Legfontosabb Szerencsejáték Alapozott útmutató: Kezdő lépések (harc, kézműveskedés, túlélési tippek)

Alapozott útmutató: Kezdő lépések (harc, kézműveskedés, túlélési tippek)

Ha most kezdett el játszani a Groundeddel, akkor jó útmutatóra van szüksége a kezdéshez. Íme a Grounded tökéletes kezdő útmutatója.

ÁltalJustin Fernandez 2020. október 8. 2020. október 8 Alapozott útmutató: Hogyan kezdje el

Mint sokan túlélő játékok , Földelt tele van rejtett mechanikával és rendszerekkel, amelyeket a játékosok felfedezhetnek.

Ennek eredményeként az elején túlterheltnek érezheti magát, mivel a játék egyszerre számos alkotási anyagot, ellenségtípust és tereptárgyat dob ​​rád.

Ennek ellenére van egy módszer Földelt ’s őrület, amely rendkívül örömtelivé teszi apró világának felfedezését.

Ebben az útmutatóban megmutatjuk hogyan kezdj bele Földelt és kiemeljen hasznos tippeket a harchoz, a kézműveskedéshez és a túléléshez . Néhány általános tippet is adunk a fő történetben való előrehaladáshoz.

Egy kis gyakorlással pillanatok alatt uralni fogod a saját udvarodat.

TartalomjegyzékElőadás

Túlélési tippek

Alapozott túlélési tippek

Túlélni benne Földelt kemény. A tinédzser folyamatosan éhes, szomjas és veszélyben van. A következő túlélési tippek segítenek felgyorsítani, és sokkal könnyebbé teszik az első pár órát.

Hogyan találjunk élelmet és vizet

Földelt Hogyan találjunk élelmet és vizet

A tinédzserek túlélési esélyei csökkennek, minél tovább élnek és víz nélkül maradnak. Miután teljesen kimerültek, elveszítik egészségüket, és végül meghalnak. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy éhségük és szomjúságmérőik túllépik, gondoskodjon állandó harapnivalókról és italokról.

Kezdetben az étkezési lehetőségek a gombákra korlátozódnak, amelyek az egész térképen megjelennek. A nyárs receptjének feloldásához keressen egy szálat, és adja hozzá a készletéhez. Az elkészítéséhez 4 kavicsra, 3 ágra és 3 száraz fűdarabra lesz szüksége, amelyeket csak kavicsbaltával szerezhet be.

Ha már a helyén van egy pörkölő, felhasználhatja a rovaroktól, azaz szúnyogoktól, zsizsiktől és levéltetvektől gyűjtött hús elkészítésére. A főtt hús sokkal jobban visszaadja az éhséget, mint a gomba, de egy nap múlva megromlik. A romlott húst azonban továbbra is használhatja gombatermesztő gödrök készítéséhez, amelyek kinyithatók a makk tetejének kutatásával.

A vizet viszont sokkal könnyebb megtalálni. Eleinte felbátorodhat, hogy tisztátalan vizet igyon, ami némileg pótolja a szomjúságot annak az árán, hogy tinédzserét éhesebbé teszi. Vannak azonban sokkal jobb lehetőségek is.

A tiszta víznek három formája van: a harmat, amely minden reggel megjelenik a fűszálak hegyén, a gyümölcslé, amely a régi dobozok vagy gyümölcsleves dobozok közelében található, és a mézharmat, amelyet a levéltetvek termelnek. Ezenkívül vízcseppeket találhat a laposan fekvő leveleken, különösen a tölgyfa mellett. Ha megvan az alapbeállítás, javasoljuk, hogy készítsen egy harmatgyűjtőt kvarcit és pókháló segítségével, hogy pár óránként harmat keletkezzen.

Hogyan lehet készleteket felhalmozni

Alapozott, hogyan lehet készleteket felhalmozni

Minden túlélési játéknak megvannak a maga alapvető anyagai, amelyek hasznosak sokféle tárgy elkészítéséhez. Ban ben Földelt , ezek az anyagok a növényi rost, a szál, a kavics, a száraz fűdarab és a nedv. Szüksége lesz rájuk a legalapvetőbb tárgyak, például szerszámok és kötszerek, valamint egy pörkölő nyár elkészítéséhez.

Javasoljuk, hogy sajátítsa el a készletek készletezését úgy, hogy kosarakban és ládákban tárolja azokat. Ha kalandvágyó típus, fontolja meg, hogy mindig tartson magánál egy raktár anyagot arra az esetre, ha elromolnának a szerszámai, vagy egyik napról a másikra be kell állítania a boltot.

Helyek megjelölése

Földelt Helyek Megjelölése

Noha hatóköre egyetlen hátsó udvarra korlátozódhat, Földelt ’s térképe lenyűgözően nagy az eltévedésig. Azonban minél többet játszol, előbb-utóbb elkezdesz memorizálni az olyan tereptárgyakat, mint az üdítős dobozok, gyümölcsleves dobozok és akciófigurák.

Ha továbbra is problémái vannak, próbálja meg kihasználni a nyomjelzőket, amelyek alapvetően fizikai útpontok, amelyeket a játékos hoz létre a Clover Leaves segítségével. Jelölő segítségével azonosíthat minden olyan helyet, amelyet fontosnak tart, például a bázist, a terepi állomásokat és a pókfészkeket, amelyeket el szeretne kerülni.

Kézműves tippek

Alapozott kézműves tippek

A kézművesség a gerince Földelt játékmenetet, és a játék előrehaladtával valóban megnyílik. Az erőforrások és a küldetések összegyűjtése új recepteket nyit meg, amelyek segítségével jobb fegyvereket, páncélokat és segédeszközöket készíthet. Ezt szem előtt tartva, itt van néhány kézműves tipp, amelyek segítenek az indulásban.

Hogyan készítsünk fejszét, kalapácsot és fáklyát

Földelt fejsze, kalapács és fáklya készítése

A kézműves lehetőségek meglehetősen korlátozottak fejsze és kalapács nélkül. Ez azért van, mert mindkettő szükséges értékes anyagok, például kvarcit, fűdarabok és makkdarabok összegyűjtéséhez. Kavicsbalta készítéséhez 3 ágra, 2 kavicsra és 1 szövött szálra lesz szüksége; a Pebblet Hammerhez 3 ágra, 4 kavicsra és 1 szövött szálra lesz szüksége. A Woven Fiber receptjének feloldásához elemezze a Plant Fiber-t a legközelebbi terepi állomáson.

Éjszaka óta bent van Földelt brutális lehet, javasoljuk, hogy készítsen néhány fáklyát a sötétedés utáni kalandokhoz. Hagyományos fáklya készítéséhez 2 ágra, 1 nedvre, 2 szőtt szálra és 3 száraz fűdarabra lesz szüksége. Ha nehéz helyzetben van, készíthet Slime Formafáklyákat is az alagutakban található izzó szárak segítségével.

Hogyan készítsünk makkpáncélt

Földelt Hogyan készítsünk Makkpáncélt

Alapértelmezés szerint a tinédzser meglehetősen törékeny, és elesik, miután néhány találatot kapott az ellenségtől. Ahhoz, hogy harcban maradjon, javasoljuk, hogy készítsen páncélt egy Workbench segítségével. Számos lehetőség közül választhat a páncéltípusok tekintetében, és mindegyik egyedi jutalmakkal rendelkezik, amelyek az Ellenőrzés menüben szerepelnek. A makkpáncél elkészítését azonban először javasoljuk, amely könnyen elkészíthető, és növeli a tizenévesek maximális egészségét.

Ha sikerül elkészíteni a teljes készletet, aktiválhatod az Uncrackable bónuszt is, amely hatás jelenleg nem ismert, de gyaníthatóan további védelmet vagy blokktartósságot biztosít. A makkpáncél feloldásához menjen el a tölgyfához, törje le a talált makkot a kalapáccsal, és kutasson utána az elemző segítségével. A teljes készlethez 6 makkhéjra, 5 atkafuzzra, 11 szövött szálra, 6 lóherelevélre és 4 nedvre lesz szüksége.

Hol építsünk bázist

Földelt Hol lehet bázist építeni

Míg a bázis építése némi biztonságot és nyugalmat jelent, bonyolult lehet megfelelő helyet találni, amíg meg nem találja a megfelelő földet. Ezenkívül egy ideig megboldogul a Lean-To-val is, mivel biztonságosan átaludhatja az éjszakát. Végső soron azonban érdemes egy alapot építeni a földtől magasan, egy nevezetes tereptárgy közelében, vagy a kettő kombinációját.

Egy tisztességes kiindulási hely a Mysterious Machine, amely kényelmesen a térkép közepén található, és zárt teret kínál, ahol szükség esetén befuthatsz és elbújhatsz. Az Oak Tree egy másik jó lehetőség, amely segít felemelni a talajt. Rengeteg levelet találsz szétszórva a gyökerei mentén, amelyek éppen elég laposak ahhoz, hogy ráépülj, és minden reggel vizet gyűjtenek neked.

Harci tippek

Földelt harci tippek

Földelt A harchoz való hozzáállás meglehetősen alapvető. Van egy támadógombod, egy blokkológombod, valamint lehetőséged van elkábítani és megtámadni az ellenséget. Némi próbálkozásra és hibázásra lesz szükség, hogy megszokd a különböző típusú ellenségekkel vívott csatákat, de végül megtalálod a barangolást. A dolgok megkönnyítése érdekében vegye figyelembe a következő tippeket.

Hogyan kerüljük el a pókokat

Alapozott Hogyan kerüljük el a pókokat

Míg a legtöbb hiba, amellyel találkozni fog, alig vagy egyáltalán nem jelent fenyegetést, azok, amelyek biztosan igen, félelmetesek. A Bombardier bogarak elég agresszívek tudnak lenni, de semmi, semmi sem közelíti meg azt a horrort, ami Földelt ’s pókok. Az sem segít, hogy nincsenek egyetlen területre korlátozva, hanem szabadon barangolnak a térképen.

Bár a páncél segít, nehéznek találja majd a játék elején megölni egy pókot. Amíg nem tudsz jobb fegyvereket készíteni, mint a lándzsa, jobb, ha távolságot tartasz tőlük. Ha pókot lát, forduljon meg, és addig sprinteljen, amíg biztonságos távolságra nem kerül, vagy fel tud mászni magasabbra.

Tudni fogod, hogy valaki téged céloz meg, amikor a lábai felemelkednek, és a szeme kipirosodik. A pókokkal való találkozás elkerülésének legjobb módja, ha odafigyel a körülöttünk lévő fűszálakra. Csak néhány poloska elég nagy ahhoz, hogy megzavarja a füvet, így ha mozgást lát, valószínűleg nem barátságos.

Hogyan lehet blokkolni, összecsapni és elkábítani

Grounded How To Block, Strafe, and Stun

A támadások korai túlélésének kulcsa az, hogy tudjuk, mikor kell blokkolni és támadni. A legtöbb ellenség abban az irányban támad, amerre néz, ezért próbálja meg maga mögött tartani magát. Amikor egy bogár- vagy póktámadás fogadóoldalán tartózkodik, tartsa lenyomva a blokkoló gombot, hogy csökkentse a sebzés mértékét.

Ha a blokkját pontosan arra a pillanatra tudja időzíteni, amikor az ütés landol, akkor alig vagy egyáltalán nem fog sebezni. Az is fontos, hogy ügyeljen az állóképességére, amely minden alkalommal lemerül, amikor fegyvert lenget, blokkol vagy fut. Ha teljesen kimerült, a karakterednek levegőhöz kell jutnia, így támadásoknak lesz kitéve.

Az állóképesség megőrzésének nagyszerű módja, ha olyan fegyvert használsz, amely rendelkezik a Stun tulajdonsággal, például a Hangya Klubbal. Az ezekkel elért találatok időnként elkábítják az ellenséget, néhány másodpercre megszédítik őket, és éppen elég időt adnak az állóképesség helyreállítására, a gyógyulásra vagy az áthelyezésre.

Általános tippek

Földelt Általános tippek

Még sok minden van Földelt nem csak a túlélés, a kidolgozás és a harcrendszerek. Itt néhány általánosabb tippet emelünk ki, amelyeket szem előtt kell tartani a hátsó udvar felfedezésekor.

Hogyan elemezzük az erőforrásokat

Alapozott Hogyan elemezzük az erőforrásokat

Új kézműves receptek feloldásához Földelt , elemeznie kell az elemeket a térképen elhelyezett különféle terepi állomások egyikével. Ne feledje, hogy amikor új Field Stationt fedez fel, a játék megjelöli azt a térképen.

Az elemek elemzéséhez sétáljon be egy Field Station belsejébe, és közelítse meg a jobb oldalon található, Erőforrás-elemzőnek nevezett gépet. Valahányszor elemzik egy elemet, az elemző egy töltéssel fogyaszt el energiát. A játék elején három töltésed lesz.

Ha ezek elfogytak, meg kell várnia, amíg az időzítő visszaszámlál, mielőtt feltöltődik a töltés. Az első három töltéshez javasoljuk, hogy elemezzen egy kavicsot, növényi szálat és nedvet, mivel ezzel feloldja a kavicsbaltát, a munkapadot és a szövött szálat.

Hogyan gyűjtsünk nyers tudományt

Alapozott Hogyan gyűjtsünk nyers tudományt

Miután végrehajtottad a történet küldetését, amelynek feladata, hogy elérje a tölgyfát, felfedez egy titkos földalatti laboratóriumot. Fedezze fel a labort, amíg meg nem találja Burg-L-t, egy robotot, aki információval rendelkezik az Önt összezsugorító kísérletről. Ennél is fontosabb, hogy a Burg-L felajánlja, hogy új kézműves recepteket ad el a Raw Science nevű forrásért cserébe.

Bár a játék soha nem magyarázza meg, mi az a Raw Science, elég könnyen észrevehető, miközben felfedezi a világot. Keresse a lebegő rózsaszín buborékokat, és vegye fel azokat, amelyeket talál. A Raw Science-t történetküldetések teljesítésével és új tárgyak elkészítésével is megszerezheti.

Hogyan siklik a levegőben

Földelt Hogyan siklik a levegőben

Az egyik Földelt Legjobban őrzött titka az, hogy a tinédzser képes a levegőben siklik egy sikló segítségével. Sajnos a siklót csak a játék későbbi szakaszában tudod megalkotni. Szerencsére van egy olcsó alternatíva, amely néhány másodperces műsoridőt biztosít.

Minden alkalommal, amikor pitypangot észlel, ellenőrizze, hogy nincs-e fehér tincs a közelben. Ha találsz, vedd fel és szereld fel siklónak. Mostantól bármikor leesik a tinédzser, kihúzhatja, és finoman leereszkedhet a földre.

A vitorlázórepülő használata megóvhatja a sérülésektől, és néhány másodpercnyi plusz adásidőt biztosít a szárazföldi ellenségek és erőforrások feltérképezéséhez. Ha elég magas helyet talál az ugráshoz, akkor képes lesz nagy távolságot megtenni anélkül, hogy megérintené a talajt.

Ezek is tetszhetnek neked