Legfontosabb Szerencsejáték Cyberpunk 2077 útmutató: tippek és trükkök kezdőknek

Cyberpunk 2077 útmutató: tippek és trükkök kezdőknek

Ha még nem ismeri a Cyberpunk és a Night City világát, akkor nagyon hasznosnak találja ezt a kezdőknek szóló útmutatót a Cyberpunk 2077-hez.

ÁltalJustin Fernandez 2020. december 27 Cyberpunk 2077 kezdők útmutatója

Cyberpunk 2077 egy kiterjedt szerepjáték számos rendszerrel, mechanikával és részlettel, amelyeket felfedezni és végül elsajátítani.

Bár ez minden játékot izgalmassá és egyedivé tesz, ugyanakkor növeli annak valószínűségét, hogy lemaradunk a játékmenettel, a fejlődéssel és a fő történettel kapcsolatos fontos információkról.

Ez a probléma leggyakrabban a játék első néhány órájában jelentkezik, amikor még csak belenyugodsz V. szerepébe.

Ebben az útmutatóban olyan tippeket és trükköket osztunk meg kezdőknek, amelyek segítenek a Night City minden kínálatában.

Csatlakozzon tehát a legközelebbi terminálhoz, amikor belemerülünk mindenbe, amit a Cyberpunk 2077-ről tudnia kell.

Összefüggő: A Cyberpunk 2077 legjobb beállításai – FPS növelése, teljesítmény fokozása A legjobb játékok, mint például a Cyberpunk 2077 A legjobb közelgő nyílt világjátékok 2022-ben (és azon túl)

TartalomjegyzékElőadás

Töltse ki az összes oktatóanyagot

A játék elején Jackie egy speciális chipet ad V-nek, amely harci kiképzési forgatókönyveket tartalmaz. Vannak olyan szakaszok, ahol fedezékbe kell húzódni, ellenségek mellett elsurranni, lövöldözni és hackelni lehet.

Csak az első kettőt kell teljesítenie, mielőtt V kiléphet a szimulációból, de javasoljuk, hogy nézze meg a két további modult, mivel ezek egy kicsit mélyebbek.

Ezek a forgatókönyvek a játékmenet különböző aspektusait kombinálják, lehetővé téve, hogy jobban megértsd, hogyan keveredik egymással a hackelés, a besurranás és a harc.

Módosítsa a játék beállításait

A legjobb beállítások a Cyberpunk 2077-hez

A Cyberpunk 2077 nem az a fajta játék, amellyel azonnal játszani szeretne anélkül, hogy bármilyen változtatást kellene végrehajtania.

A célzás, a mozgás és a vezetés különösen hasznos lehet némi finomhangolásra. Szerencsére ezek a játék beállításaiban található különböző csúszkák segítségével módosíthatók.

Módosíthatja a kamera érzékenységét, az ADS érzékenységét és az elmosódást, a vezérlő holtzónáját, a kamera magasságát vezetés közben és még sok mást.

Javasoljuk, hogy töltsön sok időt a különböző beállításokkal való vacakolással, amíg minden az Ön ízlése szerint nem lesz testreszabva.

Költsd el okosan az attribútum- és jutalompontokat

A karakteralkotás során öt kategóriában kell elkölteni attribútumpontokat: Test, reflexek, technikai képességek, intelligencia és menő .

Ezen a ponton még nem sokat tudsz arról, hogy mindez hogyan befolyásolja a játékmenetet, ezért azt javasoljuk, hogy tedd meg a beled.

Ahogy folyamatosan szerzel XP-t, szintet lépsz fel és több pontot gyűjtesz, érdemes azokat a játékstílusodnak megfelelő területekre fektetni, és olyan jutalmakat kell megszerezned, amelyek megfelelnek ugyanazoknak a kritériumoknak.

Mielőtt azonban elkezdesz őrülten mindent egy kategóriába sorolni, fontold meg, hogy ragaszkodsz néhány ponthoz, amíg el nem érsz egy olyan pontot, ahol valóban változást tudnak elérni.

Például léteznek párbeszédellenőrzések, amelyek új lehetőségeket mutatnak be, feltörhető vagy kinyitható ajtók, valamint egyéb lehetőségek attól függően, hogy mennyit fektet be egy adott stat.

Ha ragaszkodsz a pontjaidhoz, lehetőséged lesz felhasználni azokat a történet kritikus pillanataiban, és befolyásolni a dolgok alakulását.

Frissítse kiberware-ét

Cyberpunk 2077

A Cyberpunk 2077 nagyon érdekes módon közelíti meg a frissítéseket.

A Night City-ben számos Ripper-Docs telepíti az Ön által megszerzett kiberprogramokat, amelyeket feltárásával, Street Cred-je szintre emelésével és közvetlenül tőlük történő vásárlással szerzett meg.

Ezt a szempontot könnyű figyelmen kívül hagyni, mivel a játék rád bízza, hogy a fő történeten kívül meglátogasd-e a Ripper-Docs-t.

Javasoljuk, hogy már az elején az integrált rendszer és az operációs rendszer frissítésére összpontosítson.

Az Integumentary System befolyásolja a páncélzatot és az általános túlélést, míg az operációs rendszer befolyásolja a hackelést, és azt, hogy mennyi RAM-tárhelyet használhat a gyors feltörésekhez.

Az ezekbe való befektetés segít életben maradni, és növeli a rendelkezésére álló hackereszközök számát.

Ne aggódjon a leszállási fejlövés miatt

Ellentétben az első személyű harcot használó videojátékok többségével, a Cyberpunk 2077 fejlövései nem mindig eredményeznek azonnali együtéses ölést.

A legtöbb karakter golyós szivacs, amihez több fejlövés szükséges, különösen akkor, ha még csak most kezdi.

Tehát ahelyett, hogy minden találkozásnál a tökéletes fejlövést próbálnád összeállítani, javasoljuk, hogy frissítsd kedvenc fegyvereidet, és fektesd be pontokat a megfelelő jutalmaikba a sebzés növelése érdekében.

Végül eljutsz arra a pontra, ahol a megfelelő körülmények között fejlövéssel egy lövéssel lőheted a gyengébb ellenséget.

Jelölje meg az ellenségeket, amikor lehetséges

A tárgyak és ellenségek szkennelése a Cyberpunk 2077 nagy részét képezi, amely létfontosságú információkat szolgáltathat, vagy nagyban megkönnyítheti a munkáját.

Ha szeretsz lopakodóbban játszani, az egyik funkciót érdemes kihasználnod az ellenségcímkézés, amely a falakon és a fedél mögött láthatóvá teszi az ellenséget.

Ellenség megcímkézéséhez először lépjen be a pásztázási módba, majd célozza meg a megjelölni kívánt ellenséget, és nyomja meg az R3 gombot (vezérlő), vagy kattintson az egér görgőjére (billentyűzet és egér).

Az ellenségeket feltört biztonsági kamerák segítségével is meg lehet jelölni, így már azelőtt megtudhatja, hogy mindenki hol tartózkodik.

Master The Breach Protocol minijáték

Az ellenség legyőzésének és az akadályok megkerülésének legjobb módja, ha annyit hackel, amennyit csak tud. Ehhez azonban egy időzített minijátékot kell végrehajtania, hogy – ahogy a neve is sugallja – megsértse a protokollt.

Kapsz egy kódsort, amelyet egy meghatározott időn belül össze kell egyeztetned a hasonló kódok soraival és oszlopaival.

Minden alkalommal, amikor talál egy megfelelő kódot, a kijelölés a legközelebbi sorra vagy oszlopra vált, attól függően, hogy melyik volt korábban kiemelt.

Annak érdekében, hogy ne maradjon le egyikről sem, javasoljuk, hogy minden lépést fejben tervezzen meg, mielőtt elkezdené, mivel nincs visszavonás gomb, és az újrapróbálkozás lehűlése nagyon hosszú.

Ne feledje, hogy a kezdetektől fogva minden szükséges információ birtokában van, ezért a hangsúlyt a megfelelő útvonal megtalálására kell összpontosítania, amely minden kódhoz illeszkedik.

Lehet, hogy könnyebb lesz visszafelé dolgozni az utolsó kódtól, váltogatva a sorokat és az oszlopokat, amíg ki nem találja.

Emelje fel utcai hitelét

Cyberpunk 2077 fegyverek

Amint azt már megbeszéltük, a Cyberpunk 2077-ben sokféleképpen lehet szintet lépni, és új frissítéseket, fegyvereket és eszközöket nyitni.

A normál XP-n kívül Street Cred-t is szerezhet, ami azt is befolyásolja, hogy V milyen felszerelést vásárolhat és szerelhet fel, különösen a kiberprogramokat.

Kezdetben sok elem beszerezhetetlen V borzasztóan alacsony Street Cred-je miatt. Megváltoztathatja ezt, ha az utcára lép, és különféle mellékmunkákat, fellépéseket és eseményeket hajt végre Night City-ben.

Az egyik legegyszerűbb tevékenység a Street Cred kiegyenlítésére az NCPD-vizsgálatok, amelyek általában az ellenségek egy kis csoportjának legyőzését és a bizonyítékok visszaszerzését foglalják magukban.

Javasoljuk, hogy a lehető leggyorsabban érje el Street Cred-jét a 10-es szintre, mivel ezzel hasznos tárgyak széles választékát nyitja meg.

Ne felejtsen el gyakran menteni

A legtöbb játékhoz hasonlóan a Cyberpunk 2077 is rendelkezik automatikus mentéssel a történet kulcsfontosságú szakaszaiban vagy bizonyos küldetések során. Noha ez biztosítja, hogy ne veszítse el az előrehaladást, bizonyos helyzetekben manuális mentésre van szükség.

Tegyük fel például, hogy több oldalról szeretne megközelíteni egy küldetést, hogy megtudja, melyik stratégia a legjobb. Ez gyakori a szerepjátékokban, ezért próbálja megszokni a játék gyakori mentését.

Manuálisan mentheti a szünet menüt, és kiválasztja a Játék mentése lehetőséget. Ha időt szeretne megtakarítani, hajtson végre egy Gyors mentést a háromszög, az Y vagy az F5 megnyomásával a szünet menüben.

Vizsgáljon át minden szobát zsákmányért

Már érintettük az ellenségek és a feltörhető tárgyak szkennelésének előnyeit, de mi a helyzet a zsákmány megtalálásával? Egy helyiség átvizsgálása lehetővé teszi V számára, hogy megnézze, milyen típusú tárgyak vannak a közelben.

Ezek a fogyóeszközöktől a felszerelésekig a véletlenszerű szemétig változhatnak, amelyet selejtezhetnek vagy értékesíthetnek a város egész területén.

Bár szívesen átkutat minden tárolóban, egyszerűbb lehet a környezet gyors átvizsgálása a Keresés gomb megérintésével, nem pedig lenyomva.

Ezzel egy impulzust küld, amely megjelöl minden közeli NPC-t vagy tárgyat, amely érdekes lehet az Ön számára.

Mindig légy hackelés

Bár a Cyberpunk 2077 elég rugalmasan tartja a dolgokat ahhoz, hogy szinte bármilyen játékstílust életképessé tegyen, azoknak a játékosoknak, akik a hackelésre koncentrálnak, sokkal könnyebb dolguk lesz.

Legyen szó Breach Protocol használatáról a készpénz és erőforrások terminálokból való kivonására, vagy a Quick Hackek segítségével a biztonsági kamerák és tornyok feletti irányítás átvételére, a munka elvégzésének számos módja van.

Javasoljuk a hackelést, amikor csak lehetséges, még akkor is, ha egy fegyvert sugárzó játékos vagy, mivel az olyan eszközök, mint a Breach Protocol, a közeli ellenségek meggyengítésére használhatók a harc megkezdése előtt.

Nem kell elköteleződnie egy teljes Netrunner-építés mellett, ha nem így szeret játszani, de még egy kis hackelési befektetés is sokat segíthet.

Selejtezze vagy adjon el minden olyan felszerelést, amelyre nincs szüksége

Folyamatosan jobb fegyvereket és páncélokat dobnak az utadba, így gyakran fogod azon kapni magad, hogy felszerelést cserélsz, és haszontalan holmikat halmozsz fel.

Ahelyett, hogy azonnal eldobna egy tételt, amint valami fényesebbet kap, azt javasoljuk, hogy adja el azokat eladóknak, vagy selejtezze le az alkatrészek elkészítéséhez.

A játék elején tisztességes pénzt kereshet fegyverek eladásával, mivel azokat a legkönnyebb megtalálni.

Ha már jelentős összeggel rendelkezik frissítések, járművek vagy bármi más vásárlására, próbálja meg inkább szétszerelni a fegyvereket az alkatrészekhez.

Ritka és legendás alkatrészeket nehéz beszerezni, így az ehhez a szinthez tartozó fegyverek selejtezése nagyszerű módja annak, hogy kiszélesítsd az alkotási lehetőségeket, miközben helyet adsz több felszerelésnek.

Frissítse az ikonikus fegyvereket

A fegyverritkaság témájában van egy szint, amelyet érdemes elkerülni, és inkább a frissítésre kell összpontosítani.

Az ikonikusként megjelölt fegyverek meghatározott helyeken, történeti küldetések vagy mellékküldetések során találhatók meg, így rendkívül ritkák.

Az teszi őket olyan különlegessé, hogy egyedi jutalmakkal rendelkeznek, amelyek megkülönböztetik őket a hagyományos fegyverektől.

Mivel ezek a jutalmak a fegyver fejlesztése során is tovább hatnak, és jelentős hatással lehetnek a harcra, érdemes ragaszkodni hozzájuk, még akkor is, ha először nem felel meg a követelményeknek.

Használjon járműveket a felszerelések tárolásához

Cyberpunk 2077 jármű

Az egyik kedvenc döntésünk a Cyberpunk 2077-ben, hogy a járművek rejtekként is funkcionálnak, ahol különféle fegyvereket, ruhákat, szemetet stb.

Bár már van egy Stash a lakásában, mivel ideje nagy részét kint tölti a világban, érdemes minden felszerelést a közelben tartani.

Ennek a funkciónak vannak bizonyos korlátai; egyrészt Önnek birtokolnia kell a járművet, mielőtt azt tárgyak tárolására használhatná. Ezenkívül a járművet be kell idézni a világban ahhoz, hogy elemeket adjon hozzá vagy távolítson el.

A jármű rejtekhelyének eléréséhez menjen a csomagtartó felé, és nyomja meg a gombot, amikor a rendszer kéri.

Választható célkitűzések teljesítése

Az opcionális célok a videojátékokban mindig olyan titokzatosak.

Hatással lesz a történetre? és kapok valami extra jutalmat? Általában ez az első két kérdés, amit felteszünk magunknak, amikor egy választható feladat elé állítjuk.

Bár a Cyberpunk 2077 nem zárhat el néhány titkos túlerős fegyvert az opcionális célkitűzései mögé, ezek teljesítése hatással lesz a történetre.

Sok esetben azt tapasztaltuk, hogy az opcionális feladat leellenőrzése többletpénzt, új karakterrel való találkozást vagy olyan alternatív párbeszédet eredményez, amelyet általában nem kapna meg.

Néha az eredmények csak sokkal később jelennek meg a küldetés vagy a történet során, ezért javasoljuk, hogy játsszon biztonságosan, és ellenőrizze a választható feladatokat, amennyire csak tudja.

Ezek is tetszhetnek neked