Legfontosabb Szerencsejáték 144 Hz vs 240 Hz – Melyiket válasszam?

144 Hz vs 240 Hz – Melyiket válasszam?

Tehát az összes új 240 Hz-es monitor felbukkanásakor felmerülhet a kérdés, hogy egy 240 Hz-es (vagy magasabb) monitor megéri-e a pénzt. Találjuk ki.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 144 Hz vs 240 Hz monitor

Válasz:

A 144 Hz az esetek túlnyomó többségében jobb : olcsóbbak, könnyebben elérhető a szükséges FPS, és a 144Hz által 60Hz feletti fejlesztések sokkal nagyobbak, mint amit a 240Hz hoz 144Hz felett.

Nem teljesen lenyűgözött a divatos új 2K (1440p) és 4K felbontás?

Ha olyan típusú játékos vagy, aki jobban szereti teljesítmény a látványokkal szemben , akkor valószínűleg inkább a 144 Hz-es és a 240 Hz-es monitorok felé fordítja a figyelmét.

De összességében melyik a jobb választás a kettő közül?

Ebben a rövid cikkben gyorsan áttérünk mik is valójában a frissítési gyakoriságok, a 144 Hz és a 240 Hz előnyei és hátrányai, és végül melyiket érdemes választani a különböző használati esetekhez.

TartalomjegyzékElőadás

Mik azok a frissítési gyakoriságok?

te vagy

Térjünk vissza a nagyon alapvető kérdésre: mi az a frissítési gyakoriság?

Lényegében a képernyő frissítési gyakorisága azt jelenti, hogy másodpercenként hányszor tudja frissíteni a megjelenített képet. Így például egy 60 Hz-es frissítési gyakoriságú monitor másodpercenként 60-szor frissül.

Nyilván ez határozza meg, hogy hányan képkocka másodpercenként monitor képes megjeleníteni. Míg a grafikus kártya jóval több mint száz képkockát jelenít meg, a monitor valójában csak azt mutatja, amit a frissítési gyakorisága lehetővé tesz – leggyakrabban ez a 60.

Itt lépnek színre a 144 Hz-es és 240 Hz-es monitorok.

144Hz vs 240Hz

Tehát úgy döntött, hogy az FPS-t a korlátok közé szorítja, és minden előnyét kihasználja versenyképes többjátékos . Mégis egy dilemmával kell szembenéznie: a két frissítési gyakorisági szabvány közül melyik felel meg a legjobban igényeinek?

Itt van, amit figyelembe kell vennie!

A GPU képes kezelni?

240hz-es monitor

Ezt még akkor is meg kell kérdezni, ha a 144 Hz-et, nem is beszélve a 240 Hz-ről. Ha vesz egy ilyen monitort, és nem tud hozzájuk méltó képkockafrekvenciát elérni, akkor azt a pénzt egyenesen a közmondások lefolyójába öblítették.

Tehát az első dolog, amit meg kell tennie Futtasson le egy benchmarkot, és nézze meg, milyen jól teljesít a grafikus kártyája azokban a játékokban, ahol megnövelt képkockafrekvenciát szeretne . Sok játék rendelkezik integrált benchmarkokkal, de ha nem akar harmadik féltől származó programokkal vacakolni, ellenőrizheti a GPU átlagos teljesítményét itt .

Látod a különbséget?

A 144 Hz-es és 240 Hz-es monitorok összehasonlításának legjobb módja, ha személyesen nézzük meg, hogyan teljesítenek. Szerencsére a nagyobb hardverboltokban általában vannak olyan modellek, amelyeket ellenőrizhet. Ha nem ez a helyzet, akkor egy videó is megfelelhet a célnak:

Megengedheti magának és megéri?

Természetesen, A 144 Hz-es monitorok drágábbak 60 Hz-es társaiknál, míg a 240 Hz-esek a legdrágábbak .

Feltételezve, hogy valóban látja a 60 Hz feletti előnyöket, és feltéve, hogy meg tudja állapítani a kettő közötti különbséget, teljes mértékben Önön múlik, hogy eldöntse, megéri-e a befektetést vagy sem.

Következtetés

60hz vs 144hz

Mindent egybevetve, 144 Hz-et ajánlunk 240 Hz-hez képest legtöbb embernek. Ezek a monitorok nem csak általában megfizethetőbbek, de a célteljesítményt is könnyebb elérni.

Talán a leglényegesebb, bár látható különbség van a két frissítési gyakoriság között, a 60 Hz-ről 144 Hz-re történő ugrás sokkal észrevehetőbb javuláshoz vezet, míg a 144 Hz és 240 Hz közötti különbség csak csekély. . A 240 Hz-es monitorokat csak azoknak ajánljuk, akiknek vadállati számítógépük van, és nem bánják, ha több mártást fektetnek be a játékgépükbe.

Ezek is tetszhetnek neked