Legfontosabb Csaláskódok A Far Cry Primal messze van a kielégítéstől

A Far Cry Primal messze van a kielégítéstől

Far Cry Primal

Figyelmeztetés: Fő spoilerek a Far Cry Primal számára!

A blasé végződik Far Cry Primal lehet kísérlet arra, hogy elterelje magát a Hős útja képletrajzától, és a nyílt világ mechanikájára összpontosítson, hogy egyedi Far Cry játszma, meccs. Nem hiszem, hogy a Ubisoftnak sikerült ezt a célt elérnie, mert a Hős útja képlet betartásának elmulasztása véget ér, és a legjobb esetben is unalmas. A Hős útja egy közös cselekmény, amely olyan eposzokig nyúlik vissza, mint Beowulf. Három alapvető cselekményt tartalmaz - az indulást, a beavatást és a visszatérést. A hős végigmegy ezen cselekedetek mindegyikén, és végül megváltozik vagy átalakul, akár fizikailag, akár szellemileg. Takkar, a játék főszereplője végigmegy mindhárom felvonáson, de az út végrehajtásának módja, különösen a visszatérésben, hiányzik.

Takkar távozását sokkal kreatívabban is ki lehetett volna hajtani, bár ez nem akkora kudarc, mint a visszatérés. Az indulás az, amikor a hős információt kap a küldetéséről, felfedezi az indulás okát, amely általában altruista, és távozik otthonából. Mindezek leképezhetők a konkrét eseményekre Far Cry Primal. Például az elején információkat kap Tensay elbeszélésével és Sayla részleteivel a túlélő Wenjáról. Hazatér otthonról, az a pillanat, amikor Takkar ellép Sayla barlangjától, hogy további Wenja embereket keressen. Ennek a küldetésnek az oka azonban homályosan a bosszúnak tulajdonítható. Ha a Ubisoft valóban távol akart maradni a Hős útjától, határozottabb álláspontot kellett volna képviselniük, és nem szabad félúton járniuk a gyártott emberi kapcsolatokkal. Ehelyett Takkárt lehetett látni egy barátjával való interakcióban, viccek és jövőbeli tervek megosztásában. Aztán, ahogy a legtöbb ilyen trópus elmegy, a barát a következő Udam -razzia során elpusztul. Még ha szörnyű is lenne a párbeszéd, egy ilyen esemény érthetőbben vezetne a bosszúhoz, mint egy játékos, aki elmondja, mennyire kell törődnie velük.

A második felvonás, a beavatás még homályosabb Far Cry Primal . A beavatás lényegében a történet teljes kalandos része, amely mind az elhivatottságot, mind a karakter erkölcsi iránytűjét próbára teszi. Az elkötelezettség a Takkarban, ha létezik, abból fakad, hogy a játékos szeretné befejezni a játékot, és nem a cselekmény bármely eseményéből . Így ennek az odaadásnak minden próbája vitatottá válik. Nincs ösztönzés arra, hogy a játék bizonyos pontja után a faluban maradjon, és nincs olyan brutalitás, amely próbára teszi a játékos erkölcsét. Valójában ez a Far Cry játék, az emberek azért jöttek ide, hogy a lehető legtöbb erőszakos módon megverjék, megcsonkítsák és tépjék az emberi testet. Az elhivatottság minden próbája figyelemelterelés formájában jelentkezhet, ahol a játékos teljesen oldalirányba kerülhet, és egy fantasztikus grizzly-n lovagolhat Oros világában. Ha a második felvonásnak el kell térnie a Hős útjától, akkor ezt meg kell tennie - ne tegyen semmit.

Morst fontos a harmadik felvonás. A visszatérés az a pillanat, amikor a hős eléri a megbékélést, a bölcsességet és az élet szabadságát. Ezek többsége nem létezik a cselekményen belül Far Cry Primal , még homályos ötletként is. Az egyetlen, ami ezt teszi, a „szabad élet”. Itt a főszereplő megszabadul a halálfélelemtől, és úgy dönt, hogy a pillanatban él. Ez mindenképpen jelentős pillanat a végén Far Cry Primal - mint mindenkivel Far Cry játékok - ahol a játékosnak végre sikerült túlélnie és leküzdenie a játék akadályait. Ezt az egy elemet betartani a harmadik felvonásban, és semmi mást, egyszerűen lusta történetmesélés. Ismételten, ha feltételezhetően eltérés következik be, azt meg kell tennie. Ha nem, akkor kielégítőbb következtetést kell látnunk Takkar hősének útja kapcsán.

Far Cry Primal

Még akkor is, ha Far Cry Primal egy kísérlet arra, hogy eltérjen a Hős útjától annak érdekében, hogy az egyedülálló nyitott világ mechanikájára összpontosítson, a kreativitás hiánya a játék cselekményében ijesztő. A gyönyörű beállítás és a részletes, nem játszható karakterek egyértelműen azt üzenik Far Cry Primal más, mint a többi Far Cry sorozat. Pedig a cselekmény, ha nevezhető annak, egyáltalán nem tükrözi az ilyen egyediséget. Legjobb esetben, Far Cry Primal fumble a Hero's Journey képlet felé; legrosszabb esetben, Eredeti teljes kudarc az eltérés tőle.