Legfontosabb Szerencsejáték Intel Core i7 vs i9 játékokhoz – melyiket válasszam?

Intel Core i7 vs i9 játékokhoz – melyiket válasszam?

Tanácstalan, hogy az Intel Core i7 vagy az i9 CPU-t választja, amely jobb lenne új játék PC-jéhez? Olvassa el ezt a cikket a gyors és egyértelmű válaszért.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Intel Core i7 vs i9 játékokhoz

Válasz:

Az esetek túlnyomó többségében egy i7 CPU jobban passzolna egy játék PC-hez . Megfizethetőbb és a legtöbb számára több mint kellően erős játékbeállítások .

Közben, Az i9 CPU-k általában a legalkalmasabbak munkaállomásokhoz és szerverekhez .

Ha épít a csúcskategóriás játék PC , valószínűleg zavarban van azzal kapcsolatban, hogy mennyi pénzt érdemes CPU-ba fektetni. Végül is biztosan drága, akkor miért kell drágábbá tenni a kelleténél?

Nos, ha már bevállalta az Intel CPU-t, lefogadunk, hogy azon töpreng, melyik processzorsor felel meg a legjobban az Ön igényeinek: az Intel Core i7 vagy az Intel Core i9?

Összefüggő: AMD Ryzen vs Intel – melyik CPU márkát válasszuk játékhoz

Mindkettő csúcskategóriás, teljesítményorientált megoldás, amelyet csak komoly összeépítésekben találhat meg, de melyik felel meg jobban az Ön igényeinek?

Olvasson tovább, és tájékozódjon ebben az útmutatóban.

TartalomjegyzékElőadás

Core Count

I9 processzor

Az egyik első dolog, amit a CPU-val kapcsolatban észrevesz, az a magszám. A mainstream asztali CPU-k már egy ideje nagy számú magot tartalmaznak, tehát mit jelent a magasabb magszám, és mennyire érdemes foglalkozni vele?

Ha megnézzük a legújabb 9thgenerációs Intel CPU-k, az i7 modellek nyolc fizikai maggal érkeznek. Eközben a mainstream 9thA -gen i9 modellek mindegyike nyolc maggal érkezik, de csavarral.

Jellemzőjük is hyperthreading : minden mag egyidejűleg két feladatot tud kezelni, így minden fizikai mag két logikai magnak vagy szálnak számít, ahogyan szokták emlegetni őket.

Ezenkívül a teljesítmény-orientált X-sorozatú i7 és i9 modellek, amelyeket a csúcskategóriás munkaállomásokra és szerverekre terveztek, mindegyik hiperszál-kezeléssel rendelkezik, és még több magot és szálat tartalmaz. Ha azonban az elsődleges szempont a játék, egy 1500 dolláros 16 magos/32 szálas CPU nem fogja felkelteni a figyelmét.

Tehát hány magra/szálra van szüksége a játékhoz?

Erre a kérdésre nem könnyű válaszolni. Nevezetesen, míg a modern játékokat több CPU mag használatára optimalizálták, nem mindegyik használ vagy kell annyi magot és szálat. Tehát míg egyesek számára előnyös lesz az extra mag, mások egyszerűen kihasználatlanul hagyják az extra feldolgozási teljesítményt.

Ráadásul a legtöbb modern játék nem is olyan CPU-igényes, sőt a gyengébb i5 vagy i3 modellek is elbírják őket, attól függően, hogy melyik GPU-val vannak párosítva (lásd alább a szűk keresztmetszetet).

Így, nem kell túl sokat aggódnia az alapvető számok miatt, hacsak nem tervez olyan professzionális szoftverek futtatását is, amelyek teljes mértékben kihasználják ezeket a képességeket .

Órajel sebesség

I7 vs I9

Egy másik bejegyzés a műszaki adatlapon, amely általában kiemelkedik, az órajel. Mindazonáltal, csakúgy, mint az alapszámok esetében, a puszta szám aligha megbízható módszer a tényleges játékon belüli teljesítmény becslésére. Szóval, mennyit számít az órajel?

Jól, a magasabb órajel azt jelenti, hogy a CPU másodpercenként több műveletet tud végrehajtani, ami jobb teljesítmény - papíron legalábbis. Ami a tényleges játékon belüli teljesítményt illeti, az eredmények aligha észrevehetők.

A legújabb mainstream 9thA gen i7 és i9 modellek alap órajele a 3-3,6 GHz-es tartományba esik, tehát ez nem lehet szempont az i7 vagy az i9 modell között . Az órajelekről azonban nem beszélhetünk a túlhúzás említése nélkül.

Túlhúzás

I9 vs I7

Mint valószínűleg már tudja, sok CPU túlhajtható. Az overclocking (ahogy a neve is sugallja) azt jelenti a CPU órajelét az alapértelmezett gyári beállításokon túllépve.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy némi extra teljesítményt hozzon ki a CPU-ból, tehát mit kell itt szem előtt tartania, és hogy ebben az esetben megéri-e a túlhajtás?

Először is meg kell jegyeznünk, hogy nem minden Intel CPU támogatja a túlhajtást – csak a modellszámuk végén K-vel jelölt modellek vannak feloldva, és biztonságosan túlhajthatók.

Feltesszük az ékezetet biztonságosan mivel továbbra is vannak módok a feloldatlan CPU-k túlhajtására, bár ez általában nem ajánlott, hacsak nem tudja, mit csinál.

Most már léteznek zárolatlan és nem zárolt i7 és i9 modellek is, de az i9-es modellek általában előnyben vannak ebben a tekintetben , mivel általában magasabb maximális órajelet tudnak elérni.

Csakúgy, mint az extra magok/szálak esetében, ennek a további néhány száz MHz-nek az előnye sem lesz jelentős különbség a játék terén.

Mindenesetre egy i7 vagy i9 túlhajtása megéri a kiváló túlhajtási teljesítményük miatt , arról nem is beszélve, hogy egy megfelelő hűvösebb és néhány tok rajongók viszonylag csekély költséget jelentene magának a CPU árához képest.

Integrált grafika

I7 vs I9 játékhoz

Az integrált grafika egy másik figyelemre méltó funkció, amely az Intel legtöbb asztali CPU-kínálatában megtalálható, és természetesen a csúcskategóriás kínálatuk sem különbözik egymástól. Mivel azonban a legújabb i7 és i9 CPU-k mindegyike Intel UHD 630 integrált grafikus chipeket használ, grafikai teljesítményben nincs kimutatható különbség.

Természetesen az integrált grafikus vezérlők egyébként sem elsődlegesek egy játék PC-n, de biztonsági mentés ha probléma van a GPU-val.

Szűk keresztmetszetek

Intel I9 vs I7

Korábban elmondtuk, és megismételjük: a GPU a játék PC-k legfontosabb összetevője. Ennek ellenére, ha játék PC-t épít, akkor a CPU kiválasztásakor az elsődleges szempont az, hogy elég gyors-e ahhoz, hogy lépést tudjon tartani a GPU-val.

Ugyanis, ha a CPU lassabb, mint a GPU, akkor a GPU nem lesz kihasználva a benne rejlő lehetőségekben, és ezt nevezzük szűk keresztmetszetnek. . Szerencsére könnyen elkerülhető a jelentős szűk keresztmetszetek, ha egyszerűen csak gyorsan megnézünk egy szűk keresztmetszet-kalkulátort, mint pl. ezt . Érthető, hogy ezek nem tudnak 100%-ban pontos eredményeket adni, de ésszerű becslést tudnak adni.

A legújabb i7-es CPU-knak még a jelenleg elérhető legerősebb GPU-kkal sem lesz sok gond, így az egyetlen ok, amiért érdemes egy i9-et játszani, az az, ha több nagy teljesítményű GPU-t szeretne .

És ha a megvásárolni kívánt grafikus kártya szerényebb megoldás, akkor talán egy gyengébb i5 modell jobb ár-érték arányt kínálhat.

Foglalat

Core I9 vs Core I7

Valami, amit az i7 és i9 CPU-k összehasonlításakor is meg kell jegyeznünk, az a CPU foglalat.

Ugyanis, bár a legújabb, mainstream asztali CPU-k mindegyike LGA 1151-es foglalatot használ, vannak i9-es, sőt néhány i7-es modellek is, amelyek helyett a nagyobb LGA 2066-os foglalatot használják – ezek a munkaállomás- és szerverorientált modellek, amelyeket korábban említettünk.

Szóval van valami ok arra, hogy LGA 2066 alaplapot válassz, ha játékos vagy? Hát nem egészen.

Amint azt már megállapítottuk, egy i7 még akkor is elegendő lesz, ha a jelenleg elérhető legerősebb mainstream GPU-val van párosítva. Mindeközben az LGA 2066 foglalatot használó CPU-k rendkívül drágák (sokuk annyiba kerül, mint egy teljes PC) és egyszerűen nem lesz szüksége ennyi lóerőre egy játékgépben .

Következtetés

Core I9

Tehát egy i7-et vagy egy i9-et válassz játékhoz?

A fentiek mindegyikét szem előtt tartva, ez meglehetősen nyilvánvaló egy i7 lenne az ideális választás a játékosok túlnyomó többsége számára . Hacsak nem tervez több csúcskategóriás GPU-t begyömöszölni a számítógépébe, vagy ha valamilyen nagyon CPU-igényes professzionális szoftvert szeretne használni, akkor egy i9 egyszerűen túlzás lenne.

Ráadásul még az i7 is sok esetben túlzás lenne, mint pl Az i5 modellek általában megfizethetőbb és költséghatékonyabb választás a legtöbb közép- és felső-középkategóriás összeállításhoz.

Nemcsak a teljesítményben veszítene alig vagy egyáltalán nem, de az a pénz, amelyet megspórolna, ha i5 helyett i7-et választana, némi plusz pénzt fordíthat más alkatrészekre.

De természetesen, ha olyan igényes professzionális szoftvereket is kíván használni, mint az Adobe Photoshop vagy az Adobe Premiere, akkor előnyös lehet egy erősebb CPU. Ha nem, akkor egy olcsóbb CPU jobb választás lehet. Mindenesetre nézd meg nálunk CPU vásárlási útmutató a legjobb választásnak!

Ezek is tetszhetnek neked