A Kett

Útmutató a Ketthez

Wraith : Csontos cápakutyák álcázási képességekkel, a Wraith-ek nem olyan törékenyek, mint a Creepers vagy a Shemrys, de önmagukban ritkán jelentenek veszélyt. Valódi taktikai értékük az ellenség számára az, hogy kiöblítenek titeket a fedezékből, ha valami más elvonja a figyelmét, ezért próbáljon tisztában lenni az árulkodó árnyékoló csillogással, és töltsön el néhány golyót korán, hogy később ne legyen bajuk.

Választott: A Heleus-klaszter alapszintű ágyútakarmánya. Ezek a pajzs nélküli, páncél nélküli csatlósok könnyű célpontok, de ne utasítsák el támadó képességüket. Ha hagyja magát körülvenni, azt fogja tapasztalni, hogy még az alacsony szintű rohampuska tüze is halálos lesz nagy koncentrációban. Ennek ellenére hiányzik a Raider vagy Roekaar társaik hatótávolsága és célja.

Felkent: Nehéz földi csapatok, általában ezeket a vízforralókat találja meg a kiválasztottak nagyobb csoportjainak támogatására. Gyors tüzelésű plazmaágyúik egy pillanat alatt felpörögnek, és ezt az időt vagy semlegesítse, vagy fedezéket találjon, mert a tartós zápor pillanatok alatt átrágja a pajzsokat.

Szánt: Kett mezőparancsnokok, ezek az orsó démonok füstölős erőt használnak, hogy elrejtsék önmagukat és a közeli ellenségeket. Ez az erő elsőre haszontalannak tűnik, mivel a köpenyes ellenségeket továbbra is a szokásos módon lehet megcélozni (pl. Biotikus töltéssel). A későbbi szinteken azonban váratlanul két láthatatlan, felkent ürítő plazmavágót találhat a gerincében. A legjobb gyakorlat az, ha a Destined -et kivesszük, mielőtt lehetőségük lenne használni képességeiket. A Destined saját fegyvere egy sörétes puska, amely nem rendelkezik más szárazföldi csapatok pajzsfaló képességével, de meglepően káros közepes és akár hosszú távon is. Ezt a fegyvert alkalmi gránáttal egészítik ki

Növekvő: A nagyon késői játékig ezekkel a nagy teljesítményű vízforralókkal csak missziófőnökként találkozhatunk. Meghatározó jellemzőjük az Ascendent's Orb, amely folyamatosan kering körülöttük. Míg ép, az Ascendant nem sérülhet, ezért az ölési stratégia precíz tűzzel (puskák vagy akár nehéz pisztolyok) legyűrje a gömböt. Amikor a gömb meghal, néhány másodperc van, amikor az Ascendens sebezhető. Fejlövésekkel, kombókkal és speciális támadásokkal öntsön minél több sebzést, mielőtt a gömb regenerálódik, majd ismételje meg. A felemelkedők közelharci távolságon léphetnek fel, ezért ne menjen közel, kivéve, ha elkápráztatja, és vigyázzon a világot megmentő stílusú támadására, amely áthaladhat a fedélen, és teljesen leeresztheti a pajzsokat. A gömb nélkül vagy anélkül az Ascendensek teleportációs képességei is korlátozottak, ezért vigyázzon a hirtelen előretörésekre vagy visszavonulásokra.

Ördögök: A játék egyik legkeményebb, ha nem szigorúan legveszélyesebb ellensége. A gonosz emberek óriási károkat tudnak elszenvedni, közelharci távolságon belül bevethetik magukat, és közepes hosszú távon mérget köphetnek. Az utolsó támadás a leggyengébb, ezért a legtöbb ördögi küzdelem sok futást, ugrást és sárkányrepülést vagy álcázást foglal magában, miközben visszatüzel a gigantikus üldözőre. A légi teljesítményoptimalizálóval kidolgozott fegyverek ideálisak, akárcsak a tűzkárokat okozó fegyverek vagy támadások. Egy csapásra 'feláldozhatja' csapattársait, ha közéjük és a Ördög közé helyezi őket- az instakill továbbra is működik rajtuk, de később újraéleszthetők- nem lehet.