Legfontosabb Csaláskódok 05. fejezet - Belső süllyedések

05. fejezet - Belső süllyedések

FEJEZET - Belső mélyedések

Amint a fejezet elkezdődik, közvetlenül a tükörszoba ajtaja előtt fog állni. Mielőtt belépne, tekerje körbe a kamerát, és nézzen a padló mögé, hogy kémkedjen Térképtöredék 8 A sarokban.

Menj be a tükörszobába, és keress egy Robbanásveszélyes csavar (1) és a Naplóbejegyzés . Ha frissíteni szeretne, lépjen be a tükörbe. Ön is gyűjtheti a Újságcikk: Vizsgálati standok a recepción a nővér mellett. Mentse el, és ha készen áll, lépjen be újra a folyosóra, ahol elindult.

Kezdje el ellenőrizni a folyosó melletti helyiségeket (figyelmen kívül hagyva a szögesdróttal borított szobákat, mivel nem nyílnak ki) kifosztás szempontjából. A jobb oldali első szoba tartalmazza Pisztolygolyók (2) . A bal oldali második szobában van Gyufák (5) íróasztalon ülve, valamint Goo Jars (2x 300) a padlón az ágy közelében. A jobb oldali második szoba üres a zsákmányból. Ugyanez a helyzet a bal oldali harmadik szobával.

Mielőtt továbbmenne a folyosón, győződjön meg arról, hogy a puskája meg van töltve (vagy robbanóanyag vagy könnyű csavar van készen a számszeríjban, és kész a pisztoly). Miért? Mert éppen a hordágy mellett, részben a csarnok mentén láthatatlan kísértet jár (ugyanaz, mint az utolsó szinten harcolt).

Gyors emlékeztetőül számos módszer létezik ezeknek a bosszantó ellenségeknek a kezelésére. Ha olyan tárgyak vannak a környéken, amelyek felfedik a láthatatlan ellenség jelenlétét (például a vér a földön, vagy a kerekesszékek és hordágyak a folyosón), akkor a sörétes puska elég jól működik, így nagyjából képet kaphat az ellenség helyéről. kölcsönhatás a környező tárgyakkal. Ha alig van semmi, amivel kölcsönhatásba léphet, a legjobb, ha robbantó vagy könnyű csavart használ a számszeríjból, amelyet a választott fegyver követ.

Vannak más módszerek is, de valószínűleg ezek a leghatékonyabbak a játék ezen szakaszában. Ahogy elmegy a hordágy mellett, látnia kell, hogy a tócsából érkező vér felfelé száll, így nagyjából elképzelhető, hogy hol van a láthatatlan ellenség. Válassza ki a módszert, és állítsa le a láthatatlant. Vedd fel a magadét Goo (1000) a testből, és folytassa a helyiségek ellenőrzését.

A bal oldali negyedik ajtón nincs más, csak egy hátborzongató szék (furcsán emlékeztet a Sebastian frissítésére használt székre) és furcsa nevetés. A jobb oldali negyedik szobában a Goo Jar (300) felszabadítani. A bal oldali ajtó egy vérrel átitatott mellékhelyiségbe vezet.

Keresse meg a harmadik bódéban a Goo Jar (1000) és átmászik a falon lévő lyukon. A másik oldalon talál egy másik lyukat. Ez azonban egy kicsit nagyobb, és elfoglalja a szoba alapterületének nagy részét. Lépjen le az alsó emeletre, és azonnal keressen egy patkányt, aki a Szobor . Igen valóban. Nem viccelek. Vagy rohanj fel, és közelítsd meg a civakodó rágcsálót (vidám nézni, ahogy Sebastian kerekház rúgja a levegőt a patkány fölött, és valahogy összetöri a szobrot), vagy tüzelj le egy pontos pisztolykört, hogy előhozd a kulcsot.

A szórakozás után a Goo Jar (300) és Pisztolygolyók (3) hogy leragadjon egy közeli asztalt, és Gyufák (5) sarokban lévő szekrényből. Ha minden megvan, lopakodjon a fa deszkák alatt, amelyek elzárják az utat a következő folyosóra.

ELLENŐRZŐ PONT

Közvetlenül előtted, amikor kiegyenesedsz, vörös fénynek kell világítania a falon. Ha közelebbről megvizsgáljuk, úgy tűnik, hogy ez egy zár, amelyhez kulcskártyát kell nyitni. Igen, mi, Resident Evil játékosok úgy éreztük, hogy elhanyagoltak, mivel nincsenek bezárt ajtók, hogy kilométereket utazzanak, hogy megtalálják a kulcsot. Mielőtt a szoba egyetlen nyitott ajtaja felé mozdulna, készítse elő arzenálját, hogy szembe tudjon nézni a láthatatlan kísértetekkel.

Összesen hárman állnak szemben a következő néhány szobában, ezért győződjön meg arról, hogy teljesen le van zárva, és betöltötte az ártalmatlanítási stratégiákat. Javaslom a robbanó csavarokat, majd a fegyvert, amiben van lőszer, mivel vannak olyan részek a helyiségekben, amelyekben nincsenek tárgyak a kísértetek számára. A helyiségek között ajtók is vannak, amelyek fojtópontként működnek, és tökéletes helyek egy robbanócsaphoz.

Mielőtt belépne az első ajtón, hajtson le egy robbanó csavart a közepén. Lépjen be a szobába, és amint a tárgyak szétszóródni kezdenek, rohanjon vissza az előző szobába. Néhány másodperccel később a robbanócsapnak fel kell robbannia, és felfednie a láthatatlan kísértetet, és készen kell hagynia a robbantásra. Fogd a tied Goo (1000) és vizsgálja meg a szobát, ahonnan az ellenség jött, hogy megtalálja a Sörétes fegyver (1) egy piros szekrényben. Hé, ez az egyik héj jelentheti a különbséget élet és halál között ebben a játékban.

Töltse be újra számszeríját (és készítsen egy másik robbanócsavart, ha szüksége van rá), mielőtt a szoba másik oldalán lévő kettős ajtókhoz közelít. Dobjon le egy másik robbanó csavart a dupla ajtók közepén, és gyorsan nyissa ki őket, majd fuss hátra, hogy a játék automatikusan lezárja őket, mielőtt a láthatatlan kísértet eléri őket. Ez néhány másodpercet ad arra, hogy tájékozódjon, és az ajtó felé célozzon, mielőtt kitör, és a csavar felrobban, felfedve azt. Tedd ki a nyomorúságodból, és ragadd meg a Goo (1000) .

Hozzon létre egy másik robbanásveszélyes csavart, és töltse be újra a számszeríjat, mielőtt továbblép. Nincs mit ragadni a szomszéd szobában, és szerencsére nincs láthatatlan kísértet sem (egyelőre). Ne feledje azonban a nagy tócsát a vízzel, mivel ez egy további lehetőség a környéken végtelenül láthatatlan kísértet kezelésére. Mielőtt elhagyná a szobát, térjen vissza a dupla ajtókhoz, és hajtson le egy robbanásveszélyes csavart a készülődés során (igen, a játék hamarosan megpróbál megijeszteni, de megkaphatja a cseppet). Egy kis irodaterület eléréséhez lépjen be a szoba másik ajtaján. Győződjön meg arról, hogy készen áll a fegyverzetre, mielőtt kifosztja az irodát is.

Az irodában megtalálható Goo Jars (2x 300) , Fecskendő (1) , és Sörétes fegyverek (2) . A padlón egy test mellett a Kulcskártya ki kell nyitni a zárt ajtót a korábbi területen. Ahogy visszamegy az előző szobába, és a dupla ajtó közelében, az ajtó magától kinyílik. Bumm. Robbantsd el és vedd elő a sajátodat Goo (1000) . Soha ne gondolja, hogy az ajtónyitás önmagában normális ebben a játékban, ez a tanácsom.

Most, hogy a láthatatlan ellenségek már nincsenek, menjen vissza a kulcskártya zárjához, és húzza el a kártyát a hozzáféréshez. Az előtted lévő üvegszekrényekben van Goo Jars (2x 300) felvenni. Ha megvannak, lépjen be a közeli folyosóra. Miután visszanyerte az irányítást, közelítse meg a piros szekrényt Pisztolygolyók (3) és kövesse a lineáris utat. Nyissa ki az ajtót a lépcső alján, és lépjen be.

ELLENŐRZŐ PONT

Csapdába esett, talán nem. Nézze meg a falakat, hogy lásson három kis hiányzó csempét. Menjen át és vizsgálja meg mindegyiket, hogy feltárjon egy ajtót minden falban. Minden szobában van egy egyszerű rejtvény (mindegyik ugyanazt a stratégiát használja a megoldáshoz. A helytelen válasz azonnal megöl. Ha el akarja kerülni a spoilereket, és maga oldja meg a rejtvényt, ne nézzen le a következő bekezdésre, amíg meg nem oldotta A barna, fából készült ajtószoba nem tartalmaz zsákmányt, amelyet fel kell venni, A fehér ajtón a Goo Jar (300) polcon felszabadítani és an Hangnapló hallgatni. A rozsdás kék ajtószobában a Goo Jar (300) belül, néhány láda törni és egy Földalatti létesítmény megjegyzés olvasni.

Azok számára, akik a rejtvényre keresik a választ, a holttestek előtti gombokon két szimbólum található. Egyszerűen meg kell néznie a falon lévő rajzokat, és meg kell találnia, hogy a két terv közül melyik van jelen, és válassza ki. Egyszerű. Az egyetlen valódi veszély az első választásban rejlik, mivel nem tudja, hogy a hiányzó vagy a falon lévő szimbólumot kell -e kiválasztania.

Miután mindhárom holttestet lecsapta, kövesse a vérutat vissza a központi szobába. Közeledjen a falon lévő téglalap alakú vér alakjához, és új ajtó nyílik meg. Nyissa ki az új ajtót, és nézze meg a bal oldali fal mentén található fémpolcokat a Goo Jar (1000) mielőtt elindult a szomszéd ajtón és Józsefbe botlott.

ELLENŐRZŐ PONT

A vágott jelenet befejezése után a játék megtanítja, hogyan kell meggyógyítani a partnerét, amikor megsebesül (tartsa lenyomva az A gombot, ha a közelében van). Szerencsére ez nem fogyaszt gyógyító tárgyakat. Partnere korlátlan lőszerrel is rendelkezik, így lőszereket takarít meg a magányos ellenségek ellen, vagy segít a hordák gyengítésében. Partnere egészségügyi sávja is a képernyő bal oldalán található, hogy könnyen tájékozódhasson.

Miután megismerte a barátság erejét (a partnerek nagyon hasznosak), megtalálhatja a Goo Jar (300) polcon. Ha készen áll a továbblépésre, lépjen át a dupla ajtón a szobából. Ahogy belép a következő szobába, látni fogja, hogy az útvonal kettéválik. Kezdjük jobbra (jegyezzük meg a földön lévő nagy olajtócsát (egy mérkőzés, és több ellenség is pirítós), és nyissuk ki ott az ajtót. Belül egy szekrényekkel teli szoba.

Ahogy sejtette, az egyik szekrényben van egy kísértet. A jó dolog az, hogy amikor kiderül, a padlóra fog esni. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen gyufával égesse el. A szekrény tartalma balról jobbra: Semmi, Sörétes fegyverek (2) , Goo Jar (300) , semmi semmi, Pisztolygolyók (2) , kísértetjárta, Goo Jar (300) .

Hagyja el az öltözőt, és készítse elő a fegyvereit (a pisztolynak meg kell tennie, de tartsa kéznél a puskát, ha kockázatos lesz a dolog). Ne feledje, hogy az olaj tócsa a földön, sok golyót takaríthat meg. Lépjen be a kórterembe (szemben az olaj tócsával), és készüljön fel a háttámlára, amint az írott testek az ágyakban ülni kezdenek. Összesen hat kísértet jön rád. Joseph lövést ad le, és ha szerencséje van, egyet -kettőt elővehet, de ezek nagy részével foglalkoznia kell.

Próbáljon ki egyet és kettőt, mielőtt visszavonul az olaj tócsájába és meggyújtja. Ha jól időzít, hármat -négyet kell kapnia a lángokban. Hagyja, hogy Joseph kiválassza az utolsó kóborlót, ha vannak. Miután a kísérteties rohanás véget ért, felfedezheti a kórtermet, és megtalálhatja a Pisztolygolyók (4) egy szekrény üvege mögött.

Lépjen ki a kórteremből a túlsó ajtón, és először vegye be a bal oldali ajtót (egyelőre figyelmen kívül hagyja a lépcsőt). Belül egy forgatókönyv szerint kísértetet lát, amely egy hurkon függ. Égesd fel. Törje össze az üvegfalú szekrényeket, hogy felvegye a Szigonycsavar (1) továbbá Pisztolygolyók (3) a vörös szekrényből. Fogja meg a szoba másik oldalán Goo Jar (300) polcról és a Fecskendő (1) egy troliból. Ha megragadja a fecskendőt, az akasztást okoz, ha még nem égette meg. Ha meg akarja menteni a golyókat, Joseph néhány másodperc múlva rohanjon be a szobába, és kezdje el robbantani a kísértetet.

Lépjen ki ebből a szobából, és menjen le a lépcsőn, amelyen korábban elhaladtunk. A lépcső alján talál egy ajtót piros villogó lámpákkal, három billentyűzettel és egy robbanószerrel. Közeledj hozzá (mert ez hihetetlenül okos ötlet), és Joseph lefegyverzi. Láthatóan Joseph ennyi időt bocsátott a bomba rendelkezésére, miközben te tökéletesítetted kavicsos hangodat, és nem borotválkoztál (tényleg úgy néz ki, mint a Red Dead Redemption főszereplője. Különösen azzal, hogy a puska a vállán bök).

Menjen át a most nyitott ajtón, és lépjen be egy mosdókagyló -sornak (talán egy hullaháznak), és egy vágott jelenet veszi át az irányítást. Miután befejezte a lélegzetvételét, mássz fel a létrán a melletted lévő kis szobában. Állj meg a létra tetején, és felemellek. A kettős ajtók a fejezet következő részéhez vezetnek, és egy nagy ellenséges szerepvállalás, ezért ne menjen át rajtuk, amíg nem készül fel.

Mielőtt elindul rajtuk, fogja meg a Sörétes fegyverek (3) és Gyufák (3) az üvegfalú szekrényekből. Nézzen a földre az ajtók bal oldalán, hogy megtalálja Térképtöredék 9 is. Ezt követően menjen át a jobb oldali falban lévő egyetlen kék ajtón, a jelzőlámpa logójával, hogy megtalálja a tükörszobát. Fej befelé, keresse meg a Újságcikk: A betegek visszaélést követelnek , frissítse és mentse.

Töltse fel újra fegyvereit, készítsen robbanó csavarokat, és készítsen elő bármit, amire szüksége van az arzenáljában. Rendszeres kísértetekkel és néhány kövér kísértettel nagy csoportokkal lesz dolgod, így a tömegkontroll az út. Kísértetekkel is találkozhat, akik dinamitot használnak a következő területen. Meg lehet oldani őket a kezükben lévő dinamit lelövésével, leütésével (vagyis leejtik a dinamitot és felrobbantják magukat) vagy rendszeres fejlövéssel.

ELLENŐRZŐ PONT

Most már készen áll arra, hogy belépjen az ajtón. Nézze meg a kivágott jelenetet, amikor látja, hogy az élet nem olyan rózsás a másik rendőr kollégája számára. A jó hírek? A nagy elkötelezettség alatt a barátod valójában nem tud megfulladni (tudni fogja, mikor teheti meg, mivel a folyadékszintet mutató nagy ikon megjelenik a képernyőn).

A képzettségi szintjétől és a játékstílusától függően érdemes visszatartani és megőrizni a lőszert, hacsak nem támadják meg közvetlenül. Lehetséges, hogy elsüllyed a furcsa robbanócsavar, amikor a kísértetjárta halmaz felfelé indul. Nyolc kísértettnek kell lennie az ellenségek első hullámában, mindegyik az alsó szintről jelenik meg. Közvetlenül a nyolcadik kísértet feladása után Joseph észreveszi, hogy egy kísérteties hadonászó dinamit emelkedik ki a közeli boltívből. Gyorsan hozza le (Joseph valószínűleg segít), hogy elkerülje a robbanásveszélyes halált.

ELLENŐRZŐ PONT

Most van néhány másodperce, hogy helyreállítsa vagy átvegye az elemeket a központi területen, mielőtt a következő hullám elérné. Sörétes fegyverek (2) , Pisztolygolyók (5) és a Gránát (1) megtalálható a földön. Gyufák (5) és Pisztolygolyók (5) a központi asztalon vannak. Pisztolygolyók (8) és a Fecskendő (1) feküdt egy asztalon a falnak. A környéken ládák is törhetők. Ezeket a tárgyakat a hullámok vége után összegyűjtheti, ha úgy tetszik.

A következő hullám egy csoportban (két szabályos kísértet és két dinamit kísértet) jön ki a bal oldali ajtóból (ha a kettős ajtókat nézi, ahonnan jött) a második emeleten. Egy jó stratégia itt az, ha gránátot használnak, amikor felbukkannak, hogy majdnem mindegyiket egy robbanással kivonják. A robbanó csavarok hasonló munkát végezhetnek. Használja azt, amelyik a legkönnyebb az Ön számára. Gyorsan vegye le a kóborlókat, mivel dinamitot tartalmazhatnak.

Egy másik dinamit kísértet jelenik meg a jobb oldali ajtóból (ha a kettős ajtókat nézed, ahonnan jöttél) a második emeleten. Mostanra ismernie kell a fúrót, be kell dobnia egy pisztolyt a lábába, és nézni, ahogy felrobban. Lesz ideje levegőt venni és újratölteni, mivel a következő hullámot a Julie -t tartó tank közeledése váltja ki. Ha készen áll, menjen vissza és tanítsa meg látnivalóit a boltíven, amely a kettős ajtóval szemben található.

Két rendes és kettő kísértetjárta megjelenik az ívből. Hasznos taktika az, hogy visszavonulunk a felső szintre, majd ledobjuk a másik oldalt (az esés nem okoz kárt), és megismételjük ugyanazt a taktikát. Minden alkalommal elvezetheted őket Józsefhez, hogy további támogató sebzést okozzanak, miközben tüzelsz. Az ellenségek kis száma megkönnyíti a fejlövések sorba állítását, csak ügyeljen arra, hogy tartsa a távolságot a kövér kísértetektől.

A küzdelem legveszélyesebb pontja, miután az előző tétel utolsó ellensége elesett. Két kísértetjárta dinamit fut be az ívből az alsó szintre a kettős ajtó alatt, ahonnan belépett. Sprinteljen el, hogy megőrizze a távolságot, és a lehető leggyorsabban lője a lábába. Josephnek segítenie kell itt, leütve őket. Miután eltűntek, a hullámok véget értek, és ideje kifosztani mindent, ami nem leszögezve és tűzben van.

Elég sok mellékhelyiség van, ezért csak megemlítem, hogy milyen szinten és hol található a kijárat, amelyet rövidesen megtesz (tehát még ne igyekezzen a tárgyak keresése felé). A következő területhez az alsó emeleten (a dupla ajtók alatt, ahonnan belépett) lévő fémrúd -ajtón keresztül vezet az út. Földszinti elemek: Pisztolygolyók (10) , Goo Jar (300) , Fecskendő (1) , Ütéscsavar (1) , Gyufák (5) , Goo Jar (300) és Goo Jar (1000) . Felső emeleti elemek: Goo Jar (1000) .

Ha minden megvan, keresse fel Julie -t és Joseph -t, hogy beszéljenek vele. Joseph rámutat a gépből futó nagy kábelekre. Melyek az alsó szinten lévő fémrúd ajtajához vezetnek (ahogy már említettem, korábban fogunk menni).

ELLENŐRZŐ PONT

Most egy időzítőn van. Julia víz/ levegő szintje megjelenik a képernyő jobb felső sarkában. Tehát gyorsnak kell lennie. Húzzon elő egy puskát, vagy használjon leesett csatabárdot a korábban megölt kísértettől, és sprinteljen az alagútba, amelybe a kábel belefut. A második kapun túl egy doboz gáz és egy dinamit kísért. Lődd le a konzervdobozt, vagy használd a csatabárdot a kísértetek gyors megölésére. Forduljon jobbra a kísértet után, amit éppen megölt, és rohanjon el a cellák mellett (az ellenségek nem fognak kitörni), később kifoszthatja őket, egyelőre fuss tovább.

A sejtek túlsó végén egy másik dinamit kísért. Robbantsa lábon, hogy lehozza és nézze, ahogy felrobban. Lépjen be a jobb oldali cellába, ahol állt, és találjon egy lyukat a falban, amelyen keresztül lopakodhat. Miután végeztünk, forduljunk jobbra, és rohanjunk fel a lépcsőn. A tetején található a vezérlőpult, amely Julie -t csapdába ejtő eszközt működteti.

Néhány másodperc múlva Joseph felhívja a csapda letiltásához szükséges számokat (felső tárcsa: 22 és alsó tárcsa: 5). Igazából nem volt nagy rejtvény. Ha gyors voltál, akkor legyen elég időd a tárcsák beállítására és Julie felszabadítására. Nézze meg a rövidke jelenetet, és ismét irányíthat.

Visszatérve lépéseket tesz a cellaterületre, és most kifoszthatjuk őket, amikor az ellenségek elmentek, és nem szorítunk időt. Közelharc a zárakat, hogy behatoljon a cellákba. A cellában, amely éppen a falon lévő lyuk mellett van, a Szobor bent ül az ágyon. Törje szét, és ragadja meg a kulcsot. A cellaterület közepéhez közeli másik cellában van Pisztolygolyók (3) gyűjteni. Ha ez megtörtént, akkor menjen vissza a központi szobába, és dobja le a lyukat, amelyet mindenki más leesett.

ELLENŐRZŐ PONT

Leesel egy testekkel teli helyiségbe. Keresse meg a nagy repedést a falban, és nyomja át rajta. Győződjön meg arról, hogy fegyverei meg vannak töltve és készen állnak, és húzzon elő egy pisztolyt, miközben két kísértetjárat rohan feléd. Kicsit e két kísértet után az út kettéválik. Forduljon balra az oldalsó alagútban Csapda alkatrészek (2) . Menjen vissza a felosztáshoz, és válassza a másik utat. Kövesse az utat, és amikor eléri, szálljon le az új szobába.

A törmeléklapokon a Goo Jar (300) és Pisztolygolyók (5) felvenni. Míg a véres medence szélén a Goo Jar (300) hogy megragadja, mielőtt továbblép. Miután mindent összegyűjtött, menjen az alagút új szakaszába.

ELLENŐRZŐ PONT

Az alagút jobb oldalán lévő helyiség a Goo Jar (300) és Csapda alkatrészek (2) kifosztani. Kicsit odébb egy újabb lyuk eshet le. Ahogy haladsz előre, két szkriptált, kísértetjárta test fel fog támadni. Fogja meg az oldalkarját, és pattintsa fel a felsőjét. Sétáljon az árok végéig, és találja meg Joseph -t és Julie -t, akik két kísértetet és egy kövér kísértetet kötnek. Hagyhatja őket, hogy befejezze az ellenséget, vagy lépjen be. A választás az Öné.

Amint az ellenségek eltűntek, beszéljen Julie -val, majd menjen Sebastian bal oldalára, hogy segítsen neki felemelni az ajtót (hú, komoly bizalommal kell bíznia az erejükben, hogy odakúszhasson). Ez lehetővé teszi Julie -nak, hogy aláássa és kinyithassa az utat korlátozó fémkaput. Menjen át a most nyitott kapun, és kövesse társait, amíg egy kivágott jelenet el nem veszi az irányítást.

ELLENŐRZŐ PONT

Ó, úgy tűnik, a sikító fenevad visszatért (utoljára az előző fejezetben láthattuk). Támaszkodjon a lábához, és menjen be közvetlenül a jelzőlámpa ajtón keresztül. Belül a Esküvői meghívó , Térképtöredék 10 (a vér és a törmelék között az ajtó jobb oldalán) és egy tükröt, amelyet használhat. Szokás szerint nézze meg az újságállványt, hogy felvegye Újságcikk: Megtalálták a plébánost és a hirdetőtábla szemben találni Eltűnt személy poszter: Fernando . Mielőtt kilépne a tükörszobából, tegye vonzóvá a frissítéseket, és mentsen.

Amikor felbukkan, balra fordulva bármelyik folyosón lesz, ahol több ajtó zárva van. A jobb oldali első ajtó azonban nyitva van, és oda kell először mennie (különböző okok miatt). Vedd fel a Csapda alkatrészek (1) le a hordókról, majd feltörni a közeli ládát. A sarokban egy piros fiók található Pisztolygolyók (4) . Ha megvan minden, használja a szoba létráját, és ereszkedjen le egy keskeny folyosóra, amelyben vér gyűlik össze.

Amint eléri a létra alját, sprinteljen a túlsó végéig. Fuss el az emelkedő kísértet mellett, majd fordulj meg és robbantsd meg. A forgatókönyv szerint nagy tüskecsapdát vált ki a folyosó közepén. Most meghalt, menjen vissza egy kicsit a folyosón, hogy felvegye a magányt Sörétes fegyver (1) . Mássz fel a közeli létrán, és lépj be az egyik elzárt oldalsó szobába, amely a fő folyosóról származik, ahol korábban voltunk.

Ebben a szobában egy beszorult mellkas található, ezért nagyon óvatosan nyissa ki. Belül vannak Sörétes fegyverek (2) , Jégcsavar (1) és a Csapda alkatrészek (2) . Törje szét a ládákat a szobában. Van egy sor piros fiók is, amelyek a Goo Jar (300) belül. Menj vissza a fő folyosóra, és mentsd el a játékot (nem szeretnéd ezt a részt újra elvégezni?).

Mentés után menjen el a helyiség mellett, benne a létrával, és találjon kioldó vezetékcsapdát a letiltáshoz. Ezen túl van egy halom test, amelyet elégetve felfedhet Pisztolygolyók (2) . Légy óvatos, amikor a sarkon közeledik, mivel két kísértet jön körül. Térjen vissza, és tüzelje le a pisztolyát a szokásos módon. A sarkon egy piros szekrény tart Gyufák (4) . Menjen a drótkerítés rése felé, hogy figyelje a csapdára figyelmeztetést.

Vedd fel a Goo Jar (300) mögött, ahol a próbabábu volt, mielőtt belépett a közeli ajtón. Jegyezze meg itt az olaj tócsát, mert hamarosan fontos lesz. Kövesse a rövid átjárót, és lépjen be az izzó vörös szobába a bal oldalon (ez a fény soha nem jó jel ebben a játékban). Fogd meg a Fecskendő (1) ki a vörös szekrényből.

Közeledjen a hátsó falhoz, és a sikító vadállat várható visszatérése megtörténik. Gyorsan lépjen ki a szobából (menjen vissza arra az irányra, ahonnan jött), és állítsa be magát az olaj tócsa túlsó oldalára. Amikor közeledik, gyújtsa fel, hogy menekülésre kényszerítse. Gondolatban jegyezze meg, hogy a tűz jól működik ellene. Hát, ez meglepően könnyű volt (egyelőre). Térjen vissza az éppen elhagyott szobába, és vegye fel a Goo Jar (300) és Csapda alkatrészek (2) . Itt kinyithatja a szekrényt, hogy elengedje a denevért, amely a Szobor hátán van. Szükséged lesz jó célzásra a pisztolyoddal (vagy egy tisztességes lövöldözésre puskával), hogy elővegye a kulcsot.

ELLENŐRZŐ PONT

Menjen vissza a folyosóra, és az összetört drótkerítésen keresztül lépjen be a kemence területére, és az első igazi csatája egy sikító fenevaddal. Mielőtt azonban elkezdenénk a harcot, hadd adjak néhány mutatót. Közepes nehézség esetén hat lövésre van szükség a fenevad lehozásához (ez többé -kevésbé a nehézségi szinttől függően). A környéken két lánggödör található (egyszer használatos), két gázpalack és két fáklya a környéken (így megkapja a szükséges hat találatot. Azt hiszem, használhat gyújtócsavarokat is, de ezek gyártása öt csapdaalkatba kerül, Ne feledje, hogy egyik test sem éled újra, de meggyújthatja őket, hogy károsítsa a sikoltozó fenevadat, ha átmegy rajtuk.

A fő terület egy nagy négyzet, közepén plusz, a négyzet külső szélein két út vezet a szemközti oldalakon a lánggödrökhöz. Az elrendezés egyszerű, csak meg kell győződnie arról, hogy nem esett csapdába és nem érte meglepetés (eltűnhet és újra megjelenhet. Keresse a vér spiráljait, ahogy megjelenik). A tűzgödröket a legnehezebb használni, ezért érdemes először kipipálni őket, és a könnyebb sérülési módszereket hagyni az utolsóra.

Vannak olyanok is Pisztolygolyók (5) felvenni a terület közepén, a Sörétes fegyver (1) a kijárati ajtó közelében és mellette egy láda. Miután leszállt mind a hat találatra, a fenevad lemegy, és a kijárati ajtó használható lesz. Lépjen be a kijárati ajtón, fogja meg a Gyufák (2) a nedves folyosó padlójáról, és menjen át a végén található dupla ajtón.

ELLENŐRZŐ PONT

Lépjen be a szobába, és nézze egy ideig Ruvik látomásait és kísérleteit.

ELLENŐRZŐ PONT

A jelenet befejezése után a kísértetet szabadon engedik fogvatartásukból. Ezeket a kísérteteket nem lehet fejöléssel megölni. Ehelyett le kell vágnia a gépről a hozzájuk rögzített vezetékeket. Ennek legegyszerűbb módja, ha pisztollyal lábon lőjük őket, majd odafutunk hozzájuk, és megnyomjuk a B gombot a zsinór elvágásához. Ismételje meg ezt mind a három kísértetnél, és amikor mind meghaltak, a fejezet véget ér. Fú, ez hosszú volt.