszélve, hogy még a legmegbízhatóbb oldalakhoz is fűződik az online vásárlás rémtörténete. őket.

De a jó oldalon mindenki a rosszról beszél, és nagyon ritkán a jóról. eBay , Craigslist , a r/hardvercsere subreddit , nevezd meg – mindannyian több ezer folyékony értékesítést tapasztaltak meg problémamentesen, valamint viszonylag kis számú átverést és hibás alkatrészt.

Ennek ellenére az eBay lehetőséget kínál a pénz visszatérítésére abban az esetben, ha a tranzakció problémásnak bizonyul, mindezt annak köszönhetően, Pénzvisszafizetési garancia irányelv. Ez a szabályzat egy értelmetlen visszatérítést jelent a hibás vagy törött, vagy a listában nem szereplő tételek esetén. Ha az eladó keményen próbál játszani, az eBay közvetítőként lép fel, és általában a vevő oldalára áll.

A Craigslist inkább szerencsejáték, mivel nincs semmiféle védelem vagy biztosítás, de megvan a közelség és a lehetőség, hogy személyesen megtekintsd a grafikus kártyát vásárlás előtt.

Egy jó hüvelykujjszabály az, hogy minden eladót magánszemélyként ítélünk meg, ahelyett, hogy hagynánk, hogy egy maroknyi rossz alma megbízhatatlannak festse az egész webhelyet. Egyszerűen ellenőrizze az eladók értékeléseit és a visszajelzések pontszámait hogy általános képet kapjunk arról, mennyire megbízhatóak.

Ha sok különböző embertől jó értékelést kapnak, akkor valószínűleg biztonságos tétet jelentenek, míg a negatív értékelésűek és azok, akiknek nincs sok múltbeli tevékenységük, általában óvatos megközelítést indokolnak.

Mennyit kell fizetni egy használt grafikus kártyaért?

Használt GPU vásárlás

Használt grafikus kártya vásárlásának fő célja, hogy alkudozzon, vagy legalább olyan kártyát találjon, amely olcsóbb, mint egy vadonatúj. Ezt szem előtt tartva az ár döntő tényező, ha minden egyéb szempontot kipipálnak.

Ha beveszed a a gyártó által javasolt fogyasztói ár (MSRP) figyelembe vételével, valamint egy medián árponttal a megbízható üzletek válogatásával, amelyek képet adnak arról, hogy mennyi pénzt kell fizetnie egy használt grafikus kártyáért. Természetesen, mint minden másnál, amit használtan vásárolna, a állapot a grafikus kártya is fontos tényező.

Most milyen alacsonynak kell lennie az árnak ahhoz, hogy a kockázat megérje?

Becslésünk szerint az MSRP-nél legalább 20-30%-kal alacsonyabb ár az ideális , mivel ezzel tisztességes összeget takaríthat meg. Ha az ár közelebb van az MSRP-hez, akkor a használt grafikus kártya vásárlása általában nem éri meg a kockázatot, mivel a megtakarítás végül meglehetősen minimális. Miért kockáztat, bármilyen csekély is, ha csak egy kicsivel több pénzt fizethet, és kaphat egy vadonatúj GPU-t garanciával, kockázat nélkül?

Eközben, ha találkozik azzal, hogy egy kártyát olyan alacsony kért áron árulnak, hogy túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg az. Nyilvánvaló, hogy gyakran előfordul, hogy valaki szokatlanul alacsony áron ad el egy működő alkatrészt, mert a lehető leghamarabb el akarja adni. Az esetek többségében azonban a szokatlan árú alkatrész végül hibás lesz , vagy a hirdetés egyszerűen valamiféle átverésnek bizonyul.

Milyen használt grafikus kártyát érdemes vásárolni?

Használt GPU

A megvásárolni kívánt kártya az Ön játékigényeitől, költségvetésétől és személyes preferenciáitól függ. Használt grafikus kártya vásárlásakor a lépések lényegében megegyeznek az új kártya vásárlásával: ellenőrizze a benchmark eredményeket, az ajánlásokat, az értékeléseket és természetesen a kompatibilitást.

Ha régebbi modellt vásárol, akkor az Nvidia GPU-kat javasoljuk , mivel általában valamivel jobban állják az idő próbáját, mint az AMD-k.

Ebben az esetben nem az adott modell számít annyira, mint az architektúra kora, és a grafikus kártya eredeti vásárlása. Minél újabb az architektúra, annál jobban kezeli a kártya az újabb játékokat . Ezenkívül a régebbi kártyák hosszabb ideig lesznek használatban, így nagyobb lesz a kopás.

Mondanunk sem kell, hogy a régebbi architektúrák nem annyira optimalizáltak és nem olyan energiatakarékosak, mint az újabbak, ráadásul nem támogatják az újabban bevezetett technológiákat. Azonban minél régebbi a kártya, annál olcsóbb lesz, amit érdemes szem előtt tartani, ha tényleg fillérekért csíp.

Ha biztonságosan szeretne játszani, a legtöbb gyártó 3 év garanciát kínál a GPU-ira, így ha olyan kártyát kap, nem régebbi 2 évnél bőséges légzési teret hagy, és segít csökkenteni annak kockázatát, hogy egy hibás alkatrészhez kerüljön. De még így is előfordulhat, hogy az eredeti gyártók által kiadott bizonyos garanciák homályosak és vázlatosak. Például az MSI-ről ismert, hogy mozgatja a garancia célposta, hogy elkerülje a garanciális igények elfogadását.

Tehát, ha biztonságosan szeretne játszani, A legjobban ragaszkodjon az olyan cégek által gyártott modellekhez, amelyek megbízható múlttal rendelkeznek a garanciát illetően .

Kiszerelés és csomagolás kérdése

Használt Gpus

Bár ez kissé elsöprő általánosítás lehet, összefüggés van a használt GPU-k állapota és az között, hogy az eladó megőrizte-e az eredeti csomagolást – a dobozt, a hivatalos dokumentációt és a rendkívül fontos antisztatikus zsákot.

A PC-alkatrészek törékeny és bonyolult tárgyak, amelyek gondozást igényelnek ahhoz, hogy hosszú ideig egyenletesen működjenek. Általában, azok az eladók, akik megőrzik a csomagolást, általában jobban karbantartják az alkatrészeket , gyakran éppen azért, mert tovább kívánják értékesíteni őket.

Ha a végén egy porral borított burkolattal és porral eldugult hűtőbordával rendelkező kártyát nézel, jobb, ha távolabb kerülsz. Általában megbízható eladók biztosítják, akik tudják, mit csinálnak több fotó a kártya különböző szögekből, így láthatja, hogy milyen állapotban van.

Ezen felül, ha egy sértetlen dobozt és az összes olyan dokumentációt is lát, amely általában a grafikus kártyához tartozik, akkor nagy eséllyel egy megbízható GPU-t keres, amelyet egy megbízható eladó árul. A lelkiismeretes eladók valószínűleg részletekkel, további fényképekkel is szolgálnak, kérésre akár benchmarkokat is lefuttatnak, és válaszolnak a grafikus kártya történetével kapcsolatos kérdésekre.

Megéri kártyát vásárolni egy kriptovaluta bányászati ​​berendezésből?

Használt grafikus kártya vásárlása

A GPU árak végre normalizálódtak, de eltelik egy kis idő, amíg a játékosok elfelejtik, milyen őrült GPU árak lettek a kriptovaluta bányászat miatt. A kérdés továbbra is fennáll: jó ötlet-e olyan grafikus kártya vásárlása, amelyet kriptovaluta bányászathoz használtak?

Nos, általában nem. A bányászat nagyon intenzív feladat, így nagy az esély arra, hogy az eladásra kerülő GPU már jelentős elhasználódást szenved. Természetesen egyes bányászok hosszú élettartamot akarnak, ezért ügyelnek arra, hogy a GPU ne égjen ki, de mások nem bánják, hogy felpörgetik az órát a hash arány maximalizálása érdekében.

Mindenesetre a bányászkártyák helyzete kiszámíthatatlan – lehet, hogy a kezedbe kerül egy jól megőrzött kártya, amely évekig megfelelően működik, vagy esetleg egy elhasználódott kártyát kapsz, ami csalódást fog okozni. néhány hónap.

Ennek ellenére egy használt bányászkártya vásárlása igazi szerencsejáték. Javasoljuk, hogy ne vállalja ezt a kockázatot , különösen, ha megfelelő mennyiségű pénzt költ.

Az utolsó szó

És ez lenne az összes fontos dolog, amit szem előtt kell tartania használt grafikus kártya vásárlásakor!

Sokan nem szeretnek használt elektronikai cikkeket vásárolni, mivel sosem lehetsz 100%-ig biztos abban, hogy mi lesz a végeredmény, másrészt viszont sokan vannak, akik a használt alkatrészeket nagyszerű pénzmegtakarítási lehetőségnek tartják. Mint általában, tájékozott maradjon az árakról, ha a legjobb ajánlatot szeretné elérni, és ügyelnie kell arra, hogy kitől vásárol.

És ha úgy dönt, hogy új GPU-t vásárol helyette, íme a mi válogatásunk a 2022 legjobb grafikus kártyái !

Ezek is tetszhetnek neked