Legfontosabb Szerencsejáték Fejhallgató és fejhallgató – melyiket válasszam játékhoz?

Fejhallgató és fejhallgató – melyiket válasszam játékhoz?

Melyiket válassza – fejhallgatót vagy fejhallgatót? Olvassa el ezt az egyszerű útmutatót, és megtudja, melyik a legjobb az Ön számára.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Fejhallgató vs Headset

Válasz:

A fejhallgatók jobb hangzást biztosítanak, mint a hasonló árú fejhallgatók, mert az utóbbiaknak kompromisszumot kell kötniük a mikrofonok és egyéb funkciók beépítése miatt.

Sokan gyakran tévesen fejhallgatónak nevezik a headsetet, és fordítva. Ez azért van, mert a kettő valójában meglehetősen hasonló. Az egyetlen nyilvánvaló különbség, ami megkülönbözteti a headsetet, az a beépített mikrofon.

Ennek ellenére a fejhallgató és a fülhallgató közötti választás egyszerűnek és egyértelműnek tűnhet, mégis megtévesztően bonyolult dolog.

Miert van az?

Ez az a kérdés, amire ebben a cikkben választ adunk!

TartalomjegyzékElőadás

A fejhallgatók típusai

Összességében a fejhallgatók három különböző kategóriába sorolhatók:

 1. Mainstream fejhallgatók
 2. Stúdió fejhallgató
 3. Játékos fejhallgatók

Ezek különböznek a megcélzott demográfiai adatok és a tervezett felhasználás tekintetében, valamint más különbségek, amelyeket alább tárgyalunk.

Mainstream fejhallgatók

fejhallgató vs headset

Az előnyök:

 • Minimális és stílusos kialakítás
 • Könnyű vinni
 • Jó és sokoldalú hangzás

Hátrányok:

 • Gyenge építési minőségben szenvedhet
 • Változó általános minőség

Gyakran fogyasztói fejhallgatóként emlegetett termékek sokoldalúak, stílusosak és általában megfizethetőek. Ezek a fejhallgatók a tervezést és a hordozhatóságot helyezik előtérbe minden más előtt.

Végül is olyan alkalmi felhasználók számára készültek, akik esetleg különféle kontextusban szeretnék használni őket. Ez az oka annak, hogy minden tekintetben tisztességes hangélményt kínálnak, miközben elegáns megjelenést biztosítanak, amely fantasztikusan néz ki.

Sajnos, tekintettel arra, hogy a megjelenésük a prioritás, az ilyen típusú fejhallgatók kényelme és összeszerelési minősége csorbát szenvedhet.

Ráadásul az általános minőség – beleértve a hangzást is – jelentősen eltérhet a gyártótól és az árkategóriától függően.

Stúdió fejhallgató

fejhallgató vs fejhallgató

Az előnyök:

 • Hangvisszaadási pontosság
 • Masszív felépítés
 • Könnyen javítható

Hátrányok:

 • A drága oldalon
 • Kifejezetten profik számára készült

Ezt a fejhallgatót olyan szakemberek számára tervezték, akiknek praktikumra és kiváló teljesítményre van szükségük, és mindenekelőtt.

Ezzel együtt a lehető legsemlegesebb hangzást kínálják, a hangokat a lehető leghűen reprodukálva a forráshoz. Ez nagy hanghűséget, de laposabb hallgatási élményt jelent a mélyhangosabb fejhallgatókhoz képest. Ezen kívül általában nagyon jól felépítettek – sok fém alkatrészt tartalmaznak –, és a legkönnyebben javíthatóak is.

Elsősorban profiknak szánták, nem népszerűek és nem is nagyon illenek a játékosok és az alkalmi felhasználók számára, főleg, hogy más termékek kevesebb pénzért is élvezetesebb élményt nyújtanának.

Játékos fejhallgatók

fejhallgató vagy fejhallgató játékhoz

Az előnyök:

 • Magával ragadó hangminőség
 • Surround képességek
 • Integrált mikrofon

Hátrányok:

 • A mikrofon és egyéb funkciók miatt drágább
 • Nem túl sokoldalú vagy hordozható

És végül, van játékhoz használható fejhallgatónk. Lényegében fejhallgatók vannak beépített mikrofonnal. Arra törekednek, hogy magával ragadó hangélményt, tiszta kommunikációt kínáljanak, és gyakran olyan színes és agresszív dizájnt alkalmaznak, amelyek mindenféle játéktermék alaptermékévé váltak.

Ami a hangvisszaadást illeti, sokkal közelebb állnak a mainstream fejhallgatókhoz, mint a stúdiófejhallgatókhoz, mivel úgy tervezték, hogy élvezetes játék- és multimédiás élményt nyújtsanak.

Ez tiszta hangzást jelent erőteljes basszussal, virtuális térhatás képességek, vagy akár tényleges térhangzás. Ráadásul általában úgy gyártják őket, hogy könnyűek és kényelmesek legyenek, és jól illeszkedjenek a hosszú játékmenetekhez.

Hátránya, hogy a játékhoz készült fejhallgatók általában meglehetősen terjedelmesek és nehézkesek, így nem olyan hordozhatók, mint a hagyományos fejhallgatók. Ezenkívül az általuk kínált hangminőség általában elmarad a hasonló árú fejhallgatókétól, mivel az integrált mikrofon és egyéb funkciók jelentősen növelhetik az árat.

Melyiket érdemes választani?

A fejhallgató típusának kiválasztásakor több kérdést is fel kell tennie magának:

Integrált mikrofonra van szüksége?

Ha sok többjátékos játékkal játszik, és szereti a beépített mikrofon nyújtotta kényelmet, játék fejhallgató a legjobb választás az Ön számára. Könnyen használhatóak és sokkal könnyebben hordozhatók, mint a különálló fejhallgatók és mikrofonok.

Másrészt, ha az egyjátékost részesíti előnyben, és alkalmanként vagy ritkán játszik többjátékost, jobb hangzást hozhat ki egy fejhallgatókészletből, miközben rendelkezik egy dedikált mikrofonnal a többjátékos kommunikációhoz.

Hordozhatóságra van szüksége?

Ha sokféleképpen szeretné használni a fejhallgatót, akkor értékelni fogja a hagyományos fejhallgatók kisebb keretét és összecsukhatóságát. Ráadásul általában alacsonyabb profillal rendelkeznek, ami ideálissá teszi nyilvános használatra.

Hangszerkesztéssel fogsz foglalkozni?

Ez az egyetlen eset, amikor érdemes megfontolni egy pár stúdió fejhallgatót. Ahogy fentebb kifejtettük, ezek kínálják a legmagasabb hanghűséget és a legpontosabb hangvisszaadást, de ez tulajdonképpen elveszi a játék/multimédiás élményt.

Következtetés

Ez minden, amit tudnia kell, mielőtt kiválasztja, milyen típusú fejhallgatót vásároljon. Összefoglalva:

 1. Kap egy játék fejhallgató ha sok többjátékos játékkal játszik, és kizárólag játékra kívánja használni.
 2. Kap mainstream fejhallgatók ha a legjobb hangminőséget szeretné a pénzéért, és/vagy nem játékra szeretné használni őket.
 3. Kap stúdió fejhallgató ha hangszerkesztést szándékozik végezni.

Ezek is tetszhetnek neked