Hogyan lehet növelni a dedikált videó RAM-ot

Problémákba ütközik az igényes játékokkal? Íme egy egyszerű útmutató a Windows 10 rendszerű számítógép által használt dedikált video RAM (VRAM) növeléséhez.

ÁltalRózsa Mattise 2022. január 8 Hogyan lehet növelni a VRAM-ot

Ha problémákba ütközik bizonyos grafikaigényes játékok lejátszása során, akkor a probléma a te problémád lehet VRAM .

Bár nem minden számítógép képes megváltoztatni a dedikált VRAM-ot, azok számára, amelyek igen, ennek az értéknek a növelése számos grafikai problémát megoldhat vagy enyhíthet.

Még néhány dolgot kipróbálhat olyan számítógépeken, amelyek nem rendelkeznek konfigurálható VRAM-mal.

Ebben az útmutatóban mi megmutatja, hogyan növelheti a dedikált VRAM-ot kétféleképpen: a VRAM megváltoztatásával a BIOS-ban és a beállításjegyzékben .

Az utóbbi lehetőség valójában nem változtatja meg a VRAM-ot, de ráveheti a nem konfigurálható számítógépeket, hogy azt gondolják, hogy több VRAM-mal rendelkeznek, mint amennyi valójában.

Ez életmentő technika lehet laptopok ill integrált grafikus modellek amely esetleg nem tud másként futtatni bizonyos játékokat.

Dedikált Video Ram

TartalomjegyzékElőadás

1. lehetőség: VRAM módosítása a Biosban

A számítógép VRAM-jának megváltoztatásához a BIOS , először el kell navigálnia az eszköz BIOS menüjébe. A számítógépnek rendelkeznie kell egy dedikált gombbal, amelyet meg kell nyomni a rendszerindítási folyamat során, amely a BIOS-ba viszi. Néhány gyakori opció a funkcióbillentyűk vagy a törlés gomb.

Miután navigált a BIOS-ba, meg kell találnia azt a helyet, ahol a számítógép a videobeállításait tárolja. Ez több néven is szerepelhet, de általában a számítógép speciális beállításai alatt található. Ügyeljen a Videobeállításokhoz vagy a Grafikai beállításokhoz hasonló dolgokra.

A konfigurálható VRAM-mal rendelkező számítógépen több lépésből választhat. Csak annyit kell tennie, hogy válasszon egy magasabb beállítást, és mentse a módosításokat. A számítógép újraindításakor ezeknek a változtatásoknak életbe kell lépniük!

Hogyan növelhető a dedikált videó ram

2. lehetőség: VRAM módosítása a rendszerleíró adatbázisban

Ez a második módszer valójában nem növeli a VRAM-ot; ehelyett becsapja a számítógépet, és azt gondolja, hogy több van benne. Van azonban egy fogás: ez a módszer csak Intel márkájú integrált kártyák esetén működik.

A kezdéshez keresse meg a regedit kifejezést a Start menü megnyitása után. Válaszd ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő program, amikor megjelenik. Keresse meg a mappát a bal oldali menüben HKEY_LOCAL_MACHINE , azután SZOFTVER , és végül Intel . Ezután kattintson jobb gombbal az Intel mappára, és válassza ki Új , azután Kulcs . Nevezze el az új kulcsot GMM .

Ezután kattintson jobb gombbal a szemközti ablaktáblára, és válassza a lehetőséget Új akkor megint DWORD (32 bites) érték . Nevezze el ezt az új elemet DedicatedSegmentSize . Miután ez létrejött, kattintson rá duplán, és egy információs mezőnek kell felbukkannia.

Jelölje be a mellette lévő négyzetet Decimális és írja be a kívánt VRAM mennyiséget az alá Értékadatok . Ennek a számnak 0 és 512 között kell lennie.

Ha a fentiek mindegyikével végzett, számítógépe azt fogja gondolni, hogy az Intel integrált grafikus kártya rendelkezik a beírt számmal egyező VRAM-mal. Ez különösen hasznos azoknál a játékoknál, amelyek bizonyos mennyiségű VRAM-ot igényelnek, mivel elhiteti a játékkal, hogy a számítógép megfelel ezeknek a követelményeknek.

GYIK: VRAM növelése Windows 10 rendszerű számítógépen

  1. Hogyan növelhető a VRAM az Nvidia GPU-kon?

    Meg kell nyitnia az alaplap UEFI/BIOS-át, és onnan módosítani kell a dedikált VRAM mennyiségét.

  2. Hogyan lehet növelni a VRAM-ot az AMD GPU-kon?

    A VRAM növelésének folyamata az AMD GPU-kon megegyezik az Nvidia GPU-k és az Intel integrált GPU-k lépéseivel. Egyszerűen meg kell nyitnia az UEFI/BIOS beállításait, és meg kell tennie onnan.

  3. A VRAM növelésével több FPS lesz?

    A rövid válasz az, hogy ez attól függ, hogy milyen játékot játszol. Attól is függ, hogy mennyivel növeli a VRAM-ot. Szóval tényleg ki kell próbálnod és magadnak is tesztelned kell.

Ezek is tetszhetnek neked