Legfontosabb Szerencsejáték Hány CPU magra van szükségem a játékhoz?

Hány CPU magra van szükségem a játékhoz?

Minden új játék CPU legalább négy maggal érkezik, míg csak az elavultabb és nem játékra szánt CPU-k rendelkeznek két vagy kevesebb maggal. Ráadásul, ami a játékot illeti, a négymagos CPU-k jelenleg ideálisak, mivel ezek a legolcsóbbak, és teljesítményük csak egy hajszálnyival marad el a magasabb magszámú CPU-k mögött.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Hány CPU magra van szükségem a játékhoz

Válasz:

Általában véve, hat magok Általában 2022-ben optimálisnak tartják a játékhoz.

Négy mag még le tudja vágni, de aligha lenne jövőbiztos megoldás. Nyolc vagy több mag javíthat a teljesítményen, de mindez elsősorban attól függ, hogy az adott játék hogyan van kódolva és mit GPU a CPU párosulna vele.

A megfelelő GPU kiválasztása játékhoz viszonylag egyszerű. Csak ellenőriz néhány referenciaértéket, és eldönti, hogy milyen teljesítményt kaphat annyi pénzért, amelyet hajlandó elkölteni.

Azonban, CPU-k egy kicsit más történet.

Igaz, a CPU teljesítménye a specifikációitól is függ. De nehezebb felmérni a CPU játékteljesítményét, mivel az játékonként jelentősen eltér, és attól is függ, hogy milyen GPU-val van párosítva a CPU.

Ennek ellenére van egy CPU-specifikáció, amely a legtöbbször kiemelkedik, és ez a magszám.

Így, hány CPU magra van szükséged a játékhoz 2022-ben, és a magszám még ennyire is fontos ? Olvass tovább és tudd meg!

Kezdjük az alapokkal.

TartalomjegyzékElőadás

Mi az a CPU mag?

cpu mag a játékokhoz

Laikus kifejezéssel élve a magszám azt jelzi, hogy egy CPU hány feladatot tud egyszerre kezelni. Régen az egymagos CPU-k erre nem voltak képesek többfeladatos . Ehelyett csak gyorsan váltanának, és váltanának a kiemelt feladatok között. Mondanom sem kell, hogy nem lett túl zökkenőmentes az előadás.

Ez 2005-ben megváltozott, amikor megjelentek az első kereskedelmi kétmagos CPU-k, amelyek megnyitották az utat a többi többmagos processzorok . Nem kellett sok idő ahhoz, hogy a következő évtizedben piacra kerüljenek a 4, 6, 8 és több magos CPU-k.

Mégis, bár a többmagos CPU-k egyértelmű fejlesztéseket tudnak elérni a többfeladatos munkavégzés és a különféle professzionális szoftverek terén, mennyi különbséget jelent a magasabb magszám a játékok terén?

Egymagos vs többmagos játékteljesítmény

Amd Ryzen 5 3. Gen

A múltban a magas magszámú CPU általában nem jelentett sokat, mivel sok játék egyszerűen nem volt programozva a több CPU mag teljes kihasználására. A helyzet azonban az elmúlt években drasztikusan megváltozott.

Természetesen, mivel a többmagos CPU-k már több mint egy évtizede általánosak, a fejlesztők elkezdték megfelelően kihasználni ezeknek a CPU-knak a képességeit, és játékaikat többmagos teljesítményre optimalizálták.

Egymagos teljesítmény játékban még mindig fontosabb, mint a többmagos teljesítmény. Mindazonáltal, mivel manapság a legtöbb játék több CPU-magot használ, a magok számát sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Ez azt jelenti, hogy ha néhány általánosítást tennénk, akkor azt mondanánk, hogy ez megy A hat mag a legjobb középút a játékhoz 2022-ben . Az elsődleges CPU választja a legtöbbet középkategóriás építmények az Intel Core i5-9600K vagy az AMD Ryzen 5 3600X.

I3 vs I5 processzor

Ez nem azt jelenti négymagos CPU-k hirtelen alkalmatlanok a játékra. Valójában nagyon életképesek maradnak költségvetés épít.

Sajnos a mai négymagos modellek aligha nevezhetők jövőbiztosnak, és bizonyos mértékig elkerülhetetlenül szűk keresztmetszetek lesznek a legtöbb középkategóriás kártyával. A spektrum másik oldalán a haszon Nyolc vagy több maggal rendelkező CPU-k teljes mértékben attól függ, hogy milyen GPU-val szeretné őket párosítani.

Például nincs értelme egy i7-9700K-t egy GTX 1660 Ti-vel párosítani, de ha egy csúcskategóriás GPU-ra, például az RTX 2080 Superre van állítva a cél, akkor egy erősebb i7 ill. Ryzen 7 CPU jó ötlet lenne.

Fizikai magok vs logikai magok

Ha már a CPU-magoknál tartunk, meg kell említenünk a logikai magokat vagy szálakat is, ahogyan ezeket gyakrabban emlegetik.

Intel hyperthreading és az AMD-k többszálú A technológiák lehetővé teszik, hogy egyetlen fizikai mag egyidejűleg két feladatot kezeljen, így két különálló logikai magként funkcionál.

Szóval a többszálú/hiperszálas jó? A válasz minden bizonnyal igen.

hány mag a játékhoz

A legtöbb AMD Ryzen felállás többszálú, beleértve a költségvetéstől a középkategóriás modellekig mindent. Mindeközben, ami az Intel 9. generációs CPU-it illeti, csak a csúcskategóriás i9-es modellek érkeztek hiperszáladással.

A közelgő 10. generációs Comet Lake modellek azonban hiperszálakat tartalmaznak majd, hogy jobban versenyezzenek az AMD-vel ezen a fronton.

Nos, míg a magasabb szál/magszám segít az általános teljesítményben, a pontos játékon belüli teljesítmény elkerülhetetlenül változni fog játékonként.

Csak azért, mert a Ryzen 5 3600X 12 szálas, míg az i5-9600K csak hat, nem feltétlenül jelenti azt, hogy az előbbi jobb játékon belüli teljesítményt nyújt. Amint azt korábban említettük, leginkább a játék kódolása és a GPU-ról beszélünk.

Ahogy a fenti videóból is látszik, a teljesítménybeli különbségek néha elhanyagolhatóak, vagy jóformán egyáltalán nem léteznek, eközben egyes játékokban jelentős hiányosságok adódhatnak, ha csak bizonyos pontokon is.

Szűk keresztmetszetek

Már érintettük a szűk keresztmetszetek témáját, és talán elgondolkodott azon, mit jelent ez.

Lényegében, ha egy GPU nem működik maximális kapacitással, mert a CPU túl lassú, és nem tud elég gyorsan utasításokat kiadni, akkor egy palacknyak . Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, amikor egy túlzott teljesítményű CPU-t, például az i7-9700K-t egy gyengébb költségvetésű GPU-val, például a GTX 1650 Super-vel párosít.

Egy ilyen forgatókönyv szerint, ha erősebb CPU-val rendelkezel, akkor nem kapsz extra játékbeli teljesítményt, és ok nélkül csak extra pénzt költöttél volna a CPU-ra.

Végső soron nincs megbízható módszer annak pontos meghatározására, hogy egy adott CPU milyen mértékben szűk keresztmetszetet okoz egy adott GPU-nak. Szűk keresztmetszetű számológépek tisztességes becslést adhat arra vonatkozóan, hogyan nézne ki egy jó CPU/GPU kombináció, de messze nem 100%-os pontosság.

Ha általánosítani akarunk:

    Ryzen 3 és i3 processzorokalkalmasak olcsó GPU-khoz, pl. Radeon RX 580 vagy GTX 1650 SuperRyzen 5 és i5 CPUjók a középkategóriás GPU-khoz, pl. Radeon RX 5600 XT vagy RTX 2060 SuperRyzen 7 és i7 CPUjók a csúcskategóriás GPU-khoz, pl. RTX 2070 Super vagy RTX 2080 Super

Ami az erősebbet illeti Ryzen 9 vagy i9 CPU , ezek általában túlzásba esnek a játék PC-knél, kivéve, ha valamilyen CPU-igényes professzionális szoftvert használ, vagy több GPU-s konfigurációt állít be.

Következtetés

Core I9

Amint látja, a fő kérdésre nincs egyszerű vagy egyértelmű válasz. Egészen néhány évvel ezelőttig, kétmagos CPU-k egyes építményekben még életképesek voltak. Mára azonban a négymagosok már az elavulás szélén állnak a mag- és szálszám rohamos növekedése miatt.

Összefoglalva, 2022-ben a négymagosok általában csak igazán vágnak neki költségvetés épít , míg A hatmagos CPU-k gyakran a legjobb választás a középkategóriás konfigurációkhoz . Közben, A nyolcmagos CPU-k csúcskategóriás PC-khez alkalmasak.

Ahogy a cikkben is említettük, ezek csak általánosítások, és a tényleges teljesítmény modellenként, GPU-nként GPU-nként és játékonként változik, ezért mindig érdemes utánanézni benchmarkok !

Ezek is tetszhetnek neked