Legfontosabb Szerencsejáték Megéri egy GPU hátlap?

Megéri egy GPU hátlap?

Sok felső kategóriás GPU-hoz GPU hátlap tartozik, de egyáltalán megéri? GPU-hátlappal vagy anélkül érdemes grafikus kártyát venni? Találjuk ki.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Megéri egy GPU hátlap

Az elmúlt évtized során az esztétika egyre fontosabbá vált, ha arról van szóPC épít.

Az összes komponens közül valószínűleg a grafikus kártyáknál volt ez a legszembetűnőbb – a burkolatok simábbak lettek, sok gyártó elkezdte az RGB világítás bevezetését, és összességében javult az általános építési minőség.

A grafikus kártyák tervezésének egyik figyelemre méltó kiegészítése, amely 2022-ben már nagyon elterjedt a grafikus kártyák között, az hátlap . Ebben a cikkben röviden áttekintjük, hogy milyen célt szolgál a hátlap a grafikus kártyákban, és hogy ezek valóban olyan fontosak-e.

GPU hátlappal

Kezdésként a GPU hátlapja egy fém vagy műanyag (általában fém) lemez, amely a grafikus kártya hátoldalát takarja. Szóval, milyen célt szolgál?

Nos, a hátlapon mindkettő van gyakorlati és esztétika funkciókat.

Először is, a hátlap támogatja a grafikus kártya hűtőjét, és így megakadályozza a nyomtatott áramköri lap meghajlását, ami nagyon feltűnő lehet, ha nagyobb, terjedelmesebb, nehezebb hűtőbordával rendelkező modellekről van szó. Sőt, egyes hátlapok megkönnyítik a kártya hátuljáról a por eltávolítását, ami mindig kényelmes a számítógép tisztítása során.

A hátlapokat azonban leginkább azért értékelik, mert esztétikailag hozzájárulnak, mivel letisztultabb, karcsúbb és egységesebb megjelenést kölcsönözhetnek a grafikus kártyáknak. Ráadásul egyes hátlapok beépített RGB világítással is rendelkeznek, ami nyilvánvalóan még jobban megnöveli az esztétikai vonzerőt, ha Ön RGB-rajongó.

AMD Radeon RX 590

Nos, valami, amit egy hátlap általában csinál nem segít a hűtésben. Míg egyes hátlapok nagyobb érintkezési felülettel rendelkeznek, és hőpárnákkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy hőelosztóként működjenek, a legtöbben nem igazán változtatnak a végén.

A gyakorlatban egy hátlap csökkenhet vagy ténylegesen növekedés a kártya hőmérséklete vagy a számítógépház belsejében, de így is, a különbségek többnyire elhanyagolhatóak, és átlagosan a fok töredékére csökkennek.

Lényegében tehát a hátlap mögött rejlő vonzerő az, hogy az segít az esztétikában és potenciálisan lehet megakadályozza a kártya megereszkedését a PCIe slotban, ha nagy kártya nehéz hűtővel beszélünk, ráadásul néha megkönnyíti a kártya hátoldalának tisztítását , de ez nem mindig van így, és a tervezéstől függ.

Ez azt jelenti, hogy ha vásárol egy új grafikus kártya , a hátlap ne legyen előkelő helyen a prioritások listáján, és vannak sokkal fontosabb dolgok, amelyeket szem előtt kell tartani az új GPU kiválasztásakor.

Persze lehet, hogy jó lenne egy hátlap, de nem éppen olyan kulcsfontosságú funkció, amely nélkül ne tudna élni, különösen akkor, ha nem engedheti meg magának, hogy túl sokat költsön, és pénztárcabarátabb megoldásokat keres.

Ami azt illeti, mivel vannak olyan költségvetési grafikus kártyák, amelyek hátlappal vannak kiegészítve, valószínű, hogy soha nem kerül olyan helyzetbe, amelyben megkérdőjelezné, nem kellene-e kicsit többet költenie, hogy vegyél egy modellt, amiben van.

Ezek is tetszhetnek neked