Előre beépített vs egyéni PC – melyik a legjobb?

Készítsen saját egyéni számítógépet, vagy válasszon egy előre elkészített számítógépet? A válasz valóban a költségvetésétől és az aktuális piaci helyzettől függ. Itt van egy útmutató.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Előre beépített vs Custom Gaming PC

A testreszabás a PC-építés szépségének szerves része. Az összetevők széles skálája közül választhat, és számos módja annak, hogy játékszámítógépét egyedivé varázsolja, egyet építeni olyan, mintha egy nagyon kielégítő puzzle-t raknál össze.

Ennek ellenére nem minden PC-játékos feltétlenül jártas a technológiában, ezért az előre beépített játék PC-k meglehetősen népszerűek. Ha a kerítésen áll, és bizonytalan abban, hogy megépítse-e saját játékgépét, vagy rendeljen egy előre gyártott gépet, íme mindkettő fő előnyei és hátrányai!

TartalomjegyzékElőadás

Rugalmasság

Egyedi Pc

Egyedi számítógép készítése során szabadon kiválaszthatja az igényeinek leginkább megfelelő alkatrészeket, így biztosítva, hogy ne kerüljön olyan alkatrészre, amely nem megfelelő az Ön számára.

Az előre beépített PC-knél mindig vannak olyan módosítások, amelyek hatékonyabbá és költséghatékonyabbá teszik a konfigurációt. Ezek a változtatások magukban foglalják a RAM mennyiségének növelését vagy csökkentését, a HDD-tárhely cseréjét SSD-tárhelyre, vagy éppen a jobb egyensúly megtalálását a CPU és a GPU között.

Például egy előre beépített számítógép i7 CPU-val, 32 GB RAM-mal és GTX 1060 grafikus kártya . Nos, ha játék PC-t keresel, sokkal jobb lenne, ha egy i5 CPU-val, 16 GB RAM-mal és egy újabb/erősebb GPU-val, például a GTX 1660 Ti-vel vagy akár az RTX 2060-al menne.

Prebuilt vs Custom Pc

Egy másik szem előtt tartandó kérdés a jövőbiztosság. Előfordulhat, hogy néhány előre beépített számítógép régebbi CPU-kat és lapkakészleteket használ, amelyek súlyosan korlátozhatják a számítógép frissíthetőségét.

Ha például egy előre beépített költségvetési játék PC-t keres, próbálkozzon egy AMD FX vagy egy régebbi generációs Intel Core CPU használatával. Ezek a CPU-k elavult chipkészleteket és elavult foglalatokat használnak, ami azt jelenti, hogy ha a jövőben frissíteni kell a CPU-t, akkor az alaplapot is ki kell cserélni.

Ennek ellenére sok előre beépített játék PC bőven hagy teret a finomításoknak és frissítéseknek. Ennek ellenére, ha egy ilyen vásárlásán gondolkodik, akkor mindenképpen győződjön meg arról, hogy a konfiguráció nem használ túlságosan elavult összetevőket. Így biztos lehet benne, hogy megéri a pénzét, és nem kell a szükségesnél több pénzt költenie a jövőbeni frissítésekre.

Árazás

Előre beépített Pc

Egyedi számítógép építése biztosítja, hogy nagyon költséghatékony konfigurációt állíthasson össze anélkül, hogy túlköltekezne a túlerős alkatrészekre, amelyek nem számítanak nagy különbséget a játék terén. Tehát hogyan versenyeznek az előre gyártott PC-k az árak tekintetében?

Nos, mint kiderült, a kész alkatrészek drágák lehetnek. Emlékezz, amikor ők szuperszámítógépet készített a hálózatba kapcsolt PS3 konzolokból ? Csak nézze meg, hogy a kriptovaluta bányászati ​​őrület hogyan befolyásolta a GPU árait egy ideje, vagy milyen drága lehet egy DDR4 RAM. Szerencsére az előre beépített számítógépek néha jobb ár-érték arányt kínálnak.

Bár a PC-építéssel foglalkozó cégeknek fedezniük kell az alkatrészek alapköltségét, profitot kell termelniük, és fedezniük kell az ilyen vállalkozás működtetésével járó kiadásokat is, de alkatrészeiket alacsonyabb áron is beszerezhetik az OEM-től.

Végső soron egy előre elkészített számítógép általában olcsóbb lesz, mintha ugyanazt a konfigurációt saját maga készítené el a semmiből. Továbbá, ha egy ilyen számítógépet kedvezményesen fogna, az nagyon jót tehet a pénztárcájának.

Kényelem

Előre beépített PC vs egyedi

És végül megvan az előre beépített PC-k fő értékesítési pontja – a kényelem.

Ha Ön az a fajta ember, aki valójában nem ismeri a PC-összetevőket, vagy egyszerűen nem akar foglalkozni a kábelkezeléssel, akkor az előre beépített számítógép a legkényelmesebb út.

Nem csak ez, de vannak cégek ott, ahol egyedi PC-ket készítenek megrendelésre. Ez bizonyos mértékig ötvözi a két világ legjobbjait – olyan PC-t kap, amely előre meg van építve, de testreszabható, bár különböző mértékben. Hátránya, hogy egy személyre szabott számítógép beszerzése így nem a legköltséghatékonyabb út, mivel ezek a cégek általában díjat számítanak fel szolgáltatásaikért.

Következtetés – előre beépített vagy egyedi PC-t válassz?

Előre beépített db

A nap végén minden rajtad múlik.

Amint azt korábban említettük, az egyes összetevők külön megvásárolt PC-jének összeállítása segíthet a legjobb ár-érték arány elérésében, és az Ön igényeinek megfelelően finomhangolt számítógépet kaphat.

Másrészt, egy előre beépített számítógép esetleg néhány dollárt és sok időt takaríthat meg, és nem valószínű, hogy rosszul járna, ha megalapozott döntést hoz.

Leginkább azoknak ajánljuk az előre beépített PC-t elsőként, akik vagy teljesen járatlanok a technológiában, vagy egyszerűen csak nem ismerik a PC-építés folyamatát, és senki sem tud ebben segíteni. Ennek ellenére a legjobb, ha utánaolvas, és kikéri valakinek a véleményét, aki hozzáértőbb, ha el akarja kerülni, hogy leragadjon az elavult alkatrészeknél vagy a nem megfelelő összeállításoknál.

Oldalunkon számos vásárlási útmutatót találhat, amelyekben részletezzük a legjobb összeállításokat, amelyeket egy bizonyos árszint túllépése nélkül állíthat össze, pl. 600 dollár ,800 dollár, 1000 dollár , 1500 dollár , és 2000 dollár játék PC-k.

Természetesen a legjobb előre beépített játék PC-kből is összegyűjtöttünk néhány válogatást 500 dollár , 800 dollár , és 1000 dollár , ezért érdemes ezeket is megnézni, mielőtt döntést hozna.

Ezek is tetszhetnek neked