Legfontosabb Szerencsejáték BioShock játékok sorrendben

BioShock játékok sorrendben

Itt található az összes valaha készült BioShock játék, megjelenésük időrendi sorrendjében, az egyes játékok cselekményének és játékmenetének leírásával együtt.

ÁltalSamuel Stewart 2021. április 23 BioShock játékrendelés

Kevés játék volt olyan befolyásos, mint a BioShock, és még kevesebbnek sikerül megtartania lendületét és minőségét, ahogy a franchise növekszik és szélesebb közönséget ér el. Mitől volt különleges az eredeti BioShock? Hogyan bővültek a folytatások? Hogyan néz ki a franchise jövője?

Olvass tovább és tudd meg!

TartalomjegyzékElőadás

Bioshock sorozat

BioShock

Megjelenés dátuma: 2007. augusztus 21

Platformok: PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Windows, macOS, iOS

Az eredetiben gyakorlatilag semmi különös nem volt BioShock . A történettől és az előfeltevéstől kezdve egészen a fantasztikus művészeti irányvonalig és a lebilincselő játékmechanizmusig, amely az FPS és RPG elemeket lenyűgöző egésszé egyesítette, a BioShock vitathatatlanul az egyik legjobb játék, amit valaha készítettek.

A telek

Bioshock

A játék a játékost egy visszahúzódó, Jack nevű főszereplő helyébe helyezi, aki miután túlélt egy repülőgép-szerencsétlenséget az Atlanti-óceán közepén, felfedezi Rapture víz alatti városát. Ez az anarchokapitalista disztópia kétségtelenül az egyik legkülönlegesebb és legemlékezetesebb helyszín, amelyet valaha is elképzeltek.

Miután Jack megtalálja ezt a pokollá változott víz alatti paradicsomot, egy titokzatos hangon összeáll a rádióban, aki Atlaszként mutatkozik be, és Jack segítségét kéri, hogy megmentse családját és megölje Andrew Ryant – a város alapítóját, aki zsarnokká vált. szabadelvű utópiájában.

Jacknek splicerek hordáival kell szembenéznie – a város lakóival, akik erőszakos rabokká váltak, akik az ADAM néven ismert génmódosító anyagtól függtek –, és szembeszáll a játék jellegzetes ellenségei, a Big Daddies által jelentett jelentős kihívásokkal. Ezek a Little Sisters hajthatatlan védelmezői, akik begyűjtik és újrahasznosítják az ADAM-ot Rapture körül.

A játék cselekménye több összetett réteget tartalmaz, amelyek nemcsak az erkölcsiséggel és a politikával foglalkoznak, hanem szociológiai, pszichológiai és filozófiai témákkal is foglalkoznak.

A játékmenet

Bioshock 4

Ahogy fentebb említettük, a BioShock az FPS és az RPG elemek dinamikus keverékét tartalmazza, számos, az old school lövöldözős játékokban gyakran bemutatott fegyvert, miközben különféle szuperképességekkel fűszerezi a dolgokat plazmidok formájában. Az ellenségek, beleértve a gyengébbeket is, meglehetősen ellenállóak, és a lőszer nem mindig van elegendő készletben. Ezért a játékosnak okosnak kell lennie, és teljes mértékben ki kell használnia az arzenálját, hogy leküzdje Rapture számos kihívását, különösen a magasabb nehézségi szinteken.

A legtöbb ellenség a játékban a splicer, akiknek többféle formája van. Ide tartoznak a közelharci, lőfegyver- és gránátfegyveres splicerek, a rejtett Spider Splicerek, akik képesek átméretezni a falakat, akik távolsági és közelharci támadásokat is alkalmaznak, és jelentős mennyiségű sebzést okoznak, valamint a Houdini Splicerek, akik illúziókkal, teleportációval és plazmidokkal veszik fel a harcot a játékossal. .

Rajtuk kívül ott vannak még a signature (mini)főnökök – Big Daddies, akik közelharci (Bouncer) és ranged (Rosie) formában egyaránt érkeznek. Őket a legnehezebb megölni, de ők kínálják a legjobb jutalmakat is, mivel ők a Little Sisters egyedüli őrzői, akiket a játékosnak meg kell mentenie vagy betakarítania, hogy ADAM-ot és új képességeket szerezzen.

Következtetés

Bioshock játékok

Összességében a BioShock azon ritka játékok egyike, amelyeknek tartós hatása van. Nemcsak, hogy szinte minden nézőpontból lenyűgöző élmény, de kulcsszerepet játszott abban is, hogy a videojátékok betörjenek a mainstreambe, és legitim művészi médiummá váljanak.

A BioShock eredetileg PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re jelent meg, míg a játék remasterelt verziója 2016-ban jelent meg PS4-re, Xbox One-ra és PC-re. A remaster 2017-ben a macOS-re is megjelent. , a játékot 2014-ben iOS-re is portolták, de az újabb iOS-eszközökkel kapcsolatos kompatibilitási problémák miatt végül eltávolították az App Store-ból.

Új Bioshock játék

BioShock 2

Megjelenés dátuma: 2010. február 9

Platformok: PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Windows, macOS

Az eredeti játék nyomdokain haladva a folytatás – BioShock 2 – 2010-ben jelent meg. Ez a játék a Rapture-ben is játszódik, követve az eredeti játék eseményeit. Mégis van egy csavar – ezúttal a játékos a Big Daddy szerepét ölti magára.

A telek

Bioshock Wiki

A játék egy ismerős jelenettel kezdődik – egy nagypapa kíséri és védi a kistestvért. Csak ezúttal a játékos a vaskabátos gyám szemével szemléli a folyamatot. Miután egy rövid pillantást vethetsz abba, hogyan nézett ki Rapture a bukás előtt, és egy heves találkozás után egy splicer bandával, a főszereplő kénytelen fejbe lőni magát a játék elsődleges ellenfelétől, Dr. Sofia Lambtól, akinek lánya, Eleanor Lamb átalakult kistestvérré.

A Delta néven ismert főszereplő egy korai Big Daddy prototípus, amely egyetlen Little Sisterhez kötődik. Évekkel azután, hogy kishúga elment, újjáéled, és küldetésre indul Rapture leromlott környezetében.

Míg az eredeti BioShock meglehetősen alapos volt egy disztópia ábrázolásában, leginkább a libertarizmus veszélyeire összpontosított, és alig érintette a vallás témáját. Ezzel szemben a BioShock 2 főként a vallás és a kollektivizmus veszélyeire fókuszál.

A játékmenet

Új Bioshock

A játék nagyjából ugyanúgy működik, mint az eredeti BioShock, némi finomítással a játékos arzenálján. A legfontosabb, hogy a csavarkulcsot a Bouncer fúró, a revolvert pedig a Rosie Rivet Gun könnyű változata váltja fel. A többi fegyvert is úgy módosították, hogy tükrözzék a Big Daddy félelmetes természetét, bár alapvetően többé-kevésbé ugyanazok, mint az első játékban. Továbbá, ellentétben az első játékban talált Big Daddies-szel, a Delta használhat plazmidokat, amelyek szintén nagyjából ugyanazok maradnak, mint az első játékban.

A splicerek továbbra is a leggyakoribb ellenségek, és mind az öt típus visszatér a BioShock 2-ben, bár ezúttal több a (mini)főnök ellenség. Ezek közé tartozik három újfajta Big Daddy – az aknával, gránáttal és toronnyal felszerelt Rumbler, a Delta saját Alpha Series kollégái, valamint a Big Sister, aki megőrzi a Big Daddy keménységét, miközben sokkal mozgékonyabb. Ezen felül létezik egy bizonyos típusú Big Daddy, a Lancer, amelyet a Minerva’s Den DLC-ben vezettek be, és amely egy erős ionlézert használ elsődleges fegyvereként.

Végső soron a BioShock 2 olyan, mint a BioShock, bár a játékos karaktere ironikus módon közel sem olyan ellenálló a sérülésekkel szemben, mint a hagyományos Big Daddies. Ezen túlmenően az ADAM begyűjtése már nem a Big Daddies megölésén múlik, mivel a játékos tulajdonképpen örökbe fogadhatja és elkísérheti a Little Sisters-eket az ADAM begyűjtése céljából, hogy extra ADAM-ot szerezzen tőlük.

Következtetés

Bioshock 2019

A nap végén, bár önmagában is remekül néz ki, kiváló minőségű játékról van szó, a BioShock 2 az eredeti BioShock valami langyos folytatásának tűnt. Természetesen a folytatásnak mindig nehéz felmérnie az eredetit, különösen, ha az eredeti ilyen magasra teszi a lécet. Nem sikerül kihozni azt a hangulatot, mint az első játék, de sokan úgy érzik, hogy a játékmenetet leegyszerűsítették és javították.

Csakúgy, mint az eredeti, a BioShock 2 eredetileg PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re jelent meg, majd PS4-re, Xbox One-ra portolták, majd újra kiadták PC-n remasterként. Eközben 2012-ben csak a játék eredeti verzióját tették elérhetővé macOS-re.

Minden Bioshock játék

BioShock Infinite

Megjelenés dátuma: 2013. március 26

Platformok: PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Windows, macOS, Linux

A harmadik BioShock játék, BioShock Infinite , az eredeti játék előzménye volt. Egy új beállítást tartalmazott, amely éles ellentétben állt a Rapture nyirkos és esetenként klausztrofóbiás környezetével, a felfrissített játékmenettel, amely a gyors tempójú FPS-játékok növekvő népszerűségéhez igazodott. Sokan azonban úgy érezték, hogy az Infinite legjelentősebb érdeme a cselekményben és a történetmesélésben rejlik.

A telek

Bioshock Creator

A BioShock Infinite 1912-ben játszódik az amerikai lebegő városban, Columbiában. A nyitott, bombasztikus steampunk környezet teljes ellentéte a Rapture komor víz alatti termeinek és folyosóinak, míg az Infinite-ben jelenlévő témák az időnek és a környezetnek megfelelőek. Főleg teokratikus uralmával, kapitalizmussal és rasszizmussal foglalkozik, de sok más témát is érint.

A főszereplő Booker DeWitt egykori nyomozó és háborús veterán, akit két titokzatos figura bérelt fel, hogy mentsenek meg egy Elizabeth nevű lányt Kolumbiából, és a játék nagy részében elkíséri a játékost. Mégis, bár a Big Daddy-Little Sister kapcsolat visszhangozhat itt, Elizabeth korántsem egy tehetetlen ADAM aratógép, hiszen furcsa, harcban hasznosítható térvetemítő képességekkel rendelkezik, hasznos előnyökhöz juttatva a játékost.

Végső soron a BioShock Infinite sokkal keményebbnek tűnik, mint az előző két BioShock játék bármelyike. Érthető, ha figyelembe vesszük, hogy a főszereplő nem hallgat, és a játék cselekményvonalai rendkívül jól záródnak. Ezek részletesebb megvitatása azonban potenciálisan elrontaná a játékban rejlő meglepetéseket.

A játékmenet

Bioshock játékok sorrendben

Ahogy a bevezetőben is említettük, a BioShock Infinite megújítja a harcrendszert, hogy gyors ütemű és áramvonalas legyen. A játékos HP rúdjának tetején egy regeneráló pajzs található, és a játékos egyszerre csak két fegyvert hordozhat (ezt a változást nem mindenki szerette). Az elsődleges közelharci fegyver egy sky-hook, amely nemcsak közelharci támadások és befutók leadására szolgál, hanem a mobilitás fokozására is szolgál, mivel lehetővé teszi a játékos számára, hogy meglovagolja Columbia számos égboltvonalát, ki- és beugrva a harcból. tetszés szerint.

Ráadásul a plazmidok vigorok formájában térnek vissza, amelyek többé-kevésbé ugyanúgy működnek. A hatásukat azonban úgy módosították, hogy tükrözzék a harcrendszer változásait, és jobban megfelelnek a gyors iramú lövöldözésnek, összehasonlítva a korábbi játékokban alkalmazott stratégiaibb megközelítéssel. A BioShock Infinite számos különféle felszereléssel is kiegészíti a keveréket – kalapokat, ingeket, nadrágokat és csizmákat, amelyek passzív bónuszokat biztosítanak.

Ezenkívül a játék számos új ellenséget mutat be. Míg a columbiai rendőrség és katonai erők a splicereket váltják fel a fő ellenségként, számos nehéz ellenség is a Big Daddies helyére lép a játék minifőnökeként, köztük a hatalmas ezermesterek, a lassú, de hatalmas Motorized Patriots és még sokan mások.

Következtetés

Bioshock idővonal

Összességében a BioShock Infinite lett a legnépszerűbb bejegyzés a franchise-ban, de azt, hogy a csapat legjobbja-e, csak a játékos döntheti el. Kapott egy kétrészes történetet, a Burial at Sea címet viselő DLC-t, amely nosztalgikus, Noir-stílusú küldetést adott, amely utoljára újra felkereste a Rapture-t.

A játékot eredetileg PS3-ra, Xbox 360-ra, PC-re és macOS-re adták ki, majd portolták PS4-re, Xbox One-ra, majd 2016-ban újra kiadták PC-re. 2015-ben ezt megelőzően egy Linux-port is megjelent.

Bioshock franchise

A jövő?

Bár a franchise rendkívül népszerű és befolyásos volt, a fejlesztő (Irrational Games, jelenleg Ghost Story Games) úgy döntött, hogy továbblép a BioShock Infinite DLC-inek megjelenése után. Ugyanakkor a BioShock IP a 2K Games kezében marad. A cég már 2014-ben bejelentette, hogy egy új BioShock készül, bár még nem hallunk semmi konkrétat a sorozat új bejegyzéséről.

Mindenesetre a BioShock még biztosan nem készült el, jóban vagy rosszban. Annak ellenére, hogy az eredeti csapat továbblépett, érdekes lesz látni, hogy az új fejlesztők hogyan kezelik a franchise-t, és hogy a következő játék, akármikor is érkezik, olyan figyelemre méltó lesz-e, mint elődei.

Ezek is tetszhetnek neked