Legfontosabb Szerencsejáték Hogyan tartsa hidegen laptopját játék közben

Hogyan tartsa hidegen laptopját játék közben

A túlmelegedés nagy probléma a játék laptopok számára. Elmondjuk, hogyan tarthatja hűvösen laptopját játék közben, függetlenül attól, hogy milyen hosszú vagy intenzív a munkamenet.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Hogyan tartsa hidegen laptopját játék közben

Játékos laptopok valóban vannak valamik. (Viszonylag) könnyűek, hordozhatóak, és egy asztali számítógép értékű grafikus feldolgozási teljesítményét egy kompakt, könnyen kezelhető keretbe csomagolják. De sajnos éppen ez a tömörség a legnagyobb gyengéjük is.

Még a hagyományos laptopok is nagy mennyiségű hőt tudnak termelni és felfogni. Tegyél bele egy erős GPU-t, és a helyzet sokkal-sokkal rosszabb lesz.

Végül is csak annyit tehetnek a hardvergyártók, hogy hűvösen tartsák ezt a szűk helyet, amikor a CPU és a GPU is nagy terhelés alatt áll.

Szóval, hogyan tarthatod hidegen a laptopodat játék közben?

Szerencsére, számos dolgot megtehet annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a számítógépe hűtőrendszere megfelelően működik, és még további lökést is adhat neki. !

Olvasson tovább, hogy megtudja, miről beszélünk.

TartalomjegyzékElőadás

Első lépés: Megfelelő elhelyezés

hogyan tartsuk hűvösen a laptopot az ágyon

Lehetőleg a laptopot sima, szilárd felületre kell helyezni használat közben, és különösen nagy terhelés alatt.

Ha puha felületre, például ágyra vagy az ölére helyezi, az alsó oldalon lévő ventilátor beömlőnyílások egy része vagy potenciálisan az összes eltömődik, így elzárja a légáramlást, és megakadályozza a hűtőrendszer megfelelő működését. Ellenkezőleg, ha kemény felületre helyezzük, a laptop gumilábai enyhén megemelik, hogy a ventilátorok elegendő mennyiségű hideg levegőt tudjanak beszívni.

Ha nincs kényelmes szilárd felület a laptop elhelyezéséhez, tegye a következők egyikét:

 • Tartsa az ölében, miközben győződjön meg arról, hogy nem akadályozza el a ventilátor szívónyílásait.
 • Emelje fel egy könyv, egy doboz vagy bármilyen hasonló szilárd tárgy segítségével állványként.

Második lépés: Tisztítás

Hogyan tartsuk hűvösen a laptopot hűtőpárna nélkül

Figyelembe véve, hogy a levegő folyamatosan kering egy laptopon keresztül, végül a por felhalmozódása elkerülhetetlen . Ezt nem lehet megakadályozni, és a legjobb, amit tehetsz, ha rendszeresen, lehetőleg három-hat havonta tisztítod a laptopod.

Most egy laptop tisztítása meglehetősen egyszerű. Így kell eljárni:

 1. Vásároljon a lehet sűrített levegő . Ez az egyetlen eszköz, amelyre szüksége lesz a laptop tisztításához anélkül, hogy kinyitná.
 2. Indítás előtt győződjön meg arról, hogy a laptop nincs áram alatt, és volt ideje lehűlni.
 3. Tartsa az oldalára a laptopot, hogy szabaddá váljanak az alján található szívóventilátor rácsok.
 4. Közelítse a dobozt a rácshoz, és permetezze be. FONTOS : Mindig ügyeljen arra, hogy a kanna függőleges helyzetben legyen, különben a folyékony levegő kiszökhet és károsíthatja a hardvert.
 5. Mozgassa és döntse meg a laptopot, hogy minden szögből alaposan megtisztítsa a bemenetet. Folytassa ezt addig, amíg már nem veszi észre, hogy por jön ki.
 6. Ismételje meg a fentieket minden egyes bevitelnél.

Harmadik lépés: További hűtés

laptop hűtőpárna

Amellett, hogy pusztán intézkedéseket tesz annak biztosítására, hogy laptopja saját belső hűtőrendszere megfelelően működjön, tudta-e, hogy beszerezhet egy laptop hűtő , vagy hűtőpárna , ahogyan néha emlegetik őket?

Ez egy meglehetősen egyszerű és viszonylag olcsó tartozék, amely nagyban segíthet az esetleges túlmelegedési problémák esetén. Ami azt illeti, a játék laptopok esetében szinte nélkülözhetetlen a hűtőpárna .

A hűtőpárnák működése egyszerű: egy felületre helyezi őket, majd a tetejére helyezi a laptopját, bedugja őket a laptop egyik USB-portjába, és hagyja, hogy a ventilátor(ok) végezzék a dolgukat. Végső soron alacsonyabb hőmérsékletet fog látni a hosszú játékmenetek során a megnövekedett légáramlásnak köszönhetően.

További intézkedések

Ha a fentiek mindegyikét elvégezte, de laptopja folyamatosan túlmelegszik, akkor valószínűleg egy hardver- vagy szoftverprobléma áll a háttérben, amelyet orvosolni kell.

Nem kellően erős hardver

hogyan óvja meg laptopját a túlmelegedéstől

Igaz, egy dedikált GPU elkerülhetetlenül jó mennyiségű hőt termel, de ha egy alacsony kategóriás GPU-ról beszélünk, amelyet túlságosan nyomnak a modern játékok, akkor a hőmérséklet kikerülhet az ellenőrzés alól. Ugyanez vonatkozik az integrált grafikus chipekkel rendelkező CPU-kra (majdnem minden Intel CPU ) vagy az AMD egyik APU-ját.

Tehát, ha észrevehető teljesítménycsökkenést tapasztal a hőemelkedéssel együtt, ez azt jelenti, hogy a grafikus processzor eléri a kritikus hőmérsékletet. Ebben az esetben a hűtést bármelyiken előre kell vinnie tisztítsa meg vagy vegyen hűtőpárnát , és lehetőleg mindkettő.

Ha ez nem segít, két dolgot tehet:

  Csökkentse a játékon belüli beállításokat. Nyilvánvaló, hogy így a GPU kevésbé keményen dolgozik, és természetesen kevesebb hőt termel. A legjobb a GPU-igényes funkciókkal kezdeni, mint pl környezeti elzáródás vagy élsimítás. A kijelző felbontásának csökkentése azonban biztos módja annak, hogy egy elavult vagy alulteljesített GPU lépést tartson a korral.Szerezz egy külső GPU . Ez egy kiváló módja annak, hogy asztali szintű grafikát kapjon egy laptopban, miközben jelentősen csökkenti a belső hőtermelést. Ezek azonban meglehetősen drágák, és gondoskodnia kell arról, hogy a CPU elég erős legyen a tervezett GPU kezelésére.

Hibás ventilátorok

hogyan tartsd hidegen a laptopot játék közben

A legtöbb modern laptop (különösen a játékra tervezett) több belső ventilátorral rendelkezik, amelyek segítik az összes alkatrész hűtését. Ha csak az egyik ventilátor hibásan működne, hőmérséklet-ugrást észlelhet.

A legjobb módja ennek ellenőrzésére anélkül, hogy kinyitná a laptopot, ha egyszerűen a fülét használja. Egyszerűen helyezze nagy terhelés alá a rendszert, hogy az összes ventilátor nagy sebességgel forogjon, és figyelmesen figyelje az egyes bemeneteket . Két ajándék van, amelyekre érdemes odafigyelni – vagy inkább fülelni –:

 1. Csörgés – A hibás ventilátor valószínűleg különféle zörgő, csikorgó vagy hullámzó hangokat ad ki jóval azelőtt, hogy teljesen elromolna. Ha a ventilátor olyan zajt ad ki, amely nem a forgó ventilátor szokásos folyamatos zümmögése, akkor valószínű, hogy nem működik az optimális teljesítményen.
 2. Csend – Nyilvánvalóan egyetlen ventilátor sem ül tétlenül, miközben a laptop nagy terhelés alatt áll. Ha azt észleli, hogy egy ventilátor nem ad ki semmilyen zajt, miközben a laptop nyomás alatt van, akkor szinte biztosan elromlott, és ki kell cserélni.

Nos, egy laptopon nem olyan egyszerű trükközni, mint egy asztali számítógépen. A legjobb, ha a laptopot hivatalos szakemberrel javíttatja meg, ahelyett, hogy megpróbálna bármit is megtenni.

Ami azt illeti, soha ne nyissa ki laptopját, ha még vonatkozik rá a garancia, mivel ez nagy valószínűséggel érvényteleníti a garanciát.

Ezek is tetszhetnek neked