Legfontosabb Szerencsejáték A videojátékok történetének legrosszabb PC-portjai

A videojátékok történetének legrosszabb PC-portjai

Manapság nem ritka, hogy rossz PC-portok vannak a játékokban. Összeállítottuk a videojátékok történetének legrosszabb PC-portjainak listáját. Itt van a kedvenc játékod?

ÁltalJustin Fernandez 2021. január 28 A legrosszabb PC-portok a videojátékok történetében

A közötti vonal PC-s és konzolos játék évről évre egyre inkább összemosódik, és manapság nem ritka, hogy a legtöbb niche PC-s indie játék konzolokra vagy fordítva.

Elméletileg nincs semmi baj azzal, ha egy videojátékot különböző hardverekhez vagy platformokhoz igazítanak, mindaddig, amíg a fejlesztő betartja a minőségi szabványokat.

Sajnos ez nem mindig történik meg a gyakorlatban, és túl gyakran látjuk, hogy a PC-portok számtalan problémával rendelkeznek, kezdve az alacsony képkockasebességtől és felbontástól a bosszantó hibákig és hibákig.

Bár ez kisebb kellemetlenségeket jelenthet egyes játékoknál, számos olyan eset volt, amikor egy PC-port a határvonalon lejátszhatatlan, vagy egyszerűen elhalványul a konzolos verzióhoz képest.

Ebben a listában elemezzük a legrosszabb PC-portok a videojátékok történetében a megjelenés évének sorrendjében, pontosabban a PC-port kiadásának évében.

Ne felejtsen el visszanézni a jövőben, mert folyamatosan frissítjük ezt a listát új játékokkal!

Összefüggő: A legjobb közelgő indie játékok 2022-ben (And Beyond) A legjobb játékok beépített referenciaértékekkel 2022 Grafikailag legigényesebb PC-játékok 2022

TartalomjegyzékElőadás

Metal Gear Solid 2

Metal Gear Solid 2

Megjelenés éve: 2003
Fejlesztő: Konami

Ha figyelembe vesszük, hogy még a Sony belső stúdiói is nehezen tudtak megérteni a PS2 architektúráját, nem csoda. Metal Gear Solid 2 A PC-port végül egy forró káosz lett.

Míg egyes gépek remekül tudták futtatni a játékot, másoknak villogó textúrákkal, hiányzó árnyékokkal, hangproblémákkal és folyamatos összeomlással kellett megküzdeniük.

Ott van még a játék vezérlőelemei is, amelyeket a Dualshock 2 új analóg gombjaihoz terveztek, de nem voltak megfelelően adaptálva egérre és billentyűzetre.

Végül, de nem utolsósorban az MGS2 telepítéséhez 7 GB tárhely kellett, ami manapság talán nem tűnik soknak, de a hasonló játékok akkoriban csak körülbelül 2 GB-ot foglaltak el.

Pókember 2

Pókember 2

Megjelenés éve: 2004
Fejlesztő: The Fizz Factor

Egy ponton a játékkiadók megúszhatják ugyanazon játék teljesen különböző verzióit több platformon.

Ez sok esetben azt eredményezné, hogy két, azonos című játékban semmi sem hasonlít egymáshoz, mint például az eset Pókember 2 .

Konzolon a játékot szeretettel úgy emlegetik, mint a valaha volt egyik legjobb szuperhős-videojátékot, de PC-n szörnyű tervezési döntések szenvedtek, amelyek eltávolították a nyílt világú web-lengő mechanikát.

Ennek célja az volt, hogy a játék alkalmasabb legyen a fiatalabb közönség számára. A valóságban a Spider-Man 2-t egy megdicsőült point-and-click kalandjátékká változtatta.

Splinter Cell Double Agent

Splinter Cell: Double Agent

Megjelenés éve: 2006
Fejlesztő: Ubisoft

Az évek során a Ubisoftnak tisztességes részesedése volt a rosszul optimalizált PC-portokból, de nem sok összehasonlítható a szemétledobó-tűzzel. Splinter Cell: Double Agent .

A PC-s verzió kimerítette a játékosokat, miután megküzdöttek a rosszul skálázott felbontásokkal, az állandó összeomlással és a hibákkal, amelyek hatással voltak az árnyékokra, a textúrákra és ami a legrosszabb, a világításra.

Tekintettel arra, hogy a Splinter Cell egy lopakodó sorozat, a legkevesebb, amit tehettek volna, hogy megbizonyosodnak arról, hogy a játék fényeffektusai megfelelően működtek a PC-porton.

Arról is számoltak be, hogy a hang véletlenszerűen megszakadt, és az egér és a billentyűzet vezérlőiről sem lehetett írni.

Devil May Cry 3 Dante

Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Megjelenés éve: 2006
Fejlesztő: SourceNext

Bár a Capcom köztudott, hogy a különféle franchise-aik során kiad néhány igazán közepes portot, ennek elismerése is a Ubisofté, amiért kiadta a PC-s verziót. Devil May Cry 3 EU és NA területeken.

Ezenkívül a port fejlesztését kiszervezték egy SourceNext nevű külső fejlesztőnek, és fiú, azonnal észreveszi, hogy a Capcom hiányzik a játék indításakor.

Egyrészt a DMC3 a beállításoktól függetlenül automatikusan elindul ablakos módban, ami azt jelenti, hogy minden alkalommal manuálisan kell teljes képernyőre váltania, amikor játszik.

Aztán ott vannak a képkockasebesség-problémák, amelyek valamilyen módon kötődnek bizonyos játékon belüli zenékhez és menühangokhoz, amelyek megkövetelik, hogy ezeket saját maga törölje, hogy a játék megfelelően működjön.

Resident Evil 4

Resident Evil 4

Megjelenés éve: 2007
Fejlesztő: Capcom

Ha ezt figyelembe veszed Resident Evil 4 a PS2-es verzió portja volt, ami maga az eredeti GameCube játék portja volt, egyértelmű, hogy ez a dolog kezdettől fogva kudarcra volt ítélve.

Ez rengeteg grafikai problémát eredményezett, amelyek hatással voltak a játék fényeffektusaira, valamint a hangzavarokkal kapcsolatos problémákra.

Összefüggő: A legjobb játékok, mint például a Resident Evil

Az sem segít, hogy a PC-n a RE4 alapértelmezés szerint nem támogatja az egérvezérlést, ezért harmadik féltől származó szoftverek használatára volt szükség, vagy be kell érnie a játék zűrzavaros billentyűzetvezérlési sémájával.

Szerencsére a Capcom a legtöbb ilyen problémát megoldotta Resident Evil 4 Ultimate HD Edition , amely hozzáadja az egér és a billentyűzet támogatását, valamint javítja a textúrákat és a megvilágítást.

Terrorizál

Bully: Ösztöndíjkiadás

Megjelenés éve: 2008
Fejlesztő: Rockstar

Annak ellenére, hogy a 2000-es évek közepének egyik legelismertebb PS2-játéka volt, a Bully technikai káosz lett, amikor PC-ről volt szó. Bully: Ösztöndíjkiadás .

Mint sok PC-re portolt konzoljáték, a Bully képkockasebessége 30 fps-re volt zárva, a kezelőszervek pedig rendetlenek és pontatlanok voltak.

A játékosok számos grafikai és játékhibáról is beszámoltak, amelyek eltávolították a HUD-elemeket, textúrák megjelenését okozták, és így tovább.

A legtöbb esetben ezek a problémák nem voltak elég súlyosak ahhoz, hogy játéktörést okozzanak, de ennek ellenére a Rockstar egyik legnagyszerűbb címének megtapasztalása nem volt ideális az ideálisnál.

Grand Theft Auto IV

Grand Theft Auto IV

Megjelenés éve: 2008
Fejlesztő: Rockstar

Bullyhoz hasonlóan a Rockstar is úgy döntött, hogy megtántorodik GTA IV PC-s kiadása, amely a konzolos játékosoknak egy évre szóló előnyt biztosít, és amint látni fogjuk, a legjobb módszert a játék megtapasztalására.

Hogy őszinte legyek, a PC-portra nem érte meg a várakozást; Az induláskor a GTA IV-nek iszonyatos képkockasebesség-problémái voltak, gyakran összeomlott, és számos, a játék fizikai motorjával kapcsolatos hibája volt.

Az akadályok súlyossága felhasználóról felhasználóra változott, ami azt eredményezte, hogy egyes játékosok képesek voltak túljutni a jankokon, míg mások, akik közvetlenül nem tudták játszani a játékot.

A Bully: Scholarship Edition-hez hasonlóan a GTA IV PC-portját is javították az idők során hivatalos megjelenés utáni javításokkal, valamint különféle rajongók által készített modokkal.

Szent

Szent sor 2

Megjelenés éve: 2009
Fejlesztő: CD Projekt Localization Team

Ha a tetves PC-portokról van szó, Szent sor 2 páratlan. Sok szempontból olyan érzés, mintha valaki minden lépésnél a játék gyengébb verzióját akarná elkészíteni.

Ebben az esetben ez a valaki nem a Saint's Row fejlesztője, a Volition volt, hanem a CD Projekt Red egyik ága, amely a Saint's Row 2 Windows-verzióján való munkára szerződött.

A legnagyobb probléma ezzel a porttal az, hogy a játékot eredetileg úgy tervezték, hogy az Xbox 360-on natív nagyon specifikus CPU órajelen fusson.

Minél távolabb került ettől a sebességtől, legyen az magasabb vagy alacsonyabb, annál rosszabb a teljesítmény, ami azt jelenti, hogy a PC-tulajdonosokat alapvetően megbüntették azért, mert nagyobb képességű hardverük van.

Dark Souls 1

Sötét lelkek

Megjelenés éve: 2012
Fejlesztő: FromSoftware

Míg az eredeti Sötét lelkek titokzatos történetéről, emlékezetes karaktereiről és lebilincselő főnöki harcairól hirdetik, amit a PC-portról nem tudhatnánk meg, legalábbis 2012-es megjelenése körül.

A fő problémák a játék vezérlőiből adódnak, amelyek nagyon nem reagáltak, és szinte haszontalanok voltak az egéren és a billentyűzeten, valamint a Games for Windows Live DRM használatából.

Összefüggő: A legjobb játékok, mint a Dark Souls

És sok más lustán végzett PC-porthoz hasonlóan a Dark Souls is 30 képkocka/másodperc sebességgel volt rögzítve, és 720p maximális felbontáson futott, annak ellenére, hogy a Full HD a PC-s játékok szabványává vált.

Végül a FromSoftware bocsánatot kért, és elkezdte kiadni a javításokat, amelyek a port legnagyobb problémáit orvosolták, bár jobb, ha csak játszol. Dark Souls Remastered .

Deadly Premonition Director

Halálos előérzet: Director’s Cut

Megjelenés éve: 2013
Fejlesztő: Access Games

A Deadly Premonition 2010-es megjelenése után kultikus státuszt sikerült elérnie egyedülálló túlélési-horror-meets-Twin Peaks, nyílt világú dizájnjával.

Bár a játék közössége nagyjából olyan hűséges, mint amilyen ők jönnek, a rajongók nem vesztegették az idejüket azzal, hogy kifejtsék panaszaikat a három évvel később megjelent PC-s verzió miatt.

Az önjelölt Halálos előérzet: Director’s Cut Lehetséges, hogy új tartalmat és frissített grafikát és vezérlőket adtak hozzá, de hiányoztak a legfontosabb funkciók, amelyeket akkoriban egy PC-s kiadástól elvárhattak volna.

A képkockasebesség mindenhol ott volt, a felbontás 720p volt, és a játékot továbbra is az eredeti Deadly Premonition-ból áthozott hibák sújtották.

Odüsszeia rabszolgasora a Nyugatnak

Rabszolgaként: Odüsszea a Nyugatnak

Megjelenés éve: 2013
Fejlesztő: Ninja Theory

Rabszolgaként: Odüsszea a Nyugatnak figyelemre méltó lábjegyzet a Ninja Theory fejlesztői fejlődésében, és lenyűgöző történetet, lebilincselő harcot és kielégítő rejtvényeket tartalmaz (legalábbis konzolon).

Ha azonban a játék PC-s verziójáról van szó, akkor csak a Ninja Theory lustasága jut eszünkbe, amit érdemes kiemelnünk, hogy három évet kapott a portó elkészítésére.

PC-n a játék alacsony felbontású eszközöket használt, bosszantó 30 képkocka/másodperc-korlátot épített be, mozgásos elmosódás használatára kényszerítette a játékot, és nem tartalmazott Vsync opciót.

Bár rengeteg port sokkal rosszabb, az Enslaved rosszul optimalizált állapota rossz szájízt hagyott a PC-játékosok szájában, ami hozzájárult a sorozat korai megszűnéséhez.

Assassins Creed Unity

Assassin’s Creed Unity

Megjelenés éve: 2014
Fejlesztő: Ubisoft

Egy olyan sorozat esetében, amely már az Assassin’s Creed-éig létezik, azt hinné az ember, hogy a Ubisoft már kidolgozta a különböző platformok számviteli trükkjeit.

Sajnos ez nem így volt 2014-ben, amikor a cég kiadta Assassin’s Creed Unity , amely észrevehető beugrástól és fájdalmasan korlátozott húzási távolságtól szenved.

Az induláskor a játékosok a képkockák akadozásáról is beszámoltak a sűrűn lakott területeken, és összességében gyenge teljesítményről, még csúcskategóriás grafikus kártyák esetén is.

És bár a Ubisoft a legtöbb problémát az indítás utáni javításokkal orvosolta, még mindig az egyik legrosszabb fejlesztőnek/kiadónak tartják a PC-portok terén.

Nézze meg a kutyák sorozatát

Watch Dogs

Megjelenés éve: 2014
Fejlesztő: Ubisoft

Ugyanabban az évben jelent meg, mint az Assassin’s Creed Unity, Watch Dogs felfelé ívelő csatát vívott a maga hype-jával, amelyet elkerülhetetlenül elveszít.

Alapvető probléma volt azzal, ahogyan a Ubisoft bemutatta a játékot, amely innovatív hackelési mechanikával és a modern Chicago mintájára kiterjedt nyitott világgal büszkélkedhet.

Összefüggő: A legjobb játékok, mint például a Watch Dogs

Bár a tényleges élmény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a játék viszonylag jó fogadtatásra talált konzolokon, míg a PC-port nem egészen ütötte meg a célt.

A Watch Dogs a PC-n tele volt technikai hibákkal, amelyek a képkocka sebesség zuhanását, a mentési fájlok megsérülését és a lekicsinyített grafikát okozták, amelyek távol álltak az eredeti demótól.

Batman Arkham Knight

Batman: Arkham Knight

Megjelenés éve: 2015
Fejlesztő: Iron Galaxy Studios

Bár manapság jól működik, a PC-s verziója Batman: Arkham Knight köztudottan rossz volt az induláskor, egészen addig a pontig, hogy a WB Games visszatérítésre kényszerült.

A játékot feltörő hibáktól a grafikus akadozásokig és az elképesztően rossz vezérlési elrendezésekig a játék teljes katasztrófa volt PC-n.

Az optimalizálási problémák mosodai listája sokkal értelmesebb, ha figyelembe vesszük, hogy a Rocksteady korlátozott mértékben érintett a PC-s verzióban.

Ehelyett a portot kiszervezték egy külső fejlesztőhöz, az Iron Galaxy Studioshoz, és állítólag csak 12 ember felügyelte a gyártását.

Mortal Kombat X

Mortal Kombat X

Megjelenés éve: 2015
Fejlesztő: High Voltage Software

Nem a Batman az egyetlen olyan nagy horderejű franchise a WB Games égisze alatt, amely az elmúlt években halvány PC-kiadást látott.

Indításkor, Mortal Kombat X rosszul optimalizált vezérlők, és ami még rosszabb, szörnyű netkód gyötörte, amely idővel az egyezések késését és szinkronizálását okozta.

Az Arkham Knighthoz hasonlóan sok ilyen aggály a PC-portot kezelő külső fejlesztőre is felhívhatja a figyelmet, miközben a NetherRealm a konzolos verziókkal volt elfoglalva.

A WB Games végül a megjelenésével visszatért a pályára Mortal Kombat XL , a játék továbbfejlesztett változata további tartalommal és továbbfejlesztett online többjátékos játékkal.

Ezek is tetszhetnek neked