Jak és Daxter kontra Ratchet és Clank

Jak és Daxter kontra Ratchet és ClankJak és Daxter. Ratchet és Clank. Két videojáték -hősduó, mindkettő Sony exkluzív, tekintélyes múlttal. Mindkettőnek megvan a maga érdeme, de az egyiknek jobbnak kell lennie a másiknál, nem? Melyik platformpár emelkedik a másik fölé? Találjuk ki.

Jak és Daxter kontra Ratchet és Clank

Először is nézzük meg külön -külön a franchise -okat. Az egyik sorozat felülmúlja a másikat? Jak és Daxter 2001-ben debütáltak, és számos játékban és spin-offban játszottak. Eközben Ratchet és Clank 2002-ben debütált, és egy spin-off címen kívül kilenc mérkőzésük van eddig. Ezenkívül Ratchetnek és Clanknek saját manga sorozatuk van Japánban, kéthavonta képregények és akciófigurák. Tagadhatatlan, hogy Ratchetnek és Clanknak nagyobb a kitettsége, de ami a játékok minőségét illeti, mindkét sorozat általában azonos pontszámot ér el a Metacritic szerint. Ennek a kategóriának továbbra is döntetlennek kell maradnia.

Következő, beállítás. Platformozóként mindkét játéksorozat számos környezetet és területet tartalmaz, amelyeket felfedezhet. Bár mindkettőnek van néhány nagyszerű szakasza, Ratchet és Clank megkapja ezt. Míg Jak és Daxter tágra nyílt kitalált világa egyedülálló és emlékezetes környezetekkel rendelkezik, mint például a Wasteland, a Ratchet és a Clank egy egész galaxist fedez fel. A súlyos tudományos-fantasztikus hatás számos lehetőséget kínál, amelyeket a fejlesztők a technológiailag fejlett területektől az elhagyatott, primitív földekig mindenben kihasználtak. A puszta változatosság kedvéért ez a Lombax és a roboté.

Most a karakterekhez érkeztünk. Mindkét franchise büszke a haveri dinamikára vezető karaktereik között, de melyik a jobb? A Ratchet, bár mindenre kiterjedő szilárd karakter, nem rendelkezik bizonyos különleges jelentőséggel, és többnyire kissé figyelemre méltó. Míg Clank a maga módján szórakoztató és kedves oldalrúgás, nem egészen illik Daxterhez. A vidra és a menyét, egy ottsel bizarr keresztezéseként Daxter tökéletes furcsa és furcsa kísérője Jak hősies karakterének. Jól vagy rosszul, Jak számos karakterváltáson ment keresztül a sorozat során, de Daxter mindig ott volt, elkerülve a bosszantó és mulatságos határvonalat, és általában az utóbbira esett. Párként remek és emlékezetes csapatot alkotnak.

Jak és Daxter kontra Ratchet és Clank

Ezzel elérkeztünk az utolsó kategóriához - a tételekhez. A különböző Eco típusok felhasználásával Jak számos olyan kiegészítő funkciót használhat ki, mint a sebesség és a teljesítmény. A későbbi játékokban nagyobb fegyverarzenálra tesz szert, de még ezek az eszközök sem hasonlíthatók Ratchet fegyverzetéhez. A beállításhoz hasonlóan a Ratchet és Clank fegyverei is találékonyak és emlékezetesek, ami azt jelenti, hogy Ratchet őrült fegyvereket használhat. Adja hozzá a különböző eszközöket, amelyeket minden kaland során felvehet, és Jak tárgyai nem hasonlíthatók össze Ratchetével.

A célban Ratchet és Clank szűk előnnyel nyer Jak és Daxter előtt. Daxter lehet a személyiség, de ami a lényeget illeti, nehéz vitatkozni Ratchet fegyverrel. A jó hír az, hogy nem kell választania a két franchise között; a közelgő PlayStation Move Heroes mind a négy karaktert egy csapatba helyezi, Sly Cooper és Bentley mellett a crossover platformer zűrzavar miatt.

Által Alex Hurley
CCC szabadúszó író

*A cikkben kifejtett nézetek kizárólag a szerző véleménye, és nem fejezik ki a Cheat Code Central álláspontját.*