Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb 1440p monitorok (2022-es értékelések)

A legjobb 1440p monitorok (2022-es értékelések)

1440p-s monitorra van szüksége játékhoz vagy valami máshoz? A játékmonitorok szakértői vagyunk, és tudásunkat felhasználva megtaláltuk a jelenleg elérhető legjobb 1440p-s monitorokat.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb 1440p monitorok

2022-ben az 1440p lassan felváltja az 1080p-t, mint a játékok alapértelmezett felbontását, és nem nehéz belátni, miért válnak olyan népszerűvé – kézzelfogható grafikai javulást tesznek lehetővé anélkül, hogy a hardverre nézve olyan igényesek lennének, mint a 4K.

Ennek ellenére, ha új, középkategóriás GPU-ja van, akkor a számítógépe szinte biztosan QHD-kész.

És ha azon gondolkodik, hogy 1080p-ről 1440p-re ugorjon, most itt a tökéletes alkalom!

Ebben a vásárlási útmutatóban bemutatjuk Önnek a legjobb 1440p monitorok amelyet 2022-ben szerezhet be, megvitatva előnyeiket, hátrányaikat, és az összes általános okot, ami miatt érdemes 1440p-s monitort választania 1080p-s vagy 2160p-s monitor helyett.

Minden további nélkül merüljünk el benne.

Előző

LG 27GL850

Lg 27gl850
 • Kiemelkedő válaszidő
 • Kiváló színek
 • G-Sync kompatibilis
Lásd Ár

Nixeus EDG27S v2

Nixeus Edg27s V2
 • Jó panel minőség
 • Nagyszerű előadás
 • G-Sync kompatibilis
Lásd Ár

AOC CQ27G1

Aoc Cq27g1
 • Kiváló kontraszt és jó színek
 • Hajlított képernyő
 • Nagyon jó érték
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

A legjobb 1440p monitorok 300 dollár alatt

Nyitott 27 ml1u

AOPEN 27ML1U

Képernyőméret: 27'
Frissítési frekvencia: 75 Hz
Panel típusa: IPS
Szinkronizálási technológia: FreeSync

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyszerű színvisszaadás
 • 75 Hz frissítési frekvencia
 • Jó ár-érték arány

Hátrányok:

 • Viszonylag szűk FreeSync tartomány
 • Csak dönthető állvány

A monitorról

A lista első monitora az AOpen nevű tajvani cégtől származik, ami a játékmonitorok világában aligha szokványos név. Mégis, a AOpen 27ML1U könnyen az egyik legjobb olcsó QHD monitor, amely jelenleg elérhető, és ennek számos jó oka van.

Az első és a legfontosabb, hogy egy viszonylag kedvező árú játékmonitorról van szó, amely masszív IPS panelt használ, és még a dizájnban sem okoz csalódást, hiszen letisztult külsővel, rendkívül vékony keretekkel büszkélkedhet.

Főbb jellemzők:

 • A kijelző – Ahogy fentebb említettük, a 27ML1U IPS panelt használ, és egy 27 hüvelykes monitor, ami nagyjából a legjobb méret egy 16:9-es kijelzőhöz. A panel jó betekintési szögeket és élénk színeket biztosít, miközben a frissítési frekvencia 75 Hz-ig megy, ami az alapértelmezett 60 Hz-hez képest valamivel simább játékmenetet tesz lehetővé. A válaszidő a szokásos 4 ms, de a monitor mozgásos elmosódás-csökkentéssel is rendelkezik, amely meglehetősen jól emulálja az 1 ms-t.
 • Portok– Az AOpen 27ML1U két HDMI 2.0 porttal és egy DisplayPort 1.2 bemenettel, valamint egy analóg audio csatlakozóval rendelkezik.
 • További jellemzők
  • AMD FreeSync – Adaptív szinkronizálás nélkül nem lehet magas frissítési gyakoriságot elérni, az AMD FreeSync pedig mindig a legjobb választás a pénztárcabarát monitorokhoz. 48-75 Hz-es tartományban kapható, ami egy 75 Hz-es monitorhoz kicsit szűk.
  • Állítható állvány – A 27ML1U-val szállított raktári állvány semmi különös, mivel csak dőlésszögre állítható – ez nem meglepő, hiszen az állványokon általában takarékoskodnak az OEM-ek, ha olcsó monitorokról van szó. Ennek ellenére stabil, és jól illeszkedik a monitor esztétikájához.
  • VESA-támogatás – Abban az esetben, ha több állíthatóságra van szüksége a játékmonitorban, mint amit az állvány nyújt, örömmel fogja tudni, hogy a 27ML1U kompatibilis bármely 100×100-as VESA-tartóval, így nem lesz szükség az állvány cseréjére. probléma.
  • Integrált hangszórók – A 27ML1U dupla 2 wattos sztereó hangszórókészlettel érkezik, amelyek jó oldalra helyezhetők, de játékra aligha alkalmasak.

Hátrányok:

  Kicsit szűk FreeSync tartomány– Ahogy fentebb említettük, a 48-75 Hz kicsit szűk egy ilyen monitorhoz, és inkább 30-75 Hz-et láttunk volna helyette. Végül is, ha költségvetési monitort vásárol, valószínűleg nincs olyan GPU-ja, amely képes lenne fenntartani a stabil képfrekvenciát 1440p-ben.Kezdetleges raktárkészlet- Figyelembe véve, hogy a 27ML1U milyen jó monitor az árához képest, nehéz elvárni, hogy egy teljesen állítható állvány kerüljön a keverékbe, de ez még mindig említésre méltó. Ez egy csak dönthető állvány, így valószínűleg sokan szeretnének frissíteni a állíthatóbb állvány .

Műszaki adatok:

Kijelzo méret 27 hüvelyk
Képarány 16:9
Felbontás 2560×1440
Panel típusa IPS
Fényerősség 350 cd / m2
Kontraszt 1000:1
Frissítési ráta 75 Hz
Válaszidő 4 ms
Adaptív szinkronizálás AMD FreeSync
Hangszórók 2x2W
Portok 2x HDMI 2.0
1x DisplayPort 1.2
1x 3,5 mm-es audio jack
VESA kompatibilitás 100×100

Végső gondolatok

Mindent összevetve az AOpen 27ML1U nem tökéletes monitor, de a költségvetési monitorokat illetően meglehetősen közel áll hozzá. Egyszerre nagyszerű látványt és fokozott teljesítményt hoz az asztalra, a kiváló IPS panelnek köszönhetően. Természetesen nem tud versenyezni a drágább, speciálisabb monitorokkal, de ez egy nagyszerű, mindenre kiterjedő megoldás, amely nem üt lyukat a pénztárcán.

A monitorral kapcsolatos fő problémáink az alapállvány, a korlátozott FreeSync kínálat, de ettől eltekintve nehéz lesz panaszt találni egy ilyen megfizethető monitoron.

Aoc Q3279vwfd8

AOC Q3279VWFD8

Képernyőméret: 32'
Frissítési frekvencia: 75 Hz
Panel típusa: IPS
Szinkronizálási technológia: FreeSync

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Jó színek
 • Nagy képernyő
 • Jó kontraszt az IPS panelhez

Hátrányok:

 • Nem VESA kompatibilitás
 • Szűk FreeSync tartomány
 • A 32 hüvelykes átló sokak számára túl sok lehet

A monitorról

Továbblépve az AOC-tól kissé eltérő monitort kapunk – az AOC Q3279VWFD8-at. Ez többé-kevésbé ugyanaz, mint az előző AOpen modell, de néhány változtatással, leginkább a hatalmas, 32 hüvelykes képernyővel.

Az AOC emellett tisztán és egyszerűbben tartotta a dizájnt ezzel a modellel, kissé vaskos keretekkel és téglalap alakú állvánnyal rendelkezik, ami összességében észrevehetetlen külsőt eredményez, amely nem igazán fog feltűnni semmilyen környezetben.

Főbb jellemzők:

  A kijelző– A 27ML1U-hoz hasonlóan ez az AOC monitor is jó IPS panelt használ, ami meglehetősen jól illeszkedik a 32 hüvelykes képernyőhöz. Ami a teljesítményt és a látványt illeti, nagyjából ugyanaz, mint a fent leírt AOpen monitornál: jó színek és betekintési szögek, valamint 75 Hz-es frissítési gyakoriság és valamivel magasabb, 5 ms-os válaszidő.Portok– Az AOC Q3279VWFD8 egy HDMI 1.4 porttal, egy DisplayPort 1.2 bemenettel, valamint egy VGA és egy Dual-Link DVI-D csatlakozóval, valamint egy fejhallgató-csatlakozóval érkezik.További jellemzők
  • AMD FreeSync – Csakúgy, mint a 27ML1U, ez a monitor is támogatja a FreeSync funkciót a 48-75 Hz-es tartományban, ami ismét egy kicsit szűk egy 75 Hz-es monitorhoz.
  • Állítható állvány – Ismét van egy alapállványunk, amely csak dönthetően állítható.

Hátrányok:

  Szűk FreeSync tartomány– Itt is érvényes az, amit az előző modellnél a FreeSync tartományról mondtunk. A FreeSync megvalósítása természetesen nagyon üdvözlendő, de szívesebben láttuk volna 30-75 Hz-es tartományban elérhetővé tenni.Nincs VESA támogatás– Ismét egy nagyon kezdetleges állvánnyal van dolgunk, de rontja a helyzetet, hogy a Q3279VWFD8 nem VESA-kompatibilis, ami nagyon nagy hátránya egy 2022-es monitornak.Egyes felhasználók számára kissé nagy lehet– Sokan egyetértenek abban, hogy a 27 hüvelykes képernyő többé-kevésbé az ideális monitorméret asztali használatra, és bár az 1440p biztosítja a megfelelő képpontsűrűséget, a 32 hüvelykes kijelző túlságosan kényelmetlen lehet néhány felhasználó számára.

Műszaki adatok:

Kijelzo méret 32 hüvelyk
Képarány 16:9
Felbontás 2560×1440
Panel típusa IPS
Fényerősség 250 cd / m2
Kontraszt 1200:1
Frissítési ráta 75 Hz
Válaszidő 5 ms
Adaptív szinkronizálás AMD FreeSync
Hangszórók N/A
Portok 1x HDMI 1.4
1x DisplayPort 1.2
1x DL-DVI-D
1x VGA
1x 3,5 mm-es audio jack
VESA kompatibilitás N/A

Végső gondolatok

Összességében elmondható, hogy azok, akik egy extra nagy monitorra helyezik a céljukat, de nem akarnak lyukat égetni a pénztárcájukon, mindenképpen vonzónak találják az AOC Q3279VWFD8-at. A színek és a teljesítmény minden szempontból hasonló az AOpen 27ML1U-éhoz, bár ez az AOC modell egy kicsit lassabb, de valamivel jobb kontraszttal.

Mindenesetre úgy gondoljuk, hogy az AOpen 27ML1U jobb ár-érték arányt kínál, de ha valóban egy 32 hüvelykes monitort szeretne az asztalán használni, akkor az AOC Q3279VWFD8 is jó befektetésnek bizonyul.

Aoc Ag271qx

AOC AG271QX

Képernyőméret: 27'
Frissítési frekvencia: 144 Hz
Panel típusa: TN
Szinkronizálási technológia: FreeSync

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyon gyors és érzékeny
 • Tökéletes színek TN panelhez
 • Széles FreeSync tartomány
 • Teljesen állítható állvány

Hátrányok:

 • Korlátozott látószögek
 • Szuper fekete egyenletesség

A monitorról

Ezután van egy monitorunk más prioritásokkal – a AOC AG271QX . Az előző két modelltől eltérően ez a monitor TN panelt használ, és nagyobb hangsúlyt fektet a teljesítményre, ami minden bizonnyal jó választás lesz azok számára, akik sok gyors tempójú többjátékos játékkal játszanak.

Ráadásul az AOC ezzel sem spórolt a dizájnnal, hiszen a piros kiemelések és az ezüst állvány egyértelműen jelzi, hogy ez egy megfelelő játékmonitor.

Főbb jellemzők:

 • A kijelző – Ez egy 27 hüvelykes monitor TN panellel. Ezzel együtt nyilvánvaló, hogy a teljesítményt helyezi előtérbe a látványnál – és bizony, egy 144 Hz-es frissítési frekvenciával és 1 ms-os gyors válaszidővel rendelkező monitort nézünk, de a betekintési szögek és a színvisszaadás nagyon távol áll tőle. IPS-sel felszerelt versenyét.
 • Portok– Az AG271 két HDMI 2.0 porttal, egy DisplayPort 1.2 bemenettel, valamint egy VGA és egy DL-DVI-D csatlakozóval rendelkezik. Fejhallgató-csatlakozóval, valamint négyportos USB 3.0 hubbal is rendelkezik.
 • További jellemzők
  • AMD FreeSync – Ahogy az egy 144 Hz-es, olcsó játékmonitortól elvárható, a FreeSync funkcióval érkezik, és ezúttal jobban implementálták, mint az előző két modell bármelyikénél. Ugyanis a FreeSync a 30-144 Hz-es tartományban működik, és a tesztek azt mutatják, hogy komolyabb probléma nélkül kompatibilis a G-Sync-el, vagyis Nvidia GPU-val is használható.
  • Állítható állvány – az AOC sem fukarkodott az állvánnyal, hiszen egy megfelelő állványt keresünk, amely állítható magasságban, dőlésszögben, forgathatóan és elfordíthatóan.
  • VESA támogatás – A monitor 100×100 VESA rögzítést támogat.
  • Integrált hangszórók – Az AG271QX két 3 wattos hangszóróval érkezik. Ez ismét egy kényelmes funkció, de aligha tud üzletet kötni vagy felbontani.

Hátrányok:

  Rossz betekintési szögek– A betekintési szögek gyakori probléma a TN paneleknél, ez alól az AG271QX sem kivétel. A betekintési szögek meglehetősen szűkek, de nagyjából megfelelnek az ilyen típusú paneleknek.Szuper fekete egyenletesség– Egy másik probléma, amivel sok monitor foglalkozik, a gyenge fekete egyenletesség és a háttérvilágítás kiszivárgása, és bár ez ebben az esetben nem vészes, az AG271QX még mindig küzd egy kicsit ezen az osztályon. Kisebb háttérvilágítási zavarok vannak, de ez csak akkor lesz igazán észrevehető, ha sötétebb szobában játszik.

Műszaki adatok:

Kijelzo méret 27 hüvelyk
Képarány 16:9
Felbontás 2560×1440
Panel típusa TN
Fényerősség 350 cd / m2
Kontraszt 1000:1
Frissítési ráta 144 Hz
Válaszidő 1 ms
Adaptív szinkronizálás AMD FreeSync
Hangszórók 2x3W
Portok 2x HDMI 2.0
1x DisplayPort 1.2
1x DL-DVI-D
1x VGA
1x 3,5 mm-es audio jack
4x USB 3.0
VESA kompatibilitás 100×100

Végső gondolatok

Összességében az AOC AG271QX egyszerűen a tökéletes költségvetésű 1440p monitor a teljesítményorientált játékosok számára. Magas frissítési gyakoriságot és a leggyorsabb válaszidőket kínálja. Ráadásul valójában jobban kezeli a színeket, mint az átlagos TN panel, és a FreeSync képes együttműködni az Nvidia GPU-kkal.

Természetesen egyetlen monitor sem tökéletes, és ez különösen igaz, ha egy olcsó TN modellről beszélünk. Ahogy fentebb említettük, a betekintési szögek nagyon szűkek a legtöbb IPS vagy VA monitorhoz képest, és az elsöprő fekete egyformaság bosszanthat néhány embert.

Ennek ellenére úgy érezzük, hogy az AOC AG271QX az a fajta monitor, amelynek előnyei felülmúlják a hátrányokat.

Aoc Cq27g1

AOC CQ27G1

Képernyőméret: 27'
Frissítési frekvencia: 144 Hz
Panel típusa: VA
Szinkronizálási technológia: FreeSync

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagy kontraszt és jó színek
 • Hajlított képernyő
 • Nagyon jó érték

Hátrányok:

 • Némi látható szellemkép

A monitorról

És most, ebben a kategóriában, az AOC egy másik meglehetősen lenyűgöző megoldása áll rendelkezésünkre: a AOC CQ27G1 . A dizájn elegánsabb, az elegáns matt fekete külsőt finom, de erőteljes vörös kiemelések egészítik ki, így igazán jól néz ki a monitor.

De természetesen nem a külső kialakítása miatt veszünk monitort, és ennél a készüléknél az számít igazán, ami a motorháztető alatt van.

Főbb jellemzők:

 • A kijelző – Ismét egy 27 hüvelykes monitort nézünk, de ez ívelt és VA panelt használ. Ez azt jelenti, hogy egy nagyon jól lekerekített monitort nézünk, amely jó színeket, kiváló kontrasztot és megfelelő betekintési szögeket kínál. Ráadásul ez is egy 144 Hz-es, de 4 ms-os monitor válaszidő . Szerencsére mozgás közbeni elmosódáscsökkentéssel rendelkezik, amely segíthet ebben a tekintetben, ha túl lassúnak találja a natív válaszidőt.
 • Portok– A CQ27G1 a csatlakoztathatóságot tekintve kicsit szerény, hiszen csak egyetlen HDMI 2.0 porttal és egyetlen DisplayPort 1.2 bemenettel rendelkezik, a szokásos fejhallgató-csatlakozó mellett.
 • További jellemzők
  • AMD FreeSync – Ismét van egy FreeSync-es monitorunk, amely a 48-144 Hz-es tartományban elérhető, aminek bőven elégnek kell lennie egy ilyen típusú monitorhoz.
  • Állítható állvány – Hasonlóan az AG271QX állványához, a monitorhoz szállított állvány dőlés, magasság és elforgatás állítható, bár nincs elforgatható állítás.
  • VESA-támogatás – A monitor 100×100-as VESA-tartókkal kompatibilis.

Hátrányok:

  Néhány szellemkép-probléma– A VA panelekkel az egyik fő probléma a magas válaszidő és a szellemkép, és ez utóbbi tűnik hangsúlyosabbnak a CQ27G1 esetében. Valószínűleg szellemképeket fog észlelni, különösen a sötétebb jelenetekben.

Műszaki adatok:

Kijelzo méret 27 hüvelyk
Képarány 16:9
Felbontás 2560×1440
Panel típusa VA
Fényerősség 250 cd / m2
Kontraszt 3000:1
Frissítési ráta 144 Hz
Válaszidő 4 ms
Adaptív szinkronizálás AMD FreeSync
Hangszórók N/A
Portok 1x HDMI 2.0
1x DisplayPort 1.2
1x 3,5 mm-es audio jack
VESA kompatibilitás 100×100

Végső gondolatok

Mindent összevetve az AOC CQ27G1 lehetséges a A jelenleg elérhető legjobb költségvetésű 1440p monitor.

Természetesen nem tökéletes, és ebben a kategóriában a másik három monitorban van valami, ami a CQ27G1-ből hiányzik, de végső soron a CQ27G1 rendelkezik azokkal a funkciókkal a legjobb kombinációval, amelyeket egy olcsó monitortól elvárhat: egyszínű színeket. , nagy kontraszt, jó betekintési szögek és magas frissítési gyakoriság.

Igaz, a natív válaszidő egy kicsit magas, és van némi szellemkép, amivel meg kell küzdeni, de ez semmi, ami nem kezelhető, különösen a háttérvilágítás villanófény használatával.

Mindenesetre jelenlegi árán az AOC CQ27G1 egy lopás, és minden bizonnyal tökéletes monitor lesz a legtöbb játékos számára, aki 1440p-t akar alacsony költségvetéssel.

A legjobb 1440p monitorok 400 dollár alatt

Lg 32gk650f

LG 32GK650F

Képernyőméret: 32'
Frissítési frekvencia: 144 Hz
Panel típusa: VA
Szinkronizálási technológia: FreeSync

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Remek színek és kontraszt
 • Jó fekete egységesség
 • Fogékony

Hátrányok:

 • Rossz betekintési szögek
 • A 32 hüvelykes átló túl sok lehet néhány felhasználó számára

A monitorról

Itt van egy nagyszerű monitorunk az LG-től, és a nagyszerű megjelenéssel mind a dizájnra, mind a panel minőségére utalunk.

Vékony keretekkel és néhány piros kiemeléssel rendelkezik, amelyek a megfelelő mennyiségű játékélményt biztosítják a monitornak anélkül, hogy túl sok lenne.

De ami a motorháztető alatt van, az megint fontosabb, és a 32GK650F ezen az osztályon sem okoz csalódást.

Főbb jellemzők:

  A kijelző– Az LG 32GK605F egy 32 hüvelykes VA-monitor, amely kiváló színvisszaadást és kiváló kontrasztot biztosít, emellett egyenletes fekete-egyenletességgel rendelkezik, ami nagyszerű hír, tekintve, hogy sok VA-panelnek problémái vannak a felhősödéssel. Természetesen 144 Hz-es frissítési frekvenciával is rendelkezik, és rendkívül érzékeny VA-monitorhoz képest.Portok– A monitor két HDMI 2.0 porttal és egy DisplayPort 1.2 bemenettel, valamint a szokásos audio csatlakozóval érkezik.További jellemzők
  • AMD FreeSync – Az LG 32GK650F támogatja a FreeSync-et, és a 48-144 Hz-es tartományban elérhető a DisplayPorton keresztül, de HDMI-n keresztül csak 48-100 Hz-re korlátozódik. Ezért, ha azt tervezi, hogy a legtöbbet hozza ki ebből a monitorból, válassza a DisplayPortot.
  • Állítható állvány – Amint az várható volt, a monitorhoz mellékelt állvány teljes mértékben állítható, és támogatja a dőlés, magasság, elforgatás és elfordítás beállítását.
  • VESA-támogatás – A monitor 100×100-as VESA-tartókkal kompatibilis.

Hátrányok:

  Rossz betekintési szögek– Egyetlen monitor sem tökéletes, és bár a VA panelek általában megfelelő betekintési szöggel rendelkeznek, a 32GK650F kivétel. A betekintési szögek itt meglehetősen szűkek, és közelebb állnak ahhoz, amit egy TN-panelen várnánk, nem pedig egy VA-n. Ennek ellenére ez nem túl nagy probléma a raktárállvány állíthatósága miatt.A 32 hüvelykes képátló túl sok lehet egyeseknek –Ismét egy hatalmas képernyővel van dolgunk, amely valószínűleg meg fogja feszegetni azt a határt, amit egyes felhasználók elég kényelmesnek tartanak az íróasztalnál való használathoz.

Műszaki adatok:

Kijelzo méret 32 hüvelyk
Képarány 16:9
Felbontás 2560×1440
Panel típusa VA
Fényerősség 350 cd / m2
Kontraszt 3000:1
Frissítési ráta 144 Hz
Válaszidő 5 ms
Adaptív szinkronizálás AMD FreeSync
Hangszórók N/A
Portok 2x HDMI 2.0
1x DisplayPort 1.2
1x 3,5 mm-es audio jack
VESA kompatibilitás 100×100

Végső gondolatok

Összességében elmondható, hogy az LG 32GK650F egy nagyon jó játékmonitor, amely nagyszerű látványt és nagyszerű teljesítményt kínál, és tisztességes áron kapható.

Ami minket illet, a korlátozott betekintési szögek nem jelentenek túl nagy problémát, ha olyan monitort keresünk, amely mindkét fent említett fronton képes teljesíteni.

Asus Vg27bq

ASUS VG27BQ

Képernyőméret: 27'
Frissítési frekvencia: 165 Hz
Panel típusa: TN
Szinkronizálási technológia: ELMB-Sync

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyszerű előadás
 • Rendkívül érzékeny
 • ELMB szinkron

Hátrányok:

 • Gyenge HDR teljesítmény

A monitorról

Ezután van egy Asus monitor ami a teljesítményre helyezi a hangsúlyt, ez az a terület, ahol kiváló.

Ismerős dizájnnal rendelkezik, amelyet korábban néhány Asus modellnél láthattunk, egyszerű matt fekete előlappal, részletes, téglalap alakú állványtalppal, és néhány jó megjelenésű, szögletes mintával, amelyek kiemelik a játéktermékek közül.

Főbb jellemzők:

  A kijelző -A VG27BQ egy 27 hüvelykes monitor, amely nagyon gyors TN panelt használ. Ennek ellenére nem csak 165 Hz-es frissítési frekvenciát tud elérni, hanem figyelemreméltóan érzékeny is, a belső tesztek során mért válaszidő 0,4 ms. Természetesen a színek és a betekintési szögek nem túl jók, de ennek ellenére elég jók egy TN panelhez.Portok –A VG27BQ egyszerűvé teszi a portok terén, két HDMI 2.0 porttal, egyetlen DisplayPort 1.2 bemenettel és egy fejhallgató-csatlakozóval.További jellemzők
  • ELMB szinkron – Az Asus által bevezetett új technológia, az ELMB (az extrém alacsony mozgású elmosódás rövidítése) egyesíti az adaptív szinkronizálást és a mozgás közbeni elmosódás csökkentését, ami korábban nem volt lehetséges dinamikus frissítési gyakorisággal. Az AMD és az Nvidia GPU-k egyaránt támogatják, de ne feledje, hogy nem kínálja a G-Sync összes funkcióját.
  • Állítható állvány – Nem meglepő módon az állvány nagymértékben állítható, és támogatja a dőlés, a magasság, az elforgatás és az elforgatás beállítását.
  • VESA támogatás – A monitor 100×100 VESA rögzítést támogat.
  • Integrált hangszórók – A VG27BQ két 2 W-os hangszóróval is rendelkezik, ami kényelmes funkció, ha az oldalra helyezhető.
  • HDR-támogatás – Amit általában nem látni a TN-monitorokon, az a HDR-támogatás, de a VG27BQ ezt is beledobja a keverékbe.

Hátrányok:

  Lenyűgöző HDR- Bár jó látni több HDR-t támogató monitort, ez egy kicsit feleslegesnek tűnik ebben az esetben.
 • Ahogy fentebb említettük, ennek a TN-panelnek egyszerűen nincs meg a fényereje vagy a kontraszt, amely ahhoz szükséges, hogy valóban megteremtse a valósághű érzést, ami a HDR egyetlen pontja.

Műszaki adatok:

Kijelzo méret 27 hüvelyk
Képarány 16:9
Felbontás 2560×1440
Panel típusa TN
Fényerősség 350 cd / m2
Kontraszt 1000:1
Frissítési ráta 165 Hz
Válaszidő 1 ms
Adaptív szinkronizálás ELMB szinkron
Hangszórók N/A
Portok 2x HDMI 2.0
1x DisplayPort 1.2
1x 3,5 mm-es audio jack
VESA kompatibilitás 100×100

Végső gondolatok

A fentieket figyelembe véve egyértelmű, hogy az Asus VG27BQ egy másik monitor, amely elsősorban a teljesítmény-orientált játékosoknak készült, és szinte tökéletesen látja el a neki szánt feladatot.

Rendkívül gyors, érzékeny, és az Asus új ELMB adaptív szinkrontechnológiája gondoskodik arról, hogy Ön is elfogyassza a süteményt és elfogyassza azt a mozgásos elmosódás csökkentése/dinamikus frissítési gyakoriság kombinációjának köszönhetően.

Hátránya, a látvány nem olyan zseniális, és a HDR felületes kiegészítésnek tűnik, de valószínű, hogy nem fog annyira törődni vele, ha ezt a monitort a teljesítmény érdekében szerzi be, ahogy a legtöbb ember teszi.

Nixeus Edg27s V2

Nixeus EDG27S v2

Képernyőméret: 27'
Frissítési frekvencia: 144 Hz
Panel típusa: IPS
Szinkronizálási technológia: FreeSync

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló IPS panel
 • Nagyszerű előadás
 • G-Sync kompatibilis

Hátrányok:

 • Csak dönthető állvány
 • Nyugodt kialakítás

A monitorról

A kategória utolsó bejegyzéseként olyan monitort kaptunk, amely a látványra helyezi vissza a hangsúlyt, bár ez nem jelenti azt, hogy emiatt túlságosan megsínyli a teljesítményt.

Valójában, bár a Nixeus nem feltétlenül olyan felismerhető márka, mint mások, a panelek minősége, amit a EDG27S v2 A monitor tényleg valami ezen az áron.

Főbb jellemzők:

 • A kijelző – A Nixeus EDG27s v2 egy 27 hüvelykes monitor, amely kiváló IPS panellel van felszerelve, amely nagyszerű színpontosságot, kiváló betekintési szögeket kínál, és még a kontraszt is jobb, mint amit általában egy IPS panellel kapunk. Természetesen támogatja a 144 Hz-es frissítési frekvenciát is, bár a válaszidő 4 ms marad az ilyen típusú panelek technológiai korlátai miatt.
 • Portok– Az EDG27s v2 két HDMI 2.0 porttal és két DisplayPort 1.2 bemenettel rendelkezik, valamint a szokásos fejhallgató-csatlakozóval.
 • További jellemzők
  • AMD FreeSync – A monitor FreeSync támogatással érkezik, és gyönyörűen van megvalósítva, mivel a FreeSync 30-144 Hz-es tartományban működik HDMI-n és DisplayPorton keresztül. G-Sync-kompatibilis, bár a G-Sync csak a DisplayPorton keresztül érhető el.
  • Állítható állvány – A monitorral együtt szállított állvány sajnos csak dönthető.
  • VESA-támogatás – Az EDG27s v2 kompatibilis a 100×100-as VESA-tartókkal.
  • Integrált hangszórók – A Nixeus kettős 2 W-os hangszórókat is bevetett a keverékbe. Szokás szerint ezek nem túl jó minőségűek, és nem is elég erősek játékhoz vagy filmnézéshez, de ennek ellenére kényelmes funkciót jelentenek.

Hátrányok:

  Lenyűgöző dizájn- Bár a monitor panelje határozottan gyönyörű, a külsőre ez nem mondható el. Sajnos az EDG27s v2 nyájas megjelenésű mattfekete külsővel rendelkezik, a műanyag pedig kissé olcsónak tűnik, ráadásul az előlapok kissé vaskosnak tűnnek a többi 2020-as monitorhoz képest.Alap állvány– Mint fentebb említettük, az EDG27S v2-vel szállított állvány csak dőlésszögre állítható, ami ezen az áron elég kiábrándító.

Műszaki adatok:

Kijelzo méret 27 hüvelyk
Képarány 16:9
Felbontás 2560×1440
Panel típusa IPS
Fényerősség 300 cd / m2
Kontraszt 1000:1
Frissítési ráta 144 Hz
Válaszidő 4 ms
Adaptív szinkronizálás AMD FreeSync
Hangszórók 2x2W
Portok 2x HDMI 2.0
2x DisplayPort 1.2
1x 3,5 mm-es audio jack
VESA kompatibilitás 100×100

Végső gondolatok

Mindent összevetve a Nixeus EDG27S v2 nagyszerű ár-érték arányt kínál, ami magát a kijelzőt illeti.

A panel remekül néz ki és kiváló teljesítményt nyújt, emellett G-Sync kompatibilis a rendszerindítással. Lehet, hogy kívülről nem tűnik soknak, és a csak dönthető állvány valóban kiábrándító, de ha ez nem riasztja el, akkor ez a monitor mindenképpen megtérülő befektetésnek bizonyul, ha a legjobb ár-érték arányt szeretné elérni. a te pénzed.

A legjobb 1440p monitorok 500 dollár alatt

Samsung C27hg70

Samsung C27HG70

Képernyőméret: 27'
Frissítési frekvencia: 144 Hz
Panel típusa: VA
Szinkronizálási technológia: FreeSync 2

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Gyönyörű ívelt kijelző
 • Jó teljesítmény
 • Erősen állítható állvány
 • HDR támogatás

Hátrányok:

 • Feltűnő felhősödés
 • Szűk látószögek
 • Az állvány sok helyet foglal

A monitorról

Továbbhaladva jutunk el néhány drágább, de jobb minőségű megoldáshoz is, kezdve a Samsungéval C27HG70 .

Kívülről nem tűnik annyira lenyűgözőnek, mivel egyszerű matt külsővel rendelkezik, amely nem éppen játékot üvölt. Ez a hajlított monitor azonban sokat kínál, ami magát a kijelzőt illeti.

Főbb jellemzők:

  A kijelző– A C27HG70 egy ívelt VA-monitor, és ahogy az ettől a bizonyos típusú paneltől elvárható, jó színeket és kiváló kontrasztot hoz az asztalra, 144 Hz-es frissítési gyakorisággal és HDR-rel kiegészítve. Mondanom sem kell, hogy ez egy nagyon jól lekerekített megoldás a játékokhoz.
 • Portok – A monitor két HDMI 2.0 porttal és egy DisplayPort 1.4 bemenettel rendelkezik. Ezen felül egy USB-elosztóval rendelkezik, amely két USB 3.0 portból, valamint két analóg aljzatból áll – egy audiokimenetből és egy mikrofonbemenetből.
 • További jellemzők
  • AMD FreeSync 2 – A Samsung C27HG70 a FreeSync 2 támogatásával érkezik, és a FreeSync 2 a hozzáadott HDR-kompatibilitásban különbözik a hagyományos FreeSync-től. 48-144 Hz-es tartományban érhető el DisplayPorton keresztül, de ismét egy szűkebb 48-100 Hz-es tartományban HDMI-n keresztül.
  • Állítható állvány – Ezt a monitort rendkívül állítható, de meglehetősen szokatlan állvánnyal szállítjuk. Ugyanis az állvány nem szokványos kettős csuklós kialakítást alkalmaz, és bár teljesen állítható a dőlés, magasság, elforgatás és elfordítás, több helyet foglal el a monitor mögött, mint egy átlagos állvány.
  • VESA-támogatás – Abban az esetben, ha bármilyen okból ki szeretné cserélni az állványt, a C27HG70 kompatibilis a 100 × 100-as VESA-tartókkal.
  • HDR – Mint fentebb említettük, a monitor HDR-kompatibilis, és a HDR teljesítménye is elég kielégítő. Igaz, nem olyan fényes, mint egy megfelelő HDR TV, de ami a monitorokat illeti, elég jól kezeli a HDR-t.

Műszaki adatok:

  Korlátozott látószögek– A VA panelek általában megfelelő betekintési szöggel rendelkeznek, de a C27HG70 ebben a tekintetben elmarad. A betekintési szögek itt nem vészesek, de nem is túl jók, és az állvány által biztosított nagyfokú állíthatóság segít pótolni ezt.Néhány felhősödési probléma– Egy másik probléma, amellyel sok VA-kijelző szembesül, az elhomályosodás miatti gyenge fekete egyenletesség, és a C27HG70 kiváló példa erre. Kiváló kontrasztja ellenére a felhőzet és a háttérvilágítás ronthatja a megtekintési élményt, különösen sötét helyiségekben.Terjedelmes állvány– Ahogy azt már korábban említettük, a C27HG70 kétcsuklós állványa meglehetősen sok helyet foglal el a monitor mögött, és ez potenciális problémát jelenthet, ha az íróasztalt a falhoz állítja.

Műszaki adatok:

Kijelzo méret 27 hüvelyk
Képarány 16:9
Felbontás 2560×1440
Panel típusa VA
Fényerősség 350 cd / m2
Kontraszt 3000:1
Frissítési ráta 144 Hz
Válaszidő 4 ms
Adaptív szinkronizálás AMD FreeSync 2
Hangszórók N/A
Portok 2x HDMI 2.0
1x DisplayPort 1.4
2x 3,5 mm-es audio jack
2x USB 3.0
VESA kompatibilitás 100×100

Végső gondolatok

Végül is a Samsung C27HG70 egy kiváló QHD játékmonitor, amely nagyszerű egyensúlyt teremt a látvány és a teljesítmény között, amelyet ezen az áron nehéz összehozni.

A színek és a kontraszt is pontszerű, jól kezeli a HDR-t, és nagyon érzékeny.

Ennek ellenére, ha túl tud tekinteni a felhősödési problémákon, és esetleg a rossz betekintési szögeken és a szokatlan állványon, akkor ez a monitor jó vétel lesz.

Lg 27gl850

LG 27GL850

Képernyőméret: 27'
Frissítési frekvencia: 144 Hz
Panel típusa: IPS
Szinkronizálási technológia: FreeSync

Lásd Ár

A monitorról

És végül van egy nagyon lenyűgöző monitorunk az LG-től – a LG 27GL850 . Ami a dizájnt illeti, nem sokban különbözik a korábbi LG monitortól, amelyet ebben a vásárlási útmutatóban megnéztünk, a 32GK650F.

Ez azonban belülről teljesen más történet.

Főbb jellemzők:

  A kijelző- Ez egy 27 hüvelykes monitor, amely kiváló IPS panelt használ HDR képességekkel, és egy játék monitor. Nemcsak olyan színpontosságot és betekintési szöget tesz lehetővé, mint amilyet ettől az adott technológiától elvár, hanem rendkívül érzékeny is, és könnyen az egyik legjobban reagáló IPS monitor jelenleg.Portok– A monitor két HDMI 2.0 porttal és egy DisplayPort 1.4 bemenettel rendelkezik. Ezen felül van a kötelező fejhallgató-csatlakozó és egy USB-elosztó két USB 3.0-s porttal.További jellemzők
  • AMD FreeSync – Kissé kiábrándító módon a monitor csak normál FreeSync funkcióval rendelkezik, amely a 48-144 Hz-es tartományban működik DisplayPorton és a 48-100 Hz-es tartományban HDMI-n keresztül. Kiábrándítóan mondjuk, mert szívesebben láttuk volna a FreeSync 2-t HDR-monitoron. Ezenkívül észreveheti, hogy a monitor elején G-Sync matrica található, de ez van nem G-Sync monitor . Inkább egyszerűen egy FreeSync monitor, amely az Nvidia GPU-kkal kompatibilis.
  • HDR – Amint korábban említettük, a monitor támogatja a HDR-t, ami gyakran üdvözlendő kiegészítés bármely monitor funkciókészletéhez.
  • Állítható állvány – Természetesen a 27GL850 teljesen állítható állvánnyal rendelkezik, ami ugyanaz, mint a 32GK650F esetében. Jól néz ki, és állítható dőlésszögben, magasságban és elfordulásban, de bármilyen okból kifolyólag nincs forgatható állítás.
  • VESA-támogatás – A 27GL850 kompatibilis a 100×100-as VESA-tartókkal.

Hátrányok:

  Felületes HDR– Míg a HDR egyre gyakoribb, néha egyszerűen értelmetlennek tűnik. Ugyanis nemcsak az LG 27GL850 kontrasztja és fényereje nem tesz lehetővé látványos HDR-effektust, de a monitorból hiányzik a FreeSync 2 sem, így az adaptív szinkron és a HDR nem használható párhuzamosan.Gyenge kontraszt és fekete egyenletesség– Ismét beleütközünk az IPS-panelek, a rossz kontraszt és a háttérvilágítás csapadékába. Maga a kontraszt aligha lenyűgöző, de hozzáteszi a közepes fekete egységességet és a látszólag elkerülhetetlent. háttérvilágítás vérzik a szélek körül, és egyértelmű, hogy vagy fel kell kapcsolnia a világítást, vagy csökkentenie kell a monitor fényerejét, ha kielégítő élményt szeretne nyújtani, különösen sötét jelenetek közben.

Műszaki adatok:

Kijelzo méret 27 hüvelyk
Képarány 16:9
Felbontás 2560×1440
Panel típusa IPS
Fényerősség 350 cd / m2
Kontraszt 1000:1
Frissítési ráta 144 Hz
Válaszidő 4 ms
Adaptív szinkronizálás AMD FreeSync
Hangszórók N/A
Portok 2x HDMI 2.0
1x DisplayPort 1.4
1x 3,5 mm-es audio jack
2x USB 3.0
VESA kompatibilitás 100×100

Végső gondolatok

Végső soron az LG 27GL850 könnyen az egyik legjobb elérhető IPS játékmonitor, akár 1440p felbontásban is. Rendkívül érzékeny, és megfelelő beállításokkal 1 ms-os válaszidőt tud elérni, így vetekszik a TN panelek teljesítményével, miközben a vizuális részlegben az IPS minden előnyével rendelkezik.

De ahogy fentebb említettük, a HDR-t kissé ügyetlenül implementálták, különösen a FreeSync 2 hiányát figyelembe véve, plusz a kontraszt és a fekete egységesség problémái is vannak, de ha sikerül túllépni ezeken a hiányosságokon, akkor egy olyan IPS játékmonitorral kell szembenézned, ami határozottan megéri az árát.

Az előnyök:

 • Kiváló válaszidő egy IPS panelhez
 • Jó színvisszaadás
 • G-Sync kompatibilis FreeSync monitor

Hátrányok:

 • HDR FreeSync 2 nélkül
 • Szuper kontraszt
 • Kiábrándító fekete egyformaság

Hogyan válasszuk ki az igényeinek leginkább megfelelő 1440p monitort

Most, hogy áttekintettük a legjobb 1440p-s játékmonitorokat, vessünk egy pillantást néhány funkciójukra, hogy segítsünk kiválasztani az Ön preferenciáinak és követelményeinek leginkább megfelelőt.

A felbontás – 1080p vs 1440p vs 2160p

720p vs 1080p vs 1440p vs 4k

Ha 1440p-s monitorokat keres, valószínűleg már eldöntötte, milyen felbontásban szeretne játszani. De valóban ez a legjobb választás az Ön számára?

Amint azt valószínűleg Ön is tudja, a három legnépszerűbb felbontás, amellyel a mai játékmonitorokon találkozhat, az 1080p, 1440p és 2160p. Tehát mik ezek az állásfoglalások előnyei és hátrányai?

Kezdetnek van 1080p , ez a felbontás 2022-ben is nagyon népszerű. Bár nem tudja felkínálni a nagyobb felbontások vizuális hűségét, nagyon hozzáférhető, mivel még a legolcsóbb grafikus kártyák is megfelelő képkockasebességre képesek ebben a felbontásban. Ez természetesen azt is jelenti, hogy könnyebben lehet elérni a nagyobb képkocka sebességet, ezért is népszerű a teljesítményorientált monitorok körében.

1440p játékmonitor

A nagyobb felbontások nagyobb GPU-teljesítményt igényelnek a megfelelő élvezethez. Az 1440p jelenleg jó felbontás

Ami pedig azt illeti 2160p , a monitoron elérhető legjobb látványt nyújtja, de sajnos kevés grafikus kártya képes elérni és fenntartani a lejátszható képkocka sebességet ilyen nagy felbontásban. Ennek eredményeként a 4K még mindig a rajongók játéka, és még nem egészen a mainstream, legalábbis ami a PC-s játékokat illeti.

És akkor természetesen van 1440p , amely mindkét világból a legjobbat kínálja – továbbfejlesztett grafikai és hardverkövetelményeket, amelyek könnyebben teljesíthetők, vagyis a középkategóriás kártyák jól bírják. Ez az oka annak, hogy olyan népszerű, és ezért ajánljuk ezt a felbontást a legtöbb játékosnak.

Tehát, amint elmondtuk, úgy gondoljuk, hogy az 1440p valóban az legjobb felbontás játékhoz jelenleg, legalábbis a legtöbb ember számára. Jól néz ki és nem túl igényes.

De ha hajlandó feláldozni a teljesítményt a vizuális hűség érdekében, vagy fordítva, nézze meg teljes monitor vásárlási útmutató , mivel a monitorok szélesebb választékát tartalmazza.

Összefüggő: Mit kell keresni egy játékmonitoron

A panel – IPS vs TN vs VA

Ips vs Tn vs Va 2019

Általában az IPS jobb, mint a VA, ami jobb, mint a TN

Amint az ebből a vásárlási útmutatóból kiderül, számos paneltechnológiával találkozhat a mai játékmonitorokban, amelyek előnyeit és hátrányait már érintettük. Most gyorsan összefoglaljuk ezeket, hogy segítsünk eldönteni, melyik panel a legjobb megoldás az Ön igényeinek.

TN A (csavart nematikus) panelek divatosak a pénztárcabarát monitorok között, mivel gyártásuk olcsó. A magasabb árkategóriákban azonban még mindig van fenntartott helyük, mert ők a leggyorsabbak is. Egyelőre a TN panelek az egyedüliek, amelyek 240 Hz-es frissítési frekvenciát és natív 1 ms-os válaszidőt képesek elérni. Ezzel szemben a VA és IPS paneleknek különféle mozgásos elmosódás-csökkentési technikákat kell alkalmazniuk az ilyen alacsony válaszidő emulálásához.

A teljesítmény azonban a látvány rovására megy, mivel a TN-panelek színpontossága általában gyenge, halvány és elmosódott színekkel, valamint szörnyű betekintési szögekkel. Ez nem azt jelenti, hogy az összes TN panel borzalmasan néz ki, de még a jobb minőségűek is gondot okoznak az olcsóbb IPS és VA alternatívák által kínált látványelemekkel.

IPS A (síkban váltó) panelek a látványt helyezik előtérbe a teljesítménynél, és ezek rendelkeznek a legjobb színpontossággal és a legjobb betekintési szögekkel. Bár a 144 Hz-es frissítési frekvenciát elérhetik, az IPS panelek válaszideje technológiai korlátok miatt nem lehet 4 ms-nál alacsonyabb. De ahogy fentebb említettük, az OEM-ek általában mozgás közbeni elmosódáscsökkentést alkalmaznak az IPS-monitorok érzékenyebbé tételére. Ezen túlmenően, sok IPS-panelnek gyakran vannak problémák a háttérvilágítással, és a kontraszt általában nem a legjobb.

Végül, VA A (függőleges beállítás) panelek jó középutat jelentenek a TN és az IPS panelek között. Vizuálisan ezek rendelkeznek a legjobb kontraszttal, és ebből a szempontból könnyedén verik mind az IPS, mind a TN paneleket. Ami a színvisszaadást illeti, észrevehetően jobbak, mint a TN panelek, de nem olyan jók, mint az IPS-ek, bár a különbség elhanyagolható lehet a panel minősége alapján. Teljesítményüket tekintve a 144 Hz-es frissítési gyakoriságot is elérhetik, bár gyakran küszködnek szellemkép-problémákkal, mivel általában valamivel magasabb válaszidővel rendelkeznek, mint az IPS panelek.

Összefüggő: IPS vs TN vs VA – melyik a legjobb játékhoz?

Mindezek ellenére eléggé nyilvánvalónak kell lennie, hogyan válasszuk ki a megfelelő típusú panelt az Ön preferenciái alapján.

Ha a teljesítményt részesíti előnyben a látványokkal szemben, vagy szűkös a költségvetése, menj a TN-hez .

Ha élénk színeket és jó betekintési szögeket szeretne, menj IPS-sel .

Ha nagy kontrasztot és minden szempontból kiegyensúlyozott monitort szeretne, menj VA-val .

A frissítési gyakoriság

120Hz vs 60Hz

120 Hz és 60 Hz összehasonlítása

A frissítési gyakoriság meghatározza, hogy a monitor másodpercenként hányszor tudja frissíteni a kijelzőt, és Hertz-ben ( Hz ). Amint látja, ez az útmutató 75 Hz-es és 144 Hz-es monitorokat tartalmaz, tehát mi a különbség?

Nos, leegyszerűsítve, a monitor frissítési gyakorisága közvetlenül meghatározza a képkockák maximális számát, amelyet a monitor másodpercenként megjeleníthet. Ennek ellenére, ha szeretné a magasabb FPS előnyeit, azaz a jobb reakcióképességet és a gördülékenyebb játékélményt, akkor nagy frissítési gyakoriságú monitorra van szüksége.

Összefüggő: Megéri egy 144 Hz-es monitort játékhoz?

Az átlagos monitor 60 Hz-es frissítési gyakorisággal rendelkezik, de sok játékmonitor ezt 144 Hz-re tolja, miközben néhányan akár 240 Hz-re is képesek, bár ebben a vásárlási útmutatóban ilyen monitorok nem szerepelnek. Tehát, ha 75 Hz és 144 Hz között választ, biztos lehet benne, hogy a 144 Hz egyértelmű előnyt jelent a 75 Hz-hez képest, és jelentős lesz a válaszadási különbség.

Természetesen nem szabad megfeledkezni a GPU-ról sem – mit ér egy 144 Hz-es monitor, ha a GPU csak egy csekély 30-60 FPS-t tud összegyűjteni azokban a játékokban, amelyekkel játszani kíván? Szerencsére az eSports játékok nem annyira megerőltetőek, így viszonylag könnyű elérni a három számjegyű frissítési gyakoriságot, még 1440p felbontásban is.

Ennek ellenére magától értetődik, hogy ellenőriznie kell néhány benchmarkot, ha az igényesebb játékokat magas képkockafrekvenciával szeretne játszani ebben a felbontásban.

A válaszidő

A legjobb monitorválaszidő játékhoz

A válaszidő egy másik kulcsfontosságú bejegyzés a specifikációban, amelyet a játékosoknak szem előtt kell tartaniuk, de szerencsére ez sokkal egyszerűbb, mint a frissítési gyakoriság.

Amikor a válaszidőkről beszélünk, általában a szürke-szürke válaszidőre (GtG) gondolunk, vagyis arra, hogy mennyi ideig kell a pixelnek a szürke egyik árnyalatáról a másikra váltania. Ezredmásodpercben mérik ( Kisasszony ), és a gyakorlatban azt jelzi, hogy a gyorsan mozgó képek mennyire homályosak, és hogy lesz-e észrevehető szellemkép.

A modern monitorokon a válaszidő általában 1 ms és 4 ms között van, a panel típusától függően. Ahogy fentebb említettük, a TN panelek a jelenleg elérhető leggyorsabb paneltípusok, és csak ezek képesek valódi 1 ms válaszidőt elérni. Eközben az IPS és VA panelek nem mehetnek 4 ms-nál alacsonyabbra. Azonban, amint már többször kifejtettük, sok játékmonitor, amely ezekkel a paneltechnológiákkal van felszerelve, különféle technikákat alkalmaz az 1 ms-os válaszidő emulálására, és sokuk elég jól leírja.

legjobb monitorok játékhoz

Olyan monitort szeretne, amelynek válaszideje 1 ms vagy annál kisebb

Általában az emberek nem kezdenek észrevenni semmilyen jelentős elmosódást, amíg a válaszidő 10 ms alatt marad. Mondanom sem kell, hogy 2020-ban nem fogsz találni ilyen magas válaszidővel rendelkező játékmonitort, mivel ritkán lépik túl az 5 ms-t.

Azonban egy 1 ms-os monitor végső soron simábbnak tűnik, mint egy 4 ms-os, ha csak kicsit is. Tehát, ha sok gyors tempójú játékkal játszik, és a múltban többnyire 1 ms-os monitorokat használt, valószínűleg észre fogja venni a különbséget, és jó ötlet lehet ragaszkodni az 1 ms-hoz.

Abban az esetben, ha nem szokott 1 ms-os monitoron játszani, és nem törődik azzal a csekély előnnyel, amelyet az ilyen alacsony válaszidő nyújthat, egy 4 ms-os monitor jól jönne, különösen azért, mert az IPS és a VA panelek jobbak. látványt nyújt, mint a gyorsabb TN panelek.

Összefüggő: Mi a legjobb monitorválaszidő játékhoz?

Kapcsolódás

Játékmonitor csatlakoztathatósága

A csatlakozási osztályon jelenleg a két legnépszerűbb monitor választás HDMI és DisplayPort , ezért ebben a részben meglátjuk, hogyan viszonyulnak egymáshoz.

A mai monitorokon HDMI 1.4 és HDMI 2.0, valamint DP 1.2 és DP 1.4 bemenetek egyaránt megtalálhatók. Amint a fenti táblázatból is látható, nem csak a csatlakozó típusa, hanem az is, hogy a GPU és a monitor melyik verzióját használja.

Ami a játékmonitorokat illeti, oda kell figyelni az adott felbontásban támogatott maximális frissítési gyakoriságra, valamint arra, hogy a csatlakozó támogatja-e a HDR-t és a G-Syncet. Ezenkívül a HDMI és a DisplayPort is képes hangot továbbítani.

A HDMI-n és a DisplayPorton kívül még találkozhatsz DVI és VGA csatlakozók a monitorokban.

A DVI valójában még mindig életképes az olcsóbb monitorok között (pontosabban Dual-Link DVI-D), mivel 1080p felbontásban akár 144 Hz-es, 1440p felbontásban pedig 60 Hz-es frissítési frekvenciát támogat. Ami a VGA-t illeti, az már jórészt elavult, hiszen 1080p-ben csak 60 Hz-ig támogatja a frissítési frekvenciát, nagyobb felbontást pedig nem tud kezelni.

Összefüggő: HDMI vs DisplayPort vs DVI vs VGA – Gyors, egyszerű és egyszerű magyarázat

HDR – Megéri?

hdr monitor

A HDR-ről már szó esett a cikkben, akkor mi is az a HDR pontosan, és megéri-e egy 1440p-s játékmonitorban?

Egyszerűen fogalmazva, a HDR a kép világos területeit világosabbá, a sötét részeket pedig sötétebbé teszi, ami jobb kontrasztot, valamint valósághűbb és magával ragadó képet eredményez. Papíron mindez remekül hangzik, de egy nagy probléma továbbra is fennáll: nem minden kijelző rendelkezik olyan fényerővel vagy kontraszttal, amely a HDR kiemeléséhez szükséges, és jelenleg viszonylag kevés játék valósítja meg a HDR-t.

Ezenkívül, ha HDR-t használna, arról is meg kell győződnie, hogy HDMI vagy DP 1.4-es kapcsolatot használ, és hogy a GPU valóban támogatja-e a HDR-t. Itt van a A jelenleg HDR-t támogató GPU-k és PC-játékok listája .

Ami a konzolokat illeti, a PlayStation 4 és az Xbox One összes verziója támogatja a HDR-t, és ez nem kizárólagos a PS4 Pro vagy az Xbox One X esetében.

Mindezek ellenére nagyon szubjektív, hogy a HDR megéri-e egy játékmonitoron. Ami minket illet, ez egy jó funkció, ha csak HDR-tartalom esetén is, de most még korántsem számít kiemelt fontosságúnak a játékoknál.

Összefüggő: Megéri egy HDR monitor?

Következtetés – A legjobb 1440p-s játékmonitorok 2022-re

Most, hogy mindezt végiggondoltuk, vessünk egy pillantást a legjobb választásainkra!

A legjobb költségvetésű 1440p játékmonitor – AOC CQ27G1

Költségvetésünknek az AOC CQ27G1-et kell választania, mivel ez egyszerűen a 300 dollár alatti 1440p-s monitorban elérhető funkciók legjobb kombinációját kínálja – nagyszerű VA-panel, kiváló állvány, FreeSync, magas frissítési gyakoriság, plusz nagyon érzékeny VA panelhez.

Természetesen még mindig vannak kísérteties problémák, de ez nem nagy probléma, figyelembe véve az összes többit, amit ebben a viszonylag szerény árban tartalmaz.

A legjobb ár-érték arányú 1440p játékmonitor – Nixeus EDG27S v2

Lehet, hogy az EDG27S v2 nem tűnik túl soknak, és a Nixeus nem biztos, hogy közismert név (legalábbis még nem), de tagadhatatlan az érték, amelyet ez a monitor kínál, a kiváló IPS panellel együtt.

Kiváló látványt és nagyszerű teljesítményt kínál, emellett G-Sync kompatibilis, ami mindig plusz. Mondanom sem kell, ha a csak dönthető állvány és a lenyűgözhetetlen külső dizájn nem riaszt el, akkor ez egy olyan monitor, amelyet érdemes megfontolni.

Összességében a legjobb 1440p játékmonitor – LG 27GL850

Ha a legjobb 1440p-s játékmonitort kellene választanunk, akkor ennek a címnek egyelőre az LG 27GL850-nek kellene lennie.

Természetesen válogatás az abszolút legjobb A megoldás lehetetlen, mivel a különböző emberek prioritásai és költségvetési korlátai eltérőek, de általánosságban elmondható, hogy ez a monitor szinte mindent tartalmaz, amit a legtöbb játékos szeretne.

Kiváló színvisszaadása, magas frissítési gyakorisága, érzékenysége, G-Sync kompatibilitása és még HDR is van, bár ahogy már említettük, a HDR aligha a fő értékesítési pontja ennek a monitornak.

És ezek lennének a mi 2022 legjobb 1440p-s játékmonitoraink!

Folyamatosan új monitorok jelennek meg, és ezt az útmutatót a jövőben frissíteni fogjuk, ezért feltétlenül nézzen vissza, ha most nem dönt valamelyik monitor mellett.

Ezek is tetszhetnek neked