Legfontosabb Szerencsejáték A legjobb APU-k játékhoz (2022-es vélemények)

A legjobb APU-k játékhoz (2022-es vélemények)

A legjobb APU-t keresed játékhoz? Az APU jó választás, ha pénzt szeretne megtakarítani, ezért itt vannak a jelenleg elérhető abszolút legjobb APU-k.

ÁltalSamuel Stewart 2022. január 4 legjobb apu játékhoz

Tudtad, hogy egy PC működéséhez nincs szükség CPU-ra ?

Nos technikailag. Ha megnézi a ma elérhető processzorokat, azt fogja látni, hogy az AMD-nek az APU-k széles választéka áll rendelkezésére, tehát mi is az APU?

Röviden Gyorsított feldolgozó egység , az APU egy olyan processzor, amely CPU- és GPU-magot is tartalmaz egyetlen kockán, ami azt jelenti, hogy mindkét szerepet hatékonyan képes betölteni.

Tehát, ha egy APU beszerzésén gondolkodik 2022-ben, íme néhány a legjobb modellek közül, amelyeket most kiválaszthat! Az alábbiakban megválaszolunk néhány gyakori kérdést, amelyek az APU-kkal kapcsolatban merülhetnek fel, szóval, ha érdekel, olvass tovább!

Előző

AMD Athlon 3000G

AMD Athlon 3000G
 • Szilárd 720p teljesítmény
 • Rendkívül olcsó
Lásd Ár

AMD Ryzen 5 5600G

AMD Ryzen 5 5600G
 • Megfelelő belépő szintű 1080p játékhoz
 • Nagyszerű ár-érték arány
Lásd Ár

AMD Ryzen 7 5700G

AMD Ryzen 7 5700G
 • A legerősebb APU a piacon
 • Jó 1080p teljesítmény
Lásd Ár Következő

TartalomjegyzékElőadás

AMD Athlon 3000G

AMD Athlon 3000G

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Képes belépő szintű APU
 • Rendkívül megfizethető

Hátrányok:

 • Korlátozott általános teljesítmény
 • Nem túl jövőbiztos

Először is, van valami az AMD tiszteletreméltó Athlon márkájától, amely sok változáson ment keresztül az évek során. Az AMD a közelmúltban újjáélesztette az Athlont, mint megfizethető processzorok AM4-kompatibilis sorozatát, és az ebből a sorozatból származó APU-k következetesen jó költségvetési opciók voltak!

Első pillantásra a Athlon 3000G nem olyan lenyűgöző. Egy kétmagos, négyszálas processzor három GPU-maggal, amelyet az AMD készen áll a 720p-s esport játékokra, nem fog sok fejtörést okozni a sugárkövetés és a 4K-játékok korában.

Ha azonban figyelembe vesszük, hogy a kért ár mindössze 80 dollár körül mozog, teljesen világossá válik, hogy ez az APU szó szerint több száz dollárt takaríthat meg, ha csak hétköznapi játékokkal és kevésbé igényes esport játékokkal akar játszani – különösen a GPU árak mellett. mik ők.

Ennek ellenére az Athlon 3000G nem lesz mindenki teája, mivel általános teljesítménye (mind a CPU, mind a GPU részlegben) nem éppen csillagos, és idővel nem lesz jobb. Ennek ellenére, ha fillérekért csíp, és csak a legolcsóbb megoldást szeretné megtalálni, még ha csak átmenetileg is, akkor ez az APU lehet az ideális választás az Ön számára.

AMD Ryzen 5 5600G

AMD Ryzen 5 5600G

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Jó processzor és grafikus teljesítmény
 • Nagyszerű ár-érték arány

Hátrányok:

 • Küzdeni fog a legújabb játékokkal

Ha tovább haladunk, az AMD-vel valamivel erősebbhez jutunk Ryzen 5 5600G APU. Ez az APU a cég legújabb Zen 3 architektúráján alapul, és sokkal lenyűgözőbb, mint a fentebb megvizsgált Athlon modell, és minden bizonnyal jobb, mint néhány évvel ezelőtti Zen+-alapú társai.

A 6 magból, 12 szálból és 7 Vega grafikus magból álló APU egy jól kiegyensúlyozott megoldás, amely meglehetősen lenyűgöző teljesítményre képes 1080p felbontásban még akkor is, ha a legújabb AAA játékokról van szó. Vagyis lenyűgöző, ha figyelembe vesszük, hogy belépő szintű GPU-teljesítményt tartalmaz egy 300 dollár alatti processzorban.

Magától értetődik, hogy még egy olyan erősebb APU, mint ez, még a jelenleg elérhető legkedvezőbb árú GPU-kkal sem igazán tud menni, de ennek ellenére nagyszerű választás 1080p-s játékokhoz, ha nem áll szándékában. túlságosan megerőltető játékokat játszani, vagy ha nem engedheti meg magának a dedikált grafikus kártya pillanatnyilag.

AMD Ryzen 7 5700G

AMD Ryzen 7 5700G

Lásd Ár

Az előnyök:

 • Az eddigi legerősebb APU
 • Nagyszerű összteljesítmény
 • Továbbfejlesztett 1080p grafikus teljesítmény

Hátrányok:

 • Kicsit drága egy APU-hoz
 • Nem olyan jó érték, mint a Ryzen 5 5600G

És most elérkeztünk ahhoz, ami jelenleg a legerősebb APU, amit az AMD valaha készített: a Ryzen 7 5700G . Mindenesetre ez a Ryzen 5 5600G valamivel erősebb, drágább, feljavított változata, amelyet fentebb megnéztünk.

Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a technológiát használja, és az egész alaplapon megnöveli a magok számát, 8 processzormagot, 16 szálat és 8 Vega grafikus magot tartalmaz, miközben az utóbbinál magasabb órajelet ér el anélkül, hogy az energiahatékonyság feláldozna.

Most, ahogy fentebb említettük, ez azt is jelenti, hogy a Ryzen 7 5700G valamivel drágább, mint középkategóriás társa, és az áremelkedés azt jelenti, hogy egyszerűen nem ugyanazt az ár-érték arányt kínálja, mivel a teljesítménynövekedés Valószínűleg nem indokolja az áremelést, különösen, ha pénztárcabarát megoldást keres – és ha az APU-t keresi, akkor valószínűleg igen.

Mi az APU, és érdemes beszerezni?

Legjobb Gaming Apu

Tehát már említettük, hogy mit jelent az APU: gyorsított feldolgozó egység , az AMD által megalkotott marketing kifejezés, amely egy olyan processzortípust jelöl, amely CPU- és GPU-magot is tartalmaz egyetlen kockán.

Ennek ellenére az APU-k nem egyediek vagy kizárólagosak az AMD számára, mivel az Intel bizonyos értelemben hasonló 2 az 1-ben megoldásokat is kínál. Ugyanis a CPU-ik többsége már régóta integrált grafikával érkezik.

Azonban még ha a legújabb Intel UHD 750 integrált grafikus kártyákat nézzük is, amelyekkel a legújabb csúcskategóriás Intel CPU-k vannak felszerelve, aligha párosulnak az AMD legújabb APU-ival a grafikus részlegben. Ezért aligha ajánljuk őket az APU-k helyett, ha valóban érdekli a grafikus teljesítmény.

Most már érintettük az APU-k legnagyobb erősségeit: sokoldalúság és megfizethetőség . Azonban ahogy a közmondás tartja, minden mesterség mestere senkinek sem mestere , és ez általában az APU-kra vonatkozik.

Pontosabban, CPU-teljesítményük általában nem éri el a hasonló árú CPU-két, GPU-teljesítményük pedig aligha fér össze a legolcsóbb belépő szintű grafikus kártyákkal.

Szóval, ki vegyen APU-t?

Lényegében az APU-t kell választania, ha az alábbiak valamelyike ​​fennáll:

 1. Főleg kevésbé igényes eSport játékokkal vagy régebbi játékokkal játszol
 2. Pénzt csíp, és nem engedheti meg magának, hogy dedikált GPU-t szerezzen
 3. Csak egy ideiglenes megoldásra van szüksége, mielőtt frissítheti számítógépét

Ahogy fentebb említettük, a sokoldalúság és a költséghatékonyság az APU legnagyobb erőssége, és ezek egyike könnyen megtakaríthat néhány száz dollárt egy GPU-n (főleg, hogy az utóbbi időben milyen a kínálat), és arról nem is beszélve, hogy ez nem gondolj, ha valójában nem szükség milyen grafikus feldolgozási teljesítményt tud nyújtani egy dedikált GPU.

Végül az is magától értetődő, hogy az APU is jó átmeneti megoldás, ha csak addig próbál boldogulni, amíg a GPU ára nem stabilizálódik, vagy amíg sikerül több pénzt spórolnia új alkatrészekre.

Ne feledje azonban, hogy a legújabb APU-k mind a AM4 aljzatba, az AMD pedig az AM5 foglalatba költözik a hamarosan megjelenő Ryzen 6000 modellekkel. Igaz, az AM4 még nem lesz teljesen elavult, mivel az AM4 CPU-k továbbra is életképesek lesznek a játékokhoz, de ezt érdemes szem előtt tartani, ha a legújabbat és a legjobbat egy kicsit lejjebb szeretné kapni.

A legjobb APU-k játékhoz 2022-ben

És most elérkezünk néhány zárónyilatkozathoz, és ahhoz a részhez, ahol kiválasztjuk a nyertes(ek)ünket. Általában a legjobb költségvetési, ár-érték arányú és prémium választásokat emeljük ki kínálatunkból, de mivel az APU választék jelenleg meglehetősen korlátozott, az itt felsorolt ​​modellek mindegyike a legjobb a saját kategóriájában.

Ha azon gondolkodik, amit a PC-építési költségvetés alacsony kategóriájának tartana, akkor a AMD Athlon 3000G az egyértelmű költségvetési választás neked. Kétszámjegyű árcédulájának köszönhetően nevetségesen olcsó, és a belépő szintű 720p-s játékok elvégzésére is alkalmas.

Eközben a AMD Ryzen 5 5600G az egyértelmű érték választás , hiszen egész egyszerűen mindent kínál, amit egy APU-nak kell, és nagyon jó áron. Nem fog lyukat égetni a pénztárcán, és elég jól bírja az 1080p-s játékot.

Végül, ha van egy kicsivel többet költenie, és hajlandó is tenni a jobb teljesítmény érdekében, akkor a AMD Ryzen 7 5700G nyilvánvalóan a prémium választás, amely néhány extra dollárért extra ütést rejt magában.

És hát ez lenne az, ha 2022 legjobb játék APU-iról van szó! Remélhetőleg ez a cikk segített megtalálni az igényeinek megfelelő APU-t, és ha még nem választott egyet, mindenképpen nézzen vissza később, amint az RDNA2-vel felszerelt Ryzen 6000 APU-k megjelennek, mivel ezek biztosan nagy lépés a jelenlegi modellekhez képest!

Másrészt, ha úgy döntött, hogy az APU valószínűleg nem a legjobb választás az Ön igényeinek, tekintse meg CPU és GPU vásárlási útmutatók, valamint néhányPC építösszeállítottunk, hiszen biztosan találsz olyat, ami megfelel az igényeidnek!

Ezek is tetszhetnek neked