Legfontosabb Szerencsejáték Alcatel A30 áttekintés

Alcatel A30 áttekintés

Mennyire jó egy 100 dollár alatti Android okostelefon? Tekintse meg Alcatel A30 áttekintésünket, és nézze meg, hogy ez lehet-e a megfelelő olcsó telefon az Ön számára.

ÁltalPhillip Connors 2022. január 3 Alcatel A30 áttekintés

Bottom Line

Az Alcatel A30 egy tisztességes telefon az alkalmi felhasználók számára, de az ebben az árkategóriában tapasztalható erős verseny miatt, mivel rengeteg hasonló árú telefon található, amelyek több pénzt kínálnak, az A30 sajnos nem a legjobb választás. van más lehetősége, és van egy kis tartalék készpénze.

2.5 Lásd Ár

Az előnyök:

  • Jó 5 hüvelykes kijelző
  • Meglehetősen sima készlet Android 7.0 élmény
  • Rendkívül megfizethető

Hátrányok:

  • Kelt CPU
  • Kevés tárhely
  • Kevés akkumulátor-élettartam
  • Alapvető kamerák

Az Android nyílt forráskódú jellegének egyik legjelentősebb előnye a különféle OEM-ek által gyártott eszközök széles választéka. Ennél is fontosabb, hogy ez az, ami lehetővé teszi néhány nagyszerű költségvetési eszköz létezését, amelyek a legújabb zászlóshajó árának töredékéért kaphatók.

A pénztárcabarát készülékek történetesen régóta az Alcatel elsődleges résévé váltak, bár eszközeik ritkán kerültek előrébb más cégek modelljei között ebben a kategóriában.

Ma közelebbről megvizsgáljuk az Alcatel A30-at, és meglátjuk, hogy ez a megfizethető telefon megéri-e a pénzt, valamint hogy az Alcatelnek sikerült-e egy kiváló, sokoldalú olcsó telefont készítenie.

TartalomjegyzékElőadás

A specifikációk

Kijelzo méret 5 hüvelyk
Kijelző felbontása 720×1280
Pixelsűrűség 294 PPI
CPU Qualcomm Snapdragon 210
GPU Adreno 304
RAM 2 GB
Belső tároló 16 GB
Külső tárhely Akár 32 GB
Akkumulátor 2460 mAh
Hátsó kamera 8 MP
Első kamera 5 MP
Mobil kapcsolat LTE
Wi-Fi 802,11 b/g/n
Bluetooth verzió 4.1
Operációs rendszer Android 7.0
Méretek 5,59×2,76×0,33
Súly 147g

A specifikációk teljes listáját a telefon oldalán találja PhoneArena

A dizájn

alcatel a30

Mielőtt beleásnánk magunkat a belső dolgokba, vessünk egy gyors pillantást az Alcatel A30 esztétikájára és felépítési minőségére.

Első pillantásra a telefon drágább készüléknek tűnhet, mint amilyen, de alaposabban megvizsgálva nyilvánvalóvá válik, hogy olcsó készülékről van szó.

Teljesen műanyagból készült, mutatós mintával a hátulján, és ami kezdetben fémváznak tűnik, az csupán színes műanyag.

Az A30 nem úgy néz ki, és nem is olyan, mint egy csupasz költségvetésű eszköz, bár természetes, hogy ezen a részlegen meg kell vágni néhány sarkot. Lehet, hogy nem kelt nagy első benyomást, de a megjelenés és a dizájn általában alacsonyabban van a pénztárcabarát telefonok prioritási listáján.

A hardver

Alcatel a30 áttekintés

Megnéztük, mi a külseje, most pedig nézzük meg, mi van a motorháztető alatt!

Az Alcatel A30 egy kissé letaglózó Snapdragon 210 processzorral van felszerelve, amely semmiféle etalont nem fog elhinni, mivel egy meglehetősen elavult 28 nm-es CPU-ról van szó, amely lemarad más, újabb CPU-k mögött, amelyek ebben az árkategóriában megtalálhatók más olcsó telefonokban.

Az A30 a memóriarészlegen sem tündököl, hiszen kizárólag 16 GB belső tárhellyel érkezik, és nem támogatja a 32 GB-nál nagyobb microSD-kártyákat. A végén, ha az összes bloatware-t letiltjuk/eltávolítjuk, kevés 7 GB belső tárhelyünk marad.

Ez aligha elég, még akkor is, ha nem vagy egy alkalmazásgyűjtő, egy kiterjedt zenei könyvtárral rendelkező audiofil vagy egy lelkes kamerahasználó. Mint ilyen, a microSD elengedhetetlen, ha bármilyen, de alapvető fontosságú alkalmazást telepít, és több mint maroknyi multimédiás elemet szeretne egyszerre tárolni.

Alcatel a30 gsm

Pozitívum, hogy 2 GB RAM-mal rendelkezik, ami segíthet a többfeladatos munkavégzésben. A felsőbb kategóriás készülékek azonban újra és újra bebizonyították, hogy a RAM kapacitása kevésbé fontos, mint a RAM-kezelés – amiről az alacsony kategóriás Android készülékek nem ismertek. Sajnálatos módon a telefon nem fogja tudni kezelni, hogy kettőnél nehezebb alkalmazásokat nyitva tartson anélkül, hogy a többit ne dobja el, ami biztosan nem fogja elragadtatni a többfeladatosokat.

Összességében a belső elemek korántsem lenyűgözőek, és ha őszintünk vagyunk, akkor még ebben az árkategóriában is elég kiábrándítóak.

Az akkumulátor élettartama

Az alcatel a30 heves értékelése

2460 mAh-s akkumulátorával az A30 sem nyeri meg az akkumulátor-élettartam versenyét, különösen, ha a közepes kapacitást az elavult és energiaéhes CPU-val kombinálják.

Végső soron, amikor szembesülünk a CPU és az 5 hüvelykes képernyő energiafogyásával, az akkumulátor százalékos aránya meglehetősen gyorsan lecsökken.

A tesztek azt mutatják, hogy az A30 körülbelül 4 órányi internet- és képernyőhasználatot bír ki, ami még a pénztárcabarát telefonok között is eléggé alulmúlja az átlagot, amelyek általában akár 8 órát is igénybe vehetnek. Ezenkívül az akkumulátor nem eltávolítható a felhasználó által, ami furcsa egy olcsó telefonban.

A kijelző

alcatel a30 vélemények

Az A30 szabványos 5 hüvelykes képernyővel érkezik, amely már évek óta a leggyakoribb képernyőméret az Android telefonok között. A képernyő mögött egy 720×1280-as LCD található, ami valamivel jobb, mint amit az Alcatel telefonoknál szoktunk látni, hiszen a színek élénkebbek és egyáltalán nem mosódtak ki, mint az Alcatel telefonoknál. Pixi 4 .

A kijelző kielégítő. A 720p felbontás elég éles egy 5 hüvelykes képernyőhöz, az 1080p-s kijelző hiánya pedig azt jelenti, hogy nincs extra terhelés a belső oldalon, ami a korlátozott akkumulátor-élettartam miatt nagyon jó.

A Kamerák

Alcatel a30 telefon áttekintés

A kamerák talán a legfigyelemreméltóbbak a készülékben: egy 8 MP-es hátlapi és egy 5 MP-es előlapi kamerával szerelték fel.

Ez papíron tisztességesnek tűnhet, de mint tudjuk, a papíron szereplő specifikációk ritkán jelentenek megbízható módszert a tényleges teljesítmény mérésére. Valójában az A30 mindkét kamerája fájdalmasan egyszerű. A képek és videók laposnak tűnnek, és nincs mélységük, és rengeteg zajt lehet körbejárni, különösen gyenge fényviszonyok mellett.

Ezzel együtt, ha sok képet vagy videót készít, és nagy jelentőséget tulajdonít telefonja kamerájának, az lenne a legjobb, ha ennek az eszköznek széles kikötőhelyet biztosítana.

A szoftver

alcatel a30 telefon

És végül ott van a szoftver.

Az Alcatel A30 fut Android 7.0 Nougat ki a dobozból, és az operációs rendszer meglehetősen jól működik a telefon szerény hardverén, a Nougatban bevezetett összes új funkció megfelelően működik.

Android 8.0-s frissítés azonban nincs a láthatáron, és bátran kijelenthetjük, hogy soha nem is lesz, ahogy az a pénztárcabarát androidos telefonoknál lenni szokott.

Ezen túlmenően a telefon készleten lévő Androidot futtat, ami jó hír azoknak, akik az alapvető, alakítható Android-élményt részesítik előnyben az egyedi indítók és témák helyett, amelyeket a legtöbb OEM az operációs rendszer tetejére helyez.

Néha ezek plusz megterhelést jelentenek a hardveren, így szerencsére semmi sem akadályozza az A30 amúgy is korlátozott teljesítményét.

Következtetés – Mire jó az Alcatel A30?

Alcatel a30 áttekintése 2019

A fentiek figyelembevételével mit gondolunk az Alcatel A30-ról?

Nos, a telefonnak két elsődleges erőssége van: a kijelző és az alacsony ár. Ezt leszámítva minden más a telefonnal kapcsolatban átlagos vagy közepes – leginkább az utóbbi.

A tárhely pont elég lesz, az akkumulátor még a többi hasonló árú telefonhoz képest is gyengén teljesít, a kamerák alapok, a CPU korszerűsített, a ház pedig teljes egészében műanyagból készült – pedig a fémes váz elhiszi. másképp.

A hagyományos Android-élménynek, a szilárd kijelzőnek és a megfizethetőségnek köszönhetően az Alcatel A30 jó olcsó okostelefon az alkalmi, nem igényes felhasználók számára. Ha csak SMS-ezésre, hívásokra és alkalmanként YouTube-videókra vagy internetes szörfözésre használja telefonját, az A30 remekül fog működni.

Másrészt, ha Ön multitasker, aki szeret biciklizni az alkalmazások között, ha hajlamos sokat telefonálni a nap folyamán, vagy ha sokat játszik, akkor a legjobb, ha befektet egy kis pluszba, egy drágább telefont, és kíméli meg magát némi frusztrációtól.

Ezek is tetszhetnek neked