Legfontosabb Szerencsejáték Megérik a játékszékek?

Megérik a játékszékek?

Megérik a játékszékek, vagy csak túlságosan feldobják őket? Játékszéket vagy ergonomikus irodai széket vásároljon? Itt a válasz.

ÁltalSamuel Stewart 2021. szeptember 4. 2020. november 11 Megérik a játékszékek?

Ebben az útmutatóban segítünk eldönteni, hogy érdemes-e játékszéket vennie vagy sem.

Pontosabban megvizsgáljuk, mi különbözteti meg őket a hagyományos irodai székektől, és megéri-e a pénzt.

Secretlab Titan 2020 sorozat

Secretlab Titan
  • 2020-as sorozat
  • 5 év garancia
  • Kényelmes és minőségi felépítés
Lásd Ár

Összefüggő: A legjobb játékszékek (2022-es vélemények)

TartalomjegyzékElőadás

Tervezés

Az agresszív és figyelemfelkeltő külső dizájn már évek óta a mindenféle játékkiegészítő, perifériák és egyéb felszerelések egyik fő eleme, amióta a játék a mainstream reflektorfénybe került, és létrejött az e-sport világa.

játékszék érdemes

A játékszékek sem különböznek egymástól. Amint az a jobb oldali King Gaming Chair-nél is látható, ez a DXRacer gyártmányú játékszék rikító fekete-piros színvilággal rendelkezik, amely nagyon elterjedt a játéktermékek között.

dxracer megéri

Másrészt a szokásos irodai székek kialakítása sokszor sokkal minimalisztikusabb, leginkább a fekete bőr külsőhöz ragaszkodik, néha sötétszürke vagy fehér árnyalatokkal kombinálva.

Kényelem

A játékszék

A versenyjáték-székek gyakran valódi autósülések után készülnek, hogy a felhasználó maximálisan elmerülhessen. A probléma azonban az, hogy az autósüléseket úgy tervezték, hogy megkönnyítsék a jármű működését, nem pedig kényelmet. Leginkább az autóülések tervezésének védjegyei a következők:

  • Vödörülés – Az autósüléseknél középen van az a jellegzetes mélyedés, megemelt oldalakkal. Miért van ez ott? Egyszerűen azért, hogy a vezető ne csússzon oldalra kanyarodás közben. És annak ellenére, hogy további magával ragadja a versenyjátékok szerelmeseit, nem járul hozzá a kényelemhez. A kagylós ülés ráadásul hátrányos is lehet ebből a szempontból, mivel korlátozza a felhasználó mozgását az ülésben. Ha órákig tartó játékmenete van, érdemes időről időre átváltoztatni és más pózba ülni, és egy ilyen üléskialakítású versenyjátékszék nem teszi ezt sem könnyűvé, sem kényelmessé.
  • Megemelt előlap -A kagylós üléshez hasonlóan az ülés megemelt elülső része az autósüléseknél is megtalálható, hogy a vezető könnyebben tudja a pedálokon tartani a lábát anélkül, hogy kifárasztaná a lábát. Ez nem gyakorlati probléma, amikor a számítógép asztalánál ül, és ronthatja a hosszú távú kényelmet. Hacsak nem magas és hosszú lábakkal, ez a tervezési választás valószínűleg kényelmetlenül lelóg a lábairól az ülés széléről, hacsak nem támasztja le őket az íróasztalára, egy oszmánra vagy bármilyen más bútorra, amely megfelelhet a célnak.

Az irodai elnök

Éppen ellenkezőleg, még a legolcsóbb irodai székek is rendkívül ergonómikus kialakításúak, amelyek kényelmes ülést biztosítanak órákon át. Ez a maximális állíthatósággal valósult meg, amely szinte minden széket alkalmassá tesz minden testtípushoz, és sokkal intuitívabb üléskialakítással.

Ne feledje azonban, hogy az irodai székek széles árkategóriát fednek le, ellentétben a játékokhoz használt társaikkal, amelyek gyakran drágábbak. Ennek megfelelően a megfizethetőbb irodai székekből gyakran hiányzik az összes memóriahabos párnázás és egyéb jó minőségű alkatrész/szolgáltatás, amely a drágább székekben megtalálható.

Árazás

játékszék vs irodai szék

Mint már említettük, a játékberendezések ismertek és azonnal felismerhetők a kialakításukról. Azonban egy másik dolog, ami ezt követi, a magas ár.

Legyen szó játékszékekről, mechanikus billentyűzetekről, lézeres egerekről vagy térhatású fejhallgatókról, mindegyik viszonylag drága lesz – még az árspektrum alsó határába tartozók is. A kritikus kérdés a következő: jogosak ezek az árak?

Természetesen, ha minőséget akar, tisztességes összeget kell fizetnie érte. A játékfelszerelésekkel kapcsolatos gyakori probléma azonban az, hogy nem mindig a tényleges minőségért vagy praktikumért kell fizetni, hanem azért, amit a termék képvisel.

A játék életstílussá vált, és ezekért az agresszív, LED-ekkel tarkított, határvonalas, trükkös dizájnokért sok esetben fizetni kell.

Egy egyszerű irodai szék nem képvisel semmilyen szubkultúrát, és mindig úgy van kialakítva, hogy megfeleljen a céljának. Ennek ellenére, ha egy irodai szék drágább, biztos lehet benne, hogy a többletköltség nagyon praktikus okokból adódik: memóriahabos párnázás, további állíthatóság és egyéb funkciók.

Végső soron az irodai székek sokkal rugalmasabbak az árak tekintetében, és az esetek többségében sokkal bölcsebb befektetés, mivel mindenekelőtt praktikusak és ergonomikusak.

Játékszékek

Következtetés

Szóval, megéri egy játékszék? Minden az Ön igényeitől és preferenciáitól függ. Két fontos dolgot kell szem előtt tartani:

  • Az irodai szék általában kényelmesebb összességében
  • Az irodai szék általában olcsóbb, és jobb ár-érték arányt kínál

Ez nem azt jelenti, hogy a játékszékek kényelmetlenek lennének – távolról sem. Mindazonáltal meghoznak bizonyos intuitív tervezési döntéseket, és vitathatatlanul nem érik meg a magas árat, hacsak nem szenvedélyes játékos vagy, és életstílusának megfelelő széket szeretne.

Minden más esetben az irodai szék okosabb vásárlás a fent említett két ok miatt. Nem fogja hagyni, hogy többre vágyjon, ha kényelmes ülésről van szó, különösen, ha plusz pénzt fektet be egy prémium minőségű székbe.

Ezek is tetszhetnek neked