Legfontosabb Szerencsejáték Megéri egy 360 Hz-es monitort játékhoz?

Megéri egy 360 Hz-es monitort játékhoz?

A 360 Hz-es monitorok egy újabb szintre emelik a játékot. De tényleg megérik a pénzt? Ebben a cikkben választ kaptunk az Ön számára.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Megéri egy 360 Hz-es monitor

Válasz:

A dolgok nem egészen egyszerűek – rengeteg ha van benne.

Egy 360 Hz-es monitor megéri, ha főleg pörgős versenyjátékokkal játszik, és olyan számítógépes konfigurációval rendelkezik, amely folyamatosan legalább 300 képkocka/másodperc sebességet képes leadni.

Fontolja meg azt is, honnan érkezett: Ha még mindig van 60 Hz-es monitora, akkor mindenképpen érdemes 360 Hz-es monitorra frissíteni, ha megengedheti magának.

De ha már van 144 Hz-es vagy 240 Hz-es monitorja, akkor 360 Hz-es monitor beszerzése csak akkor éri meg, ha valóban észreveszi a kisebb vizuális különbséget.

Ha minden a teljesítményről szól, akkor valószínűleg 360 Hz-es játékmonitorra való frissítést fontolgatta, amikor 2020-ban megjelent a világ első 360 Hz-es monitora.

Megértjük: A 144 Hz-es és 240 Hz-es monitoroknál még gördülékenyebb játékélményt kínáló monitor mindenképpen csábító.

De vajon tényleg megéri, főleg a magas árát tekintve? Ez több tényezőtől függ. Ebben a cikkben felvázoljuk a 360 Hz-es monitor előnyeit és hátrányait, hogy segítsen eldönteni, megéri-e az Ön számára.

TartalomjegyzékElőadás

Gyors frissítés a frissítési gyakorisággal

Hertzben (Hz) mérve a frissítési gyakoriság az a szám, ahányszor a monitor másodpercenként újrarajzolja a megjelenített képet. Például egy 60 Hz-es monitor másodpercenként 60-szor jelenít meg egy új képet, ami 16,67 ezredmásodpercenként új képet eredményez.

A magas frissítési gyakoriság gyakorlatilag hiábavaló, ha a számítógépet elsősorban alapvető feladatokra, például gépelésre és internetböngészésre kívánja használni.

A PC-s játékoknál azonban a magas frissítési gyakoriság óriási különbséget jelent. Gyors átmenetet tesz lehetővé a képek között, így gyorsabban reagálhat. Ez különösen előnyös, ha főleg versenysportolókkal játszol, mint például Counter-Strike: Global Offensive és Értékelés .

Jaj: A 360 Hz-es monitorok előnyei

A legjobb játék monitor

A 360 Hz-es monitor gördülékenyebb játékélményt tesz lehetővé, különösen, ha főként első személyű lövöldözős játékokkal, versenyjátékokkal és más, gyorsan mozgó képpel rendelkező játékokkal játszik.

Mivel a monitor gyorsabban frissíti a képet – pontosabban 2,78 ezredmásodpercenként –, lehetővé teszi, hogy gyorsabban reagáljon a képernyőn bekövetkező változásokra, ami potenciálisan javítja a teljesítményt a játékokban.

Noha nem válik egyik napról a másikra isteni szintű esport játékossá, egy 360 Hz-es monitor előnyt jelent legalább hardveres oldalon.

Ha 360 Hz-es monitort szeretne vásárolni, valószínűleg nem igazán törődik vele, ha a képminőség romlik, amíg egyenletesebb teljesítményt kap.

Jó hír: már kaphatók a 360 Hz-es monitorok IPS panelekkel, amelyek jobb színeket és szélesebb betekintési szöget kínálnak, mint a TN panelek. Ez azt jelenti, hogy a rendkívül magas frissítési gyakoriság mellett továbbra is jó képminőséget kap.

Nem: A 360 Hz-es monitorok hátrányai

ASUS 360Hz monitor

Sajnos több oka is van annak, hogy a legtöbb embernek nem éri meg a 360 Hz-es monitor, még azoknak sem, akiknek van pénzük a legújabb PC-technológiákra égetni.

Az első és legfontosabb, hogy kevesen tudják megmondani a különbséget a 144 Hz-es, 240 Hz-es és 360 Hz-es monitorok között. Könnyen észrevehető a különbség, ha 60 Hz-es monitorról frissít, de nem annyira, ha már amúgy is magas frissítési gyakoriságú monitorról érkezik.

Íme egy példa: A 240 Hz-es monitor 4,17 ezredmásodpercenként újrarajzolja a képet. Ez csak 1,4 ezredmásodperc különbség. 144 Hz-es monitornál 4,16 ezredmásodperc a különbség.

Igen, ezek a kis különbségek ezredmásodpercekben nagy előnyt jelentenek néhány versenyző játékos számára. De egy átlagos játékos számára ezek triviálisak. Ha nem tudja elmondani a különbség 144Hz és 240Hz között , akkor nem valószínű, hogy érzékelni fogja a 360 Hz-es monitor nyújtotta fokozott simaságot.

Másodszor, speciális játékpreferenciákkal és egy alkalmas PC-vel kell rendelkeznie ahhoz, hogy igazán értékelje, amit a 360 Hz-es monitorok hoznak az asztalra.

Ha leginkább körökre osztott RPG-kkel, stratégiai játékokkal és egyéb lassú tempójú játékokkal játszik, akkor a 360 Hz-es monitor csak pénzkidobás. A legelőnyösebb a versenyszerű játékoknál, ahol a grafika kevésbé fontos.

Ezenkívül a számítógépnek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy folyamatosan legalább 300 képkocka/másodperc sebességet biztosítson. Felesleges 360 Hz-es monitort vásárolni, ha a számítógéped alig éri el a 100 képkocka/másodperc sebességet a szokásos játékokkal.

Végül, a lehetőségei továbbra is korlátozottak, ha 360 Hz-es monitort szeretne vásárolni, arról nem is beszélve, hogy legalább 500 dollárt kell költenie egy ilyenre – ez a legtöbb ember számára meredek ár.

Nagyszerű, hogy a jelenleg kiadott 360 Hz-es monitorok IPS paneltechnológiával is elérhetők. De a képernyőméret és a felbontás sokkal korlátozottabb a 144 Hz-es monitorokhoz képest, amelyek jó egyensúlyt kínálnak a képminőség, a teljesítmény és az ár között.

Érdemes 360 Hz-es monitort vásárolni játékhoz?

ASUS PG259QN 360Hz monitor

Ahogy a cikk elején említettük, a 360 Hz-es monitorokkal kapcsolatban rengeteg lehetőség létezik.

Leginkább versenyszerű lövöldözős játékokkal játszik, és elég erős számítógépe van ahhoz, hogy folyamatosan legalább 300 képkocka/másodperc sebességet produkáljon?

Előnyben részesíti a gyorsabb teljesítményt a képminőséggel szemben, és nem bánja, hogy nagy pénzt költ egy 1080p-s kijelzőre?

Elég érzékeny a szeme ahhoz, hogy érzékelje a nagy képfrissítési gyakoriságú monitorok által kínált fokozott simaságot, még akkor is, ha a különbség csekély?

Ha minden kérdésre igen a válaszod, akkor mindenképpen érdemes 360 Hz-es monitort vásárolni.

Ugyanez igaz, ha egy régi 60 Hz-es monitorról érkezik, de fontolja meg 144 Hz-es monitorok először is, mivel olcsóbbak és több változatban kaphatók. Ha már rendelkezik 240 Hz-es monitorral, javasoljuk, hogy egyelőre tartsa el a frissítést, mert minimális a különbség.

Ezek is tetszhetnek neked