Legfontosabb Szerencsejáték Crysis játékok sorrendben

Crysis játékok sorrendben

A Crytek csodálatos munkát végzett a gyönyörű Crysis sorozattal. Tekintse meg az összes Crysis játék teljes listáját időrendi sorrendben a leírásokkal együtt.

ÁltalSamuel Stewart 2021. április 23 crysis játékok sorrendben

De futtathatja a Crysist?

Ez a kifejezés nagyon gyakori mémmé vált a 2000-es évek végén a PC-s játékokban, megtréfálva a Crysis, a játéktörténelem egyik legismertebb játékának nevetségesen magas hardverigényét.

Ám a Crysis nem a játékmeneti újítások miatt vált híressé, vagy olyan újszerű történetmesélési technikák miatt, mint például a BioShock. Inkább az úttörő grafikája tette kiemelkedővé, amelyet kevés PC tudott kezelni maximális beállítások 2007-ben és azután.

Ebben a cikkben rövid áttekintést adunk minden eddig megjelent Crysis játékról, és azt is áttekintjük, mit hoz a jövő ennek az ikonikus, de elfeledettnek tűnő franchise-nak.

TartalomjegyzékElőadás

Crysis

Crysis

Megjelenés dátuma: 2007. november 13

Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360

2007-ben jelent meg sok más figyelemre méltó játékkal együtt, mint például a BioShock, Mass Effect, Half-Life 2: Episode Two, Portal, Call of Duty 4: Modern Warfare, God of War II, S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl és mások (igen, 2007 nagyon jó év volt a játékok számára), az eredeti Crysis volt a franchise kezdete. Bevezette a világot a legjobb grafikák közé, amelyeket valaha videojátékokban láttak.

A játék hatalmas, félig nyitott pályákkal rendelkezik, amelyek főként lenyűgöző trópusi vadonok nagy részeiből állnak, így a játékosok sokféle megközelítést tesznek lehetővé az ellenséges erők kezelésében.

A játékos szembeszállhat velük, nehézfegyvereket és járműveket használhat, lopakodó megközelítést alkalmazhat, és lassan csökkentheti a számukat, vagy ha lehetséges, teljesen elkerülheti a konfliktust.

A legfigyelemreméltóbb játékmechanika, amely megkönnyíti az összes fent említett megközelítést, a jellegzetes nanoruha. A lejátszó manuálisan válthat négy különböző mód között játék közben:

  1. Maximum armor – az alapértelmezett mód, amely csökkenti a bejövő sebzést.
  2. Maximális erő – magas függőleges ugrásokat, erőteljes közelharci támadásokat tesz lehetővé, és csökkenti a fegyver visszarúgását.
  3. Maximális sebesség – növeli az általános mozgási sebességet, rendkívül gyors sprintet tesz lehetővé rövid ideig, és növeli a fegyver újratöltési sebességét is.
  4. Köpeny – szinte láthatatlanná teszi a játékost az ellenségek számára, nagymértékben növelve a játékos lopakodó képességeit, de gyorsan lemeríti az energiát, ha a játékos gyorsan mozog vagy elsüt egy fegyvert anélkül, hogy először manuálisan kikapcsolná a köpenyt.

Bár a nanoruha nem igazán nyújt nagy változatosságot, a helyzetnek megfelelő mód használata kötelező a magasabb nehézségi fokon.

Annak ellenére, amit az előzetesek sugallhatnak, a Crysis nem éppen egy gyors tempójú közeli lövöldözős játék – még normál nehézségi fokon is korlátozott a nanoruha tápellátása, így a játékosnak meg kell választania a harcát, és okosan kell döntenie, hogy melyik módot használja.

Az egész high-tech kommandós megközelítés rendkívül jól működik a játék első felében, bár amikor az idegenek bekerülnek a keverékbe, a játék jobban hasonlít a hagyományos on-rails FPS-játékhoz, kevesebb szabadsággal és sokkal kevésbé érzi magát az ellenségekkel. kielégítő a harc.

De összességében, amint fentebb említettük, a Crysis elsősorban a grafikájáról volt ismert, és bizony ez a 2007-es játék jobban néz ki, mint néhány 2022-es AAA-kiadás.

Persze az arcanimációk nem a játék erősségei, de a textúrák, a környezet, és ami a legfontosabb, az árnyékok és a világítás teszik lenyűgözővé a Crysist.

Crysis Warhead

Crysis Warhead

Megjelenés dátuma: 2008. szeptember 16

Platformok: Microsoft Windows

Nem annyira játék, mint inkább önálló kiegészítő, Crysis Warhead a Crytek Budapest fejlesztette, és az alapjátékban látott eseményeket követi, igaz, más főszereplővel és más szemszögből.

Tekintettel arra, hogy a Warhead egy kiegészítő, nem történt jelentős változás a játékmenet formulájában, bár számos új fegyvert is hozzáadtak a keverékhez.

Összességében a Warhead pörgősebb, mint az alapjáték, intenzívebb ellenséges találkozásokkal. Ebből a szempontból sokan úgy érzik, hogy ez jobb játékélményt biztosít, mint a Crysis.

Ennek ellenére úgy érezzük, hogy a Warhead, annak ellenére, hogy első pillantásra figyelemre méltónak tűnő kiegészítő, valójában egy nagyon erős belépő a franchise-ba, amelyet mindenképpen érdemes játszani, ha tetszett az eredeti játék.

Crysis 2

Crysis 2

Megjelenés dátuma: 201. március 22

Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360

Az eredeti Crysis óriási sikere után elkerülhetetlenül következett a folytatás. És bizony, Crysis 2 Négy évvel az első játék után jelent meg, bár nem egészen az volt, amit a kemény rajongók vártak.

A játék a Crysis eseményei után játszódik, és néhány jelentős változást vezet be a történetben és a játék képletében.

A történet jóval a Crysis és a Crysis Warhead eseményei után indul, szinte az összes ismert karaktert kidobja a keverékből, és egy új néma főszereplőt is felvonultat.

A beállítás is jelentős változáson megy keresztül, mivel a Crysis 2 eltávolodik az első játék trópusi dzsungelétől, és a New York-i betondzsungel javára válik.

A játékmenet képletének változása nagyon nyilvánvaló, mivel a Crysis 2 kevésbé játszik úgy, mint egy taktikai FPS, és inkább egy hagyományos, gyors tempójú konzollövöldözős játék.

Ez várható is volt, tekintve, hogy a fejlesztők igyekeztek szélesebb közönséghez közelebb hozni a folytatást, ami a konzolos játékosok számára vonzó volt és konzolbarátabb vezérlők létrehozását jelentette.

Ennek ellenére a szintek lineárisabbak, és a nanoruha képességei mostantól kontextus szerint aktiválódnak, ahelyett, hogy külön módokként jelennének meg, amelyeket manuálisan kellett aktiválni és váltani.

Így például a maximális erőt a közelharci vagy az ugrás gomb lenyomva tartása aktiválja, hogy erősebben üssön vagy magasabbra ugorjon, a maximális sebesség pedig gyorsabban aktiválódik sprinteléskor. Természetesen a köpeny és az alapértelmezett páncél mód közötti váltás továbbra is kézi.

Most, bár kevesebb a szabadság, mint az eredeti Crysisben, sokan úgy érzik, hogy a Crysis 2 harca összességében lebilincselőbb. A gondosabban megtervezett pályák jobb arénákat tesznek lehetővé, és az idegenek (ma Ceph néven) sokkal szórakoztatóbb itt harcolni, mint az első játékban humanoidabb mech ruháik és harci taktikáik miatt.

Azonban az egyik terület, ahol a Crysis 2 elkerülhetetlenül szenvedett, a grafikai részleg volt. A játék természetesen nem néz ki rosszul, de a grafikát mégis leminősítették, hogy a Crysis 2 életképes legyen konzolokon, mivel az első játék komoly FPS-eséseket szenvedett PS3-on és Xbox 360-on.

Ez a legszembetűnőbb a fényeffektusoknál volt. Sőt, kevesebb a lombozat, és kisebb a renderelési távolság is, ami a beállítás és a szintkialakítás alapján érthető, de kevesebb az elpusztítható környezeti objektum is, egyszerűbb visszaverődés és fénytörés mellett.

Összességében, bár úgy érezzük, hogy a Crysis 2 önmagában is jó játék, soha nem érte el elődje hírnevét.

Crysis 3Videót nézni

Crysis 3

Megjelenés dátuma: 2013. február 19

Platformok: Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360

A Crysis 2 korlátozott sikere után a Crytek megpróbálta megnyugtatni mind a PC-k, mind a konzolok rajongóit egy olyan játékkal, amely az első és a második játék legjobb elemeit is megvalósítja. És aztán, Crysis 3 2013-ban jelent meg.

Ennek eredményeként a rajongók egy olyan játékot kaptak, amely a távolabbi jövőben, egy benőtt New York-i városban játszódott – így lehetővé vált a szinttervezés, amely nemcsak a második játék lineárisabb és feszültebb környezetét valósítja meg, hanem nyitottabbakat is. sok lombozattal és több mozgástérrel.

Ami a játékmenet mechanikáját illeti, a Crysis 3 többé-kevésbé ugyanazt tartja a kezelőszerveket, mint a Crysis 2-ben, így gördülékenyebb és kontrollerbarátabb bevitelt tesz lehetővé.

Ráadásul a grafika egy másik szintre került, és bár nem volt annyira forradalmi 2013-ban, mint az első Crysis grafikája 2007-ben, a játék így is kifejezetten lenyűgözőnek tűnt.

Mindent összevetve a Crysis 3 egy jó játék lett, amely nagyszerű munkát végzett, amikor az első két játék legjobb elemeit egy összefüggő egésszé integrálta, mozgásszabadságot biztosítva a játékosnak, és életképesebbé téve a lopakodást, mint a játékban. a második játék, miközben az első játéknál lebilincselőbb akciósorozatokkal is büszkélkedhet.

Crysis 4

Crysis 4 és a franchise jövője

A Crysis-trilógia befejezése után a Crysis 3-mal a Crytek eredetileg a sorozat folytatását tervezte, bár az első három játékban bemutatott történet határozottan lezárult. A 2014-es súlyos szerkezetátalakítást követően azonban a stúdió az online játékokra helyezte a hangsúlyt.

A Crytek eddig két online shootert tett közzé: Warface , egy jó megjelenésű, de nyájas játék közepes fogadtatásra talált, és Vadászat: Leszámolás , egy újabb, 2019-es kiadás, amely valószínűleg a legjobb játékuk a Crysis 3 óta.

Ezen kívül kiadtak még két VR-címet (The Climb és Robinson: The Journey) és egy harmadik személyű akciójátékot is. Ryse: Róma fia , amelyek közül mindhárom inkább grafikus demónak tűnt, mint tényleges mélységű játéknak.

Jelenleg sajnos nincsenek hivatalos tervek a Crysis franchise folytatására.

Következtetés

Crysis játékok

És ez lenne az összes eddig megjelent Crysis játék! Hogy a Crysis 3 volt-e a franchise egészének határozott vége, azt még meg kell vizsgálni, és kételkedünk abban, hogy csak mi reméljük, hogy nem.

Ezek is tetszhetnek neked