Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb AMD Ryzen CPU-k (2022-es vélemények)

A legjobb AMD Ryzen CPU-k (2022-es vélemények)

Az AMD Ryzen CPU-i nagyon erős, de megfizethető processzorok. Itt vannak a legjobb AMD Ryzen CPU-k, amelyeket ma kaphat.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 A legjobb AMD Ryzen CPU-k

Amióta az AMD 2017-ben visszatért a Ryzennel, a cég elkezdte árulni a legjobb CPU-kat a játékokhoz, amelyek nemcsak nagyszerű teljesítményt, de kiváló ár-érték arányt is kínálnak.

2022-ben ez még mindig igaz, hiszen a Ryzen 5000 a sorozatos processzorokon nincs mit gúnyolódni. Az Intel felzárkózott a magok és a szálak számát tekintve, de az AMD is felzárkózott az egymagos teljesítmény terén, így a játéktér most egyenletesebb, mint az elmúlt években.

Noha a legújabb modellek úgy tűnhetnek, hogy nem kínálnak olyan jó értéket, mint elődeik, még mindig vonzóbbak, mint az Intel jelenleg.

Tehát, ha most új CPU-t szeretne vásárolni, olvassa el, mivel listázni fogjuk A jelenleg elérhető legjobb AMD processzorok .

Előző

AMD Ryzen 5 5600X

AMD Ryzen 5 5600X
 • Továbbfejlesztett egymagos teljesítmény
 • Jó játékon belüli teljesítmény
 • Meglehetősen jövőbiztos
Lásd Ár

AMD Ryzen 9 5950X

AMD Ryzen 9 5950X
 • Páratlan mag- és menetszám
 • Kiváló többszálú teljesítmény
 • Kiváló választás munkaállomásokhoz
Lásd Ár

AMD Ryzen 3 3100

AMD Ryzen 3 3100
 • Többszálú
 • Rendkívül megfizethető
 • Hűtő mellékelve
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

A legjobb olcsó AMD CPU

Az évek során az AMD elsősorban költséghatékony költségvetési megoldásairól vált ismertté, mind a CPU, mind a GPU piacán. És bár most szorosabb a verseny, az Intel is kínál néhány rendkívül életképes költségvetési megoldást, az AMD több, mint megállja a helyét.

Az első részben bemutatjuk a játékokhoz a legjobb költségvetésű CPU-kat, így ha fillérekért csípsz, és egy viszonylag kis költségvetésű játék PC-t próbálsz összehozni, ezek közül valamelyik biztosan felkelti az érdeklődésedet. !

AMD Ryzen 3 3100

AMD Ryzen 3 3100

A legjobb költségvetési processzor

Magok: 4
Szálak: 8
Mellékelt hűtő: Wraith Stealth

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Többszálú funkcióval rendelkezik
 • Rendkívül megfizethető
 • Hűtő mellékelve

Hátrányok:

 • Nem túl jövőbiztos
 • Szűk keresztmetszetek lehetnek a nagyobb teljesítményű GPU-k

Kezdetben nálunk van a legolcsóbb CPU az AMD Zen 2 termékcsaládjában: a Ryzen 3 3100 . És bár a Team Red által kínált más processzorokhoz képest eléggé lenyűgözhetetlennek tűnik, rendkívül jó költségvetési választás azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy túl sokat költsenek egy CPU-ra.

Nos, bármilyen olcsónak is tűnik, érdemes megjegyezni, hogy ez a CPU továbbra is többszálú, és összesen négy maggal és nyolc szállal érkezik. Az általános teljesítmény, bár nyilvánvalóan nem éri el a ma kapható drágább alternatívák szintjét, több mint megfelelő egy ebben az árkategóriában lévő CPU-hoz, tehát minden bizonnyal jó ár-érték arányt kapna a pénzéért.

Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a Ryzen 3 3100 összességében nem olyan erős CPU, ami azt jelenti, hogy valószínűleg nem állja ki annyira az idő próbáját, és nagyon könnyen palacknyak erősebb GPU.

Ennek ellenére, bár kétségtelen, hogy ez egy szilárd CPU, és egyben a legjobb költségvetésű játék CPU az AMD sarkában jelenleg, határozottan azt tanácsoljuk, hogy válasszon valamivel erősebbet, ha hosszú távra szeretne tervezni. ha megengedheti magának. Ha nem, akkor a Ryzen 3 3100 biztosan megfelel a számnak.

A legjobb középkategóriás AMD CPU-k

A második kategóriában van néhány középkategóriás megoldásunk, amelyek minden bizonnyal az ideális választás a legtöbb játékhoz.

Ezek a CPU-k több mint elegendő teljesítményt nyújtanak a játékhoz, nagyszerű ár-érték arányt kínálnak, és nagyszerű általános egyensúlyt teremtenek a teljesítmény és a megfizethetőség között.

Ryzen 5 3600

AMD Ryzen 5 3600

A legnépszerűbb AMD Ryzen CPU

Magok: 6
Szálak: 12
Mellékelt hűtő: Wraith Stealth

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Szilárd teljesítmény játékhoz
 • Jó ár-érték arány
 • Hűtő mellékelve

Hátrányok:

 • Nem olyan erős, mint a Zen 3
 • Korlátozott túlhajtási teljesítmény

Az első bejegyzés ebben a kategóriában a 2019-es év kiváló Ryzen 5 3600 , egy rendkívül kedvező árú középkategóriás CPU, amely minden bizonnyal felkelti azoknak a figyelmét, akik inkább a megfizethetőségre, mint az általános teljesítményre hajlanak.

Mint minden mainstream Ryzen 5 modell, a 3600 is hat maggal és tizenkét szállal érkezik, és mindössze 200 dollárért (ha nem kevesebbért) könnyen belátható, miért olyan népszerű választás sok játékos számára. Igaz, sok ideje volt az említett népszerűség kiépítésére, és valószínűleg a kora is a fő hátránya.

Ugyanis a Ryzen 5 3600 valóban elhalványul a legújabb Ryzen 5 5600X-hez képest (melyet alább nézünk meg) teljesítmény tekintetében, mind a játékon belüli teljesítmény, mind az általános asztali feladatok tekintetében.

Ráadásul ez tényleg nem túlhúzásra szánt CPU, ez az egyetlen ok, amiért nem bánjuk, hogy Wraith Stealth hűtővel érkezik a Wraith Spire helyett, amellyel a legtöbb Ryzen 5 modellt szállították. .

Mindenesetre a Ryzen 5 3600 határozottan előrelépés a teljesítményben a megfizethetőbb Ryzen 3 modellekhez képest, és ahogy fentebb említettük, remek ár-érték arányt kínál. Mint ilyen, nagyon vonzó processzornak bizonyul majd azok számára, akik még 2022-ben sem engedhetik meg maguknak, hogy túl sokat költsenek.

AMD Ryzen 5 5600X

AMD Ryzen 5 5600X

Összességében a legjobb AMD CPU

Magok: 6
Szálak: 12
Mellékelt hűtő: Wraith Stealth

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Továbbfejlesztett egymagos teljesítmény
 • Kiváló általános játékteljesítmény
 • Jól túlhajtja

Hátrányok:

 • Nem a legjobb hűtő
 • Ár növekedés

Következő választásunkhoz az eddigi talán legjobb új Ryzen CPU-t kínáljuk: a Ryzen 5 5600X . Az AMD legújabb verziójának része Zen 3 felállás, amely kijavítja a Ryzen sorozat egyik fő hiányosságát, ami a játékot illeti, de némileg aláássa is az egyik legfontosabb erősségüket.

Említettük, hogy az első Ryzen modellek megjelenése óta az Intel még mindig vezető szerepet töltött be az egymagos teljesítmény tekintetében. A Zen 3-mal azonban az AMD végül bezárta ezt a rést. Ez azt jelenti, hogy a Ryzen 5 5600X ezen a részlegen könnyedén tud olyanokat találni, mint az Intel Core i5-10600K, miközben másokat is felülmúl, így a jelenleg elérhető legjobb középkategóriás játékprocesszor.

Az egyik terület, ahol az Intel még mindig előnyben van, az a túlhajtás. A Ryzen 5 5600X ebből a szempontból meglehetősen jól teljesít, bár a mellékelt Wraith Stealth hűtővel biztosan nem fogsz magas órajelet elérni, mivel ez egy durva eltérés az ilyen típusú CPU-khoz.

Ezzel visszatérünk a fent említett kulcsfontosságú erősségekhez – a Ryzen CPU-k nemcsak olcsóbbak voltak, mint a versenytársak, de nagyszerű hűtőkkel is szállították őket. Ez azt jelentette, hogy a felhasználóknak nem kellett vásárolniuk utángyártott hűtő külön-külön, így még több pénzt takaríthat meg a folyamat során. A legtöbb Ryzen 5 modellt Wraith Spire hűtővel szállították, de ez nem így van a legújabb Ryzen 5000 modelleknél.

Ha ehhez hozzáadjuk azt a tényt, hogy az AMD megemelte az új Zen 3-alapú CPU-k árait, nyilvánvalóvá válik, hogy az érték tekintetében nem teljesítenek olyan jól, mint az utolsó generációs modellek. Figyelembe véve azonban az egymagos teljesítmény növekedését, és azt a tényt, hogy az AMD CPU-k jelenleg sokkal jövőbiztosabbak, mint az Intel-ek, a Ryzennek sikerül pótolnia ezeket a hiányosságokat.

Tehát azok számára, akik egy jövőbiztosabb CPU-t keresnek, amely látszólag jobb összértéket kínál a pénzéért, jelenleg nincs jobb választás a Ryzen 5 5600X-nél.

A legjobb csúcskategóriás AMD CPU-k

Végül, a harmadik kategóriában van néhány csúcskategóriás megoldásunk. Ezek a CPU-k drágábbak, de erősebbek és még jövőbiztosabbak is, mint a szerényebb árú középkategóriás processzorok.

Sőt, ezek a CPU-k kiválóan alkalmasak azok számára, akik számítógépüket bizonyos CPU-igényes professzionális szoftverek futtatására is szeretnék használni a játékok helyett.

AMD Ryzen 7 5800X

AMD Ryzen 7 5800X

A legjobb belépő szintű csúcskategóriás CPU

Magok: 8
Szálak: 16
Mellékelt hűtő: Nem

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Magas mag- és menetszám
 • Továbbfejlesztett egymagos teljesítmény
 • Jó energiahatékonyság

Hátrányok:

 • nem hűvösebb
 • Áremelkedés elődjéhez képest
 • Összességében drága

Ha csúcskategóriás CPU-t szeretne beszerezni, de a pénz továbbra is probléma, akkor érdemes lehet megnézni a Ryzen 7 5800X . Amint azt valószínűleg kitalálhatja, ugyanazon a Zen 3 architektúrán alapul, mint a Ryzen 5 5600X és a Ryzen 5000 többi tagja, ami azt jelenti, hogy sok hasonló előnye és hátránya van.

Mindenekelőtt meg kell jegyezni, hogy a Ryzen 7 5800X komoly ütést ad. Az egymagos teljesítmény korábban említett fejlesztéseivel és összesen tizenhat szálával ez egy olyan CPU, amely több mint elég erős a legújabb játékok futtatásához, még a piacon jelenleg kapható legerősebb GPU-kkal párosítva is, nem is beszélve arról, hogy a legtöbb munkaállomáson otthon lesz.

Sajnos azonban drágább, mint elődje, és az AMD ezúttal teljesen kizárta a hűtőt. A Ryzen 7 3800X-et a kiváló Wraith Prism hűtővel szállították, amely nemcsak nagyszerű hűtési hatékonyságot kínál, hanem az esztétikai részleget is magában foglalta, mivel programozható RGB világítással volt kiegészítve.

Itt jutunk el a fent említett, érzékelt értékű problémákhoz, amelyekben a Ryzen 5000 modellek hiányoznak az azokat megelőzőkhöz képest. Figyelembe véve, hogy drágább, mint a Ryzen 7 3800X és hogy nincs benne túlhúzásra kész hűtő, az 5800X első pillantásra egyáltalán nem tűnik vonzónak.

Ennek ellenére a Ryzen 7 5800X továbbra is jó ár-érték arányt kínál, és megállja a helyét a versenytársakkal szemben, mind teljesítmény, mind energiahatékonyság tekintetében, így továbbra is jó választás azok számára, akiknek nem a teljesítményigényük. a középkategóriás opciók bármelyike ​​találkozik, és akik nem engedhetik meg maguknak, hogy bármi erősebbet válasszanak.

AMD Ryzen 9 5900X

AMD Ryzen 9 5900X

Pénzért a legjobb nagy teljesítményű Ryzen CPU

Magok: 12
Szálak: 24
Mellékelt hűtő: Nem

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Nagyon magas mag- és menetszám
 • Csodálatos többszálú teljesítmény
 • Energiatakarékos

Hátrányok:

 • Drága
 • Nincs mellékelt hűtő
 • Kétes érték a játékhoz

A következő CPU a listán a Ryzen 9 5900X , és könnyen a legjobb ár-érték arányú választás a csúcskategóriában. Egyértelmű előrelépést jelent a többszálas teljesítmény tekintetében, hatalmas huszonnégy szálával, ami még vonzóbbá teszi azok számára, akik munkaállomás PC-t építenek.

Az egymagos teljesítmény azonban nagyjából ugyanazon a szinten van, mint a Ryzen 7 5800X, ami ezt a CPU-t kétes befektetéssé teszi, ha elsősorban játék CPU-t keres. Ez azt jelenti, hogy a játékon belüli teljesítményben nincs igazán észrevehető különbség, de az 5900X lényegesen jobban teljesít, ha a CPU-igényes szoftverekről van szó, amelyek nagyszámú szálat használnak.

A Ryzen 9 5900X a korábbiakhoz hasonlóan drágább is, mint az azt megelőző CPU, és a dobozában nincs is hűtő, de ez nem lehet olyan nagy probléma azoknak, akiknek szükségük van ilyen teljesítményre és megengedhetik maguknak. azt.

Tehát, bár határozottan nem ajánljuk a Ryzen 9 5900X-et azoknak, akik játék PC-t készítenek, kiváló választás olyan munkaállomásokhoz vagy számítógépekhez, amelyek először munkaállomásként, másodsorban játék PC-ként szolgálnak.

AMD Ryzen 9 5950X

AMD Ryzen 9 5950X

Leggyorsabb AMD processzor

Magok: 16
Szálak: 32
Mellékelt hűtő: Nem

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Páratlan mag- és menetszám
 • Csúcsminőségű többszálas teljesítmény
 • Nagy energiahatékonyság

Hátrányok:

 • Rendkívül drága
 • Gyenge ár-érték játékhoz

Végül, de határozottan nem utolsósorban, megvan az eddigi legerősebb mainstream asztali Ryzen CPU: a Ryzen 9 5950X .

Ez a megdöbbentő harminckét szállal felszerelt Ryzen 9 modell a második a Ryzen Threadripper modellek a menetszám és a többszálas teljesítmény tekintetében, bár közel sem olyan drága. Bár ez egy kicsit drágább, mint még a Ryzen 9 5900X, mivel óriási 800 dollárba kerül. Ezt szem előtt tartva nyilvánvaló, hogy ez a CPU határozottan nem a mindennapi fogyasztóknak vagy játékosoknak készült.

A cikkben többször is érintettük az értéket, és kétségtelenül a Ryzen 9 5950X a legrosszabb modell ebből a szempontból, legalábbis ami a játékot illeti. Mivel ereje elsősorban a többszálú teljesítményben rejlik, valóban több teljes feldolgozási teljesítményt tartalmaz, mint amennyi a legújabb játékok futtatásához szükséges, még akkor is, ha a legerősebb csúcskategóriás GPU-val párosítja.

Mint ilyen, az 5900X-hez hasonlóan a Ryzen 9 5950X is csak azok számára lesz vonzó, akiknek először munkaállomási CPU-ra, másodsorban játék CPU-ra van szükségük.

Következtetés – A legjobb AMD CPU játékhoz

Szóval, ha minden rendben van, melyik CPU a legjobb, ha játékról van szó?

Nos, ahogy az lenni szokott, a preferenciák és a költségvetési korlátok személyenként eltérőek, ezért több választási lehetőséget is kiemeltünk.

Ha pénztárcája van, és a legolcsóbb játék CPU-t keresi, akkor a Ryzen 3 3100 az egyértelmű győztes. Rendkívül megfizethető, és képes lesz kezelni a pénztárcabarát GPU-kat, bár ne feledje, hogy valószínűleg viszonylag gyorsan kell frissítenie, különösen, ha erősebb GPU-t szeretne vásárolni a sorban.

JEGYZET : Ha nagyon szűkös a költségvetése, érdemes lehet egy AMD APU helyette. Ezek olyan AMD processzorok, amelyek rendkívül erős integrált grafikával rendelkeznek (legalábbis ahhoz képest, amit az Intel kínál), és bár nem igazán tudnak versenyezni dedikált grafikus kártyák , jó összeget takaríthat meg, ha megfelel a grafikus teljesítmény követelményeinek.

Ami az értéket illeti, a Ryzen 5 5600X nyer ebben a tekintetben, a Ryzen 3000-es sorozathoz viszonyított áremelkedés ellenére. Az egymagos teljesítmény fejlesztése önmagában is megéri a plusz pénzt, különösen, ha olyan CPU-t keres, amely sokáig bírja.

Végül azoknak, akiknek mélyebb zsebük van, akiknek valóban szükségük van az általa kínált teljesítményre, a Ryzen 9 5950X a nyilvánvaló választás. Természetesen, mint fentebb említettük, egészen biztosan így van nem játék CPU, és csak azoknak érdemes beszerezni, akik rendszeresen használnak olyan professzionális szoftvereket, amelyek teljes mértékben ki tudják használni a hatalmas szálszám előnyeit.

És szóval, ezek lennének a legjobb AMD processzorok, amennyire mi vagyunk! Ne feledje, hogy a cikket frissíteni fogjuk, amint új CPU-k megjelennek, ezért ha most nem kapja meg az új processzort, mindenképpen nézzen vissza később, hátha van néhány új kiegészítés a Team Red névsorában!

Ezek is tetszhetnek neked