Legfontosabb Szerencsejáték Hogyan lehet törölni egy számítógépet a Windows 10 rendszerrel

Hogyan lehet törölni egy számítógépet a Windows 10 rendszerrel

Windows 10 operációs rendszered van, és szeretnéd tisztára törölni a számítógéped? Eladod a PC-d? Íme egy egyszerű útmutató a Windows 10 rendszerű számítógép teljes tisztára törléséhez.

ÁltalRózsa Mattise 2022. január 8 Hogyan lehet törölni egy számítógépet

Mivel a számítógépek napról napra jobbak és jobbak, logikus, hogy sokan el akarjuk adni vagy el akarjuk adni régi számítógépeinket, hogy helyet adjunk az új technológiáknak. Mindazonáltal felmerülhet a kérdés: hogyan tudom elérni, hogy minden adatom törölve legyen a régi számítógépemről?

Talán tudta, hogyan kell törölni a számítógépet egy régebbi operációs rendszeren, de most nem biztos abban, hogyan kell ezt helyesen megtenni. A Windows 10 és elődei közötti különbségek végül is zavaróak lehetnek.

Valójában nem elég csak törölni az ikonokat és a mappákat a számítógépen. Ez a rossz a számítógép törlésének módja! Szerencsére nem nehéz törölje le a számítógépét biztonságosan és helyesen. Ebben a cikkben megtanítjuk, hogyan távolíthatja el az összes korábbi adatot a számítógépéről, hogy az olyan legyen, mint egy új.

Hogyan törölje le a számítógépét

TartalomjegyzékElőadás

A számítógép felkészítése a gyári beállítások visszaállításához

A Windows 10 meglehetősen egyszerűvé teszi a számítógép törlését. Van azonban egy fogás: először fel kell készítenie a számítógépét. Ha már készített biztonsági másolatot adatairól, vagy nem törődik velük, kiváló – ezzel időt takarít meg! Ha azonban meg szeretné tartani a fájljait, vagy át szeretné helyezni őket egy új számítógépre, ne hagyja ki ezt a lépést!

Gyári beállítások visszaállítása egy másik kifejezés a számítógép visszaállítására. A gyári beállítások visszaállításával a számítógép visszaáll arra az állapotra, amelyben először volt. Ez azt jelenti, hogy a számítógépén lévő összes korábbi adat törlődik, mintha soha nem is lett volna.

Számos egyszerű módja van az adatok megőrzésére a számítógép törlése előtt. Ha egy felhőszolgáltatást, például a Google Drive-ot használ dokumentumai és képei tárolására, fontos fájljai már biztonságban lehetnek.

Ha azonban máshol nem készít biztonsági másolatot adatairól, vegyen egy pendrive-ot vagy flash meghajtót, és helyezze át rá a fontos fájlokat.

A Windows 10 törlése

Szintén okos feljegyezni a számítógépére telepített játékokat és szoftvereket. A legtöbb játék és program, például a Microsoft Office vagy a Steam, emlékezni fog korábbi vásárlásaira, és a programok visszaszerzése olyan egyszerű, mint a szoftver letöltése és újbóli bejelentkezése.

Van azonban itt egy titok: Ha nem jegyzi fel programjait a számítógép alaphelyzetbe állítása előtt, előfordulhat, hogy elfelejt néhányat! Javasoljuk, hogy először írja le a fontos programok nevét. Bár ez nem kötelező lépés, gyors és egyszerű, és később időt takaríthat meg.

A merevlemez törlése a Windows 10 törlése nélkül

Sok Windows 10 PC-hez most már a számítógépbe integrált szoftverlicenc tartozik. Ha azonban az Öné nem, akkor szüksége lesz külső sorozatszámára (amely gyakran megtalálható a számítógép külső oldalán lévő matricán), vagy helyreállítási meghajtó ügyes.

A számítógép törlése Windows 10 rendszerrel

A számítógép Windows 10 rendszerrel való törlésének tényleges folyamata nagyon egyszerű, mivel a Windows mindent kezel helyetted. Meg kell azonban adnia, hogy a Windowsnak törölnie kell az összes adatot. Ha ezt nem teszi meg, előfordulhat, hogy az adatait az, aki legközelebb használja, visszaállíthatja, Ön pedig nem akarja!

A kezdéshez lépjen a Windows beállításaihoz. Ha nem látja a fogaskerék ikont az eszköztáron, a beállításokat egyszerűen úgy érheti el, hogy beírja a beállításokat a megnyitott start menü mellett.

A merevlemez törlése a Windows 10 rendszerben

Amikor a beállítások meg vannak nyitva, kattintson a Frissítés és biztonság elemre.

Törölje a merevlemezt a Windows 10 rendszerben

Innen kattintson a Helyreállítás elemre a listában, majd válassza a Számítógép visszaállítása lehetőséget.

Hogyan lehet teljesen törölni egy számítógépet

Nos, ez a legfontosabb lépés. Megjelenik egy ablak, amely két választási lehetőséget kínál. Győződjön meg arról, hogy a Mindent eltávolít lehetőséget. Ha a Fájlok megtartása lehetőséget választja, a számítógép nem törlődik!

Törölje a számítógépet

Ezenkívül a következő ablakban feltétlenül válassza a Fájlok eltávolítása lehetőséget, és tisztítsa meg a meghajtót.

Hogyan lehet törölni egy Windows 10 számítógépet

Ezután eltart egy ideig, amíg a Windows mindent töröl a merevlemezről. Ha azonban ez megtörtént, számítógépét biztonságosan eladhatja vagy átadhatja valaki másnak anélkül, hogy aggódnia kellene régi fájljai biztonsága miatt!

Egyéb módszerek

Ha nem tud bejelentkezni Microsoft-fiókjába, ugyanezt a folyamatot hajthatja végre a számítógépe rendszerindítási beállításainál. Ez a módszer akkor is működik, ha számítógépét valamilyen módon feltörték, és nem tud magától elindulni.

Hogyan lehet törölni egy számítógépet a Windows 10 rendszerből

A rendszerindító menü legegyszerűbb módja a Shift lenyomva tartása, miközben a Start menüben vagy a bejelentkezési képernyőn az Újraindítás gombra kattint. Ha azonban a számítógép indítási problémái vannak, akkor alapértelmezés szerint a rendszerindító menübe kell kerülnie. Helyreállító meghajtó ill telepítő meghajtó a rendszerindító menübe is eljut.

Ezek is tetszhetnek neked