A legjobb és legrosszabb anime játékok

A legjobb és legrosszabb anime játékokAz anime-alapú videojátékok nem rendelkeznek a legjobb hírnévvel. A játékosoknak évtizedek óta a végtelennek tűnő középszerű anime- és mangacímeken kell átcsapniuk, amelyek gyakran rossz szolgálatot tesznek jellemzően szilárd animációs sorozatuk számára. Időnként azonban egy-egy ritka, nagyszőrű gyémánt érkezik, hogy helyreállítsa a műfajba vetett hitünket, és közben emlékeztessen bennünket a sok okra, amelyek miatt annyira szeretjük Japánt, mint mi.

Ennek az eltérésnek a felismerése érdekében úgy döntöttünk, hogy bizonyos sorrendben összeállítjuk az anime játékok által kínált legnagyobb csúcsokat és leghátrányosabb mélypontokat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy csak a meglévő anime vagy manga alapján választottunk játékokat, ezért kérjük, fojtsa el felháborodását, ha nem lát Pokémon vagy Valkyria Chronicles címeket-amelyek csak a játékok megjelenése után születtek meg-. . Ezenkívül nincs Hentai. Bocs haverok.

A legjobb

Dragon Ball Z: Budokai 3 (PlayStation 2)

Talán nincs olyan franchise, amely jobban felelős az anime hatalmas népszerűségéért az évek során, mint Akira Toriyama Dragon Ball sorozat. Világszerte több mint 350 millió példányban adják el a mangát, maroknyi tévés animációs műsort, és még (sajnálatos módon) élőszereplős filmet is alkalmaznak a nevéhez, nem csoda, hogy a világon oly sok ember azonnal asszociálja az „anime” szót 'Sárkánylabdával.

Akkor logikus, hogy Goku, Vegeta és a társaság napjaiban nem látott hiányt a videojáték-kötésekben. Míg a sok DB cím nagy része a közepestől a borzalmasig terjedt (erről bővebben később), volt néhány nagyszerű pillanat, köztük a népszerű Budokai harci játék sorozat harmadik része.

Bár közel sem olyan technikás, mint a harcosok, mint a Street Fighter vagy a Tekken, a 2004-es Budokai 3 gyors tempójú, stílusos és egyszerűen pokolian szórakoztató. A Budokai 3 több mint 40 játszható karakterrel rendelkezik, amelyek átfogják az anime élettartamát, rengeteg játékmódot és javított harci mechanikát. baromi jó harcos a maga nemében.

A legjobb és legrosszabb anime játékok

Naruto: Rise of a Ninja (Xbox 360)

Ha csak Japánban megjelenő kiadásokat számolunk, akkor szinte túl sok a Naruto-alapú videojáték. A legtöbb anime -játékhoz hasonlóan ezek többségét nem is érdemes megemlíteni, így csak akkor, amikor a Ubisoft Montreal átvette az irányítást a 2008 -as Xbox 360 exkluzív játékban, Naruto valóban kiérdemelte helyét a jó játékok asztalánál.

Az RPG, harci játék és platformer műfajok ötvözése révén a Rise of a Ninja meglepően mély és alaposan élvezetes. Pompás is, egy cel-árnyékolt stílussal, amely azt az érzést kelti, mintha játék közben valóban a Naruto TV-műsort nézné. Ha ehhez hozzáad egy kiváló sztori módot, amely hűen elmeséli az anime nyitó íveit, szilárd multiplayer komponenst és egy könnyen elsajátítható, de nehezen elsajátítható vezérlési sémát, és maga a piacon az egyik legjobb anime játék.

Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All-Stars (Arcade, Wii)

Tudjuk, tudjuk - ez nem az tisztán egy anime játék, de elég közel van hozzá, és őszintén szólva túl jó ahhoz, hogy ne tartalmazzuk. Igen, ez a 2008 -as crossover bunyós olyan ismerős Capcom -arcokat mutat be, mint Ryu, Morrigan és Viewtiful Joe, de olyan karakterek, mint a Tekkaman, Polymar és Gold Lightan - a Yoshida testvérek híres animációs cégétől, a Tatsunoko Production -től - egyaránt elengedhetetlenek e cím elkészítéséhez. amilyen kiváló. Az újonnan érkezők számára hozzáférhető, de kifizetődő azok számára, akik technikai oldaláról szeretnének választani. A Tatsunoko vs. Capcom szinte kötelező darab minden Wii-tulajdonú harci játék rajongó számára.

Astro Boy: Omega Factor (Game Boy Advance)

Astro Boy minden anime nagyapja. Az Astro Boy sikerei, amelyeket az 1950 -es évek elején először maga a „Manga istene”, Osamu Tezuka tett közzé mangaként, sokat tett a művészeti forma legitimálása felé, és segített megalapozni azt a behemótot, amely ma lett.

És bár a félmeztelen fiú robotnak volt pár büdös videojáték-terében, a 2004-es Astro Boy: Omega Factor for GBA-t a mai napig az egyik legjobb akciójátékként ismerik el a Nintendo kézi számítógépére. Elég bájos, hogy minden korosztály rajongói felvehessék és játszhassanak, az Omega Factor lenyűgöző látványvilággal büszkélkedhet a maga idejében, és kielégítő kihívást, magával ragadó cselekményt és kielégítő, old school beat-em-up játékmenetet kínál. A legtöbben egyetértenek: az Omega Factor méltó a rangos Astro Boy névhez.

A legjobb és legrosszabb anime játékok

Bleach: Dark Souls (Nintendo DS)

Ez a 2008 -as kézi vadászgép (2007, Japán) kibővíti és fejleszti csodálatos elődjét, a Bleach: The Blade of Fate -t. Az eredeti Dark Souls végtelenül játszható, és számos frissítés mellett 44 külön karaktert, pár új játékmódot, hozzáadott kombinációkat és mozgáskészleteket tartalmaz, valamint egy módosított Wi-Fi harci módot, amely minden eddiginél egyszerűbbé teszi a barátok online verését. Persze, ez nem sokat változtat a The Blade of Fate -en, de aztán nem is igazán kell. Ichigo Kurosaki és a társaság ezzel másodszor nyert aranyat egymás után.