Legfontosabb Szerencsejáték Doom Eternal Weapon Tier List (legjobb rangsorolt ​​fegyverek)

Doom Eternal Weapon Tier List (legjobb rangsorolt ​​fegyverek)

A DOOM Eternalban nem minden fegyver egyenlő. Tekintse meg a végső DOOM Eternal fegyverszintek listáját itt, hogy megtudja, melyek a legjobb fegyverek.

ÁltalSamuel Stewart 20222. február 12. héttel ezelőtt Doom Eternal Weapon Tier List

Négy évvel a látványos gore-fest után, amely a Doom 2016 volt, az id Software egy olyan folytatással kedveskedett nekünk, amely számos változtatást mutat be elődje játékmódjában, néhány jót és néhányat kevésbé.

Ami a játékmenetet illeti, a Doom Eternal új harcrendszerrel rendelkezik, amely koncentráltabb és feszesebb, mint elődje.

Ha többet szeretne olvasni erről, javasoljuk, hogy tekintse meg a Doom Eternal teljes ismertetését itt , mivel ennek a cikknek az elsődleges témája a játék fegyverei lesznek.

Mégpedig mi leszünk rangsorolja a Doom Eternal összes fő fegyverét a legrosszabbtól a legjobbig , számos tényezőtől, de főként általános hasznosságuktól, rugalmasságuktól és kárkibocsátásuktól függően.

TartalomjegyzékElőadás

Harci Shotgun

Doom Eternal Weapons Tier List Combat Shotgun

Először is, nincs másunk, mint a Doom alapterméke Harci Shotgun . Ezzel a fegyverrel kezded a játékot, és ez a leggyengébb fegyver a játékban, mivel az alapértelmezett tüzelési mód sebzési kimenetéről nincs mit írni. Mint ilyen, főként a magányos takarmánydémonok kiküszöbölésére vagy a Glory Kill előkészítésére használható, hogy helyreállítsa az egészségét vagy feltöltse a Blood Punch-ot.

Mellékletei azonban a játék során relevánssá teszik, és ezek a Ragadós bomba és a Full Auto mód.

Ahogy a név is sugallja, a Sticky Bomb felrobbanás előtt fel tud tapadni a felületekre vagy a démonokra, és ez sokkal hatékonyabbá teszi a Combat Shotgun-t az alacsony rangú démonok csoportjainak elküldésében. Ennél is fontosabb, hogy ez egy jó módszer a gyenge pontok letiltására olyan keményebb ellenségeknél, mint az Arachnotrons, Mancubi és Revenants közelről.

Alternatív megoldásként a Full Auto a fegyvert pumpás sörétes puskából teljesen automata fegyverré alakítja át, így szorosabb terjesztést tesz lehetővé, és lehetővé teszi, hogy áttörjön a gyengébb ellenségeken, vagy gyorsan nagy sebzést okozzon egyetlen kemény ellenségnek. Valójában akkor kezd ragyogni, ha megvan a Mastery, mivel minden ellenséget megöl egy Full Auto blast lövedékekkel. Ez ellensúlyozza a tartozék legnagyobb hátrányát – azt a sebességet, amellyel az amúgy is korlátozott sörétes lőszert (16-24 kagyló, frissítéstől függően) elégeti.

Végül, bár hasznos része marad az arzenálodnak a játék teljes során, a játék közepén és végén beárnyékolják más erősebb fegyverek által.

Rakétavető

Rakétavető

Következő a Rocket Launcher, és a Doom Eternalban pontosan azt csinálja, amit a Rocket Launchers az FPS-játékokban a 90-es évek óta.

Nagy sebzést okozó rakétákat lő ki, de lassú tűzsebességgel és alacsony lőszerkészlettel is rendelkezik, ráadásul maguk a rakéták is viszonylag lassan mozognak. Ez főleg közepes hatótávolságon teszi életképessé, mivel nehéz gyorsan mozgó célpontokat eltalálni, és a tetemes fröccsenő sebzés miatt a közeli negyedek használata nem megy.

Két melléklete a Lock-On Burst és a Távoli robbantás .

A Lock-On Burst a könyvünkben szereplő rakétavető messzemenően a legjobb tartozéka. Lehetővé teszi, hogy a fegyver egyetlen ellenségre reteszeljen, majd három rakétát lőjön ki, amelyek automatikusan megkeresik a megcélzott ellenséget. Nyilvánvalóan ez lehetővé teszi a játékos számára, hogy rengeteg sebzést okozzon, és sokkal könnyebben eltalálható a távoli, mozgó ellenség.

A távolról felrobbantható rakéták a mozgó ellenségek eltalálását is megkönnyítik, mivel lehetővé teszi a játékos számára, hogy manuálisan robbantsa fel a rakétát, ha az eltévedt az eredeti jelzésen. Jobb csoportok sebzésére is, vagy ha gyengébb ellenségeket szándékozol megcélozni, akikre nem érdemes három rakétát vesztegetni a lock-on sorozattal.

Végső soron nem tehetjük meg, hogy a Rocket Launchert alacsonyra helyezzük, mivel úgy érezzük, hogy a sebzéskibocsátása nem teljesen pótolja a lassú lövedékeket és a korlátozott lőszerkapacitást. Igaz, ez továbbra is hasznos fegyver, amelyet elsősorban nehéz, nehezen eltalálható ellenségek ellen használnak majd, mivel a lock-on robbanás rövid ideig képes megbirkózni néhány zavaró démonnal, mint például a Pain Elemental és a Doom Hunter.

Nehéz ágyú

Doom Eternal Weapons Tier List Heavy Cannon

A Nehéz ágyú korán beszerezték, és ez az egyik fegyver, amelyet a játék során sokat fogsz használni. Ez a legjobb módja a takarmánydémonok hatótávolságon belüli megküzdésének, mivel a lövések gyorsan terjednek, jókora sebzést okoznak, és a viszonylag lassú tűzsebesség (teljes automata fegyvereknél) azt jelenti, hogy nem ég át a lőszeren sem. gyorsan.

A Heavy Cannon két melléklete a Precíziós csavar és a Mikro rakéták .

A precíziós csavar lényegében mesterlövész puskává alakítja a Heavy Cannon-t, így még jobb nagy hatótávolságú fegyverré válik. Ebben a módban lassabban tüzel, és lövésenként hat golyót fogyaszt, de a golyók gyorsabban haladnak, több sebzést okoznak, és áthatolnak a célpontokon. Ez a legjobb módja az ellenség gyenge pontjainak letiltására nagy hatótávolságon, ezért nagyon hasznos tartozék.

Eközben a Micro Missile tartozék jobbá teszi a Heavy Cannon-t a közepes hatótávolságú harcokban, mivel lehetővé teszi a fegyver számára, hogy kis célzó rakétákat indítson el, amelyek démonokba vagy felületekbe ágyazódnak, és rövid idő után felrobbannak. Ez akkor jó, ha gyorsan meg kell szabadulnia a takarmánydémonok rajától, mivel könnyedén megdobhat egy nagy területet olyan lövedékekkel, amelyek lövésenként két golyót használnak.

Összességében a Heavy Cannon egy sokoldalú fegyver, amelyet sokat fogsz használni, bár a Chaingun a későbbiekben beárnyékolja. Alapértelmezett tüzelési módja közepes és hosszú távú harcra alkalmas; a Precision Bolt még jobban megüti a távoli ellenségeket, miközben a Micro Missiles még gyorsabban eltávolítja a takarmányt és sebzést is okoz a területen.

Ballista

Doom Eternal Weapons Tier List Ballista

A Ballista lecseréli a 2016-os játék Gauss Cannon-ját, de hasonlóan működik. Lényegében ez egy sínfegyver, amely erőteljes csavarokat lő ki, amelyek azonnal eltalálják a célt, így kiválóan alkalmas gyorsan mozgó és repülő célok szögezésére. Pontossága, nagy lövésenkénti sebzése és az a tény, hogy a lövedékre nem kell utazni, mindez a játék legjobb nagy hatótávolságú fegyverévé teszi, amely szükség esetén az ellenség gyenge pontjainak letiltására is alkalmas.

A Ballista azonban megosztja lőszerkészletét a plazmapuskával, és lövésenként 25 cellát fogyaszt, ami azt jelenti, hogy a lőszerkapacitás teljes bővítése esetén maximum 10 lövést tud leadni. Ez adja a második legalacsonyabb lőszerkapacitást a játékban, közvetlenül a BFG-9000 után, amely mindössze két lövést képes tartani. Ez azt jelenti, hogy mindenképpen számítani kell a felvételekre, és a mellékleteket használnia kell a sérülés maximalizálására, amikor csak lehetséges.

A Ballista két melléklete a Számszeríj és a Destroyer Blade.

Az Arbalest egy kis időbe telik, amíg feltöltődik, és egy lövést ad le, amely egy démon húsába ágyazódik, és egy pillanat múlva felrobban. Ez komoly sebzést okoz a démonnak, és extra területi sebzést is okoz a körülötte lévőknek, de lassabb, mint egy normál lövés. A mesteri képesség lehetővé teszi, hogy közvetlen találat után azonnal feltöltődjön, ami növeli a sebzési kimenetet. Összességében rugalmasabbá teszi a Ballistát, mint közepes hatótávolságú fegyvert.

Eközben a Destroyer Blade töltése nevetségesen sokáig tart. Mégis, amikor végre megtörténik, súlyos sebzést okoz egy széles vízszintes ívben előtted, és egyetlen lövéssel képes átvágni a legtöbb démonon. Szerencsére egy kicsit könnyebbé válik a használata, ha frissíti, és csökkenti a töltési időt, ráadásul a mesteri képesség lehetővé teszi, hogy a pengét még a teljes feltöltődés előtt elsüti.

Összességében elmondható, hogy a Ballista az arzenál nélkülözhetetlen része, de főként a gyorsan mozgó ellenségek és a levegőben szálló démonok leküzdésére fogod tartani, mivel vannak más használható alternatívák a területen belüli sebzés kezelésére. Mindkét tartozék használata szórakoztató, de mindkettőnek időre van szüksége a feltöltéshez, és korlátozzák a mozgási sebességet, így hatékony használatuk nehéz, különösen nagyobb nehézségek esetén.

Plazmapuska

Doom Eternal Weapons Tier List Plazmapuska

Legközelebb megvan a régi jó Plazmapuska . A Combat Shotgunhoz hasonlóan a fő célja a takarmány átvágása, de nagy tűzgyorsaságának és nagyobb lőszerkapacitásának köszönhetően gyakran jobban megfelel erre a feladatra. A lövedékek meglehetősen lassúak, ami rossz választássá teszi a nagy hatótávolságú harcokhoz, de gyorsan el tud záporozni egy hatalmas területet közepes hatótávolságú lövedékekkel.

Bár nem túl jó a nehéz és szupernehéz riválisok ellen, a plazmapuska lövései túltölthetik az energiapajzsokat, amitől azok felrobbanhatnak és területen sebzést okoznak. Ez nélkülözhetetlenné teszi a tetemekkel és a végzetvadászokkal való foglalkozás során, ráadásul az energiapajzsos katonákat lényegében sétáló bombákká változtatja, amelyeket használhat.

A Plazmapuskához elérhető két tartozék a Heat Blast és a Mikrohullámú sugár .

A Heat Blast feltöltődik, amikor elsüti a fegyvert, és nagy területen sebzik az előtted lévő területen nélkül lőszert fogyaszt. Képes egyetlen töltéssel azonnal eltüntetni a takarmánydémonokat, és egy tisztességes egészséget is kivehet a nehezebb ellenségekből.

Eközben a Microwave Beam lehetővé teszi, hogy megbénítson egyetlen célpontot, és ha sikerül elég hosszú ideig mikrohullámú sütőben tartania, felrobban, és kárt okoz a körülöttük lévő többi démonban. Ennek ellenére kiválóan alkalmas csoportok sebzésére vagy gyorsan mozgó célpontok leszögezésére is, de ennek a tartozéknak a fő hátránya a nagy lőszerfogyasztás és az a tény, hogy használat közben egyetlen ellenségre kell összpontosítania.

Végső soron a Plasma Rifle egy tisztességes fegyver, amelyet a játék során fogsz használni, elsősorban a gyengébb ellenségek szorosan összetömörített csoportjaival való megküzdéshez és az energiapajzsok gondozásához.

Unmaykr

Doom Eternal Weapons Tier List Unmaykr

Ezután van egy fegyverünk, amely azóta először tér vissza Doom 64 - a Unmaykr . Magas sebzést és nagy tűzsebességet is kínál, így az egyik leghalálosabb fegyver a játékban.

Az Unmaykr azonban megosztja lőszerkészletét a BFG-9000-el, és ez a lőszertípus az egyik legritkább a játékban. Azonban lőszer-hatékonyabb, mint a BFG, mivel Argent lőszerenként három energialövést ad le, míg a BFG lövésenként harmincat használ. Természetesen az Unmaykr lövésenkénti sebzése közel sem éri el a BFG szintjét, de megfelelő használat esetén hatvan lövéssel több sebzést tud okozni, mint a BFG kettővel.

Érdemes megjegyezni, hogy az Unmaykr csak úgy oldható fel, ha teljesíti a hat opcionális Slayer Gate kihívást, amelyek a kampány során elterjedtek, tehát ha meg akarja szerezni az Unmaykr-t, le kell térnie a kitaposott ösvényről, és meg kell dolgoznia érte.

Összességében, bár ez tagadhatatlanul egy rendkívül erős fegyver, amely még a legerősebb démonok, például a bárók és a zsarnokok is képes rövid ideig működni, végül nem túl hasznos a rendkívül korlátozott lőszerkészlet miatt, amelyet általában jobban el kell költeni. a BFG-9000 használatával, mivel egyetlen lövéssel egy egész arénát kitisztít.

BFG-9000

Doom Eternal Weapons Tier List BFG 9000

Ezt követően a Doom egyedi jellegzetes fegyvere – a BFG-9000 . A 2016-os Doomhoz hasonlóan ez az ölj meg mindent gomb, amelyet a legjobban akkor használj, ha alacsony az egészséged, és az ellenségek átszakítása és átszakítása normál méretű fegyvereiddel nem járható út.

A BFG-9000 lövése áthalad az arénán, és indáival komoly károkat okoz széles területen. Mivel azonban csak két lövés áll rendelkezésre, és a hadjárat második felében csak bizonyos pontokon szerezhető be lőszer, a BFG-9000-et nem fogja túl gyakran használni.

Ettől függetlenül kevés fegyverrel olyan kielégítő a tüzelés, mint ez, és a kései játék során többször is megmenti a bőrödet, különösen, ha magas nehézségi fokozaton játszol.

Chaingun

Doom Eternal Weapons Tier List Chaingun

A Chaingun of Doom Eternal határozott előrelépés a Doom 2016-ban látott verzióhoz képest, mivel ez hasonló sebzést kínál, pontosabb, nem kell felpörögnie, mielőtt eléri a maximális tűzsebességét, ráadásul még elégedettebb is. használni.

Összességében a Chaingun közel és közepes hatótávolságon nagyjából bármi ellen jó. Ennek ellenére a fő előnye abban rejlik, hogy képes megtántorítani és sebezni a nehéz démonokat, amelyek a közelharcban töltenek majd, mint például a Hell Knights, a Dread Knights és a Barons.

Két melléklete van: Energiapajzs és Mobil torony .

Az Energy Shield rövid ideig védi a játékost elölről, ami nagyon hasznos, ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbb keményebb ellenfélnek, akire a Chaingunnal célba fogsz kerülni, tartós tüzet kell megölni, ami a Doom Slayert sebezhetőbbé teheti a bejövő sebzésekkel szemben. .

Másrészt a Mobile Turret csökkenti azt az időt, ameddig egyetlen démonra kell összpontosítania, de ezt úgy teszi, hogy a Chaingunt nagyobb tűzsebességű toronnyá alakítja, így lehetővé teszi, hogy több sebzést okozzon. rövidebb idő alatt. Azonban még gyorsabban elégeti a lőszert, és elakadhat, ha nem mesterkednek.

Végső soron a Chaingun nagyon értékes része az arzenálodnak, amikor nehéz és szupernehéz eszközökről van szó. Leállíthatja az ellenség rohamát, gyorsan elpusztíthat egy csomó sebzést, és átvághatja a takarmányt, mint a selyempapír, de mindig figyelni kell a lőszerszámlálót – különösen, mivel a nehézágyúval osztozik.

Szuper Shotgun

Szuper Shotgun

Végül, van egy fegyverünk, amely 1994 óta minden Doom arzenál nélkülözhetetlen része. Szuper Shotgun.

Ennek a fenevadnak rendkívül nagy a sebzése, amit csak korlátozott hatótávolsága és rendkívül alacsony lőszerkészlete ellensúlyoz. A lőszerét megosztja a Combat Shotgun-val, ami azt jelenti, hogy legfeljebb 12 Super Shotgun lövést kaphat, mielőtt több lőszert kell keresnie vagy használnia kell a láncfűrészt.

A fegyvernek egyetlen tartozéka van, a Meat Hook , amely lehetővé teszi a játékos számára, hogy megragadja az ellenséget, és gyorsan bezárja a hatalmas sebzést. Ez is egy jó módja annak, hogy bezárd az ellenséget, még akkor is, ha nem tervezed, hogy magával a Super Shotgun-nal lődd le őket, így remek kombinációt alkot a Blood Punch-al. Sőt, ha elsajátítják, a Hook felgyújtja az ellenséget, így csökkenti a közelharc kockázatát azáltal, hogy lehetővé teszi a nagy sebzést és a páncélzat egyidejű visszaszerzését.

Mondanom sem kell, a Super Shotgun erősebb, mint valaha. Egy pontatlan robbanás a legerősebb ellenfelek kivételével minden ellenséget megöl vagy megtántorít, és ha ilyen ellenségről van szó, a Meat Hook segítségével gyorsan bezárhatsz, majd eltávolodhatsz az ellenség közeli támadásaitól. A Super Shotgun egyetlen valódi hátránya az alacsony lőszerkészlete, így a lehető legközelebb kell mennie, és meg kell adnia a lövéseit.

Következtetés

Doom Eternal

És ez lenne a mi véleményünk a Doom Eternal fegyvereiről. Ne feledje, hogy ebben a játékban nincs olyan, hogy a legjobb vagy a legrosszabb fegyver, mivel mindegyiknek megvannak a maga erősségei és gyengeségei, amelyeket meg kell tanulnia ahhoz, hogy valóban elsajátítsa a játékot.

Ahogy a bevezetőben is említettük, számos tényezőt figyelembe vettünk a fegyverek rangsorolásakor, elsősorban a rugalmasságukat és általános hasznosságukat, mivel úgy gondoljuk, hogy ez a legmegbízhatóbb módja a fegyverek rangsorolásának egy olyan játékban, ahol mindegyik fontos. saját út.

Ne feledje továbbá, hogy ez a lista a játék során szerzett saját tapasztalatainkon alapul, így a játékstílusodtól és a játék nehézségétől függően más élményben lehet részed.

Ezek is tetszhetnek neked