Legfontosabb Szerencsejáték Megéri az Apple Arcade?

Megéri az Apple Arcade?

Az Apple Arcade előfizetéses szolgáltatás több mint 100 játékot tartalmaz, de megéri a havi árat? Nézzük meg közelebbről.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Megéri az Apple Arcade?

Az Apple sok mindenről ismert volt az évek során, jóról és rosszról egyaránt.

Mindazonáltal annak ellenére, hogy a világ egyik legnagyobb technológiai vállalata, amely szilárdan megállja a helyét az okostelefonok és a PC-k piacán, van egy piac, amelyre az Apple-nek soha nem sikerült igazán betörnie: a játék.

A 90-es évek végén megpróbáltak videojáték-konzolt készíteni, de ezt nagyrészt elfelejtették Apple Pippin soha nem sikerült jelentős előrelépést elérni az amúgy is erősen telített konzolpiacon, amelyet a Sony, a Sega és a Nintendo ural.

Nos, miközben az Apple felhagyott a játékhardverek kihelyezésével, valami mást is tettek, hogy belépjenek a videojáték-piacra. A már meglévő hardver felhasználásával hoztak létre Apple Arcade .

Ebben az útmutatóban áttekintjük, mi az Apple Arcade és segít eldönteni, hogy az általa kínált tartalom megéri-e a nehezen megkeresett pénzét.

TartalomjegyzékElőadás

Mi az Apple Arcade?

Apple Arcade

Az Apple Arcade az Apple iOS- és macOS-exkluzív előfizetéses videojáték-szolgáltatása. Elérhető minden Mac-eszközön és minden iOS-t vagy annak származékos operációs rendszerét – iPadOS-t és tvOS-t – futtató összes eszközön.

Jelenleg az Apple Arcade ára meglehetősen szerény. A havi előfizetési költség puszta 4,99 dollár , és éves 12 hónapos csomagot is kaphat 49,99 dollárért, ami a havi árat körülbelül 4 dollárra csökkenti.

Amíg az előfizetés aktív, a felhasználó folyamatosan bővülő játékkönyvtárhoz férhet hozzá, és hetente vagy kéthetente újabbak kerülnek hozzáadásra.

2021 februárjában az Apple Arcade összesen büszkélkedhet 151 cím , amelyből 53 volt elérhető a 2019. szeptemberi bevezetéskor.

Apple Arcade Games – minőség és választék

Apple Arcade Review

Most a legfontosabb kérdés: milyenek a játékok?

Tagadhatatlan, hogy a mobiljátékok rengeteg jól megérdemelt bukást kapott az elmúlt évtizedben, és a fejlesztők többsége elsősorban a bevételszerzésre összpontosított, nem pedig a megfelelő játékélményre. Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak általában tolakodó hirdetésekkel, fizetőfalakkal és rengeteg mikrotranzakcióval kell megküzdeniük.

Az Apple Arcade-on található játékok azonban nem szenvednek ettől. Ehelyett új, vagy inkább régi megvilágításban mutatják be a mobiljátékokat, mivel az itt található játékok többsége arra emlékeztet, hogy milyenek voltak a mobiljátékok a mikrotranzakciós járvány előtt.

Rengeteg tartalmat kínálnak, amelyeken keresztül lehet menni, és van is nincs hirdetés vagy játékon belüli vásárlásaz előfizetési díj az egyetlen pénz, amelyet költeni fog .

Következő a kiválasztás kérdése – milyen műfajokat találhat az Apple Arcade-on?

Nos, összességében az Apple Arcade mindenki számára kínál valamit: pörgős akció-kalandok, platformerek, rejtvények, versenyzés, RPG-k, stratégiai játékok, valamint néhány narratíva-orientált cím, amelyek a történetet helyezik a játékmenet elé.

Nyilvánvalóan lehetetlen felsorolni és leírni az Apple Arcade-on jelenleg elérhető összes játékot, és természetesen nem mindegyik egyformán jó, vagy mindenki számára vonzó; még mindig, a játékok többsége kiváló minőségű játék, amelyről úgy gondoljuk, hogy a 2022-ben elérhető legjobb mobil játékélményt kínálják .

Utolsó megjegyzésként meg kell említenünk, hogy bár az Apple Arcade-on elérhető játékok jó része határozottan mobiljáték, sok más, összetettebb, 3D grafikával rendelkező játék is létezik, amelyek otthon PC-n vagy számítógépen egyaránt megtalálhatók. egy konzol, és ezek a játékok valószínűleg már többplatformos kiadások.

Utolsó gondolatok – Megéri az Apple Arcade?

Megéri az Apple Arcade?

Tehát a nap végén megéri az Apple Arcade azt a havi 5 dollárt, amit az Apple kér?

Nos, mint általában ezeknél a dolgoknál, a válasz elkerülhetetlenül erősen szubjektív lesz, és az Ön ízlésétől és preferenciáitól függ. Amint fentebb említettük, a szolgáltatás mindenki számára kínál valamit, és jó néhány platformon átívelő cím található itt, amelyekhez a töredékéért férhet hozzá, ha máshol vásárolná meg őket.

De természetesen ez nem csak a játékválasztásról szól – egyesek egyszerűen nem bírják az érintőképernyős vezérlést a bonyolultabb 3D-s játékokban. Szerencsére, Az iOS és a macOS eszközök támogatják a harmadik féltől származó vezérlőket , így szabadon használhat DualShock 4-et, Xbox One Controllert vagy bármely más, az operációs rendszer által hivatalosan támogatott Bluetooth-verzióval rendelkező vezérlőt.

Apple Arcade vs Xbox Game Pass

Most azt is szem előtt kell tartanunk, hogy az Apple Arcade nem létezik légüres térben, és természetesen van némi versenye. Jelenleg az Apple fő versenytársai ezen az osztályon a Sony PlayStation Now és a Microsofté Xbox Game Pass .

A Sony jelenleg több mint 800 játékot kínál a PS Now rendszeren. Ezek sokféle PlayStation 2, PlayStation 3 és PlayStation 4 játékot foglalnak magukban, amelyek jó része lejátszható helyben PS4-en, vagy PS4-re vagy PC-re streamelhető.

A PS Now használatának havi díja 9,99 dollár, de a 3 hónapos és a 12 hónapos csomag jobb ár-érték arányt kínál, 24,99 és 59,99 dollárért. Ami az értéket illeti, az utóbbi igazán kiemelkedik, hiszen így mindössze 5 dollárra süllyed a havi ára.

Eközben az Xbox Game Pass jelenleg csaknem 400 játékot kínál, köztük Xbox és PC-s játékokat is. Jelenleg Xbox One-on 9,99 dollárba, PC-n 4,99 dollárba kerül. Van egy prémium 14,99 dolláros havi csomag is, amely mindkét platformot tartalmazza, és Xbox Live Gold-ot is tartalmaz, ami azt jelenti, hogy minden hónapban néhány ingyenes játékot és néhány exkluzív kedvezményt is kap.

Apple Arcade ár

Mindezzel együtt Az Apple Arcade egy kicsit nehezen eladható, ha nagy költségvetésű játékokat szeretne nagyobb képernyőn játszani . A Sony és a Microsoft a játékok sokkal szélesebb választékát kínálja, amelyeket konzolján vagy számítógépén játszhat.

Természetesen ez nem teljesen érdemtelen. Ha egyszerűbb mobiljátékokra vágyik, hogy menet közben, rövid sorozatokban játszhasson iPhone-ján vagy iPadjén, akkor az Apple Arcade nagyszerű választás . Megéri az 5 dollárt, ha figyelembe vesszük, hogy jó mobiljátékokhoz férhet hozzá anélkül, hogy bosszantó hirdetésekkel és mikrotranzakciókkal kellene foglalkoznia.

Ezek is tetszhetnek neked