Darkspore Review

Darkspore Box Art
Rendszer: PC
Fejlesztő: Maxis szoftver
Kiadó: Electronic Arts
Megjelenés: 2011. április 26
Játékosok: 1-4
Képernyőfelbontás: 480p-1080p
Szuper hajtású idegen rák elefántok harcolnak!
írta: Angelo M. D’Argenio

2008 -ban a Spore megígérte nekünk a világot, de nem adott mást, mint öt barebones játékot és egy nagyon érdekes karakterszerkesztőt. Darkspore, az EA és Maxis nyomon követi a csalódást, nem ígérte a világnak. Ehelyett tisztességesen élvezetes, felülről lefelé, Diablo-szerű, sci-fi RPG-t ígért nekünk az eredeti Spore, a karakterszerkesztő talán legjobb részének felhasználásával. Ez alapvetően Maxis első támadása az akció -RPG műfajban, és ez látszik is. A játék kissé durva a szélein, de a korábban meghirdetett módon méltóan élvezetes.

Darkspore képernyőkép

A Darkspore -ban Crogenitor szerepet tölt be. Mi az a Crogenitor? Amennyire meg tudom mondani, ez valami furcsa, kézzel hullámzó mágikus tudós dolog, amely mestere a DNS-nek, és új lényeket hoz létre. Látod, régen egy különleges típusú fantasztikus, mutagén, Ninja Turtles-szerű DNS-t fedeztek fel a mély űrben, és mivel mi vagyunk a tudományos baromok, nyilvánvalóan elkezdtük ezt a DNS-t kísérleti, szuper-hajtású hibrid rák létrehozására -elefántok (vagy legalábbis így megy le a fejemben a történet). Sajnos a DNS kiesik az irányításból, és létrehozza a Darkspore-t, amelyek szintén szuper-meghajtású hibrid rák-elefántok, kivéve, ha gonoszak, ami tudományos kollégáim szerint rossz dolog. Tehát, hogy megbirkózzon ezzel a szörnyű szörnyűséggel, te és a többi Crogenitor elmenekül a fene elől, és kriogén álomba merül. Ez rossz ötletnek bizonyul, tekintve, hogy alapvetően csak hagyja, hogy a Darkspore legyőzze a galaxist. Előbb villanjon előre, amikor felébred álmából, és az A.I. a hajódban azt mondja: 'TESZ, hagyd, hogy a Darkspore legyőzze a galaxist!' Ezután el kell takarítani a galaktikus rendetlenséget… és ez az egész játék.

A CheatCC legforróbb dolgai!

OK, szóval kicsit feldíszítettem a cselekményt a vígjáték kedvéért, de tényleg nem lesz sokkal jobb. A hajója A.I. az elsődleges eszköz (lásd, mit csináltam ott?) a történetmeséléshez, és ez rossz. Róla szól a meglátogatott bolygókról és azokról az eseményekről, amelyek még a játék kezdete előtt lezajlottak, de ezt az expozíció abszolút záporában teszi, amit egyszerűen nem érdekel, mert örökké tart és elvonja a figyelmet az akciótól. A játék folyamán soha nem juthat kapcsolatba senkivel vagy bármi fontos dologgal. Minden alapvetően múlt időben van elmondva. Ez jól működhet az eredeti Spore és más szimulációs játékok esetében, de ha akció -RPG -t készítesz, írj egy olyan történetet, amely valóban releváns itt és most. A jelenlegi helyzet szerint Darkspore története valójában csak ürügy arra, hogy egy másik bolygóra (azaz egy másik börtönbe) tolja, és még néhány szintet őröljön. Őszintén szólva az egész csak az első percek után 'bla bla bla' lett számomra.

Darkspore képernyőkép

Szerencsére Darkspore játéka közel sem olyan unalmas, mint a története. A játék során harci lényeket tervez, amelyeket aztán háromtagú partikba rendez. Egyszerre csak egy lényt irányíthat, de bármikor szabadon válthat a pártban lévő lények között.

A lények nem igazán lépnek szintre a játékban. Ehelyett szinttel feljebb lépsz, és minden alkalommal, amikor szintre lépsz, alapvetően esélyed lesz arra, hogy egy másik teremtmény DNS -ével bohóckodj. Vásárolhat néhány általános fejlesztést a bulijainak, de lényei erejét összességében azok a tárgyak és testrészek határozzák meg, amelyekkel felszerelik őket.

Te sem csinálsz lényeket a semmiből, mint az eredeti Spore -ban. Valójában módosítod az előre beállított hősöket, és bár még mindig nagy rugalmassággal rendelkezel a rendszerben, vannak olyan statisztikák, amelyek kiindulópontként szolgálnak minden hősnél. Például minden hős az öt genezis típus egyikébe tartozik (alapvetően egy egyszerűsített elemrendszer), a három osztály egyike alá, és harcolhat akár közelharcban, akár távolsági harcban. Ezek megadják a hősnek a „kezdő képességeit”, úgymond, és a legtöbb hős rendelkezik néhány egyedi képességgel, amelyeket a csetepatéhoz is hozzon.

Darkspore képernyőkép

Minden mást a teremtményeidről az határoz meg, hogy mivel látod el őket. Akárcsak az eredeti Spore, a lényeket különféle testrészekkel láthatja el, amelyek mindegyike saját lendületet ad a lény statisztikáinak és képességeinek. A Darkspore -ban azonban fegyverekkel és páncélokkal is felszerelheti lényeit. A lényszerkesztő pontosan ugyanaz, mint a Spore -ban, és a lény felszerelése olyan egyszerű, mint egy új rész bekapcsolása. Ismét futkározhatsz a lényed jelöléseivel, színével és megjelenésével, hogy pontosan úgy nézzenek ki, ahogyan szeretnéd, ha te vagy az a megszállott típus, aki szeret öltöztetős játékot játszani szuper meghajtású hibrid rák-elefántokkal.

A tényleges játékmenet alapvetően egyszerű. Beugrik a börtönbe, és elkezdi lemészárolni ellenségeit, amikor eléri a végső célt. Kattintson az ellenségre, hogy megtámadja, kattintson a szóközre a mozgatáshoz, kalapálja a számgombokat a készségekért; ez az alapvető Diablo formula. A rendszer egyetlen igazi furcsasága a genezis rendszer, amelyben azonos genezis típusú lények bánnak egymással, és kettős sebzést kapnak. Tehát alapvetően csak biztosnak kell lennie abban, hogy más típusú lényeket vigyen be bárhová, amivel éppen nyüzsög.

Egy szint elvégzése után lehetősége van arra, hogy megszerezze a zsákmányát, és visszatérjen a hajójához, hogy tovább módosítsa hőseit. Ha azonban magabiztos a pártjában, akkor alapvetően lemondhat erről, és egyenesen a következő szintre léphet. Ha ezt megteszi, akkor 'láncolja' a szinteket, növelve az XP -t és az elemek nyereségét. Ez egy nagyon egyszerű kockázat/jutalom játék, amely szórakoztatóbbá teszi a játékot a vakmerők és a kemény játékosok számára. Vannak opciós célok és mellékfeladatok is, de a fő küldetés soha nem tér el sokat attól, hogy „menj át ezen a börtönön, öld meg ezeket az ellenségeket”. Kicsit ismétlődhet.

Pillanatképek / Képek Darkspore képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Darkspore képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Darkspore képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Darkspore képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Darkspore képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Darkspore képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Darkspore képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Darkspore képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Darkspore képernyőkép - kattintson a nagyításhoz Diavetítés