Legfontosabb Szerencsejáték Biztonságos a Driverscape?

Biztonságos a Driverscape?

Biztonságos a Driverscape használata? Legális? Alaposabban megvizsgáltuk a Driverscape-et és azt, hogy mit kínálnak. Olvassa el értékelésünket itt!

ÁltalSamuel Stewart 2021. március 19 Driver Scape Review

Drivers. Szeresd vagy utáld őket. Gondoskodnak arról, hogy gépeink nap mint nap tönkremenjenek, és hardverünk kiváló állapotban van.

Ez addig tart, amíg egy frissített verzió meg nem jelenik, és elérkezünk ahhoz a nagyon fontos kérdéshez, hogy vállaljuk-e a kockázatot, hogy esetleg jobb élményt szerezzünk, vagy biztonságosan játszunk, és ragaszkodunk a jól bevált verzióhoz.

Ebben a cikkben megnézzük Driverscape , egy hatalmas, harmadik féltől származó ingyenes illesztőprogram-adatbázis, amely tudatja Önnel, hogy biztonságos-e a használata vagy sem.

TartalomjegyzékElőadás

Mi az a Driverscape?

Driverscape

A Driverscape egy magántulajdonban összeállított, harmadik féltől származó illesztőprogram-katalógus számos hardverhez a grafikus kártyáktól az alaplapokig és perifériákig, például USB-billentyűzetekig, nyomtatókig vagy egerekig.

A Driverscape csapata manuálisan gyűjtötte össze az illesztőprogramokat a hivatalos gyártói webhelyekről, és kategóriákba sorolta őket az eszközkategória és a gyártó neve szerint, hogy állítólag egyablakos ügyintézésként elérhető legyen.

A Driverscape azt állítja, hogy a vezetők azok Windows Hardverminőségi Labs (WHQL) tanúsítvánnyal rendelkezik (a Microsoft harmadik féltől származó jóváhagyási pecsétje), és minden illesztőprogramot külön-külön megvizsgált a hitelesség szempontjából. A webhely történelmi illesztőprogramok tárházát is kínálja olyan hardverekhez, amelyeket már nem gyártanak vagy nem támogatnak a gyártó.

Ezenkívül a Driverscape a Windows XP, Vista, 7, 8 és 10 rendszerrel kompatibilis Driver Update Utilityt javasol, amely átvizsgálja a számítógépet az elavult és hiányzó illesztőprogramok azonosítására, majd javaslatot tesz a csereprogramok letöltésére és telepítésére.

Szükség van a Driverscape használatára?

A Driverscape biztonságos

A kérdés nem annyira az, hogy a Driverscape biztonságos-e, hanem inkább az, hogy valóban szükség van-e illesztőprogramok beszerzésére harmadik féltől származó illesztőprogram-frissítő szoftveren keresztül, vagy manuálisan telepítse azokat a Driverscape könyvtárból.

A rövid válasz a következő: nem .

A Windows kiváló munkát végez, hogy minden kritikus hardvert naprakészen tartson kipróbált illesztőprogramokkal, amelyek a Microsoft áldásában vannak. A legtöbb eszköz esetében gyakorlatilag nincs szükség az illesztőprogramok manuális frissítésére.

Ha egy illesztőprogramnak égetően szüksége van frissítésre, és a Windows nem működik, mindig az első hívási port az eszköz gyártójának webhelyének támogatási oldala , ahol megtalálja a legfrissebb illesztőprogramot. Ezzel garantált hitelességet kap, és minden lehetséges trójaitól, rosszindulatú programtól vagy rootkittől mentes letöltést kap.

Ez a megközelítés különösen fontos a grafikus kártyák esetében Nvidia és AMD , mindkettő bőséges lehetőséget kínál a legújabb illesztőprogramok beszerzésére olyan szabadalmaztatott szoftvereken keresztül, mint a GeForce Experience és az AMD Radeon Software, vagy a megfelelő webhelyek meglátogatásával (beleértve a régebbi grafikus kártyák régi illesztőprogramjait).

Biztonságos a Driverscape?

Driverscape Review

Ami a biztonságot illeti, nem javasoljuk a Driverscape illesztőprogram-frissítő segédprogram letöltését . Bármely harmadik féltől származó szoftver, amely átvizsgálja a számítógépét, és felajánlja az illesztőprogramok letöltését, biztos módja annak, hogy problémákat okozzon. Kiváló eszköz az internet gonoszabb erői számára, hogy kémprogramokon és rosszindulatú programokon keresztül hozzáférjenek a gépéhez.

Ezenkívül a segédprogram az elavult illesztőprogramokat keresi anélkül, hogy figyelembe venné a stabilitást vagy a hardver régiségét. A javasolt cserék letöltése előre nem látható problémákhoz és instabilitáshoz vezethet. A legtöbb esetben az eszköz már rendelkezik a legfrissebb illesztőprogrammal, bár lehet, hogy néhány éves. Leggyakrabban a gyártó leállította a frissítést.

Annak érdekében, hogy a Driverscape megérdemelje, az illesztőprogram-frissítő segédprogram nem kér pénzt a kezdeti felületes vizsgálat után, ahogyan azt a megfelelő illesztőprogram-segédprogramok teszik. Mindent összevetve ez túl kevés a legitimációhoz.

A Windows rendszeres frissítésekkel gondoskodik a kritikus biztonsági problémákról és sebezhetőségekről. Ami a többit illeti – kivéve a grafikus kártyákat, amelyeknek előnyös a gyakori frissítés a legújabb gyártó által ellenőrzött illesztőprogramokra (az Nvidia és hasonlók szabadalmaztatott programjai egyébként is felszólítják, hogy töltsd le ezeket) – mindig kövesd azt a mantrát, hogy ha nem. elromlott, ne javítsd.

Általában, egyáltalán nincs értelme a gyártói illesztőprogramok listáját keresgélni, és megkeresni a Wi-Fi adapter legújabb illesztőprogramját, ha az minden probléma nélkül működik .

A Driverscape használata utolsó lehetőségként

A Driverscape.com áttekintése

Bár a fentiek remélhetőleg rávilágítottak a harmadik felek webhelyeinek használatában rejlő kockázatra, Driverscape tud hasznos lehet, ha egy már megszűnt eladó által gyártott illesztőprogramot keres vagy olyan eszköz, amely már nem jelenik meg a gyártó támogatási oldalán.

Ha valamilyen oknál fogva a 2000-es évek elején készült hangkártya utolsó ismert illesztőprogramjának nyomára bukkan, a Driverscape áldásos. Lehet, hogy az interneten néhány helyen található, ahol elérhető a sofőr, és ezek közül egyértelműen a könnyebben elérhető helyek közé tartozik.

Csak azt javasoljuk, hogy óvatosan közelítse meg:

  • Győződjön meg róla, hogy egyenként tölti le a fájlokat.
  • Soha ne használja a webhely szabadalmaztatott segédprogramját.
  • Futtassa le a letöltött illesztőprogramokat egy robusztus, naprakész vírusirtón keresztül, és ellenőrizze őket megbízható kártevő-eltávolító szoftverrel, mielőtt használná őket. Bármilyen szemböngészési jelet észlel, és abba kell hagynia.

Történetek a Driverscape-fájlokról, amelyek nemcsak hamis illesztőprogramokat, hanem trójaiakat is elültetnek a fórumokon az interneten. Ennek ellenére ezeknek a bejegyzéseknek a többsége néhány éves, és úgy tűnik, hogy a Driverscape időközben megtisztította a dolgot.

Az utolsó szó

Összefoglalva, gyártói weboldalak egyértelműen a vezetők beszerzésének módja. Az elavult vagy nehezen fellelhető illesztőprogramok valószínűtlen forgatókönyve esetén a Driverscape-nek megvan a maga haszna, de a legnagyobb körültekintéssel járjon el.

Ezek is tetszhetnek neked