Legfontosabb Szerencsejáték DualShock 4 vs XBOX One S kontroller – melyik a legjobb?

DualShock 4 vs XBOX One S kontroller – melyik a legjobb?

Ki a győztes? A DualShock 4 vagy az XBOX One S kontroller? Tekintse meg áttekintésünket és összehasonlításunkat ezen vezérlők között, és derítse ki ennek a heves küzdelemnek az igazi győztesét.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 xbox vezérlő vs ps4 vezérlő

Sony PlayStation 4 és Microsoft Xbox One jelenleg a két legnépszerűbb és pénzügyileg legsikeresebb konzol a piacon.

Mint ilyen, a kettőt az évek során szinte minden szinten alaposan összehasonlították. Ez a hardverspecifikációktól a perifériákig és tartozékokig mindent magában foglal.

Különösen az ellenőrzők voltak visszatérő vita tárgyai. Ebben a cikkben ezzel a vitával foglalkozunk, és hozzáadjuk a DualShock 4 és az XBOX One S alapos és mélyreható összehasonlítását.

Vegye figyelembe, hogy mindkét vezérlő legújabb verzióit fogjuk megvizsgálni.

DualShock 4 vs XBOX One S kontroller – melyik vezérlő NYER? A videót nem lehet betölteni, mert a JavaScript le van tiltva: DualShock 4 vs XBOX One S kontroller – melyik vezérlő NYER? (https://www.youtube.com/watch?v=YAwkK9amPTQ)

TartalomjegyzékElőadás

A DualShock 4

A Sony vezérlőtervezése alig változott az évek során. A legelső DualShock kontroller első ránézésre szinte teljesen megegyezik az előző generációs DualShock 3-mal. Ezt úgy tekintették, mint a Sony részéről, ha nem törött, ne javítsd.

Azonban a legújabb DualShock 4 A kontroller valóban bebizonyította, hogy van még tere a növekedésnek. Ez különösen nyilvánvaló a felfrissített dizájn és több kényelmes új funkciók .

xbox one kontroller vs dualshock 4

Ahogy a fenti képen is látszik, a DualShock 4 valamivel nagyobb, és sokkal karcsúbb dizájnnal rendelkezik, mint elődje, ugyanakkor ergonomikusabb is.

A funkcionalitást tekintve szinte minden tekintetben jobb. Magába foglalja kisebb és érzékenyebb analóg botok, sokkal kényelmesebb triggerek, fejhallgató-csatlakozó, beépített monó hangszóró és érintőpad . A Sony-t is cseréli Sixaxis mozgásérzékelő technológia a sokkal megbízhatóbb giroszkóp/gyorsulásmérő kombinációért.

Az Xbox One kontroller

A Microsoft legújabb vezérlője sokkal finomabb továbbfejlesztése elődjéhez, az Xbox 360 vezérlőhöz képest. Utóbbit gyakran minden idők egyik legjobb kontrollereként emlegették, különösen PC-re, így a Microsoft a 360-as utód esetében is kitartott a jól bevált képlet mellett.

ps4 kontroller vs xbox kontroller

Az Xbox One kontroller kevésbé terjedelmesnek tűnik, mint a 360-as, ugyanakkor sokkal letisztultabb és finomabb kialakítást kapott. Megszabadul a 360-as vezérlő színes és feltűnő gombjaitól, és néhány praktikus változtatást is bevezet.

Az Xbox One kontrollerben a vállgombok érzékenyebbek, a kioldók nagyobbak és kényelmesebbek, a hüvelykujj pálcák mikro-textúrájúak a jobb stabilitás érdekében, és a kisebb súly sokkal kényelmesebbé teszi a vezérlőt. . A legnagyobb kiegészítés a fejhallgató-csatlakozó és a teljesen újratervezett D-pad volt, ami az Xbox 360 kontroller legnagyobb hibája volt.

Sony DualShock 4 Microsoft Xbox One vezérlő
Méret 161 mm x 57 mm x 100 mm152 mm x 101 mm x 43 mm
Súly 210g280g
A gombok száma 18*17
Rezgés IgenIgen
Portok Micro USB B típusú; Hosszabbító port; 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóMicro USB; Hosszabbító port; 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó
Kapcsolódás Bluetooth; USBBluetooth; USB
Akkumulátor 1000 mAh (beépített Li-Ion akkumulátor)Két AA tészta (kivehető)

VAGY Újratölthető akkumulátor (külön megvásárolható)
További jellemzők Többérintéses (2 pontos) kapacitatív érintőpad kattintási funkcióval

Beépített monó hangszóró

Mozgásérzékenység

LED fénysáv
Haptikus visszacsatolás triggerek
Kompatibilitás PlayStation 4; PlayStation 3 (részleges); Windows (Steamen vagy harmadik féltől származó illesztőprogramokon keresztül)Xbox egy; ablakok

Ami a fenti táblázatot illeti, a (csillaggal jelölt) érintőpad egyetlen fizikai gombot tartalmaz, amely valójában két virtuális gombként is funkcionálhat.

DualShock 4 vs Xbox One kontroller

Végül elérkezünk a fő kérdéshez – ezek közül a vezérlők közül melyik a jobb? Találjuk ki!

xbox vezérlő vs ps4 vezérlő

A dizájn

Minden vezérlő kialakítását két szempontból kell szemlélni: hogyan esztétika van és hogyan ergonomikus ez.

Vizuális vonzerőt tekintve aligha lehet megállapítani, hogy ezek közül melyik a jobb, mivel ez többnyire preferencia kérdése. Mindkét kontroller minőségi benyomást kelt, bár a DualShock 4 több felé hajlik futurisztikus érezni, miközben az Xbox One kontroller sokkal több minimális kialakításában.

Ami az ergonómiai tulajdonságokat illeti, itt is kiegyenlített a két vezérlő. Mindkettő kényelmesen illeszkedik a felhasználó kezébe, mikro-textúrájú markolatokkal és anélkül, hogy észrevehető különbség lenne az összsúlyban. Azonban a Az Xbox One kontroller a nehezebb kettő közül .

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Microsoft sokkal több variációt kínál a külső, valamint a felhasználók számára saját vezérlőt terveznek .

Az analóg botok

Mindkét kontroller ragaszkodik a saját hagyományaihoz a botok elhelyezését illetően: a DualShockok szimmetrikusan helyezkednek el, míg az Xbox One-nál ennek ellenkezője.

A hüvelykujjrúd kialakítását illetően az Xbox One botok határozottan ergonomikusabbak mivel gyakorlatilag lehetetlen, hogy a felhasználó hüvelykujja lecsússzon a mikrotexturált éleknek köszönhetően. A DualShock 4 hüvelykujj pálcák nem sokkal rosszabbak, de a kevésbé feltűnő textúra lehetővé teszi a csúszást.

Ami a funkcionalitást illeti, a DualShock 4 vezet . A Sony analóg botjai érzékenyebbek és egy kicsit merevebbek, de jó értelemben. Végső soron precízebb mozdulatokat tesznek lehetővé, és hosszabb ideig elég szilárdak maradnak.

Az iránypárnák

A D-pad szerepe drámaian megváltozott az évek során. A modern 3D-s játékokban leginkább tárgyak és/vagy fegyverek kiválasztására használták, míg több 2D-s játék még mindig eredeti funkciójára – mozgásra – használja.

Az Xbox 360 D-pad egyenesen hírhedt volt. Problémák voltak a bemenet pontos beolvasásával, és az oldalsó görgetőhöz nem használható. Az Xbox One kontroller mindkét szempontból sokat javít rajta dizájn és funkcionalitás . Az egyik irányból a másikba való átmenet azonban merev marad, és hangos kattanások követik, ami még mindig megakadályozza, hogy kényelmesen használható legyen 2D mozgáshoz.

A DualShock 4 csak egy kis átdolgozást vezet be a majdnem tökéletes DualShock 3D padhoz. Mégpedig most valamivel nagyobb és tapinthatóbb . Pont olyan precíz, mint az Xbox One kontroller D-padja, de alig hallható hanggal, és nincs merev átmenet az irányok között.

A vállgombok

Mindkét vezérlő vállgombja mérsékelt változásokon ment keresztül, egyik sem forradalmi vagy élvonalbeli.

Az Xbox 360 vállgombjaival az volt a probléma, hogy kattintásra készültek, nem pedig lenyomva. Ezt a problémát az Xbox One kontrollerrel orvosolták, és a vállgombok is nagyobbak és könnyebben megnyomhatók. Hátránya, hogy termelnek a hangos és éles kattanás amikor megnyomják, ami egyesek figyelmét zavarónak találhatja.

A DualShock 4 megszabadult az előző generációs vállgomboknál meglevő nyomásérzékenységtől, és a téglalap alakú gombkialakítást is lekerekítettre cserélte. Az új vállgombok úgy kattannak, mint az Xbox One gombjai, bár ezek a kattanások egy picit csendesebb és észrevehetően lágyabb .

A triggerek

Az egyik legnagyobb különbség a két vezérlő között a triggerek.

Az előző generáció során az Xbox 360 kontrollernek rossz D-padja volt, a DualShock 3-nak pedig gyenge triggerei voltak. Elsődleges hibájuk az enyhén domború kialakításukban volt, ami azt eredményezte, hogy nagyon kényelmetlen volt egyszerre több másodpercnél tovább lenyomva tartani őket. A DualShock 4 kioldóit újratervezték, hogy ergonomikusabbak legyenek, és most már nem hagynak maguk után kívánnivalót.

Azonban, az Xbox One kontroller triggerei még néhány lépéssel előrébb járnak . Először is, kicsit nagyobbak és még ergonomikusabb kialakításúak, ami jobb elmerülést és kényelmesebb használatot tesz lehetővé. Sőt, haptikus visszacsatolási funkcióval is rendelkeznek, ami még jobban hozzájárulhat a játékosok elmerüléséhez, különösen a versenyjátékokban.

További jellemzők

Végül elérkezünk a különféle funkciókhoz.

    A fejhallgató-csatlakozó
    Mindkét vezérlő fejhallgató-csatlakozóval rendelkezik. Így bármilyen vezetékes audioeszköz vezeték nélkülivé tehető, a fülhallgatótól a headsetig. Ebben a tekintetben azonban az Xbox One kontrollernek van egy kis előnye, mivel PC-n bármilyen Bluetooth-adapterrel működik. Ezzel szemben a DualShock 4-hez a hivatalos Sony Bluetooth-kulcs szükséges ahhoz, hogy vezeték nélkül továbbítsa a hangot.Mozgásérzékelés
    Az egyik egyértelmű és nagyon jelentős előnye, amellyel a DualShock 4 rendelkezik az Xbox One kontrollerrel szemben, a beépítettsége giroszkóp / gyorsulásmérő kombó. Ez a rendkívül kényelmes funkció pontosabb és intuitívabb kameramozgást tesz lehetővé, ami különösen hasznos lehet lövöldözős játékokban a célzás finomhangolásához. Ráadásul sokkal egyszerűbb módja a kurzor használatának, mint egy analóg stick.Érintőpad
    Ez egy újabb funkció, amellyel a DualShock 4 rendelkezik, az Xbox One kontroller pedig nem. Amellett, hogy nyilvánvalóan kamera- vagy kurzorvezérlésre használható, az érintőpad kattintható, és két gombként is szolgálhat. Sőt, számos játékon belüli gesztus létezik, amelyek PlayStation 4 játékokban végrehajthatók vele.

Következtetés

Vonatkozás Győztes
TervezésNyakkendő
Analóg botokNyakkendő
D-padDualShock 4
Váll gombokNyakkendő
KiváltókXbox One kontroller
További jellemzőkDualShock 4

Amint látható, a két legnépszerűbb vezérlő egyenlő arányban áll egymással szemben. Többnyire nincs közöttük érezhető különbség.

A legnagyobb különbséget a D-pad és a kiváltók osztályok. A DualShock 4 egyértelmű nyerő a D-pad terén, míg az Xbox One kontroller általában jobb triggerekkel rendelkezik. Ennek ellenére az előbbi a 2D platformerek terén fog jeleskedni, míg az utóbbi a versenyjátékokban.

könyvünkben, a DualShock 4 a nyerő . Miért? Egyszerűen azért, mert mindent kínál, amit az Xbox One kontroller, majd néhányat. De amint azt korábban említettük, ez leginkább a személyes preferenciákon múlik, mint mindkét eszköz kiváló minőségű vezérlő, és egyiknek sincs jelentős hibája .

Végezetül, mindkét következő generációs vezérlőt bemutatták, ezért érdemes megnézni az új vezérlők előzetes összehasonlítását. Xbox Series X kontroller és a PlayStation 5 DualSense itt .

Ezek is tetszhetnek neked