Legfontosabb Szerencsejáték Harry Potter: Roxfort Mystery Review – Minden, ami ma rossz a mobiljátékokkal

Harry Potter: Roxfort Mystery Review – Minden, ami ma rossz a mobiljátékokkal

Sokan nagy reményeket fűztek a Roxfort-rejtélyhez, amikor bejelentették. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a játék szinte minden fronton megbukik. Olvassa el teljes áttekintésünket itt.

ÁltalPhillip Connors 2020. október 20 Harry Potter: Roxfort rejtélyek áttekintése

Bottom Line

Ha olyan játékkal akarsz játszani, amely nem akar mást, mint a pénz fejését, akkor ne keressen tovább, mint ez a játék.

egy

Mivel a Harry Potter sorozat nagy rajongója és a mobiljáték-ipar nagy gyűlölete, Roxfort rejtély nagyon ellentmondásosnak éreztem magam, amikor először megláttam az App Store-ban. Hetekig halogattam a telepítést, valamiféle Schrödinger-féle bizonytalanságban hagytam, félve, mit találok, ha telepítem.

Ami azt illeti, valójában csak azután tudtam letölteni, hogy az összes negatív vélemény elkezdődött. Már ez is halálos bizonyíték volt, hogy a játék valóban óriási csalódás volt, úgyhogy abban a reményben mentem be, hogy nem lesz az. mint rossz ahogy mindenki kitalálta.

Igazság szerint még rosszabb volt, mint amire számítottam.

TartalomjegyzékElőadás

A mikrotranzakciók

Harry Potter roxforti rejtély

Mielőtt rátérnénk a játék áttekintésére, szóljunk a szobában lévő elefántról: mikrotranzakciók .

A mikrotranzakciók alapértelmezés szerint nem a játék gonosz csapása. Valójában ezek jó módja annak, hogy az indie fejlesztők profitot szerezzenek, és ezek teszik lehetővé az ingyenesen játszható játékokat. De mint mindig, most is biztos lehet benne, hogy a nagyvállalatok élén álló öltönyök alaposan kizsákmányolják őket, ahogy minden mást is.

És ne áltassuk magunkat: a mikrotranzakciók nem újdonságnak számítanak, és már évek óta léteznek, jelen vannak mobilon és AAA címeken egyaránt. Függetlenül attól, hogy a nagyvállalatok mennyit kapnak a kiaknázásukért, a mikrotranzakciók mindaddig léteznek, amíg vannak olyan emberek, akik örömmel táplálják a trendet, és nem veszik észre, mit tesz ez az iparág egészével.

Hogy az említett, Harry Potter: Roxfort rejtély sokkal lejjebb viszi a kizsákmányoló mikrotranzakciók trendjét, feszegetve az etikai határokat, és megemelve a lécet, amikor arról van szó, hogy mennyi pénzt lehet elszámolni semmiért.

Milyen típusú mikrotranzakciók vannak jelen a játékban?

Harry Potter Roxfort rejtély áttekintése

Mint sok más mobiljáték esetében, a mikrotranzakciók a játékon belüli erőforrásokra vezethetők vissza. Hasonlóan sok más mobiljátékhoz, ezek is drágakövek, aranyérmék és energia.

Most, Arany pénzérmék a legkevésbé problematikusak a három közül. A játékkal egyszerűen ésszerűen nagy mennyiségeket lehet elérni, és csak nem létfontosságú kozmetikai cikkekhez használják őket. A másik kettővel azonban felmerül a probléma.

Drágakövek és energia a dinamikus párosok a játék szemérmetlen pénzszerzése mögött. Íme az üzlet: a játékban való előrehaladáshoz energiára van szüksége. Az energia idővel magától feltöltődik, bár nagyon lassú ütemben, nevezetesen 1 energiapont 4 percenként. Alternatív megoldásként az energiát drágakövekkel is meg lehet vásárolni, amelyeket előzetesen valódi pénzzel kell megvásárolni.

Miért olyan rosszak?

Roxfort

Tehát a fentieket szem előtt tartva egy óra alatt nagyjából az energiaszelet felét töltheted újra. Ez nem tűnik olyan rossznak a szövegkörnyezetből kiragadva, de vegyük figyelembe, hogy több mint két teljes energiasávra van szükségünk ahhoz, hogy a legrövidebb találkozásokon túlhaladjunk, és a csúnya igazság felkapja a fejét: ha nem akar órákat várni, mielőtt fejlődhet, fizessen.

De hé, az energia nem lehet olyan drága, igaz? Jól, becslések mutatják hogy körülbelül 50 dollárba kerülne egy órán keresztül játszani a játékkal anélkül, hogy időzítőre kellene várni. Hagyd, hogy elsüllyedjen... ötven dollár óránként.

Ne feledje, hogy a játék szinte minden aspektusa bevételszerzésre alkalmas. Természetesen egy fillért sem költhetsz vele, de ha így játsszák, a játék melóssá válik. Minden találkozásnak van időkorlátja, és korlátozott mennyiségű energiát lehet passzívan előállítani az idő múlásával.

Ennek eredményeként kénytelen voltam állítson be riasztásokat hogy körülbelül óránként induljon el, hogy tovább tudjon haladni egy találkozáson. Mert hé, képzeld el, mi történik, ha nem kezdek el energiát költeni, mielőtt eléri a felső határt? A passzív energia-regeneráció leáll, és nem leszek képes elég energiához jutni a találkozási időzítő lejárta előtt, és akkor újra kell csinálnom az egészet.

Egy pillanatig se tévesszen meg, ha azt gondolja, hogy a találkozásokat nem szándékosan tervezték így. És ha már a szándékos kizsákmányoló tervezésről beszélünk, csak várja meg a fejlesztők eddigi legjobb taktikáját!

Karaktered túszként tartása

Harry potter p2w játék

Nem kellett sok idő ahhoz, hogy egy adott találkozás hatalmas vitát indított el, amelyről valószínűleg már hallottál.

Tehát a játék eleje többnyire sima vitorlázás, és nincs energiahiány egy találkozásig, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy megszabadítson minden energiájától: az Ördög pergőjéig. Valószínűleg emlékszel erre a csúnya csápos növényre az első Harry Potter-könyvből/filmből.

Nos, a karaktered véletlenül besétál egy olyan szobába, amely tele van szerencsétlen dologgal, és egy nagyon hosszú találkozást kezdeményez, ami ahhoz fog vezetni, hogy a játék legelső példánya fizetőfalat talál – egy fizetőfalat szándékosan egy feszült találkozás közepén. . Félúton választhatsz: drágaköveket vásárolsz, vagy hagyod, hogy karaktered még néhány órára megfojtsa, amíg megtelik az energiaszelet?

Azt hiszem, nem kell kommentálnom, hogy ez mennyire nyálkás taktika, főleg, hogy több tucat ember csinálta már. Nézze meg az alábbi videót, hol YongYea részletesebben beszél erről a találkozásról.

Hogyan úszják meg ezt?

Ezen a ponton azon kapod magad értetlenül, hogy egy ilyen játék hogyan végződik 4,5-es és 4,4-es felhasználói értékelésekkel. Alkalmazásbolt és a A Play Áruház , ill.

Nos, ne felejtsük el, hogy Harry Potterről beszélünk. Ez egy olyan sorozat, amelynek globális kultusza van, és rengeteg rajongóval és rajongólánnyal, akik örömmel lapátolnak rengeteg készpénzt bármibe, amelyre a Harry Potter nevet tűzték.

Aztán ott van az a tény, hogy nagyon sok ember van, aki egyszerűen nem veszi észre, hogy a mikrotranzakciók mennyire ferde gyakorlatok, vagy mennyire károsak az iparág egészére. Az emberek nem veszik észre, hogy fizetnek a dobozos levegőért.

Olyan játék, mint Roxfort rejtély nem ér többet 10 dollárnál, pont. Ennek ellenére egyesek több száz – szó szerint több száz – dollárt költenek ingyenesen játszható mobiljátékokra ebben a szellemben, ösztönözve a rákos tendenciák elterjedését, amelyek ezek a kizsákmányoló mikrotranzakciók.

Harry Potter: Roxfort rejtélyek áttekintése

Harry Potter Roxfort rejtélyes játék

Roxfort rejtély 25-én adták kith2018 áprilisától iOS és Android platformon egyaránt. Ez egyben a legelső mobil Harry Potter játék is, amelyet a Városi óra , egy tapasztalt cég, amely több népszerű mobiljátékkal is rendelkezik.

Szóval, mivel egy kis játék, nagy névvel a háta mögött, minden bizonnyal mindent megtesz azért, hogy igazságot tegyen a Harry Potter-sorozatnak, igaz? Ennek éppen az ellenkezője. Nem hiszem, hogy bármelyik terméknek nagyobb a lehetősége arra, hogy jobban károsítsa a márkát, mint egy játéknak ez a teljesen figyelemre méltó baklövése – és ezt figyelembe véve Az elátkozott gyerek ez egy dolog, ez mond valamit.

Igaz, a mikrotranzakciók azok, amik végül teljesen tönkreteszik ezt a játékot, de még ha ki is vennék őket az egyenletből, a játék egészében teljesen figyelemre méltó.

A történet

Harry potter mobiljáték

Roxfort rejtély egy olyan időpontban játszódik, amelyet a sorozat még nem tárt fel: közvetlenül Harry szülei meggyilkolása és Voldemort átmeneti halála után. Ez természetesen bőven hagy mozgásteret, hiszen a helyszínt és a történetet nem kell korlátoznia a meglévő anyagnak.

És mit tettek az írók ezzel a lehetőséggel? Abszolút semmi. A Roxfort nagyjából ugyanaz, mint Harry Roxfortban való tartózkodása alatt. Persze sikerült beszorítaniuk néhány felismerhető karaktert, mint pl Tonks és Bill Weasley , de semmi mást nem szolgálnak, mint a rajongók nosztalgiájának kamatoztatását.

A történet teljesen középszerű, és a szereplők azon törekvését követi, hogy a MacGuffin az elátkozott boltozatok néven ismert. Szorosan a játékos karakter testvére körül forog, aki láthatóan valami elég rosszat tett ahhoz, hogy kirúgja magát, és az egész iskolai hírhedtségre tegyen szert, miközben saját maga kereste a trezorokat. Általánosan hangzik? Egészen biztosan így van, és a karakterek sem sokkal jobbak.

A személyre szabható játékoskarakterünkön kívül a szereplőgárda többi tagja nagyjából csak sétáló sztereotípiák a saját házukról, és a legkevésbé sem fogod őket érdekesnek találni.

Összességében a történet egyszerűen nem vonzó. A karakterek unalmasak, és az alapfeltevés nem más, mint egy másodrangú Harry Potter fanfiction, amely mindent megtesz, hogy kölcsönözze az eredeti sorozat összes kimosott fogalmát és trópusát.

A játékmenet

Harry Potter játék

Most pedig elérkeztünk az abszolút legjobb részhez – a játékmenethez. Vagy inkább annak hiánya.

Az egész játék során három dolgot fogsz csinálni:

  1. Kék körvonalú objektumok megérintése
  2. Egyszerű minták rajzolása a képernyőre
  3. Kő-papír-olló játék
  4. Dialógus minijátékok lejátszása

Igen. Ez az. Akár órákat vesz, akár ellenségekkel harcol, a találkozások a képernyő megérintésére és minták rajzolására fognak fajulni. Nincs szükség precizitásra, nincs szükség reflexekre, nincs esély a kudarcra.

Alkalmanként, amikor más tanulókkal párbajozni fogsz, lehetőséged lesz kő-papír-ollót játszani – ez egy örök klasszikus! Három pozíció közül választhat: agresszív, védekező vagy alattomos (?), és ha nyer, kiválaszthatja, melyik varázslatot használja. Izgalmas, nem? Nem.

És végül ott vannak a párbeszédes minijátékok, ahol kiválaszthatsz egyet a három elérhető válasz közül. Az egyiknek téved, a másiknak igaza van, és egy kicsit igaza van. De a párbaj minijátékhoz hasonlóan, ha két működő agysejted van, esélyed sincs veszíteni.

Az RPG elemek

Harry Potter mobiljáték áttekintése

Ne felejtsük el, hogy ezt a játékot RPG-nek (Role-Playing Game) jelölik. És bizony van benne valami hasonlít a statisztikákra és a párbeszédekre, de végül mindkettő értelmetlen.

Az attribútumok, amelyeket a véletlenszerűen generált promptokon keresztül szintre léptet, nem szolgálnak más célt, mint az alkalmankénti extra párbeszédválasztási lehetőségek feloldását. De figyelembe véve, hogy minden tulajdonságod – a bátorság, az empátia és a tudás – mindig körülbelül ugyanazon a szinten lesz, nem valószínű, hogy lemaradsz a lezárt válaszokról.

De mi van akkor, ha valahogy kimarad egy? Vannak-e tartós következményei? Miért, persze nem. Itt-ott szerezhet egy kis bónuszt az attribútumokhoz kapcsolódó párbeszédpanelek valamelyikének használatával, de a többi választáshoz hasonlóan végül teljesen irreleváns marad. Egyszerűen nincs választási lehetőség . Nincsenek elágazó történetszálak, nincsenek jelentős változtatások a játék egészén.

Arról nem is beszélve, hogy még válogató kvízt sem kaptunk. Számtalan rajongó által készített van a neten, sőt van egy hivatalos is Pottermore , de hogyan dönti el a Sorting Hat a házunkat Roxfort rejtély ? Mi éppen válasszuk ki magunk.

Következtetés

Harry Potter játék áttekintése

Szóval végül is miért vagyok csalódott ebben a játékban?

Nem, ez nem a mikrotranzakciók, vagy az a tény, hogy a játékban olyan érzés, mintha valaki csak párbeszédet és színlelt játékmenetet folytatna a cosplay Sims-szel eljátszott jeleneteken. Elpazarolt potenciál.

Ez a Harry Potter, amelyről beszélünk, egy olyan franchise-ról, amelyet a világ bármely részén bárkinek el kell ismernie. Ennek ellenére gyakorlatilag nem volt jónak mondható játékunk a sorozat fennállása alatt. A filmes játékok enyhén jók voltak egészen a A Főnix Rendje . A Lego játékok , bár önmagukban is jó platformerek, nem járultak hozzá nagy mértékben a franchise egészéhez.

Harry Potter játék rossz

Valami, amire a rajongók évek óta vágynak, az egy RPG-játék volt, amely lehetővé tette számukra, hogy újra elragadják a sorozat (és a mi) fiatal napjaiban rejlő varázslatot. Szándékosan vagy nem, Roxfort rejtély úgy tesz, mintha pontosan ilyen játék lenne, de valójában ez nem más, mint egy újabb vállalati pénzszerzés egy népszerű franchise felett.

Szóval, mit mondjak? Szomorú, hogy a rendelkezésére álló összes finanszírozás ellenére a WB nem fektet be egy megfelelő játékba, amely igazságot szolgáltatna a sorozatnak. De miért költenél 50 millió dollárt egy valódi játék fejlesztésére, és sima 60 dollárt kérsz érte, ha lényegesen kevesebbet adhatsz egy mobilfejlesztőnek, és 100 dollárt kérhetsz a játékon belüli pénzért?

Ami pedig azt illeti Roxfort rejtély önmagában nem az a célja, hogy élvezetes játékélményt nyújtson. Célja a franchise fejése és pénzkeresés. Noha nyilvánvalóan sikeres volt a cél elérésében, tényleges játékként teljesen kudarcot vall, ezért a végső osztályzat.

Az előnyök:

  • Néhány jó látvány itt-ott

Hátrányok:

  • Lineáris és általános történet
  • Nyílt karakterek
  • Szemtelen, erőltetett mikrotranzakciók

Ezek is tetszhetnek neked