Just Dance 4 áttekintés

Just Dance 4 Box Art
Rendszer: Wii*, Xbox 360, PS3
Fejlesztő: Ubisoft
Kocsma: Ubisoft
Megjelenés: 2012. október 9
Játékosok: 1-4
Képernyőfelbontás: 480p Képregény balhé, dalszöveg
Olyan forró, hogy izzadni fog
írta: Sean Engemann

Ahogy a napok egyre hűvösebbek és az ősz közénk kerül, itt az ideje összepakolni a futócipőt és búcsút venni a szabadtéri gyakorlatoktól. Az Ubisoft azonban megtalálta a tökéletes orvosságot, amellyel beltéri hibernálásunk során távol tarthatjuk magunkat a kanapétől. Ez természetesen az éves ritmusjátékuk, a Just Dance 4.

Mivel a műfaj divatja kezd visszaszorulni, az Ubisoft megragadja az alkalmat, hogy ne csak a márkáját tartsa gördülékennyé, hanem tanuljon a korábbi címek kritikáiból a képlet javítása érdekében. A Just Dance 4 nem forradalmasítja a sorozatot, de az új funkciók azt bizonyítják, hogy a fejlesztők nem egyszerűen visszavonják ugyanazt az élményt egy új lejátszási listával.

Just Dance 4 képernyőmentés

Azt kell mondanom, hogy nagyon lenyűgözött a Just Dance 4 dalválasztása. legyen ritmikus táncütem. Nem fogom kimondani a tucatnyi neves művész nevét, de csak mutassuk be a tartományt azzal, hogy minden benne van Elvis Presleytől Justin Bieberig. A 80 -as évek dallamai az egyetlen olyan korszak, amelyből kevés a minőség és a mennyiség (ami személyes csalódás, mivel a retro zene a kedvencem), de összességében nagyszerű választás minden zenei stílus rajongóinak.

Megdöbbentett azonban, hogy Katy Perry, a véleményem szerint a nem hivatalos Just Dance plakátlány, nem került be a törzslistába. Most, a tényellenőrzők megpróbálhatnak felbosszantani, mondván, hogy a Just Dance 2-ben sem ő volt a felállásban, de az indításkor ingyenesen letölthető volt, hogy népszerűsítse az akkor új, játékon belüli áruházat. A „Part of Me” című dala a Just Dance 4 áruházban jelenleg elérhető magányos dal, de 300 pontot (3,00 USD) kell fizetnie ahhoz, hogy felvegye a lejátszási listára.

Just Dance 4 képernyőmentés

A menüképernyők egyszerűen navigálhatók és könnyen érthetők, és nem lesz nagy gondja, hogy azonnal belevágjon az akcióba. A Just Dance és a Just Sweat módok a főmenü elülső és középső részén vannak vakolva, így lehetősége van szórakozni a barátokkal, vagy egyedül gyakorolni. Még mindig nincs mondóka vagy ok a dalválasztás elrendezésére Just Dance módban, de gyorsan lapozhat a borítón, hogy megtalálhassa a választott számot.

Ezután a táncosokra és a hátterekre permetezett ismerős neon szín fogadja Önt. A bemutató egy olyan terület, ahol valóban finom fejlesztéseket találtam az elmúlt játékhoz képest. Először is, a karakterek ezúttal szép éles körvonalakkal rendelkeznek, míg azelőtt a bélés túl széles volt, és a táncosokat terjedelmessé és nehezen követhetővé tette. A különböző színek egyértelműen elkülönülnek, ami segít abban is, hogy a játékos folyamatosan figyelje a különböző végtagokat. Az animációk pontosak, de a mozgókép rögzítésében nem sok változott a korábbi címekhez képest, ami bók az adott osztály jólétéhez. A jobb alsó sarokban található piktogramok, amelyek előre figyelmeztetnek a következő lépésre, visszatérnek, de még mindig zavarosabbak, mint hasznosak. Végül is a szeme csak a táncosokra vagy a piktogramokra koncentrálhat, de nem mindkettőre egyszerre.

Just Dance 4 képernyőmentés

Csalódott vagyok az irányítás miatt, nem annyira a pontatlan mozgásregisztráció miatt (bár nekem is van marhahúsom ezzel), hanem inkább azért, mert nem javultak. Legalábbis a Wii -n nem. Mostanra minden új Wii címet kizárólag a Wii MotionPlus használatával kell kifejleszteni, különösen olyanokat, mint a Just Dance 4, összetett mozdulatokkal és osztályozási rendszerrel, attól függően, hogy a játékos mennyire pontos a kezelőszervekkel. A kritikámat úgy próbáltam ki, hogy újracsináltam a Maroon 5 „Moves Like Jagger” című művét, amíg a rutin be nem gyökerezett a fejembe, és még akkor is, ha biztos voltam benne, hogy gesztusaim helyben vannak, továbbra is „OK” minősítést kapok. Még jó, hogy a Wii távirányítót a csuklómra erősítették. Szerencsére az összpontszám megbocsátó, és nem kell „tökéletesnek” lennie minden lépésnél, hogy ötcsillagos minősítést kapjon.

A korábbi címekhez hasonlóan minden számot egy és három közötti nehézséggel értékelnek. Érdekes, hogy az általam kipróbált nehezebb dalok közül sok nem feltétlenül volt bonyolultabb a koreográfiai osztályon, hanem a játék pontosabb időzítést és a lépések betartását igényelte a magas pontszám eléréséhez. A csillagos minősítéssel mojo -t kapsz, ami egy métert tölt fel, hogy magasabb szintre lépj. Amikor szintet szerez, a rulettkerék véletlenszerű feloldást kínál, amely lehet alternatív rutin egy dalhoz (néhány még az Extreme Versions címkével is rendelkezik, 4. szintű nehézséggel), Battle Mode vagy egyéni lehetőségek a Táncos kártyához.