Legfontosabb Szerencsejáték Creative Sound BlasterX H6 áttekintés

Creative Sound BlasterX H6 áttekintés

Nagyon sok kiváló játékhoz használható fejhallgató, de kevés olyan sokoldalú, mint a Creative Sound BlasterX H6, amely ugyanolyan értéket kínál a zenehallgatáshoz, mint a játékhoz.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 3 Creative Sound BlasterX H6 áttekintés

Bottom Line

A Sound BlasterX H6 az egyik legköltséghatékonyabb fejhallgató, amely a közelmúltban jelent meg, menő megjelenésű dizájnnal, kiemelkedő kényelemmel és egy csomó funkcióval.

A hangja nem kifejezetten a játékra készült, de valójában ez a H6 egyik legnagyobb erőssége.

Ez a legvonzóbb fejhallgató mindenki számára, aki a legtöbbet kívánja kihozni fejhallgatójából a játékokon kívül.

Tervezés: (4.0)Jellemzők: (4.3)Kényelem: (4.9)Mikrofon: (4.1)Hang: (4.3) 4.3 Lásd Ár

A játék headset piaca olyan telített, mint valaha, és végtelen számú vállalat próbálja eladni több tucat különböző modellt. Ennek ellenére pillanatnyilag nem panaszkodhatunk, mert a legutóbbi kínálat többnyire csillagos volt, a The Sound BlasterX H6 által Kreatív Labs csak aláhúzza ezt a tendenciát.

Mindazonáltal, mivel sok változatos középkategóriás headset verseng a játékrendszeredben elfoglalt helyért, egy új modellnek igazán kivételesnek kell lennie ahhoz, hogy kitűnjön. A Sound BlasterX H6 kiemelkedik? Igen, de nem úgy, ahogy várod.

TartalomjegyzékElőadás

Műszaki adatok

Név Creative Sound BlasterX H6
típus Fülre helyezhető fejhallgató
Kapcsolat Vezetékes (USB és 3,5 mm-es)
Súly 1,33 font (0,603 kg)
Drivers 50mm FullSpectrum
Frekvenciatartomány 20 Hz - 20 000 Hz
Mikrofon Egyirányú kondenzátor mikrofon
Tervezési stílus Zárva

Tervezés

BlasterX

Egyetlen pillantásra van szüksége ahhoz, hogy észrevegye a H6 prémium minőségű levegőjét. A fekete külső jellegzetes megjelenésű, amely játékhangulatot kölcsönöz anélkül, hogy túl agresszív lenne.

Ehelyett az egyetlen dolog, amely vizuálisan kiemelkedik a H6-on, az a LED-es fénygyűrűk, amelyek mindegyik fülkagylót körülveszik. Ez segít abban, hogy a H6 bármilyen RGB-környezetbe illeszkedjen, miközben elég minimalista marad ahhoz, hogy ne tűnjön ki a helyéről egy olyan játékberendezéshez csatlakoztatva, amely nem világít úgy, mint egy karácsonyfa.

A kiváló minőségű műanyagnak és a fémmel megerősített fejpántnak köszönhetően a prémium érzet még akkor is megmarad, ha nem csak ránéz a headsetre. Ha pedig csak ráközelítünk a képen a fülpárnákra, akkor jó képet kaphatunk arról, milyen puhának és plüssnek érzik magukat.

A legjobb az, hogy cserélhetők. Tehát, ha valaha megsérülnének, szerezhet be újakat anélkül, hogy lyukat égetne a zsebében. Azt is észre fogja venni, hogy a fülpárnákat hálós anyag borítja.

Természetesen nagyra értékeljük a hálós szövet előnyeit – főleg a nagyobb légáteresztő képességet –, de ez a légáteresztő képesség gyengébb passzív zajszűréssel is jár.

Ezenkívül a H6 egy levehető kábelen keresztül csatlakozik az eszközeihez. Ebből kettő van hozzá: egy USB és egy szabványos 3,5 mm-es jack kábel.

Ez segít abban, hogy a headset ne csak a PC-vel és a mobileszközökkel kompatibilis legyen, hanem az összes jelenlegi generációs konzollal is – a PS4, az Xbox One és a Nintendo Switch konzollal.

Jellemzők

Creative Sound BlasterX

A Sound BlasterX H6 számos nagyszerű funkcióval is rendelkezik, mind azokkal, amelyeket egy játék headsettől várhat, mind pedig néhány teljesen új és innovatív funkciót.

Kezdetnek a 7.1-es virtuális térhatású hangzás, amely elég jól működik, hogy ezt a magasabb szintű elmélyülést hozza létre. Aztán ott van még a Scout Mode , amit a Shooters rajongói különösen élvezni fognak.

Ez a funkció ugyanis az, hogy növeli bizonyos frekvenciák hangerejét, ami taktikai előnyt ad azáltal, hogy megengedi, hogy meghallja ellenfeleit, mielőtt esélyük lenne meghallani Önt.

Ennek ellenére az egyik dolog, amit a legjobban szerettünk, az volt, hogy szabadon bütykölhettünk az EQ-val. A dobozból kivett H6 3 előre beállított EQ-val érkezik, amelyeket bekapcsolhat, ha nem élvezi a „lapos” EQ-t: az egyik játékhoz, egy filmezéshez, egy pedig zenéhez való.

Nem csodálatosak, de még mindig remek kiegészítők azok számára, akik nem szeretnek manuálisan vacakolni az EQ beállításokkal.

Ha azonban szereti a személyre szabott hangprofilt, akkor ezt megteheti a Sound Blaster Connect szoftverrel, amely ingyenesen letölthető a Creative Labs webhelyéről.

Ezzel a klassz szoftverrel szabad kezet ad a fejhallgató felett, lehetővé téve az EQ-tól és a LED-es világítástól a hangfeldolgozási effektusokig és még sok minden más vezérlését.

Mindazonáltal méltányos figyelmeztetés: ezek a funkciók csak USB csatlakozással érhetők el, ahogy a bal fülkagyló összes kezelőszerve is csak ebben az esetben működik. Ebből az következik, hogy sokkal csupaszabb élményben lesz részed, ha a H6-ot Xbox One-nal vagy Nintendo Switch-el használod.

Ez más funkciókra is vonatkozik, mint például a ClearComms technológia, amely együttműködik a mikrofonnal és az Ambient Monitoring funkcióval.

Most a ClearComms-ot fogjuk megemlíteni, amikor a mikrofonos dolgokra térünk, de az Ambient Monitoring-ot azonnal elmagyarázzuk, mivel ez az a klassz és innovatív új funkció, amelyet említettünk.

Lényegében mikrofonfigyelőként működik, de a környezeti hangok számára. Az egyik fülkagylóba egy kis mikrofon van beépítve, amely bekapcsolásakor az általa felvett hangot a már hallgatott zenébe továbbítja.

Tegyük fel tehát, hogy ébernek kell lennie egy telefonhívásra, egy ajtócsengőre vagy bármi másra, de továbbra is szeretne játszani, amíg vár. Nos, most megteheti.

Csak kapcsolja be az Ambient Monitoring funkciót, és olyan lesz, mintha egyszerre viselne és nem viselne headsetet. Egy kis fehér zajtól persze szenvedni fog, de szeretjük az itt rejlő lehetőségeket.

A H6-ot nem érdemes kizárólag erre a célra megvenni, mivel ebben a fejhallgatóban kevéssé használható, leginkább azért, mert a passzív zajszűrés ezen a cuccon eléggé alulmarad.

Mindazonáltal ez egy nagyszerű funkció, amelyet a streamerek és a gyerekjátékosok használhatnak a legtöbbet, akiknek a szülei nem értik, hogy egyes játékokat nem lehet szüneteltetni. Ami minket illet, sokkal izgatottabbak vagyunk, hogy lássuk, merre halad tovább.

Kényelem

Blaster X fejhallgató

A H6 az egyik legkényelmesebb fejhallgató, amit kipróbáltunk. A hálós anyag kissé tapinthatóbb a fülében, amit egyesek nem értékelnek.

Összességében azonban ez a headset sok mindent megtesz a kényelem szempontjából. A maximális kényelem érdekében a füled körvonalaihoz igazodó vastag memóriahabos párnán kívül olyan szorítóerő is van, amely pontosan eléri a helyet.

Az eredmény egy kényelmes fejhallgató, amely kiváló órákon át tartó használathoz, anélkül, hogy fülfájdalmat vagy izzadást kellene szenvednie.

Mégis, amit a legjobban szeretünk ebben a headsetben, az az, ahogy a memóriahabos párnázás lehetővé teszi, hogy a fül formálja azt. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a H6 viselése még akkor sem lesz kényelmetlen, ha szemüveget visel.

Az egyetlen dolog, ami negatívum lehet, az a viszonylag vékony hálós szövet párnázás a fejpánton, de még akkor sem érződik, hogy a koponyájába nyomódik.

A játék szempontjából a fejpánt elég kompetens ahhoz, hogy ne dobja el a játékot, miközben élvezi a csapattársak társaságát (fülkagyló, könnyű kialakítás és szorítóerő), amelyek könnyedén elvihetik a csapatot egyedül a győzelemig.

Mikrofon

Sound BlasterX

Ma egy jó mikrofon vitathatatlanul még fontosabb a csapatalapú videojátékokban, mint a hangminőség. A Creative Labs emberei ezt bizonyára mindig szem előtt tartották, amikor a H6-os mikrofont készítették, mivel itt nem húztak be semmi ütést.

A H6-tal leszerelhető egyirányú kondenzátor mikrofon, amely a fejhallgató árát tekintve kiválóan hangzik.

Ez nem a a legjobb hangzású mikrofon, mivel nem rendelkezik popszűrővel, és elveszi a hangja gazdagságát, de a csapatos csevegésre több, mint amire valaha is szüksége lenne, hacsak nem professzionális – ebben az esetben érdemes amúgy drágább headset.

Ezen túlmenően, ha USB-kapcsolatot használ, beállíthatja, hogy a zajszűrés milyen mértékben működjön a szoftveren keresztül, valamint néhány más nagyszerű dolgot, amelyet a ClearComms technológia biztosít – például a mikrofonfigyelést.

Összességében elmondható, hogy a H6 mikrofonja legrosszabb esetben is átlagos, de ha az USB-csatlakozást használjuk, és kicsit bütyköljük a beállítást, akkor az árkategóriában igazán figyelemreméltó lehet.

Hang

Kreatív fejhallgató

És most az igazi: a hang! Hogyan viszonyul a Sound BlasterX H6 ahhoz a sok nagyszerű fejhallgatóhoz, amelyek ebben az árkategóriában tartják a társaságot?

Nos, nem ugyanazt próbálja megtenni, amit mindenki más, hanem alternatív megközelítést kínál. Ellentétben sok játékhoz készült fejhallgatóval, amelyek fantasztikus hangzást biztosítanak a játékhoz, és figyelmen kívül hagyják az összes többi használatot, a H6 teljes hallgatási élményt nyújt.

Igen, játékra jól hangzik, de nem annak rovására, hogy más multimédiás célokra gyengén szóljon. Tehát ha olyan minőségi headsetet szeretne vásárolni, amely még a játékokon kívül is megállja a helyét, akkor a H6 az a elsődleges megoldás.

Az EQ tetszés szerint testreszabásának szabadsága segít, akárcsak a három előre elkészített EQ opció – de az is segít, hogy a H6 nem basszus-vezérelt headset.

Ez nem azt jelenti, hogy a mélyhangok rosszak – bírja magát, és az 50 mm-es neodímium meghajtók is bőven megadják neki a hatást –, de a magas hangok ezúttal mindenképpen a vezetőülésben vannak. Összességében a headset kellemesen melegen szól, elegendő erővel és sokoldalúsággal ahhoz, hogy a legtöbb játék- és zenei műfajban igazságot tegyen.

Az egyetlen hátránya az, hogy a középhangokból, és különösen az énekből hiányzik egy kis gazdagság. Nem is olyan rossz, és soha nem szabad annyira megrázónak lennie, hogy megtörje az elmélyülést – akár filmnézés, zenehallgatás vagy játék közben –, de érdemes megjegyezni. Ettől eltekintve, ez az egyik legsokoldalúbb fejhallgató, amelyet tetszés szerinti hangzásra szabhat.

Következtetés

Kreatív Suond Blaster

Összességében a Sound BlasterX H6 egy fantasztikus headset, amely ebben az árkategóriában már a legjobbak közé tartozik. Figyelembe véve, hogy a verseny mennyire halmozott, ez mond valamit.

Hihetetlenül sokoldalú, mind a hozzáférhetõ testreszabási és személyre szabási lehetőségeknek, mind pedig a csatlakoztatható eszközök széles választékának köszönhetően.

Ne feledje, hogy az USB-kábelt kell használnia, ha a legtöbbet szeretné kihozni a H6-ból, így nem ez az első ajánlásunk, ha fejhallgatóra van szüksége, különösen az Xbox One-on vagy a Nintendo Switch-en való játékhoz.

Ha olyan fejhallgatóra van szüksége, amely a játékot tartja a legfontosabb és egyetlen prioritásnak, akkor azt javasoljuk, hogy adjon hozzá körülbelül 20 dollárt a költségvetéséhez, és kényeztesse magát Turtle Beach Elite Atlas .

Mindazonáltal, ha olyan fejhallgatóra van szüksége, amelyet nem csak játékra szeretne használni, a H6 értékét tekintve könnyen lekörözi az Elite Atlaszt.

Ezek is tetszhetnek neked