Legfontosabb Szerencsejáték Chromebook vs laptop – mi a különbség?

Chromebook vs laptop – mi a különbség?

Mi a különbség a Chromebook és a laptop között? Sok különbség van, és itt van egy egyszerű és rövid útmutató, amely mindegyiket elmagyarázza.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Chromebook kontra laptop

A számítógépek nagy utat tettek meg az elmúlt két évtizedben, ez tagadhatatlan. Az évről évre folyamatosan növekvő hardverteljesítmény mellett a gyors technológiai fejlődés is jól látható, ha egy pillantást vetünk a laptopokra.

Napjaink vékony, sima notebookjai bajnoksággal megelőzik a 2000-es években csúcskategóriásnak számító terjedelmes, nehéz laptopokat. És ha az abszolút legolcsóbb, legkönnyebb laptopot keresi, amit csak találhat, akkor nagy eséllyel egy Chromebookot talál.

Ebben az útmutatóban válaszolunk néhány kérdésre, amelyek ezekkel az eszközökkel kapcsolatban merülhetnek fel.

Kik ők? Miben különböznek a hagyományos laptopoktól? Megéri venni őket?

Tehát, ha hamarosan Chromebook vagy laptop vásárlásán gondolkodik, olvasson tovább!

TartalomjegyzékElőadás

Mi az a Chromebook

Chromebook

A kifejezés Chromebook a Google Chrome OS operációs rendszerén futó laptopokra, táblagépekre és 2 az 1-ben eszközökre vonatkozik. A Chromebookok először a 2010-es évek elején jelentek meg a piacon, és mintegy utódjai a netbookoknak, mivel ugyanabban a résben versenyeznek, amelyet most a táblagépek uralnak.

A fentieket figyelembe véve a Chromebook első ránézésre megkülönböztethetetlennek tűnhet a laptoptól, mivel a különbségek elsősorban a szoftverben rejlenek.

Chrome OS Linuxon alapul, nagymértékben támaszkodik az internetre és a felhőalapú tárolásra, és sokkal könnyebb, mint a Windows vagy a macOS. Lényegében inkább mobil operációs rendszer, mint asztali operációs rendszer. Hozzáfér a Google Play Áruházban található Android-alkalmazásokhoz, de képes asztali Linux-alkalmazások futtatására is.

Chromebook vs laptop – melyiket vegye meg?

Laptop vs Chromebook

Tehát milyen eszközt vegyen: Chromebookot vagy laptopot? Nos, a kérdés megválaszolásához mérlegelnie kell, hogy főként mire fogja használni az eszközt.

Ha PC-játékokkal szeretne játszani, vagy bizonyos alkalmazásokat és professzionális szoftvereket, például Adobe Premiert vagy Microsoft Office-t szeretne futtatni, akkor nyilvánvalóan egy Windows vagy egy macOS-alapú laptop lenne a jobb választás, mivel az ilyen szoftverek egyszerűen nem érhetők el Chrome OS-en.

Ha azonban az eszközt elsősorban hétköznapi feladatokra, például webböngészésre, alkalmi játékokra vagy olyan munkákra kívánja használni, amelyeket teljes egészében a Chrome OS-en elérhető termelékenységi alkalmazásokkal lehet elvégezni, akkor egy Chromebook lehet a jobb választás.

Természetesen néhány további tényezőt is szem előtt kell tartani.

Leginkább ott van a elem élettartam . Mivel a Chrome OS nagyon könnyű rendszer, és a Chromebookok általában alacsony fogyasztású hardverrel rendelkeznek, sokkal tovább bírják egyetlen töltéssel, mint a legtöbb Windows laptop. Ez hozzájárul ahhoz hordozhatóság , mivel könnyen hordozhatod őket, és nem kell aggódnod, hogy lemerül az akkumulátor.

Azonban bár a Chromebook mérete előnyt jelent a hordozhatóság szempontjából, hátrány is lehet, mivel a kisebb váz egyben kisebb képernyőméret . Ez akkor jelenthet problémát, ha több képernyő-ingatlanra van szüksége a munkához, vagy egyszerűen csak szeret nagyobb kijelzőn videókat nézni.

Végül ott van a dolog tárolás. Említettük, hogy a Chrome OS nagymértékben támaszkodik az internetre és a felhőalapú tárolásra, így a Chromebookok általában nagyon korlátozott helyi tárterülettel rendelkeznek a hagyományos laptopokhoz képest. Ez akkor lehet probléma, ha nem fér hozzá stabil internetkapcsolathoz, vagy ha egyszerűen csak szeretné, ha minden adatát helyben tárolnák, és nem szeretne külső HDD vagy egy külső SSD .

Következtetés

Összességében elmondható, hogy a Chromebookok nagyszerűek, ha egy hordozható, könnyű laptopot keres, egyszerű és áramvonalas operációs rendszerrel, amely hétköznapi játékra és alapvető termelékenységi feladatokra is használható, különösen akkor, ha jó akkumulátor-üzemidőt és/vagy valami megfizethetőbbet.

A Chromebookok azonban nem alkalmasak komolyabb játékra vagy az igényesebb professzionális alkalmazásokra korlátozott CPU és GPU teljesítményük, valamint korlátozott memóriakapacitásuk miatt. Tehát, ha olyan laptopra van szüksége, amely PC-játékokat vagy videószerkesztő szoftvert futtathat, játék laptopok és MacBookok továbbra is uralkodnak ebben a tekintetben.

Érdemes megjegyezni, hogy a Google most bevezette a Windows alkalmazások támogatását néhány Chromebook , de ez nem egy olyan funkció, amely könnyen elérhető a Chrome OS-eszközökön.

Sőt, léteznek csúcskategóriás Chromebookok is, némelyikhez négy számjegyű árcédula van csatolva. Ezek azonban egy kicsit nehezen eladhatóak a csúcskategóriás játék laptopokhoz és MacBookokhoz képest – hacsak nem 2 az 1-ben eszköz , vagyis mivel további saját előnyeik vannak.

Most, hogy áttekintettük a meghatározó jellemzőket, remélhetőleg el tudja dönteni, hogy egy laptop vagy egy Chromebook lenne a jobb választás az Ön igényei és költségvetése alapján.

Ezek is tetszhetnek neked