Legfontosabb Szerencsejáték Megéri egy ívelt monitort játékhoz?

Megéri egy ívelt monitort játékhoz?

Szeretné tudni, hogy megéri-e a pénzét a divatos ívelt monitorok közül? Itt válaszolunk erre a kérdésre.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Egy ívelt monitor megéri játékhoz

Válasz:

Az ívelt monitor magával ragadóbb látványt és szélesebb látómezőt biztosít az ultraszéles 21:9-es kijelzővel. Azonban nincs más benne rejlő előny, így az, hogy egy hajlított játékmonitor valóban megéri-e a pénzt, teljesen szubjektív.

A szabványos 16:9-es képarányú hajlított monitor viszont nem kínálja a fent említett előnyök egyikét sem.

Monitor vásárlásakor nagyon sok mindent kell szem előtt tartani. Közte frissítési gyakoriság , pixel válaszidő és maximális kijelzőfelbontások Könnyű elfelejteni még eggyel kevesebbet, esetleg döntő szempont egy játékmonitor: a képernyő görbülete.

Valójában az íves játékmonitorok már régóta léteznek, és számos ilyen van előnyök és hátrányok nekik.

Mindezeket megvizsgáljuk, és végül megadjuk a választ a címadó kérdésre: valóban megéri egy ívelt monitor játékra?

ívelt monitor megéri

TartalomjegyzékElőadás

Az ívelt monitor előnyei

ívelt vs lapos monitor

Az elsődleges ok, amiért az emberek hajlított monitort választanak, az a szint elmerülés amit kínálnak, azt a fajta elmélyülést, amivel ma már csak rivalizálnak VR fejhallgatók . Ugyanis a monitor enyhe íve a megjelenített képet mutatja reálisabb ahogy a látómeződ köré hajlik.

Nem csak ez, de a legtöbb hajlított monitor ultraszéles képarányokkal is rendelkezik, amelyek saját előnnyel rendelkeznek. Főleg a szélességük az, ami teljesebb látómezőt tesz lehetővé a játékokban, így lehetővé téve jobb perifériás látás . Sőt, az extra képernyőterület is teszi többfeladatos az asztalon sokkal könnyebb.

Az ívelt monitor hátrányai

ívelt monitor vs lapos

Hajlított monitor vásárlásakor az egyik dolog, ami mindenképpen feltűnik, az az ár. És igaz, hogy az ívelt monitorok azok sokkal drágább mint lapos társaik. Ez legalább azokra vonatkozik, amelyekre érdemes.

Aki használt valaha ívelt monitort, az egyetérthet abban, hogy az nem más, mint egy trükk kivéve, ha ultraszéles 21:9-es vagy nagyobb képaránnyal rendelkeznek . Az ilyen monitorok nemcsak drágák, hanem a nagyobb felbontás is láthatóan tükrözi a játékon belüli teljesítményt, különösen, ha a számítógépet középkategóriás grafikus kártya hajtja.

Következtetés – Megéri egy ívelt monitor?

megéri az ívelt monitorokat

A fentiek figyelembevételével hogyan válaszoljunk a fő kérdésre?

Nos, ami minket illet, az ívelt monitorok csak akkor érik meg a kiadást, ha van kedve a fröccshöz . Az általuk kínált előnyök meglehetősen korlátozottak, és az, hogy ezek az előnyök megérik-e a többletköltséget, erősen szubjektív.

A lényeg az, hogy ha megengedheti magának egyet, akkor mindenképp tegye meg. Ha azonban PC-t rak össze vagy frissíti a régit, és korlátozott költségvetéssel dolgozik, akkor nem tartjuk különösebben bölcs befektetésnek, amikor annyi egyéb alkatrész és periféria van, amely kevesebb pénzért többet kínálhat.

Mindenesetre, ha most vásárol egy új monitort, nézze meg ezt a vásárlási útmutatót . Biztosan talál olyan monitort, amelyik tetszik, függetlenül attól, hogy ívelt vagy lapos monitort keres!

Ezek is tetszhetnek neked