Legfontosabb Szerencsejáték Az Elder Scrolls Játékok sorrendben

Az Elder Scrolls Játékok sorrendben

A valaha készült Elder Scrolls játékok teljes listája, megjelenésük időrendi sorrendjében, az egyes játékok rövid áttekintésével kiegészítve!

ÁltalSamuel Stewart 2021. április 23 Az Elder Scrolls Játékok sorrendben

Az Elder Scrolls sorozat kétségtelenül a valaha létezett egyik legnépszerűbb és legbefolyásosabb RPG-franchise. De természetesen ezek a játékok óriásit változtak és fejlődtek az évek során, és ebben a cikkben meglátjuk, hogyan haladt a sorozat a 90-es évek szerény kezdeteitől a ma ismert, szerény AAA-franchise-ig.

idősebb tekercsek

The Elder Scrolls: Aréna

Megjelenés dátuma: 1994. március 25

Platform: MS-DOS

A legelső Elder Scrolls játékban szinte nem szerepelt a The Elder Scrolls a címben. Aréna eredetileg egyfajta gladiátoros harci játéknak képzelték el, ahogy a név is sugallja. Útközben azonban a fejlesztők úgy döntöttek, hogy egy másik irányba viszik a projektet, kevésbé koncentrálva a zárt harci forgatókönyvekre, és inkább a nyitott világban zajló küldetésekre. Így született meg az első teljes vérű Elder Scrolls RPG!

Az Aréna világa összesen hatmillió négyzetkilométeren terül el, lefedi a Tamriel egészét, és messze felülmúlja az ezután következő Elder Scrolls játékokat. Ezek azonban nem Morrowind, Oblivion vagy Skyrim kézzel készített világai voltak. Inkább Tamriel vadonának nagy része procedúrálisan jött létre, így teljesen általános és nem túl érdekes felfedezni. Nem csak ez, hanem a városok közötti hatalmas távolságok miatt is kötelező volt a gyors utazás alkalmazása.

első elder scrolls játék

The Elder Scrolls II: Daggerfall

Megjelenés dátuma: 1996. szeptember 20

Platform: MS-DOS

Amikor két évvel az Aréna után megjelent, Tőresés sokat tett az innovációért és az előző játék alapjainak javításáért. Ezúttal a térkép csak a High Rockra és a Hammerfell egy részére korlátozódott, mérete pedig körülbelül 160 000 négyzetkilométer volt – sokkal kisebb, mint az Aréna világa, de még mindig ligákkal meghaladja azt, amit a jövőbeli játékok kínálnak.

A kisebb térképméret ellenére Daggerfall világa részletgazdagabb volt. Általában sokkal élőbbnek tűnt, mint amit korábban az Arénában lehetett látni – a játékos birtokolhat egy ingatlant, csatlakozhat céhekhez, egyedi varázslatokat hozhat létre, vámpírrá vagy vérbőrré válhat, és így tovább. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy a játék mélyebb és magával ragadóbb legyen, mint elődje valaha volt.

minden elder scrolls játék

An Elder Scrolls Legend: Battlespire

Megjelenés dátuma: 1997. november 30

Platform: MS-DOS

Platformok : MS-DOS

Amint arra az elnevezési sémától való eltérés is utal, Battlespire más megközelítést alkalmaz, mint az első két játék. Maga mögött hagyja Tamrielt, és teljes egészében a Battlespire-ban játszódik, egy Battlemage kiképző erődben, amely az Oblivion Daedric birodalmában található.

Természetesen zárt szinteket tartalmazott, nyitott világ nélkül, és teljesen kizárta a kereskedőket és a valutát a játék mechanikájából. A Battlespire volt az első alkalom, hogy egy Elder Scrolls játékban többjátékos mód is volt, bár ez marad az egyik legkevésbé feltűnő bejegyzés a franchise-ban.

az idősebb tekercsek

The Elder Scrolls Adventures: Redguard

Megjelenés dátuma: 1998. október 31

Platform: MS-DOS

Egy másik nem hagyományos spinoff Elder Scrolls játék, Redguard lényegében csak egy kalóz témájú akciójáték, amely az Elder Scrolls univerzumban játszódik. Egy előre elkészített és nem testreszabható Redguard karakter, Cyrus helyébe helyezi a játékost, és a történet kizárólag Stross M’Kai szigetén játszódik, amely Hammerfell partjainál található.

A Prince of Persia befolyása teljesen nyilvánvaló, és bár a Redguard önmagában is szilárd játék volt, és a megjelenéskor meglehetősen jól fogadták, a Battlespire-el együtt továbbra is az egyik felejthetőbb Elder Scrolls játék.

elder scrolls sorozatlista

The Elder Scrolls III: Morrowind

Megjelenés dátuma: 2002. május 1

Platformok: Xbox, Microsoft Windows

A franchise egyik legkedveltebb játéka, Morrowind visszatért a sorozat gyökereihez, és a valaha készült egyik legjobb nyitott világú RPG élményt nyújtotta. A névadó Morrowind tartományban játszódó játék az említett tartománynak csak egy kis részét (körülbelül 24 négyzetkilométert) foglalta magában. Ennek ellenére egyedi megjelenése és az eljárási generáció hiánya miatt a Morrowind könnyedén kínál egy szórakoztató és magával ragadó világot, amely sokkal nagyobbnak tűnik, mint amilyen valójában.

Kibővítette a Daggerfall által meghatározott alapokat, ésszerűsítette a játékélményt. Azonban az előző játék néhány olyan funkcióját kihagyta, amelyek nem illeszkedtek megfelelően a Morrowind felülvizsgált mechanikájába és a teljesen háromdimenziós világba.

Emlékezetes és elbűvölő világa mellett Morrowind arról is ismert, hogy az Elder Scrolls játékok közül az egyik legjobb fő küldetésvonala van. Végső soron a játék egyetlen szembetűnő hibája az volt, hogy továbbra is megtartotta a korábbi játékok kockaalapú harcrendszerét, amely hihetetlenül unalmassá és egyhangúvá válhatott, hihetetlenül gyorsan.

Ezenkívül a Morrowind két kiegészítő csomagot kapott: Bíróság és Vér Hold . Az előbbi egy új területtel – Mournhold városával –, valamint új küldetésekkel bővült, de a játék mechanikáját többnyire változatlanul hagyta. Ez utóbbi bővítmény vérfarkasokat is hozzáadott, amellett, hogy bemutatta Solstheim új és kiterjedt szigetét, amely számos saját küldetéssel érkezett.

És végül, mivel Windowsra és eredeti Xboxra is megjelent, a Morrowind volt az első Elder Scrolls játék, amely konzolon is elérhető volt.

skyrim játékok

Az Elder Scrolls utazásai (Stormhold, Dawnstar, Shadowkey)

Megjelenés dátuma: 2003. augusztus 1.; 2004. augusztus 26.; 2004. november 11

Platformok: J2ME, BREW, N-Gage

Egy rövid kézi kitérő, Az Elder Scrolls utazásai , valójában egy három játékból álló sorozat: Stormhold, Dawnstar és Shadowkey. Az első kettő J2ME és BREW eszközökre, míg a Shadowkey a Nokia N-Gage kézikonzoljára jelent meg.

Egyik játék sem kapott különösebb fogadtatást, ahogy az várható volt, figyelembe véve a korabeli kézi eszközök rendkívül korlátozott hardveres képességeit.

idősebb tekercsek listája

The Elder Scrolls IV: Oblivion

Megjelenés dátuma: 2006. március 20

Platformok: PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows

A negyedik fő Elder Scrolls játék több lépést tett előre és néhány lépést hátra, amiben a legtöbb rajongó egyetért. Cyrodiil birodalmi tartományban található. Feledés gyönyörű grafikát kínált, amely valóban igazságot adott ennek az idilli szívvidéki tartománynak, és a 2006-os számítógép- és konzolhardvert a korlátok közé szorította.

Az Oblivion volt az első teljesen hangos Elder Scrolls játék, és sokat tett a játék mechanikájának egyszerűsítéséért, hogy szélesebb közönség számára elérhetővé tegye őket. A legjelentősebb, hogy az RNG-t szinte teljesen eltávolították a harcrendszerből.

És bár határozottan élénk világa volt és rengeteg érdekes mellékküldetés volt, tagadhatatlan, hogy az Oblivionnak voltak jelentős hiányosságai. A világ olykor unalmasnak és általánosnak érezhette magát (különösen a kazamatákban), az arcanimációk hihetetlenül testté váltak, túl sok volt a karakter és túl kevés a szinkronszínész, és mindez végül többórás játék után felhalmozódott.

Természetesen az Oblivion nem rossz játék – távolról sem. A rajongók és a kritikusok körében egyaránt nagy sikert aratott, és két jelentős bővítést kapott: Kilencek lovagjai és A Reszkető szigetek . Az előbbi kiváló példája volt a készülő DLC-nek, mivel csak néhány új felszerelést, néhány küldetést és néhány kisebb területet adott hozzá. Ez utóbbi azonban egy rendkívül emlékezetes új területet és rengeteg új küldetést, tárgyat, ellenséget és egyebeket vezetett be.

Az Oblivion eredetileg Windowsra és Xbox 360-ra jelent meg, és nem kis szerepet játszott a Microsoft második konzoljának sikerében. Egy évvel később PlayStation 3-ra is átkerült.

elder scrolls játékrend

The Elder Scrolls V: Skyrim

Megjelenés dátuma: 2011. november 11

Platformok: PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, Microsoft Windows

Több mint 30 millió eladott példánynál Skyrim nemcsak a legkelendőbb Elder Scrolls játék, hanem minden idők 12. legkelendőbb játéka is. Az Oblivionhoz hasonlóan a Skyrim is sok változtatást hajtott végre az alapvető játékmenet mechanikáján, hogy jobban alkalmazkodjon a növekvő mainstream közönséghez. A változások egy részét azonban a hosszú távú rajongók nem nézték jó szemmel.

Egyrészt a Skyrim elvetette a hagyományos RPG szintezési mechanikát, és egy egyszerűbb, perk-alapú szintezési rendszert választott, így a játék közelebb került egy RPG elemekkel rendelkező akciójátékhoz, mint egy hagyományos RPG-hez. Ezt a változást azonban könnyű megbocsátani, ha figyelembe vesszük, hogy a világ mennyire jól megtervezett, és mennyi tartalmat kell átélnie.

A Skyrim összesen három DLC-t kapott:

  1. Dawnguard , amely vámpírokat hoz a Skyrimbe, és új helyszíneket és küldetéseket ad hozzá
  2. Szívtűz , amely egy inkább RP-orientált DLC volt, amelynek középpontjában ingatlanok birtoklása és fejlesztése, sőt családalapítás állt
  3. Dragonborn , amely Solstheim szigetét mutatta be (korábban a Morrowind's Bloodmoonban volt felfedezve), számos új küldetést, ellenséget és emlékezetes környezetet bemutatva.

Összességében a Skyrim talán a legjobb Elder Scrolls játék volt mechanikai szempontból. Persze, ez radikális menekülés volt a hagyományos RPG mechanika elől, de a frisseket elég jól megvalósították, ami egy sokkal szórakoztatóbb és dinamikusabb harcrendszerhez vezetett, mint az Oblivion vagy a Morrowind. A Skyrim legnagyobb hibája azonban egyértelműen az általában felejthető küldetések, az antiklimatikus fő küldetéstől a céhes küldetésekig, amelyek többnyire banálisnak és jelentéktelennek tűnnek.

És végül ott van az univerzális futó vicc a Skyrimmel, mert hányszor adták ki újra különböző platformokra. Először is ott volt az eredeti kiadás a Windowshoz és a 7-hezthgenerációs konzolok, majd a Legendary Edition következett, ami mindhárom DLC-vel az alapjáték volt. Aztán jött a Special Edition for Windows és a 8thgenerációs konzolok 2016-ban, majd Switch és PSVR kiadás 2017-ben, és végül a Skyrim VR 2018-ban jelent meg Windowsra.

az idősebb tekercsek játékrendje

Az Elder Scrolls Online

Megjelenés dátuma: 2014. április 4

Platformok: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, OS X

Mivel abszolút képtelen volt ellenállni annak, hogy néhány évvel későn ráugorjon az MMO kocsijára, a Bethesda kiadta Az Elder Scrolls Online 2014-ben Windowsra és OS X-re, majd egy évvel később portolták át PS4-re és Xbox One-ra.

A TES Online tartalmazta a legtöbb különböző tartományt az Arena óta, így a játékosok felfedezhetik Cyrodiil nagy részét, Summerset Isles, Valenwood és High Rock egészét, valamint Skyrim, Hammerfell, Morrowind és Black Marsh egy részét. Természetesen ezeknek a területeknek nem mindegyike volt azonnal elérhető az alapjátékban, de idővel bevezették őket számos DLC és két jelentős bővítés révén.

az összes elder scrolls játék listája

The Elder Scrolls: Legends

Megjelenés dátuma: 2017. március 9

Platformok: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Microsoft Windows, macOS, iOS, Android

Míg a Bethesdának hiányzott az MMO-k aranykorszaka, az biztos, hogy nem mozgatták meg a hüvelykujjukat, amikor egy másik nyereséges trendről volt szó: a gyűjthető kártyajátékokról. Legendák 2017-ben adták ki minden rendszerre, amelyen megjelent, és ez egy gyűjthető kártyajáték, amelyet a Magic the Gathering ihletett, mint pl. Kandalló márványlapja és más hasonló játékok, amelyek a közelmúltban robbanásszerűen népszerűvé váltak.

skyrim játékok sorrendben

The Elder Scrolls: Pengék

Megjelenés dátuma: 2019. március 27

Platformok: iOS, Android

2019 elején jelent meg, Pengék egy mobil akció-RPG, amelyet iOS és Android rendszerre fejlesztettek ki. Ez egy kicsit másképp veszi a TES-élményt, azaz lineárisabb, szemben azzal a nyitottsággal, amelyről a franchise főbb játékai ismertek. Ez természetesen elsősorban a mobil hardver korlátaiból adódik. A Bladesben megtalálható a szélhámos kazamaták felfedezése és a PvP-aréna-harc, miközben egy bővíthető városközponttal is büszkélkedhet, ahol az NPC-k interakciói zajlanak.

Noha ez egy tisztességes játék önmagában, az innováció hiánya, a játékmenet korlátai és a túl sok mikrotranzakció miatt a Blades egy figyelemre méltó, langyos mobil TES-élménynek tűnik.

az idősebb tekercsek időrendi sorrendben

Az Elder Scrolls VI

Megjelenés dátuma: TBA

Platformok: TBA

A 2018-as E3-on ugratott The Elder Scrolls VI az Elder Scrolls franchise következő nagy része. A közelgő játékról nem sokat árultak el azon kívül, hogy a Bethesda új, közelgő IP-je után fog megjelenni. Starfield . Ennek megfelelően a rajongók találgathatják, melyik tartományban játszódik a játék, a legnépszerűbb tippek a High Rock vagy a Hammerfell.

Következtetés

Ez lenne az összes eddig megjelent Elder Scrolls játék. Ha valamelyiket figyelmen kívül hagytunk, vagy hibáztunk, jelezze nekünk a megjegyzésekben, és amint tudjuk, frissítjük a listát.

Ezek is tetszhetnek neked