Chronos Twins Review

Chronos Twins box art
Rendszer: DSi (DSiWare) Review Rating Legend
Fejlesztő: EnjoyUp Games 1,0 - 1,9 = Kerülje 4,0 - 4,4 = Nagyszerű
Pub: EnjoyUp Games 2,0 - 2,4 = Gyenge 4,5 - 4,9 = Meg kell vásárolni
Megjelenés: 2009. január 27 2,5 - 2,9 = Átlagos 5.0 = A legjobb
Játékosok: 1 3,0 - 3,4 = korrekt
ESRB minősítés: RATING 3,5 - 3,9 = Jó
Védje a nyakát
írta: Adam Brown

Mi lehet jobb, mint egy szórakoztató videojátékot játszani? Logikus válasz két szórakoztató videojáték egyidejű lejátszása. Természetesen ez jellemzően a problémákkal is jár. Először két televízióra, két konzolra és két játékra van szüksége. A legrosszabb az, hogy az ilyen játékokkal szinte mindig az egyik vezérlő lábszagúvá válik.

Chronos Twins képernyőkép

Végül van egy jobb megoldás, és ez a DSiWare Chronos Twins címe formájában jelenik meg. Míg ennek a címnek a Chronos Twins DX névre keresztelt, grafikailag megújított változata egy héttel ezelőtt tíz dolláros WiiWare címen vált elérhetővé, a DSi tulajdonosok egyenes portot kapnak a korábban csak Európában megjelent DS eredetiből. A legjobb; mivel hiányzik a Wii -s társa díszes, újjáépített látványa, ez a játék csak öt dollárt fog visszaállítani a DSi -n.

A Chronos Twins azzal kezdődik, hogy egy Twime nevű lény lezuhan a békés Skyla bolygón. A bolygó lakói tárt karokkal fogadták a jövevényt, de Twime -nek baljósabb szándékai voltak. Amint ez a látszólag legyőzhetetlen lény pusztítani kezdte a bolygót, a néhány megmaradt túlélő gyorsan a csillagok közé lépett, abban a reményben, hogy képesek lesznek kitalálni a módját Twime megölésének és a bolygó visszavételének. Az időgép létrehozása után Nash -t visszaküldték a múltba, hogy megtámadja a lényt. Míg ez a küldetés végül katasztrófába ütközött, a túlélők rájöttek, hogy Twime szinte legyőzhetetlen, mert valahogy egyszerre két időszakban létezett. Miután néhány módosítást végeztek az időgépükön, Nec, Nash testvére is képes lenne két különböző időben egyszerre létezni. Ezzel most esélye volt Twime megsemmisítésére, bolygójának megmentésére és bátyja halálára.

Bár mindannyian hallottuk már a bolygó megmentőjét, aki bosszút áll egy szeretett ember halálának történetén, az időutazó rész az, amely tiszta dimenziót ad az elbeszéléshez és magához a játékhoz. A Chronos Twins egy olyan játék, amely meglehetősen strapabíró próbára teszi a gyors érvelés és éles reflexek képességét. Ennek oka az, hogy ebben a címben állandóan felelős lesz azért, ami egyszerre történik a DS felső és alsó képernyőjén. Ezenkívül sok mindent ki kell dolgoznia mindkét képernyő használatával, hogy átjusson.

Chronos Twins képernyőkép

Mivel Nec minden szintre teleportálódik az időgép segítségével, egyszerre fog létezni a múltban és a jelenben. A felső DS képernyő kezeli a jelent, míg az alsó a Nec múltbeli akcióit. Mindkét Nec egyszerre mozog, ugrik és csúszik, ezért nagyon fontos, hogy mindkét képernyőn nyomon kövesse a környezetét. Mindaddig, amíg a kettő közül az egyik szilárd talajon van, a másik ugyanazt a helyet foglalja el a másik képernyőn. Ez lehetővé teszi olyan ugrások és szintek bejárását, amelyek egyébként lehetetlenek lennének a két idő között összekapcsolódó platformok és utak használatával. Például előfordulhat, hogy nem tud elérni egy platformot a jelenlegi képernyőn, amíg egy sziklát nem tol a helyére az előző képernyőn. Azonban ezt követően a múltbeli éned felugorhat erre a sziklára, és lehetővé teszi, hogy a mostani éned úgy lebegjen, mintha egy szikla is lenne számára, és ugorjon fel arra a platformra, amely csak a jelenben létezik.

Ez mind elég zavarosan hangozhat, de mindez tökéletesen érthető a játék kontextusában. Kezdje néhány nagyon egyszerű rejtvénysel, mivel a játék megkönnyíti az ötletet, hogyan kell mindkét nekének együtt dolgoznia a túlélés érdekében. A játék folytatása során a játék fokozatosan megnehezíti az előttünk álló kihívásokat, valamint új képességeket ad hozzá, amelyek teljesen új réteget jelenítenek meg az eredeti játékmenet mellett. A játékban található egyik ilyen képesség lehetővé teszi a játékos számára, hogy lefagyjon az egyik képernyőn, és folytassa a játékot a másik karakterrel, akinek rengeteg különböző felhasználási területe van.

Chronos Twins képernyőkép

Pillanatképek / Képek Chronos Twins képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Chronos Twins képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Chronos Twins képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Chronos Twins képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Chronos Twins képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Chronos Twins képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Chronos Twins képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Chronos Twins képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Chronos Twins képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Chronos Twins képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Chronos Twins képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Diavetítés