Legfontosabb Szerencsejáték Intel processzor betű jelentése

Intel processzor betű jelentése

Új CPU-ra van szüksége, de zavarban van az egyes modellek megnevezésében szereplő betűk miatt? Íme egy gyors és egyszerű magyarázat az Intel processzorok betűjelentésére.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 10 Intel processzor betű jelentése

Ha játék PC-t épít, a CPU lehet az egyik legfélelmetesebb komponens, amelyet érdemes választani, különösen akkor, ha még nem ismeri a számítógépes hardver világát.

A CPU teljesítményének mérése nem olyan egyszerű, mint a GPU-k esetében, és a számok és a különböző jelölések enyhén szólva meglehetősen zavaróak lehetnek.

Szóval, hogy egy kicsit könnyebb legyen az életed, ez a cikk elmagyarázza az Intel Core CPU elnevezési sémát, és remélhetőleg leegyszerűsíti az igényeinek leginkább megfelelő CPU megtalálását. !

TartalomjegyzékElőadás

Intel Core CPU elnevezési séma

A neve egy Intel Core A CPU összesen hat szegmensből áll:

  A cég neve A márkanév A márkamódosító A generációs jelző A modellszám A betűjel a végén

Cégnév

Keveset lehet mondani a cég nevéről – ez van Intel , és azt jelzi, hogy a CPU-t az Intel gyártotta.

Márkanév

Most az Intel számos márkát tartalmaz a CPU-választékában, amelyek mindegyike különböző dolgokhoz készült. Hogy megnevezze a legnépszerűbbeket, amelyekkel ma találkozni fog:

  Mag, amely főként a mainstream asztali PC-ket célozza meg, legyen szó játék PC-ről vagy munkaállomásról.Xeon, amely a piacon jelenleg kapható legerősebb CPU-kat tartalmazza páratlan mag- és szálszámmal, és nagy teljesítményű munkaállomásokhoz és szerverekhez készült.Pentium, pénztárcabarát CPU-k, amelyek kiválóan alkalmasak az alkalmi számítógép-felhasználók számára.Celeron,belépő szintű megoldások ideálisak azok számára, akik szűkös költségvetéssel rendelkeznek.Atom,energiatakarékos processzorok, amelyeket elsősorban mobileszközökhöz terveztek.

Ezen az ötön kívül az Intel Movidius VPU-kat és Quark mikrokontrollereket is árul. A múltban számos más márkájuk is volt, amelyek azóta már megszűntek.

Márkamódosító

Intel Core i3 i5 és i7

Az Intel CPU-kat általános teljesítményük és áraik alapján is megkülönböztetik. Ha az Intel Core modellekről van szó, azt találjuk, hogy további négy kategóriába sorolhatók:

  i3– A legolcsóbb Core modellek, amelyek ideálisak a pénztárcabarát játék PC-khez.i5– Középkategóriás CPU-k, amelyek általában a legjobban illeszkednek egy átlagos játékos számára.i7– Csúcskategóriás processzorok, amelyek kiválóan alkalmasak a játékokhoz és a CPU-s professzionális szoftverekhez egyaránt.i9– Enthusiast minőségű CPU-k, amelyeket általában csak munkaállomásokhoz érdemes igazán megvenni.

Összefüggő: Intel Core i3 vs i5 játékokhoz – melyiket válasszam? Intel Core i5 vs i7 játékokhoz – melyiket válasszam? Intel Core i7 vs i9 játékokhoz – melyiket válasszam?

Generációs jelző

Intel Core 11. generáció

Az Intel átnevezte logóit az új, 11. generációs Intel Core processzorokkal

Ez egy másik meglehetősen egyszerű része a CPU nevének, és jelzi, hogy a CPU melyik generációhoz tartozik. A legújabb Intel asztali CPU-k a tizenegythgeneráció , és ez az, amit az Intel Core i5-ben a 11- tizenegy 600K jelentése.

Átfogó, minden következő CPU-generáció kínál valamilyen fejlesztést . Általában ez csak általános teljesítménynövekedés, de az újabb generációk is tartalmazhatnak bizonyos újdonságokat, amelyek hiányoztak elődeikből. Például a 11thgenerációs Core CPU-k támogatása PCIe 4.0 , míg a 10thgenerációs modellek nem.

Modell/SKU szám

9. generációs Intel processzorok

A modell/SKU szám általában 3 számjegyből áll, és bár ez egy általános szám, amely nem mond semmit a CPU specifikációiról vagy képességeiről, mégis igen. jelzi pozícióját a hierarchiában azon a generáción belül, amelyhez tartozik.

Például van az i3-10 100 , az i5-10 600 , az i7-10 700 és az i9-10 900 , mindegyik CPU erősebb, mint az előző. Így a nagyobb számokkal jelölt modellek nagyobb feldolgozási teljesítményt tartalmaznak, és bizonyos funkciókhoz is hozzáférhetnek, amelyek az olcsóbb alternatívákból hiányoznak.

Azonban, ezek a számok nem feltétlenül jelentenek semmit, ha több generáció processzorait hasonlítjuk össze . Vagyis az idén megjelent legolcsóbb i3-as modell könnyen felülmúlhatja a néhány évvel ezelőtti csúcskategóriás i7-es processzort.

A betűjelölések

Végül eljutunk a betűjelölésekhez, vagyis a termékcsalád utótagokhoz. Ezek a processzor nevének végén, a modellszám mögött találhatók, és általában egy bizonyos tulajdonságot vagy jellemzőt emelnek ki, amely elválasztja az adott CPU-t a szabványos modelltől, amely betűjelölés nélkül érkezik.

Az Intelben található betűjelölések asztali CPU-k ma ezek:

  K– A leggyakoribb megjelölés, amellyel találkozni fog, ha asztali CPU-t vásárol. Azt jelzi, hogy a CPU feloldott szorzóval rendelkezik, és így lehet túlhajtva szabadon.F– Azt jelzi, hogy a CPU-ból hiányzik a integrált grafika amelyek általában megtalálhatók az Intel CPU-kban, és ezért megkövetelik a diszkrét grafikus kártya . Egyes modellek jelölése is van KF , ami azt jelenti, hogy mindkettő fel van oldva, és nincs integrált grafika.

Ami pedig azt illeti mobil CPU-k , a gyakori elnevezések, amelyekkel ma találkozni fog:

  BAN BEN– Alacsony fogyasztású modellt jelez alacsony értékkel TDP .Y– Ultra alacsony fogyasztású modellt jelöl, amely még alacsonyabb TDP-vel rendelkezik, mint az U jelöléssel ellátott modellek.
 • T – Egy újabb alacsony fogyasztású modellt jelöl, amely az energiahatékonyságra összpontosít a teljesítmény helyett.
 • G1– G7 – A CPU integrált grafikus megoldásától elvárható teljesítményszintet jelzi.H– Nagy teljesítményű CPU-t jelöl. A-val jelölt modellek HK jelzi, hogy a modell egyszerre nagy teljesítményű és túlhajtható.

Összefüggő: CPU-hierarchia 2022 – CPU-szintek listája processzorokhoz

Következtetés

Tehát ez egy gyors áttekintés lenne az Intel Core CPU elnevezési sémáról és a betűjelölésekről, amelyekkel találkozni fog, amikor ma új CPU-t vásárol.

Meg kell jegyeznünk, hogy nem vettünk fel néhány betűjelölést, amelyek csak néhány régebbi, már nem gyártott modellben találhatók meg, de frissítjük a cikket, ha ezek közül bármelyik visszatérne, vagy ha az Intel új megjelöléseket ad a keverjük össze a jövőben.

Továbbá, ha most vásárol egy új CPU-t, feltétlenül tekintse meg a kínálatunkat 2022 legjobb játék CPU-i . Itt egy alaposabb útmutatót és számos olyan CPU-t talál, amelyek tökéletesen megfelelnek az Ön igényeinek.

Ezek is tetszhetnek neked