Kezdő útmutató a kombinált típusokhoz

street fighter tutorial.jpg

Vannak Mortal Kombat X -ek kombók túl kemények vagy túl könnyűek? Ezt nehéz megválaszolni, de ehhez először meg kell vizsgálnunk a különböző kombinált típusokat. Lényegében a harci játékokban három különböző típusú kombó létezik. A legfontosabb itt annak megvizsgálása, hogy mikor kell megnyomni a gombokat az említett kombinációk végrehajtásához. Íme a fő kombinációk, amelyeket a harci játékokban látni fog:

  1. Linkek - Linkkombók akkor fordulnak elő, amikor egy lépés teljesen elkezdődik és véget ér, miközben az ellenfél még mindig ütés alatt van. A legtöbb Street Fighte r kombók linkeket használnak, de a linkek gyakorlatilag minden létező harci játékban megjelennek. Mivel egyetlen lépést sem mondanak le, és a linkek lényegében megkövetelik, hogy a lépést semleges állapotból dobja ki, a linkkombinációk időzítésének célja az, hogy megnyomja a következő gombot a kombinációban, amint látja az első lépés befejezését.
  2. Láncok - A láncok (vagy célkombók vagy összeszerelések vagy bármi más, azonos nevű) magukban foglalják az egyik lépés áthelyezését a másikba, feltéve, hogy a lépés kapcsolatba kerül. Mivel a láncok nem hajlamosak a végrehajtásra, a játéknak ellenőriznie kell, hogy létrejött -e kapcsolat a kombináció folytatásához, ami azt jelenti, hogy csak gyakran ellenőrzi a bemeneteket. Ennek eredményeképpen szeretné kipróbálni a következő gombnyomás időzítését, amikor az utolsó lépés lép kapcsolatba, és nem akkor, amikor az animáció befejeződik.
  3. Tárcsázás-a-kombók-A tárcsázás-kombók előre beállított mozdulatsorok, amelyek ütés, blokk vagy szaglás esetén hajtódnak végre. Észreveheti ezeket a 3D -s harcosoktól Soul Calibur és Tekken . A tárcsázási kombinációkat a lehető leggyorsabban kell megadni, mivel mindegyiket végrehajtják. Ha túl sokáig vár, vagy véletlenül többször megnyom egy gombot, akkor a kombináció leáll, vagy hibás kombinációt hajt végre.
mkxcombo.jpg

Az időzítésen kívül ezeket a kombinációkat elkötelezettség szempontjából is lehet tekinteni. A linkkombók nagyon kevés elkötelezettséget igényelnek. Ha kidob egy lépést, és az blokkolva van, vissza kell térnie semleges állapotba, hogy a következő lépést dobja. Ez elegendő időt biztosít arra, hogy megnézze, szeretné -e folytatni a kombinációt, vagy visszalépni, és mást tenni.

A lánckombók gyorsabbak, általában túl gyorsak ahhoz, hogy megvárják, és meglátják, hogy a lépése eléri -e, majd folytassa. Így általában biztonságos találat -megerősítő karakterláncokat használnak, amelyek megszakítják az egyik lépést a másikba, amely még mindig biztonságos a blokkon. Ha látja, hogy az ellenfél blokkolta az első lépést, akkor valószínűleg blokkolja a másodikat is, és van ideje visszalépni.

A tárcsázási kombinációkat egyszerre kell bevinni, így a legtöbb elkötelezettséget igénylik. Minden alkalommal ki kell próbálnia azt a kombinációt, amelyet szeretne befejezni. Ez olyan húrok végrehajtásához vezethet, amelyek feloldása esetén nagy károkat okozhat, de blokkolva nem biztonságosak, vagy hasonlóan, alacsony sebzésű húrokat hajt végre, amikor megpróbálja kiüríteni ellenfelét, csak hogy lássa és eltűnjön .

Tehát válaszoljunk az első kérdésünkre. Az MK X -ek kombók túl kemények vagy túl könnyűek? A válasz: mindkettő. MK X tárcsázási kombinációkat és linkeket használ. A tárcsázás nem igényel semmilyen időzítést. Egyszerűen összegyúrja őket, amilyen gyorsan csak lehet, és amikor az egyik befejezi, ugyanazt teszi a másikkal. Így ilyen módon nagyon hívogatóak az új játékosokhoz. Ahhoz azonban, hogy aktívan használni tudja őket harcban, nagy előrelátásra van szüksége. Ahhoz, hogy el kell köteleznie magát minden mozdulatára a kombók elején, el kell olvasnia, mit csinál az ellenfél, és kitalálni a blokkjait, mielőtt még ütni kezdené. Ez merevvé teheti a játékot a tapasztalt verekedős játékosok számára.

Mit gondolsz? Vannak MKX -ok egyszerű vagy nehéz kombinációk az Ön számára? Tudassa velünk a megjegyzésekben