Legfontosabb Szerencsejáték Használhat NVIDIA Quadro-t játékhoz?

Használhat NVIDIA Quadro-t játékhoz?

A túl drága Nvidia Quadro kártyák jobbak játékhoz, mint a hagyományos GeForce modellek? Ez az útmutató mindent elmond, amit tudnia kell.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 NVIDIA Quadro játékokhoz

Válasz:

Az Nvidia Quadro grafikus kártyák nagyon alacsony értéket képviselnek a játékosok számára. Hacsak nem professzionális szoftverekhez, másodsorban játékhoz kívánja használni, az Nvidia Quadro grafikus kártya rossz befektetés.

Tehát egy hardverkatalóguson ment keresztül, esetleg új GPU-t keresett, majd egy sor grafikus kártyába botlik Nvidia Quadros .

Nyilvánvaló, hogy ez a sorozat teljesen más, mint a mainstream GeForce grafikus kártyák, amelyeket mindannyian ismerünk, akkor mit ad? Miben különböznek egymástól? Kinek készültek ezek?

Ebben az útmutatóban ezekre a kérdésekre válaszolunk, ezért olvassa tovább, hogy mindent megtudjon az Nvidia Quadroról.

TartalomjegyzékElőadás

Mi az az Nvidia Quadro?

nvidia quadro játékokhoz

Ahogy fentebb említettük, a Quadro egy sor Nvidia GPU-t jelöl, amely elkülönül a mainstream GeForce termékcsaládtól. A GeForce kártyákkal ellentétben Quadro kártyák célja munkaállomások és nem játék PC-khez.

Alapvetően a Quadro kártyák nem sokban különböznek a játékorientált társaiktól, mivel ugyanazon az architektúrán alapulnak, mint a GeForce modellek. A fő különbségek azonban a firmware-optimalizálásban és néhány olyan szolgáltatásban rejlenek, amelyek nem állnak rendelkezésre mindkét sorozatban.

Ez az oka annak, hogy a Quadro kártyák különböznek a GeForce kártyáktól a gyorsaság helyett a pontosságra helyezik a hangsúlyt . Az a fajta pontosság, amit a renderelés terén kínálnak, aligha releváns a játékokhoz, de létfontosságú a professzionális felhasználók számára, és ez teszi őket munkaállomási GPU-kká.

Ezzel szemben, mint mondtuk, a GeForce kártyák a sebességet részesítik előnyben a pontossággal szemben. Mint ilyenek, általában több képkockát képesek kinyomni másodpercenként, de nem érik el azt a fajta pontosságot, amit egy Quadro kínál.

Az Nvidia Quadro jó játékhoz?

nvidia framework vs geforce

Visszatérve a címkérdéshez: játékhoz használható-e a Quadro GPU ?

A rövid válasz határozottan igen, de a kulcskérdés itt nem lehet Tud használod? de Kellene használod?.

Igaz, a Quadro és a GeForce kártyák is jobban teljesítenek a rájuk szánt feladatokban, például a professzionális szoftverekben és a játékban. A fő kérdés azonban itt az árképzés és a A Quadro kártyák gyenge értéket kínálnak játék közben.

Ugyanis a Quadro kártyák sokszor jóval drágábbak, mint GeForce társaik. Például a 2000 dolláros Quadro RTX 5000 játékon belüli teljesítményt nyújt a 700 dolláros GeForce RTX 2080 Super teljesítményéhez. Mondanom sem kell, pénzkidobás lenne egy Quadro beszerzése, ha csak játékra szeretné használni .

Igaz, nem minden Quadro kártya olyan megfizethetetlenül drága, de a megfizethetőbb modellek, amelyek ugyanabban az árkategóriában vannak, mint néhány alsó- és középkategóriás GeForce modell, sokkal rosszabb játékteljesítményt kínálnak.

Természetesen, ha egy olyan PC-ről beszélünk, amely először munkaállomás, másodsorban pedig játék PC, akkor nyilvánvalóan a Quadro GPU lenne a jobb választás, mivel bármilyen játékot képes futtatni, amit egy GeForce GPU, de a pontos a teljesítmény a modelltől függ.

Következtetés

És ez lenne a lényeg. Tehát, ha csak egy grafikus kártyára van szüksége a játékhoz, és nem áll szándékában olyan igényes szoftvereket használni, mint pl CAD , a játék grafikus kártya mindig jobb megoldás, mivel jobb ár-érték arányt kínál.

Ezek is tetszhetnek neked