Legfontosabb Szerencsejáték Végzetes keretes játékok sorrendben

Végzetes keretes játékok sorrendben

Ebben a listában az összes Fatal Frame játékot időrendi sorrendben mutatjuk be. Minden játékhoz mellékeltünk leírást, így többet megtudhatsz róluk!

ÁltalJustin Fernandez 2022. január 14 Végzetes keretes játékok sorrendben

Végzetes keret , más néven Zero Japánban és Project Zero Európában, egy túlélési horror a Koei Tecmo (korábban Tecmo) által kifejlesztett sorozat, amely öt fő játékot foglal magában, egy spin-offot, egy remake-et és egy remaster .

A franchise-t legjobban az alapvető mechanika határozza meg, amelyben a játékosok különféle kísértetjárta helyeket fedeznek fel, miközben a szellemekkel küzdenek a Camera Obscura nevű, természetfelettileg feltöltött kamera segítségével.

Ebben a listában végigmegyünk a franchise történetén és felfedezzük minden Fatal Frame játék a megjelenés sorrendjében , az eredetitől a legutóbbi részletig, Fekete víz leányzója .

Reméljük, hogy a végére jobban megértheti a Fatal Frame örökségét és az azt követő túlélési horrorjátékokra gyakorolt ​​általános hatását.

Összefüggő: A legjobb horror játékok 2022-ben A legjobb játékok, mint például a Silent Hill A legjobb játékok, mint például a Pokémon Snap

TartalomjegyzékElőadás

Végzetes keret

Végzetes keret

Megjelenés dátuma: 2001. december 13

Platformok: PS2, Xbox

Végzetes keret a 2000-es évek elején indul, amikor megjelent az első bejegyzés a PlayStation 2-re és az eredeti Xboxra.

A történet állítólag igaz történeten alapult, bár lazán, és azt látja, hogy a játékosok Miku Hinasakit irányítják, amint az eltűnt testvérét, Mafuyut keresve belép a Himuro Mansionba.

Miközben Miku nem találja a testvérét, belebotlik édesanyja régi fényképezőgépébe, amelyet Mafuyu hozott magával, mielőtt két héttel ezelőtt eltűnt.

A Camera Obscurával felfegyverkezve Miku szabad szemmel nem látható szellemeket fog elfogni és kiűzni, miközben folytatja testvére keresését és feltárja a kastély titkait.

Megjelenését követően a Fatal Frame meglehetősen gyengén teljesített hazájában, Japánban, a debütáló héten mindössze 22 000 darab kelt el, de Európában és Észak-Amerikában sokkal jobban teljesített.

Fatal Frame II: Crimson Butterfly

Fatal Frame II: Crimson Butterfly

Megjelenés dátuma: 2003. november 27

Platformok: PS2, Xbox

A második rész két évvel később jelent meg PlayStation 2-re és az eredeti Xboxra, és új történetet tartalmaz melléktartalommal és bónuszokkal minden verzióhoz.

Ban ben Bíbor Pillangó , a játékosok követik Mio és Mayu Amakura ikertestvéreket, amint meglátogatják gyermekkoruk egyik kedvenc játszóhelyét, amikor Mayu megpillant egy titokzatos vörös pillangót, és követi őt az erdőbe.

Mio üldözni kezd, és a pár egy elveszett faluba köt, ahol egy régi házba belépve felfedezik a Camera Obscurát, és megtudnak egy furcsa rituálét, amelynek eredményeként Mayut megszállja egy gonosz szellem.

Innentől Mio-n múlik, hogy feltárja a Bíbor áldozati szertartás titkait, hogy megmentse nővérét és a falut a sötétségbe zuhanástól, mielőtt túl késő lenne.

Megjelenésekor a Fatal Frame II: Crimson Butterfly pozitív kritikusokat kapott a kritikusoktól, akiket összességében lenyűgözött, hogy a folytatás képes kihasználni az eredeti kultikus státuszát.

Fatal Frame III: The Tormented

Fatal Frame III: The Tormented

Megjelenés dátuma: 2005. július 28

Platform: PS2

A következő Fatal Frame játék két évvel később jelent meg kizárólag PlayStation 2-re, és bemutatta az új főszereplőt, a 23 éves szabadúszó fotóst, Rei Kurosawát.

Fatal Frame III: The Tormented A történet Reit követi, amint egy álommá vált rémálomba süllyed, amelyben vőlegényét követi egy furcsa kastélyba, ahol erőszakos szellemek kísértik.

A játékban órákként emlegetett több fejezet befejezése után a játékosok feloldhatják Miku Hinasakit és Kei Amakurát (Mio és Mayu nagybátyja) játszható karakterként, valamint sajátos harcstílusukat.

Amellett, hogy ez az első bejegyzés, amelyben több főszereplő is szerepel, a The Tormented az első olyan játék, amely a kísértetjárta kastélyon ​​kívül játszódó szekvenciákat tartalmaz, és Rei ébren fedezheti fel a házát.

Hasonlóan elődjéhez, a Fatal Frame III is általánosságban pozitív kritikákat kapott az új történetelemekről és játékmeneti jellemzőkről.

Fatal Frame IV: A Holdfogyatkozás maszkja

Fatal Frame IV: A Holdfogyatkozás maszkja

Megjelenés dátuma: 2008. július 31

Platform: Wii

A 2000-es évek végén, kizárólag Wii számára jelent meg Japánban. A Holdfogyatkozás maszkja (más néven Zero: Tsukihami no Kamen) a Fatal Frame franchise negyedik része.

A történet a Rougetsu-szigeten játszódik, és középpontjában Ruka Minazuki, egy amnéziás lány áll, akit rejtélyes körülmények között tartottak fogságban a szigeten, és évekkel később visszatér, válaszokat keresve.

Ruka mellé két másik túlélő is csatlakozik, miközben a trió elindul, hogy előszerezze a rituális maszkkulcsot, és felfedje a sziget legsötétebb titkait.

A játékmenet hasonló az előző részekhez, és a játékosok a Camera Obscura segítségével hárítják el az agresszív szellemeket, néhány Wii hardveren alapuló módosítással.

Míg a Mask of the Lunar Eclipse Wii és Japán exkluzivitása végül gyengébb eladásokat eredményezett a többi bejegyzéshez képest, a játékból 75 000 darabot sikerült eladni 2008 decemberének végére.

Spirit Camera: The Cursed Memoir

Spirit Camera: The Cursed Memoir

Megjelenés dátuma: 2012. január 12

Platformok: Nintendo 3DS

Spirit Camera: The Cursed Memoir egy Fatal Frame spin-off, amelyet a Koei Tecmo és a Nintendo közösen fejlesztett ki Nintendo 3DS kéziszámítógéphez.

A játék a 3DS giroszkópos szenzorait és 3D kameráit használja a Camera Obscura szimulálására, valamint egy elátkozott naplóként bemutatott AR notebookot.

A történetben való előrehaladáshoz a játékosoknak az átkozott Arcnaplót kell használniuk, hogy eligazodjanak a világuk és egy régi kísértetjárta ház között, miközben tippeket keresnek és harcolnak a szellemekkel.

A játékos által talált szellemek közül Maya, egy amnéziás lány, aki követ téged, Kaito, a Napló csapdájába esett férfi, Koji, egy álarcos fiú, aki kihív egy bújócska játékra, és a Fekete ruhás nő, aki a főgonosz szerepét tölti be.

A Spirit Camera: The Cursed Memoir megjelenése után vegyes kritikákat kapott a játékboltoktól, és több kritikus is azt sugallja, hogy a játékból hiányzik a tartalom.

Project Zero 2: Wii Edition

Project Zero 2: Wii Edition

Megjelenés dátuma: 2012. június 28

Platform: Wii

Project Zero 2: Wii Edition a Fatal Frame II: Crimson Butterfly remake-je, számos új tartalommal és játékmenettel.

Ezek közé tartozik egy dinamikus, váll feletti POV, amelyet először a Mask of the Lunar Eclipse mutatott be, valamint egy frissített térkép és elrendezés, hogy jobban szolgálja az új perspektívát.

A játék számos grafikai fejlesztést is tartalmaz, például továbbfejlesztett karaktermodelleket új jelmezekkel és kibővített számú helyszínt a játékosok számára.

Végül a játék sok szelleméhez új támadásokat és különleges képességeket rendeltek a sorozat későbbi részei alapján.

Annak ellenére, hogy egy remake, a Project Zero 2 a franchise egyik legjobb kiruccanása, és vitathatatlanul a legjobb horrorjáték a Wii-könyvtárban.

Fatal Frame: Maiden of Black Water

Fatal Frame: Maiden of Black Water

Megjelenés dátuma: 2014. szeptember 27

Platformok: Wii U (eredeti), Windows, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch (Remaster)

A sorozat ötödik fő részeként szolgál, Végzetes: Keret: Maiden of Black Water Eredetileg 2014-ben adták ki Wii U-ra, majd 2021 októberében újramaszterelték konzolra és PC-re.

A történet három főszereplőre fókuszál, akiket a titokzatos Hikami-hegy vonz, ahol egy ősi rituálé, hogy elzárják a Fekete Víz nevű rosszindulatú erőt.

A főszereplő, Jurij Kozukata irányítását átvéve a játékosoknak át kell kelniük a hegyet körülvevő erdőn, és nyomok után kell kutatniuk, miközben a Camera Obscura segítségével szellemekkel küzdenek.

A felújított verzió frissített grafikát, további karakterjelmezeket és egy új fényképezési módot tartalmaz a kísérteties játék pillanatainak megörökítésére.

Míg az eredeti Maiden of Black Water meglehetősen vegyes és pozitív kritikákat kapott, a remaster sokkal jobban sikerült, a kritikusok pedig a grafikai finomításokat és az új tartalmat ünnepelték.

Ezek is tetszhetnek neked