Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb 240 Hz-es játékmonitorok (2022-es értékelések)

A legjobb 240 Hz-es játékmonitorok (2022-es értékelések)

Ha még tovább akarsz lépni a 144 Hz-en, akkor érdemes egy 240 Hz-es játékmonitort beszerezni. Sok belőlük elérhető, ezért összeállítottunk egy listát a legjobb 240 Hz-es játékmonitorokról.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb 240 Hz-es játékmonitor

Ha 2022-ben új játékmonitort vásárol, számos lehetőséget meg kell fontolnia, különböző felbontásokkal, frissítési gyakorisággal, paneltípusokkal, képarányokkal stb.

Ha azonban olyan ember vagy, aki prioritást állít fel teljesítmény minden mással szemben valószínűleg csak a leggyorsabb játékmonitorokat keresel, amelyek magas frissítési gyakorisága előnyt jelenthet a kompetitív többjátékos játékokban.

Ha ez a helyzet, akkor valószínűleg érdemes megfontolni egy 240 Hz-es monitort, mivel ezek páratlan reakcióképességet és folyékonyságot kínálnak, amihez képest a szokásos 60 Hz-es kijelző kifejezetten lomhának tűnhet.

Minden további nélkül íme, válogatásunk azokból, amelyeket a legjobbak között tartunk 240 Hz-es játékmonitorok, amelyeket 2022-ben vásárolhat meg .

Előző

ViewSonic XG270

ViewSonic XG270
 • Gyors, jó megjelenésű IPS panel
 • Tetszetős kialakítás ergonomikus állvánnyal
 • FreeSync Premium/G-Sync kompatibilis
Lásd Ár

HP Omen X 27

HP Omen X 27
 • Gyors TN panel
 • 1440p felbontás
 • FreeSync Premium Pro/G-Sync kompatibilis
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

Acer XF252Q

Acer XF252Q

Méret: 23,8'
Felbontás: 1920×1080
Panel: TN
VRR: FreeSync Premium

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló válaszidő
 • Jó színpontosság egy TN panelhez
 • Teljesen állítható állvány

Hátrányok:

 • Rossz betekintési szögek
 • Rossz kontraszt és fekete egyenletesség
 • Lenyűgöző HDR

Először is van egy egyszerű, de hatékony monitorunk az Acertől – az XF252Q. Noha meglehetősen egyszerű dizájnnal büszkélkedhet, amely nem éppen a játékot kiáltja, ez a monitor minden fontos alappal rendelkezik, ha teljesítményorientált megoldásra vágyik.

TN panellel rendelkezik, ahogy a legtöbb pénztárcabarátabb teljesítmény-orientált monitor. Ennek ellenére nem csak 240 Hz-es frissítési gyakorisággal rendelkezik, hanem rendkívül gyors válaszidőt is kínál. Mondanom sem kell, hogy a monitor a ma elérhető legjobb teljesítményt nyújtja, és körülbelül 350 dollárért ez nagyon jó ajánlat.

De természetesen egyetlen monitor sem tökéletes, így az Acer XF252Q-nak is megvan a maga hibája. Míg a színpontosság meglepően jó egy TN panelhez, a betekintési szögek meglehetősen szűkek, és a korlátozott kontraszt nagyon gyenge fekete egyenletességet eredményez, és néhány nagyon mélyreható. háttérvilágítás vérzik ami nagyon elvonhatja a figyelmet sötét jelenetek során, különösen, ha főként gyengén megvilágított szobában játszik. Ezen felül a monitor HDR-támogatással is rendelkezik, de ahogy az elsöprő kontrasztja miatt várható is, messze nem a legjobb HDR, amit csak találhat.

Összességében tehát az Acer XF252Q nyilvánvalóan azoknak szól, akik 240 Hz-es monitort keresnek, de nem hajlandók vagy nem tudnak túl sok pénzt költeni egy ilyenre. Teljesítményt tekintve ez egy teljes csomag – ahogy fentebb említettük, nagyon gyors reakcióidővel rendelkezik, zavaró elmosódás nélkül, emellett a FreeSync Premium és egy teljesen állítható VESA állvány is jár hozzá.

ASUS VG259QM

ASUS VG259QM

Mérete: 24,5'
Felbontás: 1920×1080
Panel: IPS
VRR: FreeSync Premium

Lásd Ár

Az előnyök:

 • 280 Hz-es túlhúzott frissítési frekvencia
 • Nagyon gyors válaszidő egy IPS panelhez
 • Jó színpontosság és betekintési szögek
 • Elegáns külső kialakítás
 • FreeSync Premium/G-Sync kompatibilis

Hátrányok:

 • Lenyűgöző HDR teljesítmény

A következő monitor a listán az Asustól származik, és ez a kiváló VG259QM 280 Hz-re túlhajtható panellel érkezik, így ez a jelenleg elérhető egyik leggyorsabb játékmonitor. Éles, szögletes kialakítású, az állvány alján egy kicsi, de hatásos piros kiemeléssel, ami miatt ez a monitor komoly, kiváló minőségű játéktermékként jelenik meg.

Ami a specifikációkat illeti, a VG259QM IPS panellel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nagyszerű színpontosságot, jelentősen jobb betekintési szöget és szilárd kontrasztot biztosít. Sőt, míg az IPS panelek többségének válaszideje 4 ms körüli, az itt található könnyen illeszkedik a legtöbb TN monitorhoz, mivel a szürke-szürke válaszideje mindössze 2 ms, és ez egy 1 ms-ra csökkenthető. néhány beállítási módosítás. A monitor a korábbiakhoz hasonlóan HDR-támogatással is rendelkezik, bár az Acer XF252Q-hoz hasonlóan ezen a fronton nem igazán tud teljesíteni a túl korlátozott kontraszt és a széles színskála hiánya miatt.

Ehhez a monitorhoz az ELMB is tartozik, ami az Extreme Low Motion Blur rövidítése, és ahogy azt sejteni lehetett, ez azért van, hogy minimalizálja a mozgás közbeni elmosódást, amit a háttérvilágítás villogó segítségével ér el. Egy dolog azonban kiemeli a legtöbb más MBR technológiához képest, hogy a VRR-rel egyidejűleg is használható. Természetesen a monitorhoz FreeSync Premium tartozik, és hivatalosan is G-Sync-kompatibilis.

Mindenesetre, mindent figyelembe véve, az Asus VG259QM egy jó megjelenésű monitor, amely rendelkezik mindazokkal a legfigyelemreméltóbb tulajdonságokkal, amelyeket egy 240 Hz-es játékmonitoron ezen az áron elvárhat, tehát ha egy pénztárcabarát monitor, amely nagyszerű teljesítményt és szilárd látványt nyújt, akkor ez lehet a megfelelő választás az Ön számára.

ViewSonic XG270

ViewSonic XG270

Mérete: 27'
Felbontás: 1920×1080
Panel: IPS
VRR: FreeSync Premium

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyon alacsony válaszidő egy IPS panelhez
 • Kiváló egyensúly a látvány és a teljesítmény között
 • Szokatlan, de vonzó design
 • Állítható állvány
 • FreeSync Premium/G-Sync kompatibilis

Hátrányok:

 • Kissé alacsony pixelsűrűség
 • Kiábrándító HDR

A lista harmadik monitora nem mástól származik, mint a ViewSonictól. A szóban forgó konkrét termék a ViewSonic XG270 , és ez első pillantásra igazán feltűnik. Kissé szokatlan dizájnnal rendelkezik, nagyon vékony keretekkel és hátoldalán RGB világítással, ami mindig nagyszerű kiegészítő az RGB rajongók számára.

A fenti Asus monitorhoz hasonlóan az XG270 is IPS panelt használ, így nagyjából tudja, mire számíthat, mivel pontos, élénk színeket és jó betekintési szögeket kínál. A korábbiakhoz hasonlóan HDR-támogatással érkezik, de sajnos hiányzik belőle a megfelelő HDR-élmény nyújtása a korlátozott kontraszt és a széles színskála hiánya miatt. A kijelzővel kapcsolatban érdemes még megjegyezni, hogy a pixelsűrűsége valamivel alacsonyabb, mint az előző kettőé, mivel az 1080p nem néz ki olyan jól egy 27 hüvelykes képernyőn, mint egy 24/25-ös képernyőn. hüvelyk egy.

Teljesítmény terén az Asus VG259QM-hez hasonlóan az XG270 lenyűgöző, 1 ms-os szürke-szürke válaszidőt kínál, és kiküszöböli a mozgás okozta elmosódást a ViewSonic PureXP technológiája segítségével, amely képes jelentősen csökkenteni a mozgás közbeni elmosódást a háttérvilágítás villanófény segítségével. így anélkül, hogy feláldoznánk annyi fényerőt, mint a legtöbb ilyen típusú technológia. Sajnos azonban nem használható együtt a FreeSync-szel vagy a G-Sync-el, bár a gyakorlatban még mindig jobban teljesít, mint az Asus ELMB-je.

Mindenesetre a ViewSonic XG270 könnyen az egyik legjobb 240 Hz-es játékmonitor, amelyet jelenleg a piacon találhat, mivel nem csak, hogy kiváló válaszidőket kínál a TN-panellel megegyezően, hanem miközben remek egyensúlyt teremt a teljesítmény és a látvány között.

HP Omen X 27

HP Omen X 27

Mérete: 27'
Felbontás: 1920×1080
Panel: TN
VRR: FreeSync Premium Pro

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Kiváló válaszidő és teljesítmény
 • Egyszínű színek TN panelhez
 • Az 1440p jól néz ki egy 27 hüvelykes képernyőn
 • FreeSync Premium Pro/G-Sync kompatibilis

Hátrányok:

 • Nincs forgás vagy forgás beállítás
 • Gyenge HDR teljesítmény
 • Korlátozott kontraszt és betekintési szög
 • Drága

A lista negyedik és utolsó bejegyzése a HP Omen X 27 , és ez egy újabb kiváló játékmonitor nagyon elegáns, letisztult dizájnnal, finom piros matricákkal, amelyek hozzáadják a termékhez az adott játékélményt anélkül, hogy túl agresszívak vagy túlzottan túlzóak lennének.

Ami a tényleges kijelzőt illeti, az Omen X 27 TN panelt használ, ami lehet jó vagy rossz, az Ön preferenciáitól függően. A legtöbb TN-panelhez hasonlóan a betekintési szögek, a kontraszt és a fekete egyenletessége mind-mind elsöprő, és a HDR valóban felületes kiegészítésnek tűnik a monitor funkciókészletéhez. Az Acer XF252Q-hoz hasonlóan azonban a színek meglepően pontosak, de nem annyira élénkek, mint amit egy IPS vagy VA panellel kapna.

Természetesen a teljesítmény az, ahol ez a monitor igazán ragyog, mivel rendkívül érzékeny, és nincs jelentős mozgási elmosódás. Ami miatt ez a modell kiemelkedik a versenytársak közül, az az, hogy 1440p-s 240 Hz-es monitor, ami azt jelenti, hogy nem csak nagyszerű teljesítményt, hanem élesebb képet is tud nyújtani, mindezt a megnövelt pixelsűrűségnek köszönhetően. Természetesen az 1440p a hardverre is nagyobb igényeket támaszt, mint az 1080p, tehát bármilyen nagyszerűnek tűnik, egy kicsit több hardverteljesítményre lesz szükség, hogy valóban kihasználjuk a monitor frissítési gyakoriságát néhány igényesebb játékban.

Mindent összevetve a HP Omen X 27 egy újabb kiváló 240 Hz-es monitor, amely minden bizonnyal tetszeni fog azoknak, akik 240 Hz-es frissítési gyakoriságot és 1440p felbontást szeretnének kapni egyetlen csomagban, bár a TN-panelek korlátai ezt tartják. vissza valamennyire. Mindenesetre ez valószínűleg nem riasztja el azokat, akik a teljesítményt a látvány elé helyezik.

Ettől eltekintve ennek a monitornak egy kisebb, de figyelemre méltó hátránya, hogy az állvány csak magasságban és dőlésszögben állítható, mivel nincs forgatható vagy elforgatható állítás. Bár ez nem olyan nagy hiba, mégis egy ergonomikusabb állványt várnánk egy ilyen monitoron, mivel ez messze a legdrágább a listán.

TartalomjegyzékElőadás

Hogyan válasszuk ki az igényeinek leginkább megfelelő monitort

Most, hogy áttekintettük, hogy szerintünk melyik a jelenleg elérhető legjobb 240 Hz-es monitor, röviden tekintsük át azokat a dolgokat, amelyeket szem előtt kell tartania, amikor eldönti, melyik lenne a legmegfelelőbb az Ön számára.

Felbontás

Ultra HD Gaming Monitor

Az egyik első dolog, amit a játékosok ma a monitoroknál keresnek, az kijelző felbontása . Hiszen a nagyobb felbontás több képpontot jelent, a több pixel pedig élesebb, jobban kinéző képet, amely nagyobb mélységérzetet és elmélyülést biztosít. És bár az 1080p, az 1440p és a 2160p ma már mind életképes opciók, itt kifejezetten az első kettőre fogunk koncentrálni, mivel a cikkben jelenleg csak 1080p és 1440p monitorok szerepelnek.

Tehát melyik felbontás jobb egy 240 Hz-es monitorhoz - 1080p vagy 1440p ?

Nos, az 1080p (vagy Full HD) már egy ideje a szabvány a játékoknál, bár az 1440p egyre jobban preferálható, mivel a hardver egyre erősebb, és a játékok egyszerűen jobban néznek ki nagyobb felbontásban. A 240 Hz-es monitorok esetében azonban továbbra is az 1080p a domináns, egy nyilvánvaló okból – ha 240 Hz-es monitor beszerzésén gondolkodik, akkor a teljesítményt fogja előnyben részesíteni, és a játékok mindig jobban teljesítenek 1080p-ben, mint azok. lenne 1440p-ben.

Amellett, hogy az igényesebb játékokat könnyebb három számjegyű képkockafrekvenciára tolni 1080p-ben, az 1080p 240 Hz-es monitorok jóval olcsóbbak is, mint jelenleg 1440p-s társaik, így jobb választás azok számára, akik korlátozott kerettel dolgoznak. költségvetést, vagy csak nem akar túl sok pénzt költeni egy monitorra.

Ezzel azt mondanánk, hogy valószínűleg az 1080p a legjobb megoldás, ha 240 Hz-es panelt keresel, mivel nem csak könnyebb lenne teljes mértékben kihasználni az ilyen magas frissítési gyakoriság előnyeit 1080p felbontásban, hanem lényegesen olcsóbb is lenne.

Igaz, az 1440p-nek nyilvánvalóan megvannak a maga előnyei, mivel egyszerűen jobban néz ki, de ha 1440p-re szeretne ugrani, akkor talán 144 Hz-es 1440p monitor jobb választás lenne, mivel valószínűleg jobb egyensúlyt biztosítana a látvány, a teljesítmény és az ár között.

Kijelzo méret

Játék monitor mérete

Nyilvánvaló, hogy manapság többféle méretben kaphatók a játékmonitorok, 2022-ben a legtöbb 24 és 27 hüvelyk között mozog, bár gyakran látni még nagyobb, 32 hüvelykesnél nagyobb átlójú monitorokat, ha ultraszéles megoldásokról van szó.

Ami a jelenlegi választékunkat illeti, az általunk felsorolt ​​monitorok körülbelül 24-27 hüvelykesek. Míg a 3 hüvelyk nem jelent akkora különbséget a képernyő teljes méretét tekintve, a pixelsűrűség csökkenésével befolyásolhatja a kép tisztaságát.

A legtöbben egyetértenek abban, hogy a 24 hüvelykes és a 27 hüvelykes kijelzők is meglehetősen kényelmesek az íróasztal mellett, de sokan azt is tapasztalják, hogy az 1080p nem néz ki olyan jól egy 27 hüvelykes monitoron az alacsonyabb pixelsűrűség miatt, mint mi. már említettük a cikkben.

Ezért jó ötlet lehet ragaszkodni a 24 hüvelykhez, ha 1080p-s modellt választ, bár szokás szerint ez a személyes preferenciákon múlik.

Válaszidő

A pixel válaszidő ezredmásodpercben (ms) kifejezve általában a második legfontosabb dolog a teljesítmény-orientált monitoroknál, közvetlenül a frissítési gyakoriság után. A gyorsabb pixel válaszidő kevesebb elmosódást eredményez a mozgásban, és hozzájárul a játék érzékenységéhez, így érthető, hogy sok játékos miért tartja ezt fontosnak a gyors tempójú akciójátékokban.

A legtöbb játékmonitor manapság nem megy 4-5 ms fölé, és az 5 ms-os és az 1 ms-os válaszidő közötti különbség általában túl kicsi ahhoz, hogy egy átlagos játékos észrevegye. Ha azonban megszokta az 1 ms-os panelt, valószínűleg meg tudja állapítani a különbséget, bármilyen kicsi is.

Manapság a TN panelek a leggyorsabbak a piacon a válaszidőt illetően, bár az IPS panelek felzárkóznak. Ráadásul manapság sok monitor is különféle MBR (Motion Blur Reduction) technológiák, amelyek tovább csökkentik a mozgás közbeni elmosódást a háttérvilágítás villanófény segítségével, bár ez a fényerő rovására megy, mivel a mozgás közbeni elmosódás csökkentése elkerülhetetlenül magában foglalja a háttérvilágítás bizonyos mértékig történő tompítását.

Mindenesetre minden 240 Hz-es monitor nagyon alacsony válaszidővel érkezik, és a pontos válaszidő modellenként változik, de a különbségek minden esetben túl kicsik ahhoz, hogy észrevegyék. Tehát mindaddig, amíg kifejezetten a teljesítmény-orientált 240 Hz-es monitorokra összpontosít, nincs értelme a válaszidő kisebb eltérései miatt aggódni.

HDR

hdr monitor

HDR (nagy dinamikatartomány) 2022-ben a legtöbb tévé és monitor alapvető elemévé válik. A HDR az az, hogy valósághűbbé teszi a képet azáltal, hogy a kép világos területeit világosabbá, a sötét részeket pedig sötétebbé teszi, éles kontrasztot és színeket hoz létre. és a világítás természetesebbnek tűnik.

Ennek ellenére a fényerő és a kontraszt egyaránt fontos a HDR-hez, így jó HDR-élményre számíthat az itt felsorolt ​​​​monitoroktól?

Röviden, nem , és több okból is.

A HDR mindenekelőtt erőteljes, erős háttérvilágítást igényel, és bár az itt található monitorok mindegyike jó fényerőt tud elérni, ha SDR-ről beszélünk, egyszerűen nem elég fényesek ahhoz, hogy a HDR bekapcsolásakor valóban feltűnő legyen a kép. tovább.

Aztán ott van a kontraszt is, és az itt felsorolt ​​monitorok sem bírják ezt jól. Sok LCD-kijelzőt használnak helyi tompítás jobb kontraszt elérése érdekében a háttérvilágítás fényerejének csökkentésével bizonyos területeken, de sajnos a funkció vagy teljesen hiányzik, vagy nem valósult meg kellően a cikkben felsorolt ​​monitorokon.

Ennek ellenére nem lehet megenni és megenni a tortáját, így bár az itt említett monitorok mindegyike támogatja a HDR-t, aligha egyeznek meg azzal a fajta HDR-élménnyel, amelyet a kiváló minőségű IPS vagy VA panellel felszerelt monitorok kínálnak. vagy tévék. Tehát, ha jó HDR-t akarsz, akkor menned kell valami más .

Ergonómia

240 Hz-es játékmonitor ergonómiája

A legtöbben tudjuk, milyen frusztráló tud lenni, ha megpróbáljuk megfelelően beállítani a monitort, különösen, ha szűk látószögű monitorról beszélünk. Szerencsére manapság sok játékmonitor extra fokú rugalmasságot biztosít ezen a területen, mivel általában VESA állványokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a dőlés, a magasság, az elforgatás és az elforgatás beállítását.

Az itt felsorolt ​​monitorok mindegyike VESA állvánnyal érkezik, és VESA-kompatibilis, ami azt jelenti, hogy könnyen kicserélheti az állványt, ha bármilyen okból nem tetszik a monitorhoz mellékelt monitor. Az itt felsorolt ​​monitorok többsége nagymértékben állítható, és valószínűleg nem fog kifogásolni valót sem az ergonómia, sem az esztétikai részlegen.

Következtetés – A legjobb 240 Hz-es játékmonitorok

Mint általában minden játéktermék esetében, lehetetlen kiválasztani a mindenki számára legjobb megoldást, mivel a különböző emberek ízlése, preferenciái és költségvetési korlátai eltérőek.

Összességében azt mondanánk, hogy a ViewSonic XG270 a legjobb ár-érték arányt kínálja, ha 240 Hz-es monitort választ. Mint már említettük, IPS panelhez képest rendkívül gyors, és jó egyensúlyt talál a teljesítmény és a látvány között, támogatja a FreeSync-et és G-Sync kompatibilis, emellett az állvány rendkívül ergonomikus, a monitor pedig meglehetősen tetszetős dizájnnal büszkélkedhet.

Másrészt, ha hajlandó többet költeni, úgy érezzük, hogy a HP Omen X 27 jobb választás lehet, mivel az 1440p egyszerűen jól néz ki egy 27 hüvelykes képernyőn. Természetesen a monitor továbbra is gyors, érzékeny, és a képminőség nagyon jó egy TN panelhez, ezért úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyszerű választás azok számára, akik a lehető legjobb teljesítményre vágynak, miközben a lehető legkevesebb vizuális hűséget akarják feláldozni. .

Természetesen az itt felsorolt ​​másik két monitor is jó választás lehet, ha szem előtt tartja preferenciáit és képességeit.

Ezek is tetszhetnek neked