Himnusz Review

Átnéztük az Anthem-t tetőtől talpig, hogy megnézzük, megfelel-e a hype-nak. Íme a végső Himnusz-értékelés!

ÁltalJustin Fernandez 2021. március 2 himnusz áttekintése

Bottom Line

Az Anthem egy tisztességes játék, elég sok tartalommal, de sok területen alulmarad, ami elkerülhetetlenül a bukásához vezetett.

3

Élő szolgáltatási játékok nagyon megosztó téma a játékban.

Bár igaz, hogy az e modell alapján kiadott játékok többsége általában befejezetlen, és induláskor hiányzik tartalom, a legtöbbjük jelentős fejlesztéseken megy keresztül javítások és bővítések révén.

Ez megnehezíti egy hasonló játék áttekintését BioWare új online akció-RPG-je Himnusz hagyományos játékáttekintési formátum használatával.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül kell hagynunk egy élő szolgáltatású játék teljesítményét az induláskor. Ehelyett ez az áttekintés arra törekszik, hogy egyensúlyt találjon a között, hogy mi Himnusz most van, és hová tart a jövőben.

Ezt az áttekintést is rendszeresen frissítjük, amint változások történnek és új tartalom válik elérhetővé, ezért érdemes időnként visszanézni.

TartalomjegyzékElőadás

Mikro-tranzakciók

Himnusz Review

A 2017-es E3-on történt hivatalos bejelentés óta a legtöbb vita körülötte Himnusz úgy tűnt, hogy inkább a mögötte álló fejlesztőstúdió (BioWare) és a játék kiadója (EA), mint magáról a játékról szól.

Ez érthető, tekintve, hogy az EA a mikrotranzakciókat beilleszti játékaik minden aspektusába, valamint a BioWare gyenge végrehajtását Mass Effect: Andromeda .

Ez olyan helyzetet teremtett, ahol az esélyek megdöntöttek Himnusz az elejétől kezdve. Függetlenül attól, hogy hogyan nézett ki az eredmény, a játékosok egy része azonnal elutasította a játékot. Jelenleg Himnusz nem tartalmazza azokat a ragadozó mikrotranzakciókat, amelyekről ismert, hogy megsínylik az EA által közzétett játékokat.

Van benne egy játékon belüli boltban ahol valódi pénzért vásárolhatsz mesterségbeli anyagokat, páncélokat, hangulatjeleket és matricákat gerelyedhez, de ezek egyike sem függ a játékosok teljesítményétől, és mind megvásárolható a játékon belüli pénznemben.

Jelenleg bizonyos tételek túlárazottnak tűnnek, például a hangulatjelek. Ha pedig úgy találja magát, hogy egy páncélt szeretne vásárolni az egyik gerelyéhez, kénytelen az egész készletet megvásárolni az egyes darabok helyett, ami jelentősen megnöveli a költségeket. A bolt azonban könnyen elkerülhető, ha soha nem szeretne vásárolni.

FRISSÍTÉS: Egy közelmúltbeli javítás befolyásolta a Masterwork és a Legendary tárgyak lemorzsolódását, megnehezítve a játékosok számára a ritkaságosabb anyagok, például a Masterwork és a Legendary Embers beszerzését. Bár a BioWare kijelentette, hogy ez egy nem szándékos hiba volt, amelyet ki akarnak javítani, minden jel arra utal, hogy ez egy olyan módszer, amely arra kényszeríti a játékosokat, hogy több időt fektessenek a játékba, vagy vásároljanak anyagokat a játék boltjából.

Teljesítmény

Himnusz Pc

Még egy napos javítás után is, amely számos problémát megoldott, Himnusz még van túl sok a teljesítményprobléma egy állítólag hat évig fejlesztés alatt álló játékhoz. Míg én csak egy összeomlást és néhány apró hibát tapasztaltam, a csapattársaim nem voltak ilyen szerencsések.

Leginkább a bátyámmal játszom, akinek a játéka többször összeomlott, nem tudott hozzáférni a területekhez a küldetések során, és néhány esetben nem kapott jutalmat vagy a történet előrehaladását a küldetés teljesítése után.

Ez ahhoz vezetett, hogy sok játékmenetet érthető módon félbeszakítottak egyszerűen a frusztráció miatt. Bár ő egy alap PS4-en, én pedig Pro-n játszotta a játékot, nem hiszem, hogy ez mentség a játék egyértelműségére. az optimalizálás hiánya . Még akkor is, ha Himnusz elsősorban középgenerációs konzolokhoz készült, hibátlanul kell tudnia futni bármilyen platformon, amelyen elérhető, mégsem teszi.

Az anekdotákat félretéve, van egy probléma, ami minden játékost zavarni fog, különösen azokat, akik játszanak Himnusz PC-n: nevetséges betöltési idők . Indításkor kezdtem el játszani a játékkal, miután telepítettem egy javítást, aminek a betöltési időt kellett volna csökkentenie.

Tekintettel arra, hogy a küldetésekbe vagy akár a játék központjaiba való betöltéshez jelenleg milyen végtelenül hosszú időre van szükség, csak elképzelni tudom, mennyivel rosszabb lehetett korábban.

FRISSÍTÉS: A játékosok még több teljesítményproblémáról számolnak be Himnusz legutóbbi javítás után. A játékosok olyan esetekről számoltak be, amikor nem tudnak tárgyakat felvenni vagy csapattársakat újraéleszteni. Ezenkívül a játék gyakran tapasztal szerverösszeomlást, és hajlamos arra, hogy a játékosok ne kapjanak jutalmat a küldetések végrehajtásáért.

Testreszabás

Anthem Vélemények

Ahol Himnusz igazán ragyog a játék mechanikája és a gerely testreszabása . Ha első személyben beleugrál a mech öltönybe, akkor igazán úgy érzed magad, mintha vasember lennél, bár az emberek valamilyen okból folyton szabadúszónak hívnak.

Azok a játékosok, akik szeretnek minden apró részletet személyre szabni, rengeteg eszköz áll a rendelkezésükre, megfelelő anyagkészlettel, bakelitekkel, amelyekkel díszítheti gerelyét, és a kezdetektől fogva elérhető színkörrel.

Míg egyes kozmetikai cikkek, például az új kopási állapotok vagy bizonyos anyagok hozzá vannak kötve a különböző frakciókhoz való hűség növeléséhez, ez a megközelítés arra ösztönöz, hogy többet játsszon, és sikerélményt nyújt, ha már megszerezheti ezeket a tárgyakat.

Mivel minden gerelynek megvan a maga sajátos megjelenése, nagyon szórakoztató egy küldetésbe csöppenni, és megnézni, hogyan választotta csapattársam az öltönyét.

Valami, ami hiányzik a játékból, az a Pilot testreszabásának képessége . Helyette, Himnusz arra kényszeríti, hogy válasszon számos előre beállított férfi vagy női minta közül. Eleinte ez nem tűnt nagy üzletnek, mivel a játék nagy részét akár első személyben, akár harmadik személyben töltöd az öltönyben; azonban vannak jelenetek, ahol a karaktered arca látható.

Ezek a pillanatok meglehetősen felkavaróak voltak, mivel soha nem volt lehetőségem kötődést kialakítani a Pilotommal, és ennek következtében nem tudtam együtt érezni velük bizonyos szituációkban, amelyek nyilvánvalóan érzelmi reakciót kívántak kiváltani a játékosból.

Sztori

Himnusz (videojáték)

Ez elvezet a játék fő történetéhez, amely minden erejével igyekszik megfelelni a BioWare hírnevének, amely erőteljes narratívát alkotott, még akkor is, ha ez elmarad. Ne érts félre; a sztori teljesen használható egy ilyen jellegű játékhoz.

Találkozol a rosszfiúval, megpróbálod megállítani, kudarcot vallasz, újra kell csoportosulnod, és újra meg kell próbálnod, csak ezúttal jobban! És itt van ez a Himnusz… dolog?

Van néhány érdekes cselekménycsavar és karakterív Himnusz . Azonban, a játék eseményei soha nem kelnek igazán visszhangra, mert hiányzik belőlük a kontextus . A játékos soha nem tudja felmérni a világ hatókörét, a területek egymáshoz való viszonyát és az egyes karakterek motivációi mögött meghúzódó érvelést. Kivéve persze, ha hajlandó órákat eltölteni a rosszul megtervezett menükön, hogy erről olvasgasson.

Az egyetlen kivétel ez alól Owen és Haluk, akiknek kapcsolata Önnel a fő történet során érdekes módon fejlődik.

Bár a játék történetével kapcsolatos véleményem negatívnak tűnhet, és részben azok is, nem hiszem, hogy a történet alapvetően fontos egy olyan játékban, mint Himnusz . Barátaim többsége kihagyta a játék jeleneteit, és nem volt kedvük többet megtudni a Bastion világáról vagy az NPC bármely háttértörténetéről.

Ez egy játékmenet által vezérelt élmény hogy sok játékos meg fog közeledni, amikor ki akarja kapcsolni az agyát, és csak szórakozni akar a barátaival. Azt hiszem, ha a BioWare mellett bármely más stúdió elkészítené ezt a játékot, a történetet felesleges szösszenetnek tekintenék, de azért, mert van BioWare, ez a grandiózus elvárás Himnusz egyszerűen nem tud megfelelni.

Ha hajlandó egy kicsit mélyebbre merülni, fedezze fel a játék kódexét, és folytasson beszélgetéseket Fort Tarsis polgáraival, és szórakoztató történeteket és párbeszédeket találhat. A játékosok többsége azonban ezt nem teszi meg. És személy szerint nem látok okot arra, hogy miért kellene mindent megtenniük egy tisztességes elbeszélésért.

Játékmenet

Himnusz játék

Ami a játékmenetet illeti, Himnusz 's harc és átjárás mindketten remekül érzik magukat. Az, hogy egy pillanat alatt felszállhat és bármilyen irányba repülhet, zökkenőmentesnek tűnik, és a játék nyitott területei nagy teret biztosítanak a bejáráshoz.

Egyesek számára a hőmérő ami lassan megtelik repülés vagy lebegés közben, az kikapcsolás lesz, de szerintem enélkül kicsit túl egyszerű lenne a repülés. Én személy szerint élvezem, hogy egyszerre több rendszerrel kell zsonglőrködnöm, így ha harc közben a mérőműszeremet figyelem, jobban elkötelezettnek érzem magam.

A fűtési rendszer arra is ösztönöz, hogy kreatív módszereket találjon ki a távolság maximalizálására azáltal, hogy ugrásokat és kötőjeleket épít be a mozgásába, és víztömegek mellett repül el, hogy lehűtse ruháját.

A játék mind a négy osztálya különbözõnek érzi magát, és drasztikusan különbözik egymástól. A Kolosszus lassú és heves, a Vihar törékeny és örökké a levegőben maradhat, a Vadőr rendkívül sokoldalú, és a Elfogó gyors és halálos. Mindegyikük egyedi szerepet tölt be a csatában, és rengeteg újrajátszhatóságot ad a játékhoz.

A küldetés szerkezete alig változik, és általában az ellenség hullámainak megölésében merül ki, miközben egy mágikus gömböt vagy kockát visszahoznak és eljuttatnak egy adott helyre.

Himnusz megpróbálja hozzáadni a kihívás szintjét a repülés letiltásával, amikor bizonyos tárgyakat tart. Ez azonban csak annyit tesz, hogy ideiglenesen megvonja a hozzáférést a játék egyik legjobb mechanikájához. A küldetések viszonylag rövidek, ami a játék javára működik, mivel megakadályozza, hogy a célok túlságosan ismétlődővé váljanak.

Ahol Himnusz excels benne van Erődök , amelyek hosszabb mini-raid küldetések, amelyek során Ön és csapata nagy területre hatol be, és egy nagy boss-csatába torkollik. Ezek sokkal több kihívást kínálnak, mint a szokásos küldetések, és jobb zsákmánnyal jutalmazzák meg. Sajnos jelenleg a játék csak három különböző erősséget tartalmaz, ami miatt túl gyorsan ismétlődőnek érzik őket.

A játék sok más részéhez hasonlóan Himnusz ’s harci mechanika ízlés dolga. Annak ellenére, hogy a játékot általában fosztogató lövöldözősnek nevezik, ez nagy hangsúlyt fektet képességeit a fegyverkezéssel szemben.

Ennek eredményeként a legtöbb képesség, beleértve az Ultimate-et is, viszonylag rövid lehűlés alatt áll, ami még tovább csökkenthető fegyverekkel, alkatrészekkel és segédeszközökkel. Ha gyakran hozzáférsz minden gerely egyedi képességkészletéhez, a csaták epikus hangulatot kölcsönöznek, és arra ösztönöz, hogy kombókat hajts végre csapattársaiddal.

Jó lenne, ha a játéknak sikerülne a lövöldözés mechanikáját is leszögezni, de ez egyszerűen nem így van Himnusz ’s erős öltöny. A lövöldözés továbbra is használható, és sokkal jobb lesz a játék végén, ha már erősebb fegyverekhez férsz hozzá.

Azonban, Himnusz A testreszabhatóság hiánya a fegyverek terén arra kényszeríti, hogy minden fegyver alapértelmezett bőrével foglalkozzon, amely a legtöbb esetben unalmasnak és ihletetlennek tűnik.

Végjáték

Himnusz értékelése

A 24. szintet elértem, mire befejeztem a játék fő történetének eseményeit, ami magában foglalta néhány küldetés újrajátszását a mélyebb megértés és a barátaim fejlődésének elősegítése érdekében. Miután elértem ezt a pontot, még mindig azon kaptam magam, hogy minden nap szeretnék visszatérni a játékhoz, még akkor is, amikor ezt a véleményt írom.

Ahogy közelebb érsz 30. szint , az aktuális sapkát, egyre ritkaságosabb fegyvercseppeket kezd kapni, amelyeknek van esélye a leejtésre néhány nagyon klassz tulajdonsággal.

A fegyverspecifikus kihívások teljesítése mellett a új, átfogó történeti kihívás feloldott, és ígéretesnek tűnik. Ezenkívül még növelnem kell a hűségemet néhány frakcióval, több tervrajzot kell feltárnom, és frissítenem kell az egyes gerelyek képességeit.

Bár minden történetküldetést láttam, van néhány olyan szerződés, amit még nem tapasztaltam. Azonban biztos vagyok benne, hogy valamikor el fogok hagyni a játéktól, és valami másra térek vissza, amikor új tartalom érkezik.

A végső ítélet

Metacritc

Nekem, Himnusz pontosan olyan érzés, mint egy élő szolgáltatási játéknak. A BioWare elkészített egy sablont, amelyet a jövőben új tartalommal kívánnak kiegészíteni, és a növekményes javításokkal folytatni.

Jelenleg van elég tisztességes játék, hogy igazoljam a vásárlásomat . Több mint valószínű, hogy másnak nem lesz ugyanaz.

Igen, vannak jobb játékok, amelyek mellett játszhatsz Himnusz , de ez nem jelenti azt, hogy rossz annak, amilyen. A BioWare már kiváló munkát végzett a problémák megoldásában és a játékosokkal való kommunikációban a jövőt illetően Himnusz .

Döntse el saját maga, hogy ez egy olyan játék, amely mellett hajlandó maradni a növekedési fájdalmak során.

Ha még nem ismeri a játékot, vagy azt tervezi, hogy felveszi, tekintse meg átfogó útmutatónkat, amelyek segítségével mindent feloldhat Himnusz kínálnia kell:

Ezek is tetszhetnek neked