Legfontosabb Szerencsejáték Dead Space Games In Order

Dead Space Games In Order

Érdekelnek a Dead Space játékok? Itt van az összes Dead Space játék listája sorrendben. Minden játékról rövid leírást is mellékeltünk az Ön élvezetére.

ÁltalSamuel Stewart 2021. április 23 holttér játékok sorrendben

A Dead Space egy érdekes franchise, amely jóban-rosszban csak három fő játékból és három mellékcímből áll.

Az eredeti egy horror klasszikus, amelyet erősen a Resident Evil 4 ihletett, és a sorozat egésze némileg hasonló módon fejlődött. Lassabb tempójú túlélési horrornak indult, hogy a későbbi részekben egy piacképesebb akció-orientált megközelítésre csússzon.

Ebben a listában rövid áttekintést adunk az összes eddig megjelent Dead Space játékról.

TartalomjegyzékElőadás

Fő sorozat

Az első részben a három fő játék található – a Dead Space, a Dead Space 2 és a Dead Space 3. Annak ellenére, amit gondolhatnánk, mindhárom játék nagyon különbözik egymástól, bár mindegyik 5 éven belül jelent meg. ablak 2008-tól 2013-ig.

Holttér

Holttér

Megjelenés dátuma: 2008. október 13

Platformok: Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3

Az első Holttér A játék a játékok egyik igazi horror gyöngyszeme, és a horror rajongók számára feltétlenül kötelező játék, mivel szinte mindent jól csinál.

A játék a gore, a body horror és a kozmikus horror elemek mesteri keverékét tartalmazza, amelyek mindegyike nagyon egyedi és emlékezetes játékélményt biztosít.

A Dead Space egy elhagyott bányászati ​​űrhajón, az USG Ishimura néven játszódik. Remekül magával ragad klausztrofóbiás környezetekkel, remek hangtervezéssel, groteszk ellenségekkel és a főszereplő öltönyébe ügyesen beépített HUD-val, ami jelentősen segíti az elmélyülést.

Ami feltűnt a Dead Space-ben, az az a tény, hogy hiányoznak belőle a hagyományos fegyverek, amelyeket megszokhattunk az ehhez hasonló játékokban. A géppuskán kívül Isaacnak számos ipari bányászati ​​eszköz áll rendelkezésére, amellyel feldarabolhatja ellenségeit.

Ez egy újabb csúcspontja a játéknak: a játékosnak stratégiailag fel kell darabolnia a nekromorfokat, hogy megállítsa őket, megfelelő eszközöket használva különböző élőhalotti problémák megoldására.

Dead Space Game

A játékot harmadik személy szemszögéből játsszák, OTS-kamerát használva, akárcsak a Resident Evil 4-et. Ezen kívül más nyilvánvaló RE hatások is vannak a Dead Space-ben, mint például a vezérlés módja, a készlet- és készletkezelés, és egyebek mellett néhány narratív témát.

Míg azonban a Resident Evil 4-nek sok túlzott mókás pillanata van, a Dead Space sokkal komolyabban vette magát, és van néhány rendkívül zavaró és megrázó pillanata.

Végül a Dead Space mindenütt kiváló értékeléseket kapott, és megérdemelte őket.

A játék azt csinálja, amit elhatározott, és azt hihetetlenül jól teszi. Persze lehetnek benne fárasztó és nehézkes elemek, és a játék egy idő után ismétlődővé válhat. Ennek ellenére összességében a Dead Space elengedhetetlen játékélmény a horror rajongók számára.

Holttér 2

Holttér 2

Megjelenés dátuma: 2011. január 25

Platformok: Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3

Az első játék sikere azt jelentette, hogy elkerülhetetlen volt a folytatás, így a Dead Space 2 alig több mint két évvel később kiesett.

Nyilvánvaló volt azonban, hogy Holttér 2 szélesebb közönséget próbált elérni, mivel ez egy pörgősebb játék volt, amely az akciót az atmoszféra és a túlélési horror elé helyezte.

De ez nem azt jelenti, hogy rossz játék, éppen ellenkezőleg. A Dead Space 2 továbbra is remek játék. Csak arról van szó, hogy más irányt vett.

A játék számos új fegyvert tartalmaz, és a Sprawl néven ismert lakott űrállomáson játszódik, és ez az új beállítás sokkal izgalmasabb és változatosabb környezeteket tesz lehetővé, mint az USG Ishimura nyomasztó klausztrofóbiája, amely időnként elfáradhat.

Dead Space 2 játék

Ne gondolja, hogy a Dead Space 2 visszautasította a sokkfaktort. Tartalmaz néhány sorozatot és ellenséget, amelyek könnyen felülmúlják az eredetit a brutalitási osztályon. Mint ilyen, még mindig Dead Space-nek tűnik, bár a kampány nagy részében nem olyan lassú és feszült.

Összességében a Dead Space 2 egy nagyon kompetens folytatás volt, amely több értelmes módon is kiterjesztette az eredeti játékmenet mechanikáját, miközben izgalmas irányba terelte a történetet.

Igaz, lehet, hogy az elődjéhez képest nagyon eltérő érzést kelt, de ami minket illet, pont olyan jó, mint az első Dead Space – talán még jobb is, az Ön preferenciáitól függően.

Holttér 3

Holttér 3

Megjelenés dátuma: 2013. február 5

Platformok: Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3

És akkor az egész szétesett, mint egy nekromorf, amelyet a Kézi Graviton gyorsító . Mikor Holttér 3 kijött, csalódottan fogadta a sorozat rajongói, és több alapos okból is.

Egyrészt a Dead Space 3 egy teljesen feltűnő akciófilmes megközelítés felé haladt, így a játék inkább olyan érzést keltett, mint egy Dead Space skin, amelyet egy általános TPS-játékra csaptak fel űrzombákkal, nem pedig egy autentikus Dead Space élményt.

A Dead Space 3-ban bevezették a fedőrendszert, az emberi ellenségeket, a kooperációs módot, miközben erősen lecsillapította a játék gore és horror aspektusát.

Ráadásul a sztori nyájasnak és ihletetlennek tűnt az első két címhez képest, ami végül aláássa a csúcspontot, ami rendkívül jól működött volna, ha csak a harmadik játék nem ment volna olyan keményen a sínekről.

Dead Space 3 játék

Igaz, a Dead Space 3 nem teljesen érdemtelen. Egy izgalmas új fegyver-testreszabási rendszert tartalmazott, és meglehetősen szórakoztató lehet, ha pusztán úgy tekintünk rá, mint egy szokásos kooperatív akciójátékra, nem pedig egy Dead Space játékra.

Sajnos a rossz eladások miatt a sorozat jégre került, és a stúdiót, a Visceral Games-t 2017-ben bezárták, így a franchise jövője bizonytalanná vált.

Az, hogy érdemes-e játszani a harmadik játékkal, teljes mértékben rajtad múlik. Lehet, hogy élvezni fogod, de ha többet keresel abból, amit az első két játék kínált, akkor a Dead Space 3-ban nem fogod megtalálni.

Spin-Off játékok

Most elérkezünk a három mellékelt Dead Space címhez, amelyek mindhárom meglehetősen különbözik, bár egyik sem lett olyan népszerű, mint a fő sorozat.

Holttér kivonása

Holttér: kivonás

Megjelenés dátuma: 2009. szeptember 24

Platformok: Nintendo Wii, PlayStation 3

A Dead Space: Extraction az eredeti Dead Space előzménye, és egy elsősorban Wii-re kifejlesztett rail shooter.

Wii játékról lévén szó, nyilvánvaló, hogy a játék alaposan kihasználta a mozgásvezérlőket, és a megjelenéskor pozitív kritikákat kapott. Bármilyen jó is volt, még mindig csak a Wii-re korlátozódott sínlövöldözős játék volt, így sajnos végül nem lett túl népszerű.

Dead Space Ignition

Dead Space Ignition

Megjelenés dátuma: 2010. október 12

Platformok: PlayStation 3, Xbox 360

A gyújtás a Dead Space 2 eseményei során játszódik, bár ez inkább kirakós játék, semmint akciójáték. A játékmenet teljes mértékben a hackelés témájú logikai feladványok körül forog, ami nagyon távol áll attól, amiről a Dead Space ismert.

Összességében a játékot kritizálták amiatt, hogy túlságosan leegyszerűsített, és túlságosan úgy érzi magát, mint egy minijáték-készlet, nem pedig egy tényleges önálló játék, amely egy nagyon népszerű túlélő horror játékhoz kötődik, tele akciókkal és vérrel.

Dead Space Spin Off játékok

Holttér

Megjelenés dátuma: 2011. január 25

Platformok: iOS, Android, BlackBerry 10, BlackBerry Tablet OS, Xperia Play

És végül megérkezett a Dead Space néven ismert mobiljáték, amelyet 2011-ben adtak ki különféle mobilplatformokra, köztük iOS, Android és BlackBerry eszközökre, valamint a Sony rövid élettartamú Xperia Play telefon/kézikonzol hibrid eszközére. .

Noha manapság a mobiljátékokat az általános, alacsony minőségű készpénzfelvételekkel társíthatjuk, a 2011-es mobil Dead Space játékot pozitív kritikák fogadták, mivel fantasztikus munkát végzett azzal, hogy autentikus Dead Space élményt hozott azokra a mobil platformokra, amelyek főleg korlátozott érintőképernyős vezérlés.

Sajnos ez egy régi játék, és mind az App Store-ból, mind a Play Store-ból húzták ki. Ha azonban Androidot használ, akkor előfordulhat, hogy elindíthatja azt, ha telepít egy .apk fájlt egy harmadik fél webhelyéről.

Következtetés

Dead Space Game Series

És itt van, az összes eddig megjelent Dead Space játék! Bár a franchise jövője továbbra is kérdéses, a sorozat alkotója érdeklődését fejezte ki egy új Dead Space játék fejlesztésében. Ahogy fogalmazott, valószínűleg figyelmen kívül hagyná a Dead Space 2-ben és 3-ban bemutatott történeteket.

Sajnos még mindig az EA birtokolja a Dead Space IP-t, így most kicsi az esélye egy új Dead Space játék elkészítésének. Nincs garancia arra, hogy ez a jövőben nem fog változni, de a jelenlegi helyzet szerint kicsi annak a valószínűsége, hogy lesz Dead Space 4 vagy bármilyen újraindítás.

Ezek is tetszhetnek neked