Legfontosabb Szerencsejáték Megéri egy Intel Xeon játékhoz?

Megéri egy Intel Xeon játékhoz?

Tehát megéri az egyik ilyen gyors Intel Xeon processzort játékra, vagy csak munkaállomásokra való? Találjuk ki. A válasz meglepheti Önt.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Megéri egy Intel Xeon játékhoz

Válasz:

A Xeon CPU-k egyszerűen nem érik meg játékra . Rendkívül drágák, igényes számítástechnikai feladatokra tervezték, saját foglalattal rendelkeznek.

Végső soron sokkal erősebbek, mint amit a játékoktól megkövetelnek, így átfogóvá teszik őket rossz befektetés egy játék PC-hez .

Valószínűleg hallottál már az Intel Core i9 processzorokról, a Ryzen Threadripper CPU-król, és valószínűleg még kb. kétprocesszoros alaplapok .

De még mindig vannak számítástechnikai erőművek, ezek az Intel Xeon CPU-k. Ehelyett a vállalkozásoknak értékesítik őket.

Valószínűleg azért vagy ezen az oldalon, mert azon kaptad magad, hogy nézegeted ezeket az elképesztő specifikációkat, és egyszerűen nem tudsz eltűnődni – a Xeon életképes játékmegoldás?

Most azonnal megtudjuk!

TartalomjegyzékElőadás

Mi az a Xeon?

Intel xeon

Először az Intel adta ki 1998-ban, Xeon A CPU-k azok csúcskategóriás processzorok, amelyeket kifejezetten szerverekhez és munkaállomásokhoz terveztek , amely számos olyan funkciót mutat be, amelyek egyébként hiányoznak a mainstream Core sorozatú megfelelőikből.

A legfigyelemreméltóbb, hogy általában lényegesen magasabb magszámmal rendelkeznek, akár 28 magot és 56 szálat is elérhetnek a csúcskategóriás modellekben. Ezenkívül sokkal nagyobb mennyiségű gyorsítótárral rendelkeznek, 4-60 MB között, de sorozatonként nagyon eltérőek.

Természetesen szerényebb kiszerelésben is kaphatóak, a kedvezőbb árú modellek egy része a kevésbé igényes felhasználóknak szánt, hiperszálas, két- és négymagos CPU.

Mit csinál a CPU a játékban?

Intel xeon megéri játékra

Mielőtt megválaszolnánk a kulcskérdést, gondoljuk át, mit a CPU csinál egy játékgépben.

Alapvető fontosságú annak megértése, hogy a CPU nem a legfontosabb összetevő a játék PC-ben – a GPU az.

A CPU-t valamiért központi feldolgozó egységnek nevezik. Ez van a középpontban, és mindent ez irányít, de ne feledje, hogy a játékok valójában nem igényelnek túlságosan a CPU-t. A legtöbb, amit a CPU csinál játék közben, az az, hogy megmondja a GPU-nak, hogy mit tegyen.

Tehát végül a GPU végzi a fizikai munka nagy részét, míg a CPU inkább egyfajta menedzserként működik. Ez felveti a következő fontos kérdést…

Szűk keresztmetszetek

Intel xeon

Valószínűleg hallotta már ezt a kifejezést az interneten, és biztosan találkozott vele, ha valaha is felkeresett egy hardverfórumot.

A szűk keresztmetszet kifejezés azt jelenti, hogy a CPU nem tud lépést tartani a GPU , vagyis nem képes elég gyorsan megadni neki az összes szükséges utasítást. Ennek eredményeként a GPU nem teljesít optimális kapacitással, és a játékon belüli teljesítmény csorbát szenved.

De szükség van Xeon CPU-ra a szűk keresztmetszetek elkerülése érdekében? Egyáltalán nem. Ami azt illeti, még az Intel Core i5 CPU-k is képesek jelentős szűk keresztmetszetek nélkül dolgozni GTX 1080 Ti-vel . Az egyetlen ok, amiért valaha is nagyobb CPU-teljesítményre van szüksége, az az, ha SLI-ben használja a csúcskategóriás kártyákat.

Következtetés

megéri az intel xeon

Tehát röviden - nem, egy Xeon CPU egyszerűen nem éri meg játékra. Rendkívül nagy teljesítményű CPU-k, amelyeket igényes számítási feladatokra és nehéz multitaskingra terveztek, amelyek egyikére sincs szükség egy játék PC-hez, csak munkaállomáson vagy szerveren.

Ezenkívül a Xeon CPU-k túlárasak, a legtöbb modell költsége több mint 1000 $ . És még ha talál is egy olcsóbb, alacsonyabb kategóriájút, ezeknek a CPU-knak saját foglalatjuk és architektúrájuk lesz, ami miatt nem kompatibilisek a mainstream alaplapokkal, és valójában rosszabb játékteljesítményhez vezethetnek.

A végén, az egyetlen jogos indok a Xeon játékra való használatára, ha nagy teljesítményű munkaállomásra van szüksége.

Ellenkező esetben ezer dollárt vagy többet költenek egy CPU-ra, még akkor is, ha a GTX 1080 Ti Az SLI konfiguráció egyszerűen nem éri meg. Mindig jobban jársz a játékokhoz használt fogyasztói CPU-kkal.

Ezek is tetszhetnek neked