Az elsődleges monitor cseréje Windows 10 rendszeren

Egyszerűen és gyorsan szeretné megváltoztatni elsődleges monitorát Windows 10 rendszeren? Íme a legegyszerűbb és legegyszerűbb módja ennek!

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 8 Több monitoros Windows 10

Új monitor, grafikus kártya hozzáadása, monitor leválasztása/újracsatlakoztatása, vagy akár a legújabb GPU-illesztőprogramok frissítése befolyásolhatja a Windows 10 megjeleníti az asztalt egy többmonitoros beállításon.

A gyakori probléma az, hogy az egérkurzor a második monitor rossz oldalára vált, amikor az első szélére tolják, és fordítva kiterjesztett megjelenítési módban, vagy egyszerűen a Windows 10 start menüje, az asztali ikonok és a feladatdoboz nem a megfelelő monitoron jelennek meg. . Unalmas probléma, ha hozzászokott egy adott beállításhoz.

A következőképpen javíthatja ki a problémákat, és módosíthatja az elsődleges monitort a Windows 10 rendszeren, ami, mint kiderült, meglehetősen egyszerű, és nem tarthat tovább néhány percnél.

TartalomjegyzékElőadás

Az elsődleges monitor váltása

Az elsődleges monitor cseréje a Windows 10 rendszerben
  1. A kezdéshez minimalizálja a nyitott ablakokat vagy programokat, majd kattintson a jobb gombbal bárhol az asztalon.
  2. A megjelenő legördülő menüben keresse meg és válassza ki a Képernyőbeállítások elemet, amelyet egy monitor ikonja jelképez. Másik megoldásként kattintson a Windows Start menü ikonjára, és írja be a Display Settings szót a keresősávba. Kattintson a Megjelenítési beállítások – Rendszerbeállítások keresési eredményre.
  3. A Megjelenítési beállítások ablak felugrik, és megjeleníti a számítógéphez csatlakoztatott összes monitor grafikus ábrázolását, mindegyikhez hozzá van rendelve egy adott szám és méret, amelyek a valós méreteket tükrözik egymással arányosan. Az 1 az elsődleges monitor, ahol megjelennek az asztali ikonok és a tálca, a 2 a másodlagos stb.
  4. Kattintson arra a monitorra, amelyet elsődleges kijelzőként szeretne hozzárendelni, majd görgessen le az alábbi lehetőségekhez, és jelölje be a Legyen ez a fő kijelzőm beállítást.
  5. Kattintson az Alkalmaz gombra.
  6. A képernyő egy pillanatra villogni fog, mielőtt a monitort elsődlegesre állítaná át, és az asztali ikonokat/tálcát az elsődleges monitorra állítaná.
A kétmonitoros Windows 10 beállítása

Ha a kérdéses monitor már be van állítva főképernyőként, akkor a Legyen ez a főképernyőm opció szürkén jelenik meg, ezért használhatatlan. Ennek megkerüléséhez kattintson a másik monitorra, és jelölje be a Legyen ez a fő kijelzőm opciót.

Ha nem biztos abban, hogy melyik monitor melyik, kattintson az Azonosítás lehetőségre, amely arra kéri a Windows 10-et, hogy nagy számot jelenítsen meg az egyes képernyők bal alsó sarkában. A számok azt jelzik, hogy a Windows 10 hogyan ismeri fel az egyes monitorokat az 1-es, 2-es stb. számozással a Megjelenítési beállításokban.

Ezenkívül a grafikusan ábrázolt monitorok húzásával átrendezheti helyzetüket az adott beállítás alapján. Ez a funkció akkor hasznos, ha szokatlan elrendezése van, és azt szeretné, hogy az asztal balra nyúljon a szokásos jobb oldali helyett, vagy ha függőlegesen szerelt monitorokat szeretne.

A grafikus ábrázolás alatti opciókban tovább testreszabhatja a monitor beállításait tájolási beállításokkal, fényerőszinttel, kiterjesztett móddal, felbontással, beállíthatja a szöveg/alkalmazások léptékét és az Éjszakai fényt.

GPU segédprogramok

Kettős monitor beállítása

Sok GPU együttműködik a gyártó által kifejlesztett grafikus szoftverrel, amelyet úgy terveztek, hogy a legtöbbet hozza ki az eszközből. Ezek az alkalmazások azonban felülbírálhatják vagy befolyásolhatják a Windows 10 monitorbeállításait, és elavulttá tehetik a Megjelenítési beállításokban végrehajtott módosításokat.

Vegyünk NVIDIA GPU-kat; ezek működnek együtt Az NVIDIA vezérlőpultja segédprogramot, amely általában a tálcán lévő ikonról érhető el, vagy az asztalon jobb gombbal kattintva és az NVIDIA Vezérlőpult kiválasztásával érhető el.

A megnyitás után bontsa ki a Megjelenítés menüt a program bal oldalán található listában, és kattintson a Több kijelző beállítása lehetőségre. Ezután egy beállítási menüt kap, amely nagyon hasonlít a Windows 10 megjelenítési beállításaihoz. Kattintson a fő monitorra, és válassza az „Elsődleges monitor” lehetőséget.

A folyamat eltér az AMD lapkakészletű GPU-k esetében, ezért térjen vissza a felhasználói kézikönyvhöz, hogy megtudja, hogyan kell ezt megtenni.

Ezek is tetszhetnek neked