Co-Op of War-Hogyan a Gears of War az utolsó helyi Co-Op Shooter!

Co-Op of War-Hogyan a Gears of War az utolsó helyi Co-Op Shooter!Ha a Gears of War játékot játszotta az első megjelenésekor, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy elragadtatást kapott az ősrégi lövöldözős képletben végrehajtott változtatásoktól, attól, hogy hogyan rázta meg az elvárásait és növelte szókincsét játékosként. A fedélre pattintható rendszer, a vállon túli közeli perspektíva és az aktív újratöltés húsos hanghatásokkal, erőteljes fegyverekkel és a vérbeli vizuális panaszokkal ötvözte az Unreal Engine 3.0 játékát. játékélmény, amely újradefiniálta a zsigeri.

De a Gears of War dicséretet kapott nemcsak a játékmenet újításai miatt. Ezenkívül dicsérték az erős többjátékos élményt, amely magában foglalta a teljes egyjátékos kampányt kétjátékos szövetkezetben. Bármennyire is élvezetes volt a játék önmagában, egy élő haver állt a tipikus A.I. társa óriási mértékben fokozta az élményt, új stratégiákat nyitott meg, és erőteljes, ha ideiglenes kapcsolatot teremtett a két játékos között.

Co-Op of War-Hogyan a Gears of War az utolsó helyi Co-Op Shooter!

Amikor az egyetem utolsó évében megjelent a Gears of War 2, a Philadelphiai Nemzetközi Ház szekrény méretű szobájában laktam. Az Xbox 360-om egy többé-kevésbé négyzet alakú, három éves, 17 hüvelykes LCD monitorhoz volt csatlakoztatva. Azon az éjszakán odamentem a 7-Elevenhez 38-án és Chestnut-hoz, megvettem a játékot, és meghívtam a legközelebbi barátomat, Dan-t. Késő volt, éjfélkor jött, amikor elkülönítettük magunkat a szobámban - fogtam az ágyat, ő pedig az íróasztal ingatag, fából készült székét -, és beugrott a Gears of War 2 rendszerbe.

Megnéztük a befejező filmet, ahogy a reggeli nap első sugarai átnyúlnak a városra, és átszúrják a redőnyömet, majd Philly Dinerhez mentek, és tök palacsintát sáltak.

A Co-op a Gears of War élmény óriási része. Egyedül játszani egyszerűen fél játéknak tűnik, és a versenyképes multiplayer soha nem tartozott hozzám, mivel nem élvezem az erőfölényt. A Co-op továbbfejlesztheti az egyébként alulmúlós játékot, például az Army of Two-t (és annak túl rövid folytatását).

Dan és én végül együtt játszottuk az eredeti Gears of War-t, bár kényelmesen nyitott nappaliban volt egy nagyképernyős HDTV-n. Most államokat élünk egymástól távol. Ő Marylandben dolgozik, én fent vagyok Connecticutban, írok erre az oldalra és tanítok Taekwondót. Mindkettőnknek van Xbox 360 és Live előfizetése, így elkerülhetetlenül felmerült a kérdés: vegyük meg a Gears of War 3 -at, és játsszuk együtt a kampányt?

Egyikünk sem volt kész lelkes „igent” adni.

Co-Op of War-Hogyan a Gears of War az utolsó helyi Co-Op Shooter!

Értsd meg, hogy ez nem megjegyzés a játékok minőségére. A Gears of War címek eddig jót tettek számunkra, a Gears of War 3 pedig a legjobb módszerekkel keresi az előzményeket, több fegyverrel, gyorsabb játékkal és akár négy játékos kampánytársulással. Nem, a probléma egyszerűen a köztünk lévő távolság.

A kooperatív játék logikus utódja a forró üléses többjátékosoknak. Már a Super Mario Bros. -ról emlékszem, hogy minden haláleset után egy barátommal kikapcsoltuk, és felváltva próbáltunk minél messzebbre jutni. A kooperatív hiba azonban először megharapott engem a Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Arcade Game-ben. Egyszerre két teknős a képernyőn, két játékos, végtelennek tűnő tömeg lábkatonák. Ezek a korai arcade beat'em upok és konzolportjaik az elsők között voltak, amelyek lehetőséget kínáltak két játékosnak, hogy együtt dolgozzanak egy közös cél érdekében. A kettős sárkány, a Final Fight és a Streets of Rage jut eszünkbe. Ezek a címek készítettek fel a kooperatív játék modern megnyilvánulására, amelyet először teljes egészében a Halo: Combat Evolved című könyvben tapasztaltam. Egy lövöldözős szövetkezeti kampánnyal? Igen, köszönöm.