Köztünk Review

Gondolkodtál már azon, hogy játssz a köztünk, de nem tudod, szórakoztató-e? Íme a legjobb Köztünk áttekintés, amely segít kideríteni.

ÁltalJustin Fernandez 2020. november 21 Köztünk Review

Bottom Line

Az among Us érdekes betekintést nyújt a társadalmi levonásos játékokba, amelyek nagy hasznát veszik az egyszerűsített mechanikának és a játékosok által vezérelt céloknak.

Bár ez több ösztönzést is nyújthatna, az ingyenes és prémium kozmetikumok választéka legalább egy lehetőséget kínál a játékosok kifejezésére.

Végül, a játék beállításai tetszés szerint módosíthatók, ez egy üdvözlendő kiegészítés, amely segít a dolgok frissen és izgalmasan megőrizni.

4

Köztünk az Innersloth által kifejlesztett és közzétett, többszereplős közösségi levonásos online játék, amelyet 2018-ban adtak ki. Annak ellenére, hogy világszerte elérhető volt, a játék évekig küzdött a nyugati közönség vonzásával, mielőtt 2020-ban hirtelen robbanásszerűen megnőtt a népszerűsége.

Ebben az áttekintésben megosztom a gondolataimat a játékkal kapcsolatban, hogy segítsek eldönteni, érdemes-e játszani vele.

Az Within Us jelenleg elérhető PC-re, Androidra és iOS-re.

Ebben az áttekintésben mind a számítógépes, mind az Android-verzióra hivatkozom, és összehasonlítom, hogy a két élmény hogyan illeszkedik egymáshoz.

Összefüggő: A legjobb játékok közénk Útmutató köztünk: Tippek a csapattársak megnyeréséhez Köztünk útmutató: Tippek a szélhámosok megnyeréséhez

TartalomjegyzékElőadás

Elkezdeni

Minden társadalmi levonásos játéknak megvannak a maga furcsaságai, amelyek segítenek kiemelkedni, és ez az Köztünk sem más. A feltevés egyszerű: 4-10 játékost a három térkép egyikére szállítanak, ahol különféle feladatokat kell végrehajtaniuk űrstábként.

A csavar az, hogy nem mindenki olyan ártatlan, mint amilyennek látszik. A fogadó játékos beállításaitól függően 1-3 játékos kap az Imposter szerepét, ami megköveteli, hogy megöljék csapattársaikat, miközben elkerülik az észlelést.

Eközben a legénységnek meg kell próbálnia kideríteni az árulókat, vagy be kell fejeznie minden feladatát, mielőtt túl késő lenne, és az imposztorok száma meghaladja őket. A potenciális gyanúsítottak szűkítése egy kicsit több árnyalattal jár, de a képlet elég egyszerű ahhoz, hogy szinte bárki beugorjon minden előzetes videojáték-ismeret nélkül.

Milyen a játékmenet?

Elméletileg az Közöttünk egy viszonylag egyszerű próbálkozásnak tűnik. Végezze el a feladatokat, jelentsen minden gyanús viselkedést, és ami a legfontosabb, éljen a következő napig. A gyakorlatban azonban a dolgok gyorsan széteshetnek, különösen az ártatlan csapattársak esetében.

Attól függően, hogy melyik csoporttal játszol, a vádlók vagy nem vesztegetik az idejüket azzal, hogy valakit leszavazzanak, vagy az egész játékot azzal töltik, hogy a „sus” viselkedésről vitatkoznak, miközben az imposztorok észrevétlenül elsiklanak. Sok esetben meg kell védenie magát, különben megkockáztatja, hogy saját legénységtársai tévesen kidobják.

Emiatt a tapasztalat inkább a pszichológiai manipulációról szól, mint a fizikai képességekről. Az elvégzendő feladatok mind meglehetősen egyszerűek, és általában egyetlen bevitelre csapódnak le. Ezek végrehajtásához azonban mozdulatlanul kell állnia néhány másodpercig, miközben egy konzol eltakarja a képernyő egy részét, így sebezhetővé válik a közeli imposztorokkal szemben.

A játék vitathatatlanul az a legjobb része, amikor végül téged választanak ki az imposztornak, tekintve, hogy sokkal több eszköz áll a rendelkezésükre, és nem kell aggódnia azonnali fenyegetésektől. Ha meg tudod győzni a stáb többi tagját, hogy ártatlan vagy, vagy ami még jobb, egymás ellen fordítod őket, akkor nagyjából garantált a győzelem.

Köztünk Hogyan nyerjünk csapattársakként

Ennek ellenére a játék jelentős részét azzal töltik, hogy üzeneteket gépelnek ki a szöveges „Sürgősségi értekezletek” során, amikor holttestet jelentenek, vagy megnyomják a piros gombot. Itt éltem meg a legjobb és legrosszabb pillanataimat is a játék során.

Noha nincs is nagyobb elégedettség, mint a legénységtársakkal való összejövetel, hogy leszavazzunk egy ismert összeesküvőt, nem olyan szórakoztató a kilökődés fogadóoldalán lenni, különösen akkor, ha tudod, hogy ártatlan.

Játékteljesítmény-bontás

Köztünk Imposztor nyer

Az állandó internetkapcsolatot igénylő játékok természetesen több problémára hajlamosak, mint az ilyen korlátozás nélküli játékok. Ha figyelembe vesszük a játék elindításához szükséges játékosok számát, és azt a tényt, hogy az Before Us támogatja a PC és a mobil közötti keresztjátékot, akkor időnként akadozások adódhatnak.

Bár nem találkoztam semmilyen problémával PC-n való játék közben, a mobil verzióval töltött időm nem volt olyan zökkenőmentes. Azt tapasztaltam, hogy a játék időnként összeomlik, amikor megpróbálok ellenőrizni egy értesítést vagy váltani egy másik alkalmazásra, még ha néhány másodpercre is. Ez azt jelentette, hogy miután elindítottam a játékot, nyitva kellett tartanom, még akkor is, ha csak arra vártam, hogy egy előcsarnok megteljen.

Ott van az is, hogy a játékosok feltörik a játékot, hogy felfedjék az imposztorokat, kihagyják a rendkívüli találkozókat, és általában megpróbálják tönkretenni az élményt mindenki más számára. Ez sokkal nagyobb probléma volt a játék hevületének csúcspontján, és az Innersloth fantasztikus munkát végzett a hackerek elburjánzásának megakadályozására irányuló intézkedések végrehajtásában.

Egy másik kisebb probléma, amellyel a mobil verzióval találkoztam, az, hogy nem tudok kozmetikai cikkeket vásárolni a karakterem számára. Miközben böngészhetek a különféle sapkák, háziállatok és ruhák között, minden alkalommal, amikor megpróbálom kijelentkezni, ez hibát eredményez. Ez azonban nagyobb valószínűséggel a Google Play Áruház problémája, mint maga az Köztünk.

Grafika és hangbontás

legjobb alacsony specifikációjú laptopjátékok közöttünk

Ha prezentációról van szó, az Közöttünk sok minden megvan. Természetesen ez nem fogja megnyerni az első helyet a „Legjobb megjelenésű játék” kategóriában, de még a második vagy harmadik helyet sem. Azonban van egy bizonyos varázsa a 2D-s rajzfilmes esztétikájának, különösen, ha olyan vagy, mint én, és a 2000-es évek elejét vagy közepét flash játékokkal töltötte olyan oldalakon, mint a Newgrounds és az Addictinggames.com.

Ha minden karaktert más-más színű szkafander jelképez, ez egy kellemes érintés, amely megkönnyíti annak nyomon követését, hogy ki kicsoda. A térképek mindegyike jól megtervezett, és elegendő vizuális érzékkel rendelkezik ahhoz, hogy a dolgok érdekesek maradjanak, még akkor is, ha jobban szeretem a The Skeld egyszerű elrendezését.

Ami a hangzást illeti, az among Us nagyon sokat csinál minimális hangjelekkel. Különböző sípolásokat és hangjelzéseket kap, amelyeket hallani lehet, amikor a hajó egyes állomásaival kapcsolatba lép. A karaktered lépéseinek hangja attól függően változik, hogy milyen felületen jársz.

Azonban a hang, ami leginkább megragadt bennem, és valószínűleg már mélyen a koponyám hátsó részébe ágyazódott, az a kürt, amely minden meccs elején megszólal. Célja, hogy jelezze a játék kezdetét, és pontosan akkor játszik, amikor a Crewmate vagy az Imposter szavak megjelennek a képernyőn, megpecsételve a sorsodat arra a körre.

A végső ítélet

A legjobb játékok közénk

Ha Ön az a fajta ember, aki szívesebben játszik a barátaival, akkor bizonyos mértékű élvezetet szerezhet az Közöttünk. Bár lehet, hogy nem igényel nagy készségeket a játékhoz, bizonyos mennyiségű mentális gimnasztika szükséges ahhoz, hogy meggyőzz más játékosokat, hogy szavazzanak rád.

Ennek ellenére a játék biztosan nem mindenkinek való. Nem szerezhet tapasztalati pontokat, és nem nyit meg semmilyen kozmetikumot a játékkal, és a csatapassz vagy bármilyen jutalmazási rendszer hiánya azt jelenti, hogy egyetlen ösztönzője a csapattársakkal való veszekedés öröme. Csak ügyeljen arra, hogy befejezze a feladatait, és ragaszkodjon a csoporthoz, és remélhetőleg minden rendben lesz.

Az előnyök:

  • Egyszerű, de addiktív játékmenet
  • Könnyű felvenni és játékot találni
  • Rugalmas szabályok és nyerési feltételek
  • Egyedi és változatos térképválaszték

Hátrányok:

  • Unalmas lehet rossz csapattársakkal
  • Nem lehet jutalmat szerezni pusztán a játékkal
  • Időnként összeomlik a mobilon

Ezek is tetszhetnek neked