Legfontosabb Csaláskódok Anita Sarkeesian téved a Mad Max Fury Road miatt

Anita Sarkeesian téved a Mad Max Fury Road miatt

Anita Sarkeesian téved a Mad Max Fury Road miattŐrült Max Fury út sok embert beszélt. Egyszóval félelmetes, nemcsak azért, mert csodálatos film, hanem hihetetlenül progresszív is. George Miller eljutott odáig, hogy elhozta Eve Enslert, a könyv íróját A hüvelyi monológok , hogy segítsen neki a szexuális rabszolgaság és más kényes témák kezelésében. Bemutatja a férfias és nőies férfiakat és nőket, akik erősek és gyengék sok különböző helyzetben, az egykor tenyésztők lassú átalakulását harcra kész katonákká, a Nux összeomlásáig, amikor rájön, hogy nem Valhalla számára való.

Mindenki megőrül ettől a filmetől, hiszen a Rotten Tomatoes 99% -át kapja, amiről ritkán lehet hallani! Mindenki, kivéve a férfiak jogainak aktivistáinak egy csoportját, akik azt mondják, hogy ez a film a feminista illuminátusok cselekménye, hogy vagináljon egy igazán férfias férfi elképzelést a poszt-apokaliptikus jövőről…. És Anke Sarkeesian.

Anita, a Feminista Frekvenciából, twitteren magyarázta, miért gondolja ezt Őrült Max Fury út nem feminista. A vita a következőképpen hangzik:

Anita Sarkeesian téved a Mad Max Fury Road miatt

Nem vagyok az, aki nem riad vissza a népszerűtlen vélemények kifejtésétől. Szóval itt van. Láttam a Fury Road -ot. Értem miért szeretik az emberek. De ez nem feminista. A felszínen Mad Max arról szól, hogy ellenáll a nőgyűlölet rajzfilmszerű változatának. De ez az ellenállás dicsőített erőszak formáját öltheti.

A Fury Road annyiban különbözik sok akciófilmetől, hogy lehetővé teszi, hogy egyes nők egyenlő partnerként vegyenek részt a férfi erőszak filmes orgiájában. A feminizmus nem pusztán azt jelenti, hogy a nők részt vesznek a tipikus gonosz 'pasikban'. A feminizmus a társadalmi értékrendünk újradefiniálásáról szól. Néha erőszakra lehet szükség az elnyomástól való megszabaduláshoz, de ez mindig tragikus. A Fury Road teljesen szórakoztatónak és fantasztikusnak tartja.

Mint film, Mad Max teljesen imádja szomorú jövőjét. A kamera ugyanúgy simogatja az erőszakos cselekményeket, mint a menyasszonyok testét. „Nem vagyunk dolgok egy nagyszerű vonal, de nem működik, ha a cselekmény és KÜLÖNLEGESEN a kamera úgy kezeli őket, mint az elejétől a végéig.

Mad Max gazemberei a nőgyűlölet karikatúrái, ami feldühíti a nyílt nőgyűlölőket, de nem vitatja a szexizmus elterjedtebb formáit. A nézők jól érzik magukat abban, hogy utálják a rajzfilm -nőgyűlöletet anélkül, hogy megkérdőjeleznék magukat, vagy megvizsgálnák, hogyan működik a szexizmus valójában társadalmunkban.

Mélységesen elszomorít, hogy a mainstream popkultúra a feminizmust úgy értelmezi, hogy a nők gyorsan tudnak vezetni, és sztoikusan meg is ölhetnek embereket! Ki vagyunk éhezve a hatalmas nők ábrázolására, de újra kell gondolnunk a hatalom fogalmát, és túl kell lépnünk az erőszak dicsőítésén.

És most jön az a rész, amikor az ismert univerzumban mindenkit gyűlölök.

Látod, Anita mellett álltam az egész GamerGate -botrányon, több okból is. Egyrészt ellenzékei olyan emberek voltak, akik a) azt állították, hogy a feminista játékújságírók titkos összecsapása titokban összeesküdött, hogy tönkretegye a férfi videojáték -világát, ami csak őrültség, és b) akik úgy döntöttek, hogy megpróbálják hangsúlyozni nézeteiket személyes erőszakkal és kiberterrorizmussal való fenyegetések. Röviden, nagyjából tudtam, hogy melyik oldalról vannak itt a rosszfiúk.

De a GamerGate előtt Sarkeesian egyik súlyos kritikusa voltam. Azt gondoltam, hogy a pontjai általában jók, de azt tapasztaltam, hogy néha hiányzik a mód, ahogyan ezeket kifejezte. Példáit időnként jobban lehetett volna kutatni, és az általa használt példák néha húzódásnak tűntek, amikor annyi könnyen használható jó és nyilvánvaló más példát lehetett használni. De ezek csak csípések voltak egy olyan személyről, akinek egyébként jó értelme volt.

Röviden, nem mindig értek egyet Anita Sarkeesiannal, csak a GamerGate zűrzavaros idején való megemlítés egyirányú jegy volt arra, hogy valaki ezt használja indoklásként, hogy bombafenyegetést tegyen ellene.

De azon kapom magam, hogy miután meghallottam, hogy a Mad Max Fury Road -ra lép, ismét tiszteletteljesen egyet kell értenem vele. Távol áll tőlem, hogy elmagyarázzam egy nőnek, hogy mi feminista és mi nem, de ebben a helyzetben valójában nem én magyarázom, hanem Eve Ensler. A hüvelyi monológok .

Anita Sarkeesian téved a Mad Max Fury Road miatt

Látod, a feminizmus az egyenlő jogokról, a lehetőségekről és a képviseletről szól, és én személy szerint nem hiszem, hogy létezik ennél feministább dolog, mint őszintén szólva, elhalasztani egy feministának, hogy mi a feminista! George Miller pontosan ezt tette. Ensler a film majdnem minden aspektusában részt vett a karakterek párbeszédétől a kamera irányításáig. Minden lehetőséget megadott a feminista nézőpont kifejezésére.

Értem, hogy Sarkeesian úgy gondolja, hogy ennek ellenére a film nem sikerül feministának lenni, de nem biztos, hogy egyetértek az indokaival. Még egyszer úgy gondolom, hogy van egy pontja abban, hogy nekünk, mint társadalomnak valóban át kell gondolnunk alapvető értékeinket. Azonban azt gondolom, hogy az a tény, hogy ezt meg kell tennünk, nem feltétlenül teszi nem feministává ezt a filmet.